PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=683176}

Rectify

2013 - 2016
7,4 2,5 tys. ocen
7,4 10 1 2547
8,0 2 krytyków
Rectify
powrót do forum serialu Rectify

Pierwszy odcinek przeciętny, ale warto dać serialowi szansę i obejrzeć kolejne epizody - jakość
tychże w zupełności nam to wynagrodzi. Jedyne, co mnie sporadycznie raziło, to delikatna
teatralność niektórych scen. Poza tym wszystko na poziomie - dobra gra aktorska, ciekawy
scenariusz, porządna realizacja. Fabuła rozwija się powoli, bardzo powoli, przez co serial
polecam głównie tym, którzy wymagają czegoś więcej, niż prostego łubu-dubu i strzelanin. To
jedna z produkcji, gdzie Nic-Się-Nie-Dzieje ;-)

ocenił(a) serial na 6
spokowap

Jak dla mnie 1 odcinek jest właśnie fantastyczny. Przemyślane postacie i powolne budowanie fabuły i bohaterów . Odjazd.

lumunus

W pierwszym odcinku nie podobało mi się kilka drobiazgów, ale taki już jestem - zwracam uwagę na coś, czego inny widz nawet nie zauważy i jest to dla mnie bardzo istotne ;-)

ocenił(a) serial na 6
spokowap

Zwracasz uwagę na teatraloność scen - ale moim zdaniem pewne rzeczy muszą być powiedziane w prosty sposób w 1 odcinku by wdrożyć widza w historię. Ja nie lubię chaosu - może dlatego ostatnio nie spodobała mi się rodzina Soprano. Mamy tu już w 1 odcinku dobrze zarysowane postacie, dzięki czemu wiemy czy oglądanie serialu ma dla nas sens czy nie. Mnie ciekawi główny bohater jest dla mnie tajemniczy. Podoba mi się że nie ma tu gwałtownych wrotów akcji przez co serial staje się bardziej że-tak-powiem "realistyczny" ?

spokowap

Naskrobałem króciutką opinię, do przeczytania tutaj: http://stacjastoslow.blogspot.com/2014/01/rectify-sezon-1-recenzja-2013.html