PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=787488}

Rezydenci

The Resident
2018 - 2023
7,6 5,6 tys. ocen
7,6 10 1 5626
6,0 2 krytyków
Rezydenci
powrót do forum serialu Rezydenci

Dr Hause + Ostry dyżur, zmiksowane i ogołocone ze wszystkiego co ciekawe. Został goły, infantylny i szpanerski ochłap z bufonowatym rezydentem na czele. Afektacja w grze aktorów zniechęca mnie do oglądania. Wszystko jest tu jakieś takie sztuczne, naciągane i abstrakcyjne. Nierealne sytuacje i dziwaczne zachowania to standard tej produkcji.

Paraves

No cóż kwestia gustu - Choć osobiście nie widziałem w tym serialu nic szpanerskiego, a Dr Hause też do mnie nie przemawiał ze względu na irytująco-użalającego głównego bohatera .

buterfly

Cóż. Wiecznie uśmiechnięty i "zawsze nieomylny" rezydent, który ratuje tych co zasługują na przeżycie (Grey's Anatomy). Afrykanka, która jest jak Dr Temperance z "Bones", Dr Bell operujący pomimo trzęsawki. Jeśli to nie szpanerstwo i głupota, to co??

Paraves

Co do głównego bohatera - To osobiście nie dziwę że taki jest po opisie serialu i zwiastunie właśnie tak go sobie wyobrażałem .

ocenił(a) serial na 5
Paraves

I jeszcze samarytanka - główna rola kobieca (kim ona tam jest? najważniejszą pielęgniarką?) musi wszytko wiedzieć i we wszystko się wtrąca. Bardzo irytująca postać. To już wolę tę murzynkę i hindusa.

Paraves

Mi serial w sumie się podoba, ale faktycznie jest trochę odrealniony. Oczywiście to są amerykańskie standardy, ale po obejrzeniu kilku innych seriali medycznych trochę trudno mi uwierzyć, że starszy rezydent trzęsie wszystkimi dookoła, kłóci się ze spacjalistami oraz szefem chirurgii i nikt na to nie reaguje. Mam wrażenie, że część specjalistów się go boi (w Grey's Anatomy też jest Bailey, ale ona chociaż udaje, że specjaliści to jej szefowie i że mogą ją zwolnić).
Fabuła jest trochę nijaka, ale tak około 9-tego odcina zaczyna być ciekawie. A swoją drogą zastanawia mnie na ile amerykańskie seriale medyczne oddają rzeczywistośc szpitali. Widziałem ich już trochę i bardzo różnią się tym jak pokazana jest praca na różnych oddziałach (w tym serilu np. bardzo dużo mogą pielęgniarki, a w Chicago Med. na ostrym dyżurze jest psychiatra).

Adam1Kluska

Piszesz w sumie o tym samym co ja powyżej i w tym właśnie problem tej produkcji. Co do realizmu to w szpitalach jest podobnie jak u nas lub np. w Anglii, ale tam "wszystko" jest nowocześniejsze i często eksklusiv. Natomiast ludzie są wszędzie tacy sami, jest hierarchia i sztywne ramy obowiązków. W Anglii leżałem w małym szpitalu (personel różnych narodowości, Anglika lekarza widziałem tam raz), w USA mam bardzo bliską rodzinę.