nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)
a nie był jeszcze ten licealista, z którym spała Monica? albo Paulo? nie jestem pewien na 100%, tak mi coś świta
Poalo, gdy Phoebe go masowała
chłopak Moniki z pierwszego sezonu, Ethan, w łóżku z Moniką
Ugly Naked Guy, raz widać go jak dźgają go by sprawdzić czy żyje, a drugi raz jak Ross do niego przychodzi
Chandler w kiblu w restauracji, kiedy umówił się z koleżanką ze szkoły (Julia Roberts) na randkę i ta zabrała mu ciuchy
dobra, "wtrancam" sie, chyba za dlugo juz to pytanie wisi, spluczka, popoerdolona, ktokolwiek zadawajcie nastepne
dobra, zadaje. najwyżej ktoś dopowie zaległe.
w czym przyjaciele przeszkadzali panu Heckelsowi?
Przeszkadzali jego kotom w spaniu, płoszyli jego ptaki i przeszkadzali mu w grze na oboju.
Moje pytanie: Wymień sytuacje, w których występowali strażacy lub była o nich mowa.
no wiec takkk...:
- strazacy w walentynki u moniki i rachel
- strazak phoebe, kiedy jednoczesnie umawiala sie z nauczycielem
- strazacy, kiedy mieszkanie phoebe sie czesciowo spalilo
- " Okay, umm, if a kid gets straight A’s, his parents would say, "Yeah, he pulled a Monica." Y'know? Or a fireman saves a baby, and they go, "Yeah I know, he pulled a Monica." Or someone hits a homerun and the announcer says, "Yeah, that one’s outta here." Though some things don’t change." ( odc tow the cuffs, to jak monike trzeba bylo pocieszac z tekstem "pull out monica")
- akcja z phoebe i alarmem przeciwpozarowym, kiedy nie moga zasnac i strazak przynoszacy koc
- cos mi sie kojarzy, ze kiedy dziewczyny zajmowaly sie benem i bylo monica bang, to ubraly go potem w stroj z miska, ktory wygladal na strazacki
na pewno cos pominelam, wiec poproszsz autorke o weryfikacje przed zadaniem next pytania, albo Wy ludziory z zaleglymi pytaniami walcie "bez kolejki" :)))
czy chodzi moze o ojca chandlera w swoim show i wystep do it's raining men ? kolesie przypominaja strazakow.. ;)
To może podpowiem, że ta sytuacja jest związana z mieszkaniem Moniki (jak to nie pomoże to dam następną wskazówkę).
spluczka, nie rob sobie jaj :), gdzies 1/3 serialu sie toczy w mieszkaniu moniki ;)
Racja, chcialam sie przylaczyc do pytania i odpowiedzi ale stwierdzilam ze nic nie wymysle:):)
racja, ta podpowiedź była mało naprowadzająca:P Ta sytuacja była związana z Phoebe i Joey'em, a Moniki i Chandlera nie było wtedy w mieszkaniu.
aaaaa - motyw z rzekomym ulatniajacym sie gazem, treeger, ktory mial za duzo kluczy i strazak, ktory wywazyl drzwi? nie wpadlabym sama. za to przypomnialy mi sie akcje ze schodami przeciwpozarowymi.
pyt: wymien wszystkie urodziny
ps. tuturutu, niektorzy maja jutro :D
Monica Eustace Geller-Bing 22.04.1969
Ross Eustace Geller 18.10.1968
Joseph Francis "Joey" Tribbiani, Jr 09.01.1968
Phoebe Buffey 16.02.1967
Rachel Caren Green 05.05.1969
Chandler Muriel Bing 08.04.1068 a Ci którzy mają urodziny niech sie ciepło trzymają!!!!!!!! Najlepszego:):) Pytania nie mam:)
thank you :)
sformulowalam pytanie troche jak uchynieta, chodzilo mi o wszystkie imprezy urodzinowe pokazane w serialu...
-urodziny Rachel w pierwszym sezonie, kiedy dowiedziała się że Ross się w niej kocha
-urodziny Rossa w restauracji, kiedy Rachel, Joey i Phoebe skarżyli się że nie stać ich jedzenie w wykwintnych restauracjach
-podwójne przyjęcie-niespodzianka z okazji urodzin Rachel
-urodziny Joey'ego, po których Chandler nie pamięta, z którą siostrą Joey'ego spał
-kolejne przyjęcie niespodzianka z okazji urodzin Rachel, które odbyło się miesiąc przed jej urodzinami
-przyjęcie z okazji 30 urodzin Rachel (w odcinku wspomniane 30-te urodziny wszystkich przyjaciół)
-urodziny Phoebe na które wszyscy się spóźnili
-urodziny Emmy
Psów i mozliwe tez ze myszoskoczkow ("It's like a big gerbil.- And that doesn't scare you?" hahahahah)
Z kim Rachel spala na pierwszej randce???
Co do mojego pytania, to boi się jeszcze jednego zwierzaka. Może komuś się w międzyczasie przypomni :)
Matt Guire, Mark Lynn, Ben Wire - to chyba o to chodzilo myszowatku? a jesli chodzi o zwierzaka, to naprawde nie wiem???
Jupiiii juz wiem!! Chodzi o byczego golebia na balkonie:):) To byla mocna scena:):)
aaaa no tak - banalne, ale satin zawias nie wpadl, bardzo dawno nie bylo ogladane, az wstyd
pytanie: prosze podac wszystkie motywy ze świeczką/ świeczkami
- jak nie było prądu siedzieli przy świeczkach
- gdy Monica chciała oświadczyć się Chandlerowi przystroiła całe mieszkanie w świeczkach
- gdy Chandler i Monica brali wspólną kąpiel
- Rachel i Monica kłóciły się o świeczniki
- świeczki na torcie
- Monica namawiała Chandlera na kąpiel with some candles and some bubbles and some music
- Joey i jego menora
- kiedy Phoebe wróciła z miesiąca miodowego mówiła o kolacjach przy świecach
Te Satinku co jest nie tak z tym friendsfanem?????? To tam poza konkursem:):)
- ten z Blackout, kiedy Joey przyniósl zydowski swiecznik (pozostalosc po poprzednim wspóllokatorze Chandlera) a potem kazdy trzymal sobie swieczk i nawet Joey skapnal wosk na kark Rossa (podrapanego przez kota)
- Monika i Chandler podczas pierwszej tajemnej kompieli na brzegu wanny,
- Chandler podczas "Czasu relaxu z Enya i solami do kompieli jeszcze wszedzie nie rozpuszczonymi w wannie oczywiscie:);)
- Monia podczas oswiadczyn
- Richard czekajacy na Monike w lózku z rozami winem i swiecami
- To samo z Monika czekajaca na Richarda w jego sypialni
- Wiemy ze dziewczyny u Phoebe palily swieczki, szczególnie Phoebe
- Swieczka podczas Memorial Service dla Rossa hit by a blimp:):)) hahahahahah
- Monika zapala swieczniki podczas kolacji która robi dla Chandlera bo zapomniala zrobic mu prezent na Walentynki (make the present, make the present!!)
- dwa swiecznkiki o które sie klócily dziewczyny
- swieczki, koc na podlodze i kamera video...czyli kiedy Monika i Chandler ukrywali sie przed swiatem u Joeya:)...dobra wena mi sie skonczyla wiec dorzuccie co zapomnialam:)
dorzuce jeszcze -tak, na na torcie buzzkill, ale emmy i rachel jak lazila nago po mieszkaniu przed wyjazdem
co do pytania pozakonkursowego, to musialabys poczytac wczesniejsze posty, zreszta nie chce nic wszczynac, wyrwalo mi sie, bo juz nieraz rece i cycki opadaja ;)
to kto zadaje?
To bylo raczej pytanie retoryczne bo zauwazylam jakis czas temu ze niezbyt pod sufitem tam u niego:):)
A pytanie to moze takie: wymien jak najwiecej sytuacji zwiazanymi z lesbijkami (dlaczego widze bloga twarz Joey'a teraz?:):):):)
-oczywiście była żona Rossa, Carol i jej partnerka Susan
-opiekunka Emmy
-koleżanka Rachel - Melissa, po tym jak pocałowała się z Rachel przyznała się, że podkochiwała się w niej w collegu
nic więcej nie przychodzi mi do głowy :(
to ja dodam jeszcze pocalunek phoebe i rachel, pocalunek moniki i rachel, akcje typu z kim wolalabys sie umowic ( ph rach i mon, jak sie na siebie poobrazaly), motyw jak chandler wychodzil z dolka i dziewczyny poszly z nim do baru ze strip teasem, a potem mowily ktora dziewczyna byla najfajniejsza.
pewnie to nie wyczerpuje pytania, ale zadam nastepne, bo jakis zastoj sie zrobil, ew myszow podp
- podaj nawiazania do narkotykow
Ja juz pasuje z lesbijkami...to mi styka...
A z narkotykami to kojarze niezbyt wiele. Na pweno Steve i jego jaranie w taksówce jak jechal do Moniki, Phoebe i jej Brown Cookies (like funny cookies:) Ross w koledzu byl na haju...ogólnie serial ten nie promowal ani palenia ani narkotyków (dlatego tylko Chandler palil i denerwowal tym wszystkich) tak mysle dlatego nie ma tego za wiele...a jezeli to styka to ja zapodam: wymien imiona tych co palili (to juz bylo ale chyba dawno) nawet drugoplanowych. Pozdro
-Chandler, oczywiście
-Rachel
-szefowa Rachel i cała reszta współpracowników w palarni
-Phoebe w odcinku "co by było gdyby"
-Richard palił fajkę
-ojciec Moniki i Rossa, nie jestem pewna czy było pokazane jak pali, ale na pewno o tym mówił w odcinku, w którym okazało się, że wszystkie pamiątki Moniki z dzieciństwa zostały zniszczone przez powódź
-Estelle, agentka Joey'ego
-Joey, raz jak Chandler uczył go palić na jakieś przesłuchanie, a drugi raz jak chciał się upodobnić do Richarda i zaczął palić cygara
ojciec rachel (plus ross, ktory mu jedynie " nawilzyl" ustnik tow two parties)
babiszon, ktory zgasil niedopalek na drzewie
sasiadka, od ktorej chandler sie sztachnal
Spoko jeszcze dwie kobity i dwoch meszczyzn...dosc znaczace postacie dla poszczególnych epizodów:)
Jestes dziwny czlowieku a w szczególnosci Twoje pytania i przemyslenia, które przechodza ludzkie granice...
Mam nadzieje ze nie bedziesz juz zasmiecal tego forum a w szególnosci tego watku...prosze Cie o to, na razie uprzejmie, jako jedna z najstarszych tutaj (z tego co mi wiadomo) i nielicznych, jeszcze nie wyprowadzonych z równowagi osób.
Które pytania i które przemyślenia i tak ten temat z tymi przeróbkami na ,,Ndinz"
Tylko raz tak się zdarzyło bo pomyliłem fora a ktoś to zaczął przerabiać i było śmiesznie.
A jeśli chodzi o ,,Gra najlepszy najgorszy" to ciągle przypominałem aby temat był widoczny na liście,doszliśmy do finału pierwszej serii,jeśli chcecie to w piszcie w białe okienko otwórzcie i zagłosujcie,na najlepszy i najgorszy odcinek.
Do friensdfana1: słowami Moniki do Tag'a "Weren’t you asked to leave sonny?"...;)
spluczka: Też ale jeszcze te 4 osoby...dość ważne!):)