PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33993}

Przyjaciele

Friends
1994 - 2004
8,2 352 tys. ocen
8,2 10 1 351682
8,5 41 krytyków
Przyjaciele
powrót do forum serialu Przyjaciele

zabawa cz 8

ocenił(a) serial na 10

nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)

ocenił(a) serial na 10
satie333

a nie był jeszcze ten licealista, z którym spała Monica? albo Paulo? nie jestem pewien na 100%, tak mi coś świta

satie333

Poalo, gdy Phoebe go masowała
chłopak Moniki z pierwszego sezonu, Ethan, w łóżku z Moniką
Ugly Naked Guy, raz widać go jak dźgają go by sprawdzić czy żyje, a drugi raz jak Ross do niego przychodzi
Chandler w kiblu w restauracji, kiedy umówił się z koleżanką ze szkoły (Julia Roberts) na randkę i ta zabrała mu ciuchy

spluczka

Chandler w wannie z Monicą

ocenił(a) serial na 10
spluczka

dobra, "wtrancam" sie, chyba za dlugo juz to pytanie wisi, spluczka, popoerdolona, ktokolwiek zadawajcie nastepne

ocenił(a) serial na 10
satie333

dobra, zadaje. najwyżej ktoś dopowie zaległe.
w czym przyjaciele przeszkadzali panu Heckelsowi?

popoerdolona

Przeszkadzali jego kotom w spaniu, płoszyli jego ptaki i przeszkadzali mu w grze na oboju.

Moje pytanie: Wymień sytuacje, w których występowali strażacy lub była o nich mowa.

ocenił(a) serial na 10
satie333

no wiec takkk...:
- strazacy w walentynki u moniki i rachel
- strazak phoebe, kiedy jednoczesnie umawiala sie z nauczycielem
- strazacy, kiedy mieszkanie phoebe sie czesciowo spalilo
- " Okay, umm, if a kid gets straight A’s, his parents would say, "Yeah, he pulled a Monica." Y'know? Or a fireman saves a baby, and they go, "Yeah I know, he pulled a Monica." Or someone hits a homerun and the announcer says, "Yeah, that one’s outta here." Though some things don’t change." ( odc tow the cuffs, to jak monike trzeba bylo pocieszac z tekstem "pull out monica")
- akcja z phoebe i alarmem przeciwpozarowym, kiedy nie moga zasnac i strazak przynoszacy koc
- cos mi sie kojarzy, ze kiedy dziewczyny zajmowaly sie benem i bylo monica bang, to ubraly go potem w stroj z miska, ktory wygladal na strazacki

na pewno cos pominelam, wiec poproszsz autorke o weryfikacje przed zadaniem next pytania, albo Wy ludziory z zaleglymi pytaniami walcie "bez kolejki" :)))

satie333

chyba jeszcze tylko jedna sytuacja została :)

ocenił(a) serial na 10
spluczka

czy chodzi moze o ojca chandlera w swoim show i wystep do it's raining men ? kolesie przypominaja strazakow.. ;)

satie333

Chodziło mi o coś innego, ale masz rację, oni trochę przypominali strażaków ;)

ocenił(a) serial na 10
spluczka

to może jakaś podpowiedź, skoro gra zawisła w miejscu? :)

popoerdolona

To może podpowiem, że ta sytuacja jest związana z mieszkaniem Moniki (jak to nie pomoże to dam następną wskazówkę).

ocenił(a) serial na 10
spluczka

spluczka, nie rob sobie jaj :), gdzies 1/3 serialu sie toczy w mieszkaniu moniki ;)

ocenił(a) serial na 9
satie333

Racja, chcialam sie przylaczyc do pytania i odpowiedzi ale stwierdzilam ze nic nie wymysle:):)

myszowatek81

racja, ta podpowiedź była mało naprowadzająca:P Ta sytuacja była związana z Phoebe i Joey'em, a Moniki i Chandlera nie było wtedy w mieszkaniu.

ocenił(a) serial na 10
spluczka

Bo pojechali w podróż poślubną,na prowadzę bardziej.

friendsfan1

Chyba znasz odpowiedź, więc może ją napisz i zadaj kolejne pytanie

ocenił(a) serial na 10
spluczka

aaaaa - motyw z rzekomym ulatniajacym sie gazem, treeger, ktory mial za duzo kluczy i strazak, ktory wywazyl drzwi? nie wpadlabym sama. za to przypomnialy mi sie akcje ze schodami przeciwpozarowymi.

pyt: wymien wszystkie urodziny

ps. tuturutu, niektorzy maja jutro :D

ocenił(a) serial na 9
satie333

Monica Eustace Geller-Bing 22.04.1969
Ross Eustace Geller 18.10.1968
Joseph Francis "Joey" Tribbiani, Jr 09.01.1968
Phoebe Buffey 16.02.1967
Rachel Caren Green 05.05.1969
Chandler Muriel Bing 08.04.1068 a Ci którzy mają urodziny niech sie ciepło trzymają!!!!!!!! Najlepszego:):) Pytania nie mam:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

thank you :)
sformulowalam pytanie troche jak uchynieta, chodzilo mi o wszystkie imprezy urodzinowe pokazane w serialu...

satie333

-urodziny Rachel w pierwszym sezonie, kiedy dowiedziała się że Ross się w niej kocha
-urodziny Rossa w restauracji, kiedy Rachel, Joey i Phoebe skarżyli się że nie stać ich jedzenie w wykwintnych restauracjach
-podwójne przyjęcie-niespodzianka z okazji urodzin Rachel
-urodziny Joey'ego, po których Chandler nie pamięta, z którą siostrą Joey'ego spał
-kolejne przyjęcie niespodzianka z okazji urodzin Rachel, które odbyło się miesiąc przed jej urodzinami
-przyjęcie z okazji 30 urodzin Rachel (w odcinku wspomniane 30-te urodziny wszystkich przyjaciół)
-urodziny Phoebe na które wszyscy się spóźnili
-urodziny Emmy

ocenił(a) serial na 10
spluczka

no i mysle, ze jest elegancja francja, pytanko please spluczka :)

satie333

Jakiego zwierzęcia boi się Chandler?

ocenił(a) serial na 9
spluczka

Psów i mozliwe tez ze myszoskoczkow ("It's like a big gerbil.- And that doesn't scare you?" hahahahah)
Z kim Rachel spala na pierwszej randce???

myszowatek81

Co do mojego pytania, to boi się jeszcze jednego zwierzaka. Może komuś się w międzyczasie przypomni :)

ocenił(a) serial na 9
spluczka

Jeszcze cos??? Aaa to przepraszam...pytanie dalej wazne:):)

ocenił(a) serial na 10
satie333

Matt Guire, Mark Lynn, Ben Wire - to chyba o to chodzilo myszowatku? a jesli chodzi o zwierzaka, to naprawde nie wiem???

satie333

Dam podpowiedź do zwierzaka: sytuacja związana z jednym z powrotów Chandlera z Tulsy.

ocenił(a) serial na 9
spluczka

Jupiiii juz wiem!! Chodzi o byczego golebia na balkonie:):) To byla mocna scena:):)

myszowatek81

Tak, chodziło mi o gołębia :D

ocenił(a) serial na 9
spluczka

No to Satinku wyskakuj z pytania:):):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

aaaa no tak - banalne, ale satin zawias nie wpadl, bardzo dawno nie bylo ogladane, az wstyd

pytanie: prosze podac wszystkie motywy ze świeczką/ świeczkami

ocenił(a) serial na 10
satie333

- jak nie było prądu siedzieli przy świeczkach
- gdy Monica chciała oświadczyć się Chandlerowi przystroiła całe mieszkanie w świeczkach
- gdy Chandler i Monica brali wspólną kąpiel
- Rachel i Monica kłóciły się o świeczniki
- świeczki na torcie
- Monica namawiała Chandlera na kąpiel with some candles and some bubbles and some music
- Joey i jego menora
- kiedy Phoebe wróciła z miesiąca miodowego mówiła o kolacjach przy świecach

ocenił(a) serial na 9
satie333

Te Satinku co jest nie tak z tym friendsfanem?????? To tam poza konkursem:):)
- ten z Blackout, kiedy Joey przyniósl zydowski swiecznik (pozostalosc po poprzednim wspóllokatorze Chandlera) a potem kazdy trzymal sobie swieczk i nawet Joey skapnal wosk na kark Rossa (podrapanego przez kota)
- Monika i Chandler podczas pierwszej tajemnej kompieli na brzegu wanny,
- Chandler podczas "Czasu relaxu z Enya i solami do kompieli jeszcze wszedzie nie rozpuszczonymi w wannie oczywiscie:);)
- Monia podczas oswiadczyn
- Richard czekajacy na Monike w lózku z rozami winem i swiecami
- To samo z Monika czekajaca na Richarda w jego sypialni
- Wiemy ze dziewczyny u Phoebe palily swieczki, szczególnie Phoebe
- Swieczka podczas Memorial Service dla Rossa hit by a blimp:):)) hahahahahah
- Monika zapala swieczniki podczas kolacji która robi dla Chandlera bo zapomniala zrobic mu prezent na Walentynki (make the present, make the present!!)
- dwa swiecznkiki o które sie klócily dziewczyny
- swieczki, koc na podlodze i kamera video...czyli kiedy Monika i Chandler ukrywali sie przed swiatem u Joeya:)...dobra wena mi sie skonczyla wiec dorzuccie co zapomnialam:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

dorzuce jeszcze -tak, na na torcie buzzkill, ale emmy i rachel jak lazila nago po mieszkaniu przed wyjazdem

co do pytania pozakonkursowego, to musialabys poczytac wczesniejsze posty, zreszta nie chce nic wszczynac, wyrwalo mi sie, bo juz nieraz rece i cycki opadaja ;)

to kto zadaje?

ocenił(a) serial na 9
satie333

To bylo raczej pytanie retoryczne bo zauwazylam jakis czas temu ze niezbyt pod sufitem tam u niego:):)
A pytanie to moze takie: wymien jak najwiecej sytuacji zwiazanymi z lesbijkami (dlaczego widze bloga twarz Joey'a teraz?:):):):)

myszowatek81

-oczywiście była żona Rossa, Carol i jej partnerka Susan
-opiekunka Emmy
-koleżanka Rachel - Melissa, po tym jak pocałowała się z Rachel przyznała się, że podkochiwała się w niej w collegu

nic więcej nie przychodzi mi do głowy :(

ocenił(a) serial na 10
spluczka

to ja dodam jeszcze pocalunek phoebe i rachel, pocalunek moniki i rachel, akcje typu z kim wolalabys sie umowic ( ph rach i mon, jak sie na siebie poobrazaly), motyw jak chandler wychodzil z dolka i dziewczyny poszly z nim do baru ze strip teasem, a potem mowily ktora dziewczyna byla najfajniejsza.
pewnie to nie wyczerpuje pytania, ale zadam nastepne, bo jakis zastoj sie zrobil, ew myszow podp
- podaj nawiazania do narkotykow

ocenił(a) serial na 9
satie333

Ja juz pasuje z lesbijkami...to mi styka...
A z narkotykami to kojarze niezbyt wiele. Na pweno Steve i jego jaranie w taksówce jak jechal do Moniki, Phoebe i jej Brown Cookies (like funny cookies:) Ross w koledzu byl na haju...ogólnie serial ten nie promowal ani palenia ani narkotyków (dlatego tylko Chandler palil i denerwowal tym wszystkich) tak mysle dlatego nie ma tego za wiele...a jezeli to styka to ja zapodam: wymien imiona tych co palili (to juz bylo ale chyba dawno) nawet drugoplanowych. Pozdro

myszowatek81

-Chandler, oczywiście
-Rachel
-szefowa Rachel i cała reszta współpracowników w palarni
-Phoebe w odcinku "co by było gdyby"
-Richard palił fajkę
-ojciec Moniki i Rossa, nie jestem pewna czy było pokazane jak pali, ale na pewno o tym mówił w odcinku, w którym okazało się, że wszystkie pamiątki Moniki z dzieciństwa zostały zniszczone przez powódź
-Estelle, agentka Joey'ego

ocenił(a) serial na 9
spluczka

Jeszcze kilka sie uzbiera...nawet padlo imie troszke wyzej jednej z osób:)

myszowatek81

-Joey, raz jak Chandler uczył go palić na jakieś przesłuchanie, a drugi raz jak chciał się upodobnić do Richarda i zaczął palić cygara

ocenił(a) serial na 10
spluczka

ojciec rachel (plus ross, ktory mu jedynie " nawilzyl" ustnik tow two parties)
babiszon, ktory zgasil niedopalek na drzewie
sasiadka, od ktorej chandler sie sztachnal

ocenił(a) serial na 9
satie333

Spoko jeszcze dwie kobity i dwoch meszczyzn...dosc znaczace postacie dla poszczególnych epizodów:)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

O co Ci chodzi mysiu w mojej osobie?

ocenił(a) serial na 9
friendsfan1

Jestes dziwny czlowieku a w szczególnosci Twoje pytania i przemyslenia, które przechodza ludzkie granice...
Mam nadzieje ze nie bedziesz juz zasmiecal tego forum a w szególnosci tego watku...prosze Cie o to, na razie uprzejmie, jako jedna z najstarszych tutaj (z tego co mi wiadomo) i nielicznych, jeszcze nie wyprowadzonych z równowagi osób.

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Które pytania i które przemyślenia i tak ten temat z tymi przeróbkami na ,,Ndinz"
Tylko raz tak się zdarzyło bo pomyliłem fora a ktoś to zaczął przerabiać i było śmiesznie.
A jeśli chodzi o ,,Gra najlepszy najgorszy" to ciągle przypominałem aby temat był widoczny na liście,doszliśmy do finału pierwszej serii,jeśli chcecie to w piszcie w białe okienko otwórzcie i zagłosujcie,na najlepszy i najgorszy odcinek.

friendsfan1

Wracając do pytania...
-współpracownicy Chandlera w Tulsie

ocenił(a) serial na 9
spluczka

Do friensdfana1: słowami Moniki do Tag'a "Weren’t you asked to leave sonny?"...;)
spluczka: Też ale jeszcze te 4 osoby...dość ważne!):)

ocenił(a) serial na 10
myszowatek81

Urlop od czego?
Czy może któraś z dziewczyn Chandlera paliła?