nie da sie juz dodac posta w zabawie nr 7 :|
oczywicie nie monika. podpowiem, ze chlopek ;)
Co ja Ci zrobiłem?
Różne rzeczy tłumaczę sobie po swojemu.
Dobra dawajcie dalej:)
Hahahah dobra pamiec Satineczku mój kochaniutki a ja o nich zapomnialama wiec caly czas 4 znaczace dla danego epizodu osoby!! Dla podpowiedzi to 2 osoby widac jak jaraja, jedna trzyma zakupiona paczke a jedna osoba pali cos innego juz wyzej wymienionego,
dla podpowiedzi cytat z tej sceny:
- Mind if I smoke?...
- Care if I die?:):)...
-facet palący w klubie ze striptizem, musiał zgasić papierosa bo Phoebe była w ciąży
-kiedy Phoebe zbierała pieniądze w Boże Narodzenie, jeden z przechodzących ulicą facetów wrzucił jej do puszki palącego się papierosa
-sąsiadka, która dużo pali (Smoke-a-lot Lady), stała w tłumie przed drzwiami do mieszkania Moniki i Chandlera i paliła papierosa, kiedy Monika robiła ciastka i czekoladki dla sąsiadów
-podczas urodzin Moniki, na które przyszła lekko pijana, w czasie swojej przemowy mówi, że paliła papierosy
-prostytutka, którą zamówiła Monika na wieczór kawalerski Chandlera
Wszystkie się zgadzają ale z moich, takich grubszych wymieniłaś Melisse - bravo więc jeszcze 3 i można zamknąć temat:)
Joł spluczka! Tak Dr. Thimothy Burke:) to jeszcze dwie osoby...k + m:) mozna powiedzieć G i JL...
nikt sie nie kwapi, to jo:
wymiencie wszystkie sytuacje, kiedy mowa jest o biustonoszach
-jak Joey rozpiął Pheobe bluzkę, bo Chandler boi się staników
-jak Rachel i Joey się całowali i Joey nie mógł rozpiąć jej stanika
-podobna sytuacja z Rachel i Joey, ale tym razem Rachel sama ściągnęła biustonosz, żeby Joey nie musiał się z nim męczyć
-Monika dostała autograf na staniku od jakiegoś aktora z opery mydlanej na imprezie na dachu
-Rachel jak wsiada do samolotu mówi że pamięta że jej miejsce to 34D bo to jej rozmiar stanika
-Joey mówi, że raz popatrzył się na stanik i sam się odpiął :)
-Rachel i Phoebe poszły razem na zakupy i Phoebe kupiła dużo staników i chciała je przymierzyć i pokazać Rachel
-jak Monika posądzała sprzątaczkę, że ukradła jej spodnie i stanik
-jak Monika śpiewała na scenie, miała prześwitującą bluzkę i nie miała stanika
Ja mam jeszcze jak:
- Monika poszła na zakupy z Julie a potem Phoebe ją kryła że to niby ona z nią była i kupiły boobs...tzn bras:):):)
- Joey potrzebował druta od stanika jak zatrzasną się im samochód kiedy jechali na narty, więc Phoebe mu dała,
- Rachel napisała na "evaluation" Taga że potrafi zciągnąć stanik bez niczyjej pomocy,
- Tag odpią stanik Rachel a potem poszli do biura sprawdzić czy wysłał kontrakty do Milanu:),
- Joey się pakował i Rachel znalazła tam swój stanik a on na to że rzycałi w nim w jakieś dzieciaki balony z wodą...
no rewela dziołszki, brakuje mi jednej akcji tylko, podpowiem, ze z rachel ...
Jak Joey dowiedział się że Rachel jest w ciąży i ją przytulił na co Rachel odpowiedziała coś w stylu: "wow, nawet nie próbowałeś rozpiąć mi stanika"
no tak, ja wiedzialam, ze tak bedzie ;P chodzi mi o inny motyw z rach, stanik jest widoczny nawet
i mysl juz spluczka nad pytaniem, tym razem sie nie wymigasz :)
nie nie. chodzi o zdejmowanie stanika, juz bardziej nie da rady podpowiedziec
Siemanko!!!!
- Cujo
- Lsnienie
- Wekeend u Berniego
- Niebespieczne Zwiazki
- Obywatel Caine
- Bambi
- ET
- Prawo i Bezprawie (ale to serial podobnie jak: ER, Merlos Place, DOOL, General Hospital)
- Old Yeller
- Love Story
- Brian's Song
- Fiddler on the Roof (starting Joseph Stalin:):)
- Czóle Slówka
- It's a Beautiful Life
- Rocky
- Charlotte's Web
- Pride of the Yankes
- Alive
- Sophies Choice
- Makbet
- BENEFIT LAPSED:):):)...reszta dla Was:)
- Miss Agent
- Little Giant
- Szklana Pułapka
- Bye Bye Birdie
- z seriali to jeszcze of kors Słoneczny Patrol i Days of Our Lives :D
- Gwiezdne Wojny
- Air Force One
- Cztery wesela i pogrzeb
- Planeta małp
- Arthur
- Ten
- Uwierz w ducha
- Niemoralna propozycja
- Disclosure
Małe kobietki były wymienione, ale chyba jako książka. W każdym razie dalej brakuje tych, o których myślałam. Dla podpowiedzi wszystkie zostały wymienione w jednym odcinku przez Phoebe i Rachel
witam witam wszystkich, nie bylo mnie pare dni a tu takie mega przekrojowe pytanie. postaram sie cosik dodac dzisiaj i kto tam mial najwiecej, niech juz szykuje next :)
ps. prognozy pogody sa do du-py wrrrrr
kurczaczek, rozmowa phoebe i rach plus tytuly kojarza mi sie tylko z tym, co juz wymienil buzzkill, ale zeby wam nie bylo smutno dorzuce filmy innego gatunku ;)
The Vampire Layer
Sex Toy Story 2
Lawrence of Alabia
Inspecther Gadget
Podpowiedź druga: Phoebe chciała zaprosić Chandlera do kina i dlatego wymieniała razem z Rachel tytuły filmów
aaaaaaaaaaaaa juz zajarzyla zaroweczka :)
liar liar
betrayal
an affair to remember
dude where is my car
najwiecej odp podala chyba myszowata i buzzkill to czekamy na pytanko, bo mam nadzieje, ze o te 4 chodzilo
Dobrze to może ja zadam:
Wymień wszystkie sytuacje w których pojawiło się ciasto albo ciastko.
Przypominają mi się tylko 4 takie sytuacje:
1. Chandler znajduje pyszny sernik na nie swojej wycieraczce i razem z Rachel go zjadają - przecudowny był ten odcinek :) 7x11
2. Rachel przygotowuje dziwne ciasto/deser na Święto Dziękczynienia w której skład wchodzą: biszkopty, dzem, banany, mieso mielone i cebula z groszkiem a Joey to wszystko wcina :)
3. Rachel urządza urodziny Emmy, tylko, że tort który zamówiła ma kształt penisa :) 4x10
4. Ross pomaga dziewczynce, której złamał nogę, wygrać konkurs w sprzedawaniu ciasteczek 3x10
5. Monica i Phoebe próbują odtworzyć przepis na ciasteczka babci Phoebe
6. Joey na randce zjadł ciasto dziewczyny z którą przyszedł, kiedy one wyszła do łazienki ( Joey doesn't share food !!! :P )
7. Gdy Phoebe wprowadziła się do Moniki po pożarze to musiał jeść ciasteczka nad zlewem
8. Jak Monika i Rachel zamieniły się mieszkaniami z Joeyem i Chandlerem to Monika próbowała zwabić wszystkich do ich mieszkania piekąc ciasteczka i rozdmuchując ich zapach
a mogę tak poza tematem spytać, w którym odcinku padły te filmy? bo za nic nie mogę sobie przypomnieć i mnie to męczy :D
czesc myszowatku jak tam wakacjen? w zasadzie pytanie zadal friendsfan, wiec pomijajac tentego i tamtego moze odpowiedzmy, a wy oboje sobie szykujcie bez kolejki jak wena przyjdzie :) to ja zaczne:
-ciasto- tort urodzinowy emmy plus wszystkie birthday cakesy, w tym slynny flan moniki
-ciastka oreo, ktore joey sobie pakowal do buzi w ilosci 9 o ile pamiec mnie nie myli
-rodzona matka phoebe chciala ja poczestowac ciasteczkami
-joey na randce z laska, ktora mu zjadala z talerza- ciasto z czekolada, ktore jej zezral i malinami ( raspberry coolie)
-ciasto dietetyczne, ktore przyniosl brad pitt, i ktore kazal zaraz wyrzucic
- czy pączki tez sie licza? joey chyba mial skitranego na meblach no i kawal o paczkach do gary'ego policjanta
- ciastko brownie, ktore joey kupil rachel na randke, ale zjadl po drodze
- slynne ciasteczka wg przepisu babci phoebe
- crab cakes ( ciasteczka krabowe) - w restauracji, mozna bylo dostac za friko, jak cie randka wystawila ( ross)
- podejrzewam, ze musial byc tort weselny na wszystkich weselach
- oraz na pepkowym emmy
- nie jestem pewna czy na bazie makolady byly jakies ciastka? chyba cos w stylu chocolate chip cookies?
- ciasto typu pumpkin pie, ktore monika zrobila na sw dziekczynienia, a potem ktos ch lub ross mowil, ze wali dynia
to tyle from mła :)
ps. teraz dopiero widze wczesniejsze posty, bo patrzylam tylko na ostatnie, za powielone odpowiedzi sorki!!
A dziekowiac Satinku bardzo udane!!!!! Co prawda to bylo 2 mieszki temu ale przedemna jeszcze nastepny tydzien off z moja mamuska ktora mnie odwiedza...ach nie ma to jak wizyta matki jej pyszniutkie obiady:):);) pozdro
pytalam, bo niedawno wrocilam z wypadu na dzialeczke w lesie, mialo byc ponad 30 stopni i liczylam na opalaning, a skonczylo sie na ulewie, ale jeszcze sobie odbije :) pozdro dla mami
- przypomnialy mi sie jeszcze ciastka na cooking class, joey chyba nawet dostal gwiazdke
A ja jeszcze pamietam Ross'a i jego "Stupid british snack food" i to bylo o buleczce czy muffinie:):) I jeszcze Joey siedzial w CP z 10 muffinami i ciastkami na talerzu (TOW Boob Jobs) i sie go zapytal czy on jest z kims:):) i jeszcze kiedy Joey pracowal w CP to zapytal sie faceta czy juz skonczyl i wzial jego ciastko:)