PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73318
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Co myślicie? Ja jeszcze nie obejrzałam :D

ocenił(a) serial na 7
urszulankaa

Możliwe, że "A" trochę zniekształca swoje pismo, aby dziewczyny go nie rozpoznały. Zresztą niewykluczone, iż owy list napisał posłaniec "A", bo on/a jest bardzo ostrożna.

accidenti

O jaa, widze,ze zapowiada sie dobry odcinek!! ^^ ja jeszcze nie obvejrzalam,czekam na napisy, ale nie moge sie juz doczekac zeby go ogladnac :P
co do fotki tego listu to pierwse zamazane slowo to na 100% pain. A co do drugiego to nie wiem,mozliwe, że hide
kurka strasznie nie chcę,zeby sie okazalo,ze to Ezra jest A... za bardzo go lubie ;p
I zgadzam się z tym,kto napisal ze ten list moze byc od A - ten list to poskładane i lekko zmodyfikowane słowa A - np. "I lost my temper" - cos podobnego juz bylo kiedys od A. Albo "she knew too much" wyslane przez A po potraceniu Hanny w odc 10 pierwszej serii. Tak samo "it wont be that easy" ,to tez jz kiedys było.
Zaciekawił mnie tez przedostatnie zdanie "I can't.." i potem przekreślone "hide" i napisane"run". To mi przypomniało tekst Ezry do Arii podczas rozmowy z Arią "you can run,but you can't hide"...
Co o tym myślicie???

ocenił(a) serial na 7
nobodyisperfectt

Myślę, że to może być ważna wskazówka, mówiąca iż to Ezra jest "A" ; )

ocenił(a) serial na 8
accidenti

gdzie mozna zobaczyc odcinek online z napisami?

shiva89

jeszcze nie ma:(

nobodyisperfectt

nie mogę się doczekać !!!! chcę już przeczytać wasze relacje, ale wciąż czekam :D

ocenił(a) serial na 8
sund1ay

czekam na napisy .youhavemessage:)

ocenił(a) serial na 10
nobodyisperfectt

oglądajcie na razie bez napisów, ja średnio mówie po angielsku a tu naprawde bardzo dużo można zrozumieć ;) to czego nie zrozumiem obejrzę jak dodadzą napisy ;D

GossipGirl_5

Już jest 85%, będą na pewno dzisiaj :D
A co do tego listu, to ktoś (już nie pamiętam nicka) napisał, że hide jest przekreślone i jest wpisane run - słowa Ezry z ostatniego odcinka "you can run, but you can't hide" - na 90% to Ezra jest "A"

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

ok to jak jest 85% to nie oplaca mi sie ogladac po ang wiec czekam:P

youhaveamessage

no właśnie, to ja napisałam ;)

youhaveamessage

a około której będą te napisy? Bo nie wiem czy czekac do jutra,czy dziisaj w nocy obejrzec ;p

ocenił(a) serial na 7
nobodyisperfectt

...i ciekawe co robi Ezra robi na tym pogrzebie (Iana) bo stoi za Arią ;> Może i przyszedł tam dla Ari ale to jednak trochę dziwne

http://www.youtube.com/watch?v=GnVZ7dnFpyo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=_SiJLKSu0Sk
http://www.youtube.com/watch?v=NX0FiOF0xRA

viranel_fw

Napisy już są do pobrania na napisy 24 :)

youhaveamessage

DZIĘKUJEMY!!! Jesteś wielka!

Tylko oczywiście ja nie wpadłam na pomysł, żeby sobie wcześniej odcinek ściągnąć. No nic pójdę się myć, moze w tym czasie skończy się ściągnie.

youhaveamessage

Sory,ze takie głupie pytanie,ale jak to połączyc... tzn odcinek z napisami??

youhaveamessage

Sory,ze takie głupie pytanie,ale jak to połączyc... tzn odcinek z napisami??

nobodyisperfectt

ja ściągnęłam All Player. wystarczy mieć odcinek i napisy, które po włączeniu odcinka same się dodają do filmu, nic nie trzeba robić specjalnego :)

youhaveamessage

mi się wydaje, że Alison żyje bo kto by się tak wnerwił po wizycie Hanny u doktor jak nie Alison.

ocenił(a) serial na 6
Dodo140

Dzięki za napisy. Miałam już zacząć oglądać po angielsku, ale nie chciałam by coś mi umknęło. :)

Możesz połączyć.. hym.. zależy w jakim programie oglądasz. Mi wystarczy zmienić nazwę odcinka i napisów na tą samą.

ocenił(a) serial na 10
Smile_by_tears

Do nobodyisperfectt: w większości odtwarzaczy wystarczy po prostu przeciągnąć napisy na okno z odtwarzanym filmem. mam nadzieję, że rozumiesz. ;)

Do viranel_fw: Ezra przyszedł na pogrzeb Iana na pewno dlatego, bo go znał. Pracowali przecież w jednej szkole, bo Ian przez jakiś czas uczył hokeja na trawie.

urszulankaa

Ok dzięki wielkie ;)))

Smile_by_tears

@Magoria - ojej, dziękuję, nawet nie wiesz, jak miło mi to słyszeć :*

@nobodyisperfectt - ja mam taki program do odtwarzania filmów, "bestplayer" i wystarczy mieć tam nazwę odcinka i nazwę napisów takie same i same się wczytają.

@Dodo140 - niby jak? Przecież Alison była w wyobraźni Hanny... Nie mogłaby o tym wiedzieć.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
Ian nie żył od tygodnia. "A" napisał/a list, zabił/a go, ukradł/a podkowę i pewnie znęcał/a się nad Melissą wysyłając te smsy, a Melissa trochę naiwnie postąpiła i uwierzyła...
To, że nie żył od tygodnia potwierdził w sneak peeku Garrett, z napisaniem listu to wiadomo, z podkową także, a z tymi smsami można się domyślić.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

mam pytanie : dodasz odcinek na strony typu iitv . info ?

youhaveamessage

Czyli juz mozemy sie domyslac jak chca to rozegrac.

Policja znajdzie w torbie Spencer telefon, ktory podrzucila A, a z ktorego byly wyslane wszystkie wiadomosci po smierci Iana. Albo oskarza Spencer o zwodzenie siostry albo co gorsza o zabicie Iana :/

youhaveamessage

To było tak jak przeczuwałam. Jak jeszcze do tego telefonu dojdzie sprzedany pierścionek, to może naprawdę zaszkodzić Spencer.

youhaveamessage

Odcinek rzeczywiscie bardzo fajny. W zasadzie jak dla mnie same plusy.

Po pierwsze: brak Toby'iego prawie niezauwazalny o dziwo! Cale slinienie do ekranu nadrabialam patrzac na Wrena i sluchajac jego boskiego akcentu :D Chce zeby zostal !

Po drugie: jak cudownie jest ogladac odcinek, w ktorym nie ma Ezry. Uparcie twierdze, ze to on jest A. i dodalabym mu do pomocy zdziwaczalego brata Arii, ten to ma problemy emocjonalne :/

Po trzecie: Aria plus Jason --> widze tu potencjal ! Jason nie irytuje jak Ezra, a na dodatek jest miedzy nim a Aria zdecydowanie wiecej chemii.

Po czwarte: watek Hanny tez ciekawy. Lubie zarowno Caleba jak i Lucasa, ale bez zadnych ochow i achow ;) Ta rozmowa z Alisson w gabinecie pani psycholog z leksza przerazajaca, tak jakby Hanna miala jakies zaburzenia osobowosci. Wiem, ze taki byl zabieg scenarzystow i to tylko mialo tak wygladac jakby na serio ja widziala, ale mimo wszystko ... creepy :)

sandra_crashdown

@siaaa to nie ja to dodaję i nie mam pojęcia, kto to robi, ale dziś już pewnie nie będzie. Może o 2, 3 w nocy bo poprzednim razem jak dodałam napisy o 19:50 to odcinek z napisami na iitv był o 23:53

Fajną Ali miała minę jak Hanna sie jej postawiła... Hahahahha

youhaveamessage

@youhavemessage To jest naprawdę fajne, że chce ci się tłumaczyć serial. I my biedne niedouczone możemy z tego korzystać i jak najbardziej powinnaś być doceniona w tym względzie i ja to doceniam ;)) Jeszcze raz wielkie dzięki ;* Zabieram się do oglądania.

Magoria

Ja też muszę się jeszcze trochę z angielskiego poduczyć, bo czasem przy tłumaczeniu korzystam z googli, ale dziękuję za naprawdę miłe słowa <3

Akcentu Wrena jakoś nie lubię, tzn fajny jest ale czasem ciężko coś zrozumieć bez napisów chociażby angielskich :D

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Ja sobie oglądam PLL, a tam mi wyskakuje: Napisy dodane przez youhaveamessage i myślę sobie; Skąd ja to znam? :D

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

taaak, ta mina była świetna: widać, że ją to trochę dotknęło, ale udawała jakby ją to w ogóle nie obchodziło. :) świetnie to wyszło.

@sandra_crashdown: też się napawałam wspaniałym brytyjskim akcentem Wrena. ;) uwielbiam go (w sensie akcent, bo Wrena tylko lubię. :) ale też mam nadzieję, że zostanie na nieco dłużej) i jeśli lubisz taki brytyjski akcent to proponuję Ci do oglądania serial Nine Lives of Chloe King, który niedawno wszedł na antenę, serial bardzo fajny i jeden z głównych bohaterów jest Brytyjczykiem. ;)

urszulankaa

Ech .... nie no chyba nie lubie go az tak, zeby zaczac ogladac przez to nowy serial ;) Z reszta akcent w zasadzie mam na codzien bo mieszkam w Londynie ;P

użytkownik usunięty
sandra_crashdown

Nie wiem czy któraś z was zauważyła, ale wydaje mi się, że wokół szyi Iana widziałam ślady po sznurze... Chyba, że mi się przewidziało :)

ocenił(a) serial na 10

Rzeczywiście, widać trochę te ślady... ale to trochę dziwne, bo przecież tam w kościele Ian nie zwisał jakoś za głowę, żeby były jakieś mocne ślady i ogólnie nie wisiał tam zbyt długo... czyżby 'A' go najpierw powiesiła...

Nie wiem, nie przyglądałam się.
A zauważył ktoś pudełko po pizzy koło Caleba?
Raz otwarte, a za chwilę zamknięte :D

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

odcinek naprawdę bardzo interesujący, nie wiem jak wy ale ja jestem uzależniona od tego serialu :D

urszulankaa

@urszulankaa W The Nine Lives of Chloe King Alek ma cudownie brytyjski akcent uwielbiam go słuchać, wręcz rozpływam się. A na dodatek jest jeszcze w moim typie. A tak w ogóle jesteś moją imienniczką ;)) O ile twój nick ma coś wspólnego z imieniem.

Odcinek świetny, ale chyba nie chce mi się specjalnie komentować tego co było. Zdecydowanie wolę Caleba niż Lucasa. Ogólnie mam nadzieję, że Wren będzie zagrożeniem dla Tobyiego, bo irytuje mnie ta ich wieczna sielanka. Też uważam, że Ezra ma coś wspólnego z A!
Czasami mam wrażenie, że jestem za głupia na ten serial, bo jest tu tyle wątków, że momentami się gubię. ;))

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

@youhaveamessage, "Może o 2, 3 w nocy bo poprzednim razem jak dodałam napisy o 19:50 to odcinek z napisami na iitv był o 23:53", przeczytawszy to od razu odświeżyłam iitv i potwierdzam, 1.30, a już jest wersja z napisami PL : D. Gdybym wiedziała, że tak szybko będą, to nie oglądałabym parę godzin wcześniej po eng. No nic, obejrzę jeszcze raz, bo paru rzeczy nie zrozumiałam.

W ogóle mnie najbardziej dziwi, że Ian wyglądał tak... świeżo. Nie wiem po ilu dniach ciało się rozkłada, ale wydaje mi się, że tydzień to trochę dużo czasu, żeby zostało takie wręcz nienaruszone.

MademoiselleDrama

Odcinek był już nawet o 1.00 dodany ;o
Też mnie to dziwi, z tym Ianem.
Co do odcinka, byłby najlepszy z 2 sezonu ale brak Toby'ego! -,- Przegięli z tym. ;x Na szczęście również brak Ezry. Niesamowicie irytuje mnie brat Arii! Wzięłabym nim potrzepała najchętniej, może coś tam by mu zaskoczyło w tym pustym łbie... -,- Ech i jak zwykle podejrzenie pójdzie na Spencer. I jak już tu ktoś pisał, też mnie to zastanawia co takiego Hanna powiedziała, że aż tak rozwścieczyła A, żeby robić rozpierduchę w biurze pani psycholożki ;o I jeszcze Hanna i chłopcy. Kurczę. Z jednej strony byli tacy kochani z Calebem, kiedy musieli się objąć, z drugiej jednak, potem gdy rano Lucas jej dziękował... Ach, lubię ich obu. ;) Ważne, by było szczęśliwa, zapewne będzie z Calebem. No i teraz kolejny tydzień czekania! ;x

ocenił(a) serial na 5
BloodyHope

Możliwe, w każdym razie ja dopiero wtedy sprawdziłam, bo wcześniej byłam zajęta Vampire Diaries ^^.

W ogóle ktoś wspominał gdzieś, że drugi sezon powoli się robi mało realistyczny. Jak dla mnie serial od samego początku jest mocno naciągany, ale... Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że nowy sezon jest jakby lepiej realizowany, kręcony? Już chyba w pierwszym odcinku to zauważyłam i jaram się <3. Poza tym fajnie, że się sporo dzieje, imo jest chyba ciekawiej niż w pierwszym sezonie ; ).

ocenił(a) serial na 10
MademoiselleDrama

Odcinek lepsz niz poprzedni :) , lecz uwazam, ze troche koloryzuja ten serial, tygodniowe zwloki tak "swiezo" nie wygladaja, troszke sie o tym uczylam na anatomii :D no ,ale to jest tylko film hehe
Dziwne ,ze A ma do wszystkiego klucze (gabinet psycholozki) , bo nie bylo wlamania ...czyli jak zwykle wiecej nowych pytan niz odpowiedzi.
Arii brat denerwujacy, jak wtedy sie rozstali ich rodzicie ,zaczely sie awantury, on sie buntowal, klotnie , kiedy znowu wrocili i chca zaczac od nowa dla dobra dzieci , tez nie jest zadowolony ..jak dla mnie bez sensu ;)

ocenił(a) serial na 10
bianka226

Z tym włamaniem to jest tak, że z odpowiednimi umiejętnościami nawet zwykłym cieniutkim drucikiem można otworzyć taki prosty zamek, tak żeby nie było śladów włamania, więc to akurat nie jest naciągane :P

ocenił(a) serial na 10
Nava15

troszku nie na temat: ma ktoś linka do plakatu z tego odcinka? widziałam, ze ktoś tu na forum serialu podawał, ale nie pamiętam w którym temacie. bo próbowałam zrobić screena ale wtedy nie widać go w całej okazałości xD :D Z góry dziękuję i całuję :* :D

MademoiselleDrama

Mnie nie dziwi tyle "świeżość" Iana, co poza w której się znajdował. Po tygodniu powinien być sztywny, tymczasem leży sobie taki powyginany.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

dopiero oglądam. ale czy zauważyliście że najczęściej te wszystkie smsy które przychodzą do dziewczyn w tym samym czasie tej samiej treści czyta Aria albo wszystkie. dziwne dlaczego akurat Aria. może to jest jakaś podpowiedź ?

ocenił(a) serial na 10
PLL_fan

co do Iana jeszcze to ja wpadłam na pomysł, że może on po upadku z tej wierzy na prawdę przeżył i 'A' go potem zabrała i torturowała nieco, aby wydobyć z niego nieco informacji, między innymi imię dziecka, a na koniec kazała mu napisać ten list, bo przecież był podpisany Ian, a Melissa przecież by rozpoznała gdyby to nie było jego pismo, sądzę, że A by nie zostawiła takiego niedociągnięcia i by sama tego nie napisała...

urszulankaa

Nie sądzę, żeby przeżył skoro zawisł na linie. Żal mi Melissy, jeszcze jak się dowie, że jej siostra sprzedała jej pierścionek.

ocenił(a) serial na 10
lily333

jestem po obejrzeniu. ten odcinek był niesamowity i wszystkie moje przypuszczenia się potwierdzają. uważam że Ian przeżył upadek z wieży. później Jason zabrał jego ciało, bo współpracuje z "A". potem przez jakiś czas opiekował się nim lub go torturował, dlatego chciał postawić płot, żeby nie mógł uciec lub żeby nikt się nie dowiedział że on tam jest. następnie Jason dostarczył "A" Iana w ustalone miejsce (tudzież ta stodoła pod koniec odcinka). potem Jason wrócił do swoich zajęć i specjalnie wtedy "zgubił piłkę" na boisku, żeby porozmawiać z Arią i ją trochę zauroczyć (poza tym chciałabym żeby Aria była z Jasonem. wreszcie coś nowego). Mike pewnie nie jest w to zamieszany. on tylko nam trochę miesza, a tak na prawdę pewnie ma jakieś swoje sprawy (może ma dziewczynę i nie chce żeby ktoś wiedział lub coś innego). potem "A" po wykupieniu pierścionka i po odebraniu Iana uwięził go i torturował, aby wyzyskać informację i zwabić Melissę, Wrena i naszą 4 do tej szopy, żeby zobaczyły martwego Iana. ale jeszcze na początku odcinka "A" zabił Iana tą podkową lub pistoletem, napisał list no i zabrał stamtąd podkowę i zaniósł go do tego sklepu i powiedział sprzedawcy żeby dał ją tej dziewczynie co zastawiła mu ten pierścionek. że jeśli go przyjdzie odebrać, to żeby on jej dał tą podkowę. potem śledził dziewczyny i kiedy dowiedział się o tym że Hanna była u tej terapeutki zniszczył jej gabinet no i napisał na ścianie, że wścibskie dziwki giną, ale nie podpisał się "A", pewnie dlatego, żeby ona się nie zaczęła wypytywać dziewczyn czy wiedzą kim jest "A". Ian już był martwy w stodole, leżał list i już nie było podkowy, a "A" tylko czekała kiedy nasza 4 będzie gotowa żeby wyruszyć za Melissą i Wrenem. napisał z telefonu Iana do Melissy żeby przyjechała po niego (bo przecież pakowała dla niego te wszystkie rzeczy żeby mógł wyjechać pewnie na jakiś czas, aż sprawa się uciszy). Wren zadzwonił do Spencer że już jadą ("A" musiał wiedzieć, że Wren będzie się kontaktować ze Spencer). no i dziewczyny wyruszyły za nimi, "A" przewidział gdzie się dziewczyny zatrzymają, schował się gdzieś w krzakach w pobliżu samochodu Spencer, no i kiedy oni poszli tam do stodoły zobaczyć Iana i list "A" podłożył telefon Iana do torebki Spencer chcąc by w kolejnym odcinku Spencer była podejrzana o zabójstwo Iana. podsumowując. "A" nadal jest górą, ale myślę że teraz duużo się zmieni może nawet na lepsze dla naszej 4. Ian nie żyje, "A" go zabił i tak to zrobił żeby to wyglądało na samobójstwo. Mike nie jest w to zamieszany, on ma tylko nam namieszać, a Spencer pakuje się w coraz większe błoto. przez cały odcinek nie było Ezry ani Tobiego. to tylko mnie utwierdza że Ezra jest "A" i że Baron zabił Alison (zawiózł Arię do szkoły, był miły i jak kiedyś Ali wspomniała "kiedy się robi odważne kroki nikt cię o nic nie podejrzewa". czy coś takiego powiedziała, wiecie o co chodzi. Baron właśnie tak postępuje). a to że "A" zabił Iana to jest bardzo możliwe, bo moim zdaniem "A" zabił też panią Potter, żeby pomóc Hannie i jej mamie. to jest moja cała teoria i myślę że tak jest. ja żyję tym sserialem! kochamm to ♥ piszcie ;)

urszulankaa

A mnie zastanawia sytuacja z kluczami brata Arii nie wiem czy coś przeoczyłam ale:
-Aria rozmawia przez telefon ze Spencer mówi jej że siedzi sama zamknięta w domu
-nie dała ona kluczy bratu, bo nie znalazła go na boisku
-daje mu klucze dopiero po wejściu chłopaka do domu
-brat jednak sam dostaje się do domu, Aria mu nie otwiera
Więc jak udało mu się wejść?
Gdyby nie to że chłopak jest taki słaby psychicznie obstawiałabym go jako A, albo chociaż pomocnika