No to jak widac na zalaczonym obrazku nie trace formy i wciaz RULEZ!!!!!
Tak sobie myslalam ze to musiala byc jakas specyficzna sytuacja a swoja droga to juz zagladal do skryptu ale bym sie skupila na tej glownej rozmowie ale cos mi przerwalo...sama na to wpadlam:DDDDDDDDDDD
Dawac nastepne pytanie:)
swoja droga, to gra slow z "do do" a potem "duties" nieprzetlumaczalna na polski a szkoda:)
joey i chandler stwierdzili w jednym z odcinkow, ze czekaja nas jeszcze 2 tygodnie zimy. o co chodzi? ( wyjasnij dzołk sytuacyjny )
Joey i Chandler oglądali "coś" na tyłku Ross'a, weszła Rachel i Chandler wypalił, że jeszcze 2 tygodnie zimy:) (z tyłka Ross'a wyszedł świstak?:))
wymień 4 sytuacje, w których jest mowa o Jamesie Bondzie
To pewnie było jak Chandler i Ross brali od Rachel z pracy smokingi. I Chandler chciał mieć smoking Jamesa Bonda.
Jedna z fajniejszych sytuacji była jak Chandler powiedział, że Ross zakładając smoking Vala Kilmera zabierze mu jedyną fajną rzecz z wieczoru, w którym będzie się pobierał, a Ross odparł, że kiedy on się pobierał to Chandler przespał się z jego siostrą. Chandler odparł mu na to, że to było w stylu 007 ;)
Ja mam na razie tylko dwie:
Slynna juz scena z tox'em Chandlera na slub (Ponoc Pierce Brosnan mial go na premierze 007)
Kiedy Richard otworzyl drzwi Monice i Phoebe a ta wowczas powiedziala ze to JB
No i jeszcze jak się okazało, że smoking Brosnana jest za mały i Monika powiedziała, że jak go Chandler ma na sobie to widać "double 0 and 7" ;)
Ja wlasciwie sie nosilam z zamiarem napisania ze autorowi na pewno nie chodzi o akcje z jedynego odcinka gdzie w roli glownej byl JB (mowie o sytuacjach)ale zamilklam....no i mialam racje!!!!..ale nadal nie moge skojarzyc pozostalych dwoch!!!!:):)
jeszcze pani Tribbiani o ojcu Joey'ego ( jak mial romans) "Of course I knew! Whaddyou think? Your father is no James Bond. You should've heard some of his cover stories. 'I'm sleeping over at my accountant's'- I mean, what is that? Please!"...
OK to mamy prosze panstwa 3 sytuacje jeszcze tylko jedna i mozna bedzie zadac nastepne!!!!!!! lol:);)
chandler gada z jade, ktora niechcacy chciala sie dodzwonic do boba. mowi mu, ze to jej nogi na nowym plakacie filmu z jamesem bondem <tralalalalala>
zapomnialam o pytaniu : phoebe nieraz ( przewaznie z powodu nerwow) zaczyna wrzeszczec na caly glos. przyklad : "judy, pick up the soooooock !!!!"
wymien conajmniej 5 innych sytuacji tego typu
To ja moze zaczne:
1)Sytuacja z George'em Stephanopoulos'em jak Go podgladaja i jakas babka u Niego podchodzi do pizzy a Phoebe: "Hey, that's not for you, bitch!!!!
2)Kiedy dziewczyny wyprawily Jej babyshower i daly prezenty: "What the hell is this?! What, did you actually thought it would make me feel better to give me stuff that I can’t use for another two months?!
3)Kiedy Ross kupawal mieszkanie grubasa i Phoebe zobaczyla Monike i Chandlera zaczynajacych...:OH!! MY EYES!!! MY EYES!!!
4)Kiedy Monika Ja poganiala podczas proby Jej slubu: "YOU'RE FIRED!Cheers!
5)Kiedy po pierwszych urodzinach Emmy scigali sie zabawkami na korytarzu i wtedy Phoebe w ekstazie zaczela krzyczec Run you hairy bustard...czy cos takiego
6)Kiedy Phoebe chce od Rossa bilety na Stinga i krzyczy za nim: Gimme the tickets!!!!!
7)Kiedy rozdzielala dziewczyny kiedy te sie klocily o randke z Jean-Claude Van Damme:"Alright, now I will let go if you both stop!!!!"
to ode mnie na tyle;);)
no no bardzo dobrze, dostatecznie ;) :P <niektore z w/w nie sa az tak bardzo krzyczace, ale oczywiscie zaliczone>
na probie slubu apogeum bylo ze my fiance can PEE ANYTIME HE WAAANTS :D
moje ulubione to jeszcze na ms pacman oraz w ostatnim odcinku GET OFF THE CAAAB i RACHEEEEEEL i of kors jak joey sie uczyl mowic po francusku ... again you're not.. you're.. YOU'RE NOT SPEAKING FREEEENCH!!!!!!!!!
ja teraz nie zadaje pytania bo wychodze. enjoy :)
No to ja moze teraz. Wymiencie najwiecej ile sie da sytuacji w ktorych Joey zakumal czacze z opuznionym zaplonem..:)
Bo to wlasnie Joey!!!!!!!:):):) Zawsze z poslizgiem:DDDDDD
A ja sie z Wami zegnam na dwa tygodnie...urlopik..jupi!!!!!! Serdecznie Was wszystkich pozdrawiam moi frendsowi koledzy i kolezanki!!!!!
tak na szybko kojarzy mi sie jak chandler mowi, ze jak pete zerwie z monika to on i joey moga " podlac mu kwiatki" a joey " albo .... mozemy nasikac"
milego urlopu :)))
To mi się jeszcze 2 sytuacje przypomniały. Jak Ch&M dali Przyjaciołom prezenty i powiedzieli że jednak się wyprowadzają i wtedy jak pocałował Phoebee myśląc że to Ursula. No i jeszcze teraz...na Barbados, jak zczaił że on się podoba Rachel ;)
Myszata udanego urlopu:D
Wiecie co fajnego właśnie zauważyłem? :) 7 odcinek z 9 sezonu - ten z kasetą Richarda, na której miał nagrany sex z Moniką.
Chandler prosi Joeya żeby ten obejrzał kasetę za niego. Joey rzuca się na Chandlera żeby nie zobaczył co jest na taśmie, do mieszkania wchodzi Monica i Joey ją też ściąga na ziemię. Noooo iiiii...po tym przydługim wstępie :)...jak Monika już leży na podłodze to widać, że ma na kolanie ochraniacz :) Pewnie bali się, że jak ją Joey powali, to zrobi sobie kuku w kolano :)
nikt nie dodaje pytan, wiec ja skorzystam. ;)
Co chciał Joey zamówic na 2giej randce z Sarą (kol. Phoebe) ?
Trzeba wymieniać?;) Że frytki itd? Najważniejsze żeby wszystko było podwójne :D
O faktycznie:D No to...jak Phoebee w dzieciństwie okradła Rossa;) Później P i R szli sobie ulicą i jej znajomy chciał ich napaść. Chandlera, Rossa i tych dwóch co Chandlerowi czapkę zabrali. Do kradzieży zalicza się wyniesienie przez Rachel i Rossa rzeczy z Blum. jak przechodziła do R. Lorena?? ;) No i coś tam jeszcze pewnie by się znalazło;)
Jak Rachel poszla do mieszkania Rossa po składniki do Margarity i nie miała kasy żeby kupić resztę potrzebnych rzeczy to Monika jej powiedziała, że u Rossa zawsze leży kasa na stole. W końcu chyba Monika wzięła te pieniądze bo Rachel ją zawowłała z powodu wiadomości jaką zostawiła na sekretarce ex Rosa, Emily.
Było kilka przypadków "restauracyjnych" kiedy Friendsi wracali do domu i okazywało się, że żadne z nich nie zapłaciło za jedzenie np. Joey i Rachel jak się randkowali.
Rachel wyniosła pazur jakiegoś dinozaura z muzeum, w którym pracował Ross.
Monica i Chandler ukradli niebieski sweter ze sklepu w Vegas żeby mieć coś "pożyczonego" i niebieskiego do ślubu.
Więcej grzechów nie pamiętam ;)
Kulinarna - Chandler ukradł sernik, później jeszcze z Rachel ukradli
sernik.
Muzyczna - Phoebe ukradła pióro z mieszkania Stinga
Itomahawk- dokladnie :); pioro stinga - boskie :D
mlodziezowe- chodzi o to, ze osoba dokonujaca kradziezy byla " mlodziezowa" ( ps w pytaniu nie bylo powiedziane, ze to friendsi dokonuja kradziezy np entertainment unit :P)
To ja mam pytanie dobre - wymień przynajmniej 10 tekstów/obrazków/rysunków jakie pojawiły się na tym "urządzeniu" do pisania, które wisiało na drzwiach chłopaków :) Powodzenia życzę :P
1. "Clean up the duck feathers in the hallway! Treager"
2."I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry"
3. "Happy Birthday RACH"
4.ryba
5.rower
6. foczka
7. hello kitty
8. kangur
9. "1" happy happy
10. wulkan
i wiele innych...
pyt. w ktorym odcinku wystapila postac z californication i kogo odgrywala?
Cla...nie oglądałam więc nie wiem ale...
Co do pyt o napisy to...duuużo ich było, sama kiedyś zadawałam to pytanie ze 3 razy ;)
Czy był to Evan Handler, który w "Friends" grał reżysera jednego z odcinków "DOOL", kiedy Phoebe grała pielęgniarkę, a później kelnerkę? W "Californication" jako Charlie Runkle. Grał też w "Studio 60" niski, łysy koleś.
a propos ptaszka- w ktorym odcinku bohaterem glownym " po napisach" jest kaczka ?