PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Co myślicie? Ja jeszcze nie obejrzałam :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Ja dopiero ściągam:) Bo online jeszcze nie ma nigdzie?

ocenił(a) serial na 10
justynaa95

jest!: D ja własnie oglądam : >

youhaveamessage

ha! właśnie miałam zakładać temat, uprzedziłaś mnie ;)
ja obejrzałam. SPOILERY:
niby coś się wyjaśniło ale tak na prawdę dalej nic nie wiemy. na końcu znajdują ciało Iana który zostawił list w którym przyznał się do winy i popełnił samobójstwo. ale może to A wszystko ustawił/a biorąc pod uwagę tą podkowę.
zdemolowany gabinet psycholożki.... ciekawe.
na plus brak Ezry, na minus brak Toby'ego.

White_Rose05

Mnie zastanawia to po co A brał telefon którejś z dziewczyn na samym końcu ? Albo to nie telefon dziewczyn tylko po porstu podrzucił jakiś telefon...Może Iana? Sama już nie wiem.

ocenił(a) serial na 10
oeskael

Odcinek jest juz rowniez na 2 stronach z serialami, ktorej nie moge wkleic, poniewaz regulamin zabrania i mnie blokuja ;)

ocenił(a) serial na 10
bianka226

ja oglądam na jednej, ale nie mogę normalnie wysłać, bo mnie też blokują XD

oeskael

wydaje mi się że A podrzucił Spencer telefon Iana, co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że Ian nie popełnił samobójstwa.

White_Rose05

To na pewno była robota "A". Nie widzieliście listu? Tam były wszystkie wiadomości od "A", np "she knew too much". A na dodatek podkowa. Skoro A potrafi kogoś zabić, to ja bym się bała...
Czyli "A" to na pewno nie Melissa ani Wren. Może Mike? Ta scena z nim mnie zdziwiła, przecież skoro wie, że dziewczyny się się spotykają... Ciekawe co on robi.
Swoją drogą dziewczyny mogłyby się lepiej ukrywać, no proszę was, chodzą sobie razem po szkole, a Ella tam pracuje.
Ciekawe, czy Ian naprawdę nie żyje, czy znowu "oszukał przeznaczenie"... To przecież niemożliwe, że spadł z wieży i jeszcze żył...
Co do tego gabinetu - może Ali żyje? Na promo, SPOILER dziewczyny mówiły "she was still alive" co znaczy "ona nadal żyła" SPOILER
Sama już nie wiem, wszystko robi się tak pokręcone, że ciężko coś z tego wywnioskować.

Czy mi się wydaje, czy w tym odcinku nie było Ezry? O.o To chyba pierwszy odcinek bez niego.

youhaveamessage

widziałam list, ale nie wczytywałam się aż tak dokładnie. pamiętam tylko że Ian przyznał się do zabicia Ali. A to jakiś socjopata. zaczęło się od smsów, teraz jesteśmy na etapie w którym A zabija ludzi, ciekawe co dalej...
masz rację, Fitza nie było. za to podobała mi się Aria z Jasonem <3

White_Rose05

Tak sobie teraz pomyślałam, że może Ian był martwy, jak spadł z tej wieży, tylko "A" go zabrał/a i znęcał/a się w pewien sposób nad Melissą, oszukując ją, że Ian żyje, a ona uwierzyła. "A" od początku musiał/a wiedzieć, gdzie jest Ian, bo w poprzednim odcinku zabrał/a podkowę. Stawiam, że to znowu było ukartowane przez "A", którym jest albo Fitz albo Mike.

Co do tego plakatu - może ten doktor, którego nazwisko tam widniało, wyleczył Jennę i ona teraz widzi?

youhaveamessage

to co się stało w kościele miało miejsce jakiś tydzień wcześniej. szczerze nie wiem czy tak wygląda ciało po tygodniu. nie mam też już pomysłu na to kto może być A. wydaje mi się że jest nim dorosły facet, ale na bank nie jest to Fitz.

użytkownik usunięty
White_Rose05

Ciało po tygodniu jest nie do poznania, chyba, że trzymane w bardzo niskiej temperaturze. W zasadzie, wydaje mi się, że A. byłby w stanie przetrzymać te zwłoki przez tydzień.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

wiadomo kiedy będą napisy PL ?? ;-)

ocenił(a) serial na 9
ana28

już są. tzn można je ściągnąć, czyli jeśli ściągacie odcinki a nie oglądacie online to już można obejrzeć z napisami...

kashiao

Jak to są? Gdzie?

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Napisy ang. są, nie wiem jak polskie.
Odcinek lepszy od poprzedniego...
Na pewno "A" zabiło Iana, wydaje mi się, że to może telefon tej terapeutki został podrzucony np. Hannie.
Ale nie wiem...
Promo kolejnego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=XSIMiAPFJVU
http://www.youtube.com/watch?v=dYEI0hMwUoc&feature=related

spyro0

Polskich jeszcze nie ma, przynajmniej nie moich, a nie wiem, czy ktoś jeszcze tłumaczy.

youhaveamessage

a kiedy pojawią się Twoje?

ocenił(a) serial na 7
spyro0

teoria youhaveamessage jest genialna! Myślę, że prawie na pewno tak było, bo nawet jeśli Ian przeżył upadek z wierzy to kto pomógłby mu stamtąd zejść jeśli np. straciła przytomność? Raczej nie było w pobliżu nikogo chętnego do pomocy ;&gt;

Teraz A podrzuciła telefon zapewne Spencer, żeby Melissa go znalazła i znów miała poważny powód by znienawidzić siostrę... a nawet doprowadzić do tego by zajęła się nią policja, w koncy mieli by dowód ze Spenc tam była bo ma podkowę ;/

viranel_fw

SPOILER Melissa na dodatek na promo mówiła, że nigdy nie wybaczy Spencer.. Pewnie się dowie o pierścionku/podkowie/telefonie SPOILER

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Wszystko idealnie ukartowane by pogrążyć Spenc, poza tym listem w którym Ian przyznaje się do morderstwa... no bo co to własciwie daje ta śmierć A skoro jej głównym celem jest uprzykrzanie życia dziewczyną ?

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

polskie są już od jakiegoś czasu:) najszybciej pojawiają się na chomikuj. najwygodniej skopiować nazwę pliku z serialem do wyszukiwarki google i dodać "napisy"... zreszta już na innych stronach z napisami też już są. ja zawsze tak robię i działa świetnie:)

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Jaki plakat, bo nie zwróciłam uwagi? Mniej więcej w którym momencie odcinka?

Kleopatra3

Ten z okularami, ok. 4 minuta odcinka. 3:30 chyba.

@viranel_fw - to nie był list Iana. Ten list był od "A", bo zawierał wszystkie wiadomości od niej/niego. Spójrz na niego jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Właśnie o tym mówi po co A podrzuciła taki list? Po co wskazała wszystkim "morderce"? By oczyścić się z zarzutów skoro i tak oprócz dziewczyn (które jak się wielokrotnie przekonałyśmy nie wiele mogą) nikt już się tą sprawą zbytnio nie interesuje. Czy może są inne osoby mające własne interesy jak np. Jenna i ten policjant (zapomniałam jak się nazwy ;P), które chciałby poznać prawdę i coś na tym zyskać, lub nie? Może A ma swoich własnych wrogów?

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Teraz przyglądałam się co było napisane w tym liście. Wydaje mi się, że na samym dole jest napisane "Come and find me." czyli przyjdź i znajdź mnie.

ocenił(a) serial na 8
ugniech2

odcinek genialny! kurde, ale A staje się coraz bardziej niebezpieczny i wszechmocny. o co może chodzić z tym telefonem? pewnie znowu Spencer będzie o coś podejrzana :( i nie było Ezry:))))) bardzo podoba mi się Jason plus Aria.i klata Jasona mrrr, milion razy ładniejsza niż Fitza ;p brak Tobyego na minus!
serial staje się strasznie interesujący! oby utrzymali poziom. coraz bardziej zaczynam wierzyć że to Ezra jest A, ale troche brak mi motywu. i to dziwne zachowanie brata Arii..

youhaveamessage

w innym poście napisałam że "A" to Mona, gdyż w chwili kiedy Aria z Alison zobaczyły ojca Arii z jakąś kobietą w samochodzie to na ulicy spotkały Monę, która za nimi szła i chciały uciec, więc biegiem weszły na podjazd i tak widziały ojca Arii z kobietą, więc Mona szła za nimi i również mogła to zobaczyć, przyjaźni się z Hanna i może jakieś rzeczy od niej wiedzieć, nawet nieświadomie Hanna może jej coś zdradzić, poza tym większość sms, które dostają jest w szkole typu: "szkoda że Jenna nie widzi waszych min" , lub " Może on (fitz) randkuje z innymi dziewczynami jak twój ojciec" czy coś takiego, więc musi je ktoś obserwować i być z bliskiegho otoczenia. Dlatego stawiam na Mone, ale to że próbują wkręcić Spencer też nie jest bez powodu, Alison jako jedynej z nich się bała. I to ona w pierwszym odcinku jako pierwsza jej szukała kiedy dziewczyny jeszcze spały, może czymś podpadła Alison i Mona wiedziała o tym , dlatego chce ję wkręcić w to. Wydaje mi się ze tego wieczora wydarzyła się coś więcej a dziewczyny nie pamiętają, o ile dobrze pamiętam Alison dała im alkohol i powiedziała coś w sensie że wtedy łatwiej muwi się o tajemnicach czy cos takiego. więc mogły się trochę wstawić i nie pamiętać. Mona może śledziła dziewczyny też wtedy i słyszała co mówią, bo wydaje mi się ze chciała się wkręcić do ich paczki.

hormonki

* ALison jako jedynem Spencer się bała( jeśli ktoś by nie zrozumiał bo tak chaotycznie to napisałam)

ocenił(a) serial na 7
hormonki

youhaveamessage a kiedy można się spodziewać napisów ? Tak w ogóle to super,że tłumaczysz :).

kinia207

Gdyby nie moje lenistwo, to by były szybciej :D
A tak to będą gdzieś o 20/21 (raczej nie później, ale wszystko może się zdarzyć :D)

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

A wie ktoś może jak nazywa się piosenka w 30 minucie, kiedy do Hanny przychodzi Lucas? Będę wdzięczna za podanie tytułu :)

ocenił(a) serial na 7
paatryycjaa00

Piosenka z 30 min to: Thirteen Senses - Into The Fire

youhaveamessage

może wreszcie w kolejnym odc. pojawi się jakiś konkret ? zapowiada się ciekawie : narrator mówi coś w stylu 'dziewczyny zrozumiały ze możliwa odpowiedz znajduje się 6m pod ziemia', a co do pogrzebu gdzie dziewczyny staja i zrzucają ziemie to w bodajże w ostatnim komentarzu pod 2 promo, ktoś napisał ze to wspomnienia z pogrzebu ali, no bo jakby nie patrzeć po co stały by w pierwszym rzędzie na pogrzebie iana ? + jestem ciekawa po co w nocy poszły na grób ali i co lub kogo zobaczyły ; > czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek. i jestem ciekawa jak to wszystko się skończy, w książce było inaczej ciekawe jak tu to rozwiążą, może jednak chociaż trochę odwzorują to co się stało w książce - chodzi mi o siostrę ali, to by w sumie trochę wyjaśniało.
+ serial mnie tak wciągnął ze po raz pierwszy udzielam się na forum pod jakimkolwiek serialem, to chyba coś znaczy, wcześniej tylko przeglądałam co inni maja do powiedzenia i ich teorie, ale teraz chyba zacznę tez się bardziej udzielać ; >

olanieolenka

a może to jednak pogrzeb iana ? nie wiem ktoś zauważył ze kolory są zbyt 'realne'. ale po co one by stały w pierwszym rzędzie, nie rozumiem tego.

olanieolenka

To jest pogrzeb Iana, niemożliwe, żeby był Ali.

http://27.media.tumblr.com/tumblr_l4aah9G81L1qbpetfo1_500.png - pismo Ezry
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270918_10150234852471992_57853699 1_7894834_3018353_n.jpg - pismo "A".
Podobne.
Duże i na pewno jest takie samo.

youhaveamessage

właśnie wróciłam sobie do pogrzebu ali, były inaczej ubrane.

olanieolenka

tak jak już kiedyś ktoś zwrócił uwagę, ze 'a' to kilka osób, no przecież niemożliwe żeby jedna osoba była w tylu miejscach naraz. + to nie jest ali, ani jej siostra bliźniaczka, bo przecież porusza się normalnie po mieście i ktoś by ja na pewno rozpoznał. tylko pytanie jaki interes ma te kilka osób zamieszanych w to ?

olanieolenka

Może Mike jest taki dziwny, bo znalazł sobie chłopaka, którym jest Ezra i razem są "A"! Hahahhahah, nie no, żart ;D niemożliwe ;d

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Dziewczyny, myślicie, że zamazane słowa mają znaczenie w liście?

możliwe, ale trudno się doczytać niektórych nie zamazanych slow, a co dopiero zamazanych. chciałam tez zauważyć ze wiele osób w Ameryce ma taki charakterystyczny styl pisania, wiec to ze ezra coś tam napisał podobnym pismem , nie oznacza ze to on napisał list. w innym wątku ze zdj. jest zdj. listu od 'a' i pismo zdecydowanie różni się od tego w 'liście iana' :
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/270918_10150234852471992_57853699 1_7894834_3018353_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/190628_150886181642287_1000016271 97293_330524_2177102_n.jpg

olanieolenka

No to skoro to list od Iana, to albo ma jakąś telepatię z "A", albo wiedział, że dziewczyny dostają takie wiadomości.
To pierwsze zamazane słowo wygląda jak "pain"

youhaveamessage

ostatnie zdanie : 'come and find me'.

ocenił(a) serial na 9
olanieolenka

W liście jest 'I lost my temper'. Hanna podczas pobytu w szpitalu dostała wiadomość 'Sorry about losing my temper'.

ocenił(a) serial na 9
milenta

drugie zamazane słowo to chyba "hide", tak mi się wydaje.

olanieolenka

Olanieolenka, jeżeli w serialu zrobiliby tak, jak w książce, to równie dobrze bliźniaczka Ali mogła zrobić sobie operację plastyczną ;P Wtedy mogła by spokojnie się poruszać po mieście bez wzbudzania jakichkolwiek podejrzeń ;)

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

to musi być ktos dorosły. 'A' to faktycznie moze być Ezra, pamiętacie jak ktoś wyczyścił dysk Emily, przecież tylko dorośli "zainteresowani kupnem domu'' mogli tam wejsć

ocenił(a) serial na 8
olanieolenka

To na pewno nie jest pogrzeb Ali http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/photos-details/pretty-little-s neak-peek-devil-you-know/814714/pretty-little-sneak-peek-devil-you-know/814714/8 14367 w tle widać Ezra .

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

Moje pytanie trochę nie na temat,ale nie chcę śmiecić nowymi tematami. Czy ktoś wie jaki dokładnie model telefonu ma Ian? Bardzo mi się spodobał ;) Proszę o odp.

ocenił(a) serial na 10
kath198

odcinek na prawdę dobry. :)
a co do tego listu t pierwsze słowo to pain a drugie to mi się zdaje, że hide, czyli ukryć. Ilistu tego nie napisał na pewno Ezra, bo jak ktoś wcześniej pokazywał zdjęcia pisma Ezry i listu, to faktycznie I jest podobne, ale zauważ, że Ezra na tablicy łączy literkę c i e, a na liście wszystkie literki są oddzielnie.