Behind The Scenes\On Set Photos http://www.youtube.com/watch?v=Xc_Io-G1X7c
Myślę, że ta lalka będzie coś w sobie kryła. Z wyglądu przypomina Ali!
Jackie mnie strasznie wkurzyła. I Kate. Obie mega okropne! :/
1. Skąd Jenna wiedziała, że Spencer przeszukiwała szkolne kroniki? Jenna powiedziała to w aucie Garettowi.
2. Może coś przeoczyłam, ale kiedyś Hanna była z ojcem - poszli do restauracji- a on zaprosił swoją narzeczoną z córką. To nie była ta sama Kate. Tamta była dużo mniej atrakcyjna.
Youhaveamessage - idealne tłumaczenie :) dzięki
odcinek super, ale wgl odniosłam wrażenie, że Jenna już odzyskała wzrok.
Po pierwsze dom Spencer jest dla niej obcym domem, a ona tak swobodnie przewędrowała od kanapy do drzwi nawet w nie nie zahaczając, ani nie używając laski. Poza tym skąd by wiedziała, że Spencer przeszukiwała kroniki szkolne. przecież nikt jej tego nie powiedział...
Tak mi się wydaje, ale jeśli coś pominęlam to mnie poprawcie...
w domu Spencer mogła kiedyś być... albo wchodząc mogła ją matka Spencer pokierować... ona wszędzie, mimo tego, że nie widzi, zachowuje się bardzo naturalnie, to przerażające. :D
lalka też mi przypomina Ali, zwłaszcza włosy.
Też oglądałam odcinek na iitv i brakowało mi fragmentu z terapeutką. Tam chyba niestety czasami tak jest, nie pamiętam czy zawsze na koniec miałam ten motyw z A, chociaż generalnie pamiętam że są. Ale wracając do tematu, na iitv masz kilka wersji z napisami i bez. Z napisami wszystkie wersje są bez tej sceny (sprawdzając po długości odcinka), ale wersja bez napisów (przynajmniej jedna) jest już ze sceną. Mam nadzieję, że brak napisów to nie problem i że pomogłam :)
Tu nie chodzi o napisy. Ja u siebie na komputerze mam odcinek ze sceną u terapeutki i napisy są idealnie zgrane z odcinkiem, a u tych, którzy mają odcinek bez tej ostatniej sceny idą za szybko.
Spróbuję znaleźć ten link, z którego ja ściągałam PLL i zobaczymy. ;)
dzięki, faktycznie, w wersji bez napisów na iitv jest ta scena :D krótka, ale zawsze. :D
ta bluza, która tam wisiała, pasuje do Mike'a, ale on miał chodzić do innego psychologa niż Aria... :P
Ja ogladalalm na iitv i byla scena z A tylko ze ogladalalm te wersje jeszcze bez napisow zobacz sobie;) Ja akurat uwielbiam Jasona i szkoda mi go strasznie;( A o pudelku zazraz tak pomyslalam ze jest bardzo wazne i tak samo z ta glowa lalki jak Ty;P No Jackie mnie tez wkurzyla, to prawda z Kate reprezentuja podobny typ: usmiech na ustach a za skora taka s**e:P Kate do tego wyglada jakby polknela kij od szczotki taka barbie:P No z tym alkoholem to napewno tak ze juz nie chce pic bo chce wszystko pamietac co robil sam mowil na cmentarzu ze jak znalazl te karte to jej tresc prawie go zniszczyla bo myslal ze zabil Ali. A Jenna przerazajaca zgadzam sie:P
http://www.filesonic.pl/file/1693193781/pretty.little.liars.s02e10.hdtv.xvid-fqm .avi tu jest scena z terapeutką.
pewny link.
A ja jednak uważam, że odcinki:z martwym Ianem i z trupami w prosektorium były lepsze :D Chociaż ten też trzymał w napięciu
ale na sneak peaku? nie wiem, bo nie chce oglądac, chcę miec niespodziankę :P
odcinek 10 bardzo mi się podobał :) a ta Kate to jakaś masakra... na pewno będzie się chciała zemścić na Hannie, przyznam szczerze, że jeszcze żaden serial nie trzymał mnie w takim napięciu i niepewności jak PLL ;)
Odcinek świetny.
Kate i Jackie mnie strasznie denerwują, są wredne i mściwe. Myślę, że dadzą jeszcze popalić Arii i Hannie.
Wątek Emily mnie przeraził. A strasznie się na nią uwzięło, zastanawiam się do czego jeszcze jest zdolne.
Z kolei jeśli chodzi o Spencer, cóż, N.A.T. naprawdę mnie zainteresowało. Szkoda, że S. dłużej nie poszukała w tej kronice, może znalazłaby coś jeszcze ciekawszego (z drugiej strony scenarzyści pewnie specjalnie to zrobili, żeby za dużo nie ujawniać). Interesuje mnie też, skąd Jenna wiedziała, że Spencer i Toby przeglądali te kroniki? Sama przecież nie mogła ich szpiegować (chyba, że widzi).
Pozostaje jeszcze tylko wątek Aria - Ezra - Jason.
Bardzo mi się podobał, żałuję tylko że Fitz nie zareagował bardziej zdecydowanie na pocałunek Arii i Jasona.
Świetna jednak była rozmowa Spencer z Ezrą (padłam na widok jego miny :D) i decyzja o tym, żeby się ujawnić.
Poza tym uważam, że Ella wie coś o związku jej córki i próbuje ją na to naprowadzić.
Uff, rozpisałam się, wystarczy ;)
Szkoda że Spencer nie przeszukała tej kroniki dokładnie,wydaje mi się że był tam Ezra.
I jeszcze ta scena gdy Aria idzie się pożegnać z Jasonem...No normalnie praktycznie rozbiłam ekran,ten Ezra wyglądał jak ciota gdy tam stał i się przyglądał :/
Ta lalka bardzo przypominała mi Ali.
I też nie wierzę że Ali robiła Arii zdjęcia jak spała.Jakoś wydaje mi się to hmmm...lesbijskie ? :p
Przeczytałam trochę waszych wypowiedzi i nie mogę się doczekać aż obejrzę ten 10 odcinek.:) Tyle, że nie mogę go znaleźć w internecie. Pomógłby ktoś? Z napisami oczywiście :D Z góry bardzo dziękuję :)
No ale pomysl skoro sie caqlowala z Emily to moze Aria sie jej podobala i dlatego zrobila jej zdjecia?? A Ezra zawsze taki byl nic mnie nie zaskakuje:P Nie cierpie goscia od poczatku totalna ciota juz Hanna ma wiecej "jaj" od niego:P Jak dla mnie pasuje do tej Jackie. No co do kroniki mam takie same odczucia ze Ezra tam byl i odkryja to na koncu:p
wątpię, żeby miały nagle znaleźć Ezrę w kronice - przecież Spencer przejrzała ją, szukając kto jeszcze należał do tego klubu.
swoją drogą, cała rozmowa S. z Jenną była taka...budująca. nareszcie odniosłam wrażenie, że dziewczyny (a przynajmniej Spencer) są takie nieporadne i zawsze "do bicia"... plus ten tembr głosu i spojrzenie (szkoda, że nie odnotowane przez Jennę) przy pozdrowieniach dla Garreta - coś pięknego.
a co do zdjęć - Jason mógł je zrobić, co to za problem skłamać, zwalając winę na nieboszczkę? w końcu serial opiera się na kłamstwie, nie warto wierzyć we wszystko co wszyscy tam mówią....zwłaszcza tacy szemrani panowie jak Jason. ot, co. nie wiem skąd ta ulga, że Jason na pewno jest niewinny i kochany, skoro jest w coś zamieszany.
No ale chyba mam prawo miec swoje zdanie prawda, czy sie myle?? I ulge tez moge poczuc prawda?? Ty mozesz lubic Ezre czy kogo tam chcesz ja Jasona i nam wolno. Spencer przejrzala kronike ale niedokladnie, juz kilka osob zwrocilo na to uwage;)
Ale w jednym sie z Toba zgodze Wreszcie Spencer pokazala ze sobie nie da i sie nie boi a tekst z pozdrowieniami dla Garretta - bezcenny. A co do tego ze dziewczyny sa takie " do bicia" to przypomina mi sie scena jak Hanna uderzyla Jenne - oby wiecej takich scen;)
no na szczęście czasem pokażą, że nie są takimi sierotami totalnymi... :D
P.S. ale spokojnie, nie powiedziałam słowem, że lubię kogokolwiek i nie odbieram nikomu prawa do własnego zdania i nie powiedziałam niczego, że na pewno, na zasadzie "ja mam rację a ty nie" :P podrzuciłam swoje spostrzeżenia, żeby je przedyskutować. także luzik, bo ostatnio więcej tu fightów niż rozmów :D
No wlasnie sie obawialam ze tak bedzie i tym razem a niedawno byla tu walka dziewczyn wiec wiesz ostro zareagowalam;P No to spoko ze Ty nie z tych co sie lubia w trolle bawic:P
Może Garret związał się z Jenną dla własnego dobra? By odzyskac filmiki. Przecież "ujawniono" ich dopiero w odcinku gdzie była akcja z pendrive'm i filmikami.
I jak Garret może byc tak cholernie głupi, co chwile powtarzają, że to Ian zabił Ali, ale przecież sam powiedział, że gdy znaleźli ciało Iana był martwy od tygodnia, więc skąd list i sms'y? Mógłby ruszyc głową.
mi tez się wydawało, że tam był Ezra! jak oglądałam tą scenę, to co sekundę stopowałam i przeglądałam nazwiska, ale nie widziałam "Ezry Fitz".
ale odcinek wreszcie był genialny, bardzo dobry jak na 2 sezon tak w ogóle, jeden z lepszych ;] trzymał w napięciu, błyskotliwa Spencer odkryła powiązanie między Ianem, Garretem i Jasonem, ciekawe co dalej wyniknie, co A kombinuje ;] i 'jazda konna' była dobra, Hannah wymiata : "to coś jest większe niż myślałam, zupełnie jak wymarłe zwierzęta" :p
Odcinek świetny. Tylko mam nadzieję, że Ezra i Aria w końcu powiedzą o ich związku, bo to się zaczyna robić męczące..:D
Ale mogliby sobie darować z tą Kate, bo jeśli będzie dręczyć Hannah to się będę tylko denerwować jak się jej będzie udawało. :D
Czy w tym Spa nie mają na korytarzach żadnych kamer ? Ktoś może sobie tak po prostu wejść do gabinetu i udawać masażyst(k)ę ?
No wlasnie tez tak samo pomyslalam, ale z tego co mowila Emily to raczej czula damskie dlonie :) czyli A kobieta
Powiedziała, że jej się tak wydawało, ale nie na pewno, więc nie można stwierdzić na 100%, że A to kobieta.
właśnie, nie wiadomo, czyje to dłonie. wydaje mi się, że masazysci generalnie mają delikatne dłonie, kobiety i faceci. ;) poza tym, A. miało rękawiczki chyba, to już w ogóle zaburza możliwość wyczucia xD
No tak ,ale przecież Emily najpierw rozmawiała z prawdziwą masażystką, która była kobietą, a podczas masażu była pewna, że to ona, więc to też mogło mieć wpływ na to, że sądzi, że A to kobieta....
Tez mi sie wydaje ze ona sie poprostu zasugerowala ze to kobiece dlonie, i wydaje mi sie ze "A" nie bylo w rekawiczkach bo chyba sie nie robi masazy w rekawiczkach a tym by sie zdradzila jakby je miala. Mogli sciagnac z jej odciski palcow:P
Moze jest tak w tych spa że kamery sa na zewnatrz i ewentualnie na korytarzach ale jakby sie uparł to mozna znaleźć kilka sposobow aby dostac sie do tej sali z masażem np dostac sie do kamer oszolomic odpowiednich ludzi i je wylaczyc :P skoro A potrafi tyle rzeczy to czemu nie potrafilaby tego xd
a takie pytanie mam, co takiego jackie powiedziała arii bo jakos to przeoczylam? a mnie to nęci strasznie bo tez nie lubie baby :D
nie powiem Ci dokladnie ale cos tam ze Aria jak pojdzie do collegu to wydorosleje i teraz jest naiwna a za pare lat nie bedzie uwazala to za wazne czy jakos tak, w domysle oczywiscie chodzilo jej o jej zwiazek z Ezra. Wiesz niby to powiedziala jej tak normalnym glosem ale byla bezczelna dobrze ze sie pokloca chyba w 2x12;D
Nie to zebym byla za jej zwiazkiem z Ezra ale co ona sobie wyobraza tak sie odzywac do Arii;P