Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73546
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER!

OPIS ODCINKA:

Po tym, jak dostały ważną wskazówkę od Garretta, Hanna i Spencer wyruszają na osobne misje. Hanna widzi doskonałą okazję, by dorwać "A", albo przynajmniej dowiedzieć się, kto pomaga Garrettowi. Jej misterny plan lega w gruzach, a Hanna jest sfrustrowana i zdesperowana. Spencer stara się dowiedzieć, co oznacza wskazówka i pomaga Jasonowi w poszukiwaniach.
Emily ma kolejne wspomnienie z "tej nocy", co prowadzi ją do zaskakującego/zaskakującej podejrzanego/podejrzanej. Aria dziwi się, skąd Ezra ma nagły przypływ gotówki.

Promo:
1. http://www.youtube.com/watch?v=pt2lj-YGjC0
2. http://www.youtube.com/watch?v=82tyZmU_qCo

Sneak peeki:
1. http://www.youtube.com/watch?v=4STk5xxdWDY
2. http://www.youtube.com/watch?v=jIAS4jkNNNs
3. http://www.youtube.com/watch?v=ukpL4eisxa0
4. http://www.youtube.com/watch?v=U39-SLo1f7M
5. http://www.youtube.com/watch?v=Xgu7sq31n1c

W tym odcinku dowiemy się, kim jest Alice z 3x05.
Powróci Holden.
MOŻLIWE, że poznamy nowego członka A-teamu.
Słowa Toby'ego do Hanny:
"Hanna, I’ve had naps more exciting than this party. And so have you."

http://abcfamily.go.com/shows/pretty-little-liars/photos-details/pretty-little-s neak-peek-remains/990575/990132 zdjęcia.

youhaveamessage

No ok, Holden by pasował, ale... jak wyjechał do Portugalii zostawiłby wszystko Monie? Jeżeli jest głównym A to wątpliwe, by liczył, że ona sama się wszystkim zajmie. Wątpię też, by przyleciał specjalnie z Portugalii, by spotkać się z nimi w szklarni - trochę to naciągane;) Siniak wydaje mi się, że był po innej stronie - ale mogę się mylić, bo to dawno było - a jego pochodzenie zostało sprawnie i dobrze wyjaśnione...:)

Hoax

Wiem, w sumie Holden jest postacią dość epizodyczną i pojawił się późno, ale w tym odcinku dużo było rzeczy wskazujących na niego, więc zaczęłam się zastanawiać.

youhaveamessage

Myślę, że właśnie po to scenarzyści to zrobili, byśmy tak myśleli, a to będzie ktoś od początku, na kogo nic nie wskazuje (lub nieliczne dowody:D)

Hoax

Jasne, pewnie bliźniaczka. Widziałaś sneak peek do 3x07 jak Mona i Hanna wywołują duchy? Na tablicy oujia pojawia się napis "ŻYWA", gdy pytają co się stało Alison. Mógł być to podstęp Mony, ale tyle wskazuje na bliźniaczkę... Jeszcze tytuł 3x11 "Single Fright Female", co może nawiązywać do filmu "Single White Female", w którym (chyba) chodzi o to, że jedna kobieta chce na siłę upodobnić się do drugiej, ale ze złości ją zabija.

youhaveamessage

Wiem, wiem. oglądałam. No ja cały czas się tego trzymam od halloweenowego odcinka;)
Co więcej w ostatnim odcinku Jason powiedział: Wygląda na to, że mam więcej niż jedną siostrę. Moim zdaniem powiedziałby, że: Wygląda na to, że MIAŁEM więcej niż jedną siostrę. Bo teoretycznie siostry już nie ma;)
Moje takie zdanie;)

Hoax

Właściwie to powiedział "I have more than one" :D.
W sumie ma nadal dwie, a wszystkie trzy były przyrodnie.

youhaveamessage

No tak, ale have wskazuje na czas teraźniejszy, a gdyby mówił o Ali to użyłby zapewne had;) Tak mi się wydaje, bo nielogicznym jest mówić o kimś kto nie żyje w czasie teraźniejszym. przynajmniej dla mnie;)

youhaveamessage

A jeszcze coś - gdyby natomiast mówił o tym, że ma Spancer i Melissę to nie użyłby tego w rozmowie z ojcem o Ali (a zdaje się, że tak własnie było, choć już teraz nie pamietam), a gdy dowiedział się, że Spancer jest jego siostrą, to nie było tajemnicą, że i Melissa również.
Wydaje mi się, że scenarzyści chcą, byśmy zwracali uwagę na takie szczegóły. Tak jak wtedy, gdy Mona powiedziała do Arii "Big A".

ocenił(a) serial na 4
Hoax

Może mi ktoś wytłumaczyć, bo chyba nie załapałam, dlaczego an koniec odcinka Spencer płacze????

dark_angel_1989

Bo przerosła ją wiadomość, że to nie Garrett zabił Ali. Bo wyszło na to, że wszystko co dotychczas robiły, by wskazać winnego okazywało się tylko grą A.

Hoax

oj super odcinek :P i ten sms od A na końcu... czyżby Maya też zginęła z rąk -A?

a i co myślcie o Holdenie? dziwna sprawa... nie rozumiem tylko co on ma z tym wspólnego... ??!?!

Leo_Wyatt

No mnie się wydaje - posty wyżej - że Holden to tylko taka zagrywka scenarzystów;)

Hoax

dziwne... znikąd się wziął na tej imprezie... aż mi szczena opadła!!!!

czyli co znów -A wrobiło Spencer? ostatnia scena była strasznie przygnębiająca..... ale bardzo prawdziwa.

Leo_Wyatt

No to fakt, aż mnie dreszcze przeszły, jak tak zareagowała.
Nie tylko Spancer - wszystkich, łącznie z policją, Garrettem itd.
Mnie natomiast zastanawia - jeśli to nie Garrett zabił Ali to po kiego grzyba ukradł stronę raportu z sekcji zwłok?! A jeśli natomiast kogoś krył (np. Jenne) to czemu nie powiedział prawdy, gdy go wsadzali?

Hoax

właśnie też mnie to zastanawia... oglądałem promo kolejnego odcinka... i >>>>>>>>>>>>SPOILER SPOILER SPOILER>>>>>>>>>>>> Aria i Hanna złoża wizytę u Monie...... będzie ciekawie.....

Leo_Wyatt

No tak, ale mam nadzieję, że jak koniec końców dowiemy się kto jest A i kto zamordował Ali to nie zapomną o fakcie, że Garrett ukrył tamtą stronę...

Hoax

nie no ja mam nadzieję, że oni to wszystko logicznie wyjaśnią... bo w finale 2 sezonu polecieli na oglądalność i na kasę! i zrobili nas w jajo! :) Mona nie jest -A jest tylko jego pionkiem.... to zdecydowanie ktoś inny. Ale kto? ja cały czas mam przeczucie, że jest to detektyw Wilden.

Leo_Wyatt

A ja, że to jednak bliżniaczka;) Niby twórcy mówili, że odchodzą od ksiązki, ale z Moną mówili to samo:) Więc liczę na bliźniaczkę, tym bardziej, że miejscami na to wskazuje. Albo Aria, albo Alison (zabiła swoją siostrę i się ukrywa:D)

Hoax

zobaczymy co z tego wyjdzie... :) czekam niecierpliwie na 7 odcinek.... zapowiada się bardzo bardzo ciekawie!

Leo_Wyatt

Ostatnio wszystkie się tak zapowiadają, a mnie nudzą;)

Hoax

a ja mam wręcz na odwrót :D bardzo lubię ten serial.... :)

Leo_Wyatt

Tez lubię, ale zaczyna mnie nudzić;)

ocenił(a) serial na 10
Hoax

Mnie rowniez :/

Leo_Wyatt

Ja już chyba podejrzewałam wszystkich w tym serialu, oprócz Emily hahaha :D

youhaveamessage

A może właśnie dlatego, że nikt jej nie podejrzewa to będzie ona?:D

Hoax

haha, proooszę, ona i jej durna mina po rozmowie z Holdenem :D albo jej rozkminy w tej kawiarni, proces myślenia to u niej ciężka sztuka. :D

w ogóóóle, skąd Holden się tam wziął? na pewno nie pomagał przy tych ciuchach, pokazaliby go. w dodatku ten znaczek z jakiegoś klubu - był tam dzień wcześniej i nie zmył? czy może przed imprezką kościelną tam zaszedł? dziwne. w tym wspomnieniu Emily to on siedział z nią w kawiarni czy mi się tylko wydaje? bo pokazali tył głowy, który pasuje i do Holdena, i do Ezry [a co, jak psychol to psychol :)].

spodnie Hanny były dziwne, ale i tak fajniejsze niż buty, które do nich założyła. i wolałam ją w dłuższych włosach, wygląda ładniej, bo teraz to chwilami jakby dopiero co wstała/wyszła spod prysznica.

yootsuu

To był joke:)

Hoax

wiem, wiem :)

yootsuu

O Holdenie się nie wypowiadam, bo dla mnie to żenua, jeśli to on;)

Hoax

to by była przesada, bo pojawił się nagle w drugim sezonie, jego wątek też okazał się całkiem niewinny, a teraz nagle łączą go z A... już wolałabym Wildena jako A. niż Holdena :D

yootsuu

No jak to będzie Holden to ja rezygnuję z dalszego oglądania:)

yootsuu

pasowałyby też do Lucasa ;)

pannaziumzium

einwizJa od razu pasuje , jeśli chodzi o to kim jest A. ; /
SERIO, teraz już dodali przedbłyski Em, bransoletkę Alli, (i JESZCZE DODALI - JAKBY ICH BYŁO MAŁO) ojca SPENC, LUCASA,HOLANDA i EZRĘ z tym niepokojem w oczach,gdy patrzy na komodę <?>

ZAUWAŻYLIŚCIE TO CO JA - SZPITAL HANNA I SPENCER , a na poczekalni -BLOND WŁOSA DZIEWCZYNA- , W BODAJŻE RÓŻOWYM(MNIEJSZA O KOLOR UBRANIA) .

ocenił(a) serial na 8
Nadia2

wracając do waszych wcześniejszych wypowiedzi na temat wizerunku Hanny-moim zdaniem wygląda rewelacyjnie !!! ma ślicznie zrobione włosy zdecydowanie wyszło jej to na dobre,na moje oko wygląda doroślej (grając tą rzekomą nastolatkę)

jak właściwie pojawił się Holden w serialu ? bo nie pamiętam tego wątku

mon_m1

Niby wrócił z Portugalii w drugim sezonem. Szedł z rodzicami ulicą, gdy obrażeni rodzice Arii ciągali ją po restauracjach (przyznała się do zwiazku z Ezrą).

mon_m1

No właśnie, wygląda doroślej, na 20-kilka lat, a gra 17-latkę.

youhaveamessage

Przesadzasz chyba. Ja tam jestem w stanie uwierzyć, że ma góra 19 lat (szczególnie w pierwszych dwóch sezonach wygląda młodo)...

Hoax

Nie, naprawdę mi się tak wydaje :D
Znaczy w pierwszych sezonach wygląda młodo, zgadzam się, ale po ścięciu włosów już nie.

youhaveamessage

Twarzyczkę nadal ma młodą, tylko fryzura postarza całokształt... :)

ocenił(a) serial na 8
Hoax

aaaa już pamiętam tą sytuację;)

ocenił(a) serial na 8
Hoax

ezrajesta.tumblr.com-- jak czytałam co tam pisze autorka, przed koncem 2 sezonu, to bardzo chcialam, zeby tak było. Fitz jest IDEALNY na A. Po za tym to byłoby ciekawe, gdyby każda z dziewczyn miała swojego A. bo to tak na maksa nierealne, żeby jedna osoba to wszystko ogarnęła. A nie mógłby spać, żyć nic. a przecież wiemy, że np Mona miała czas na zakupy, chodzenie do szkoły i fałszywą przyjaźń z Hannah. ale niestety bardzo wątpie w tak ciekawe rozwiązanie. niestety ale pracujący nad serialem, nie starają się z niego wyciągnąć dostatecznie dużo wątku kryminalnego, mimo że serial ma potencjał. a raczej miał, póki nie zaczęli tak mieszać. chyba boją się reakcji milona fanek nudnego Ezry i jego ładnej buźki, gdyby okazalo się, że jest A. Aria powinna byc z Jasonem tak w ogóle.

zilustrowana

No wydaje mi się, że całkiem dobrym pomysłem byłoby połączenie dwóch najpopularniejszych kiedyś teorii - Ali miała bliźniaczkę, która ją zabiła i jest głównym A, ale ma też pionki dla każdej z dziewczyn;)

youhaveamessage

W przebłyskach Emily ktoś pisze przy tym labiryncie "i'm sorry i left you", a Holden mówił o tym że jej dziewczyna bywała na tych "imprezach".
Czyżby Maya jednak żyła a jej śmierć została upozorowana? W końcu to z Mayą Emily była oficjalnie o czym wiedzieli wszyscy łącznie z Holdenem, który chodził z dziewczynami do szkoły.

Bankowski_17

No też mi się tak wydaje, chyba, że (tak jak ktoś podsunął) na myśli miał Ali (tylko Ali oficjalnie nie była jej dziewczyną, tylko się całowały) - może scenarzyści chcieli, byśmy pomyśleli o Mayi?;>

Bankowski_17

To Emily pisze te słowa, bo widać jej paznokcie a potem, gdy Holden bierze ją za rękę, Em ma na sobie tę szarą kurtkę.

A Holden chyba w tym czasie był w Portugalii.

youhaveamessage

Kiedy był w Portugalii? Jak Em zniknęła na noc? Czy kiedy, bo sie gubię...

Hoax

Wybacz, niezbyt zrozumiale napisałam :D
Był w Portugalli wtedy, kiedy Emily była z Mayą.

youhaveamessage

A;D
Na pewno? Wydaje mi się, że wrócił, gdy Maya wróciła z obozu, więc mógł ją gdzieś poznać. Na bank był w Portugalii, gdy Maya zaczynała z Em i się ujawniły, ale to przed odesłaniem Mayi na obóz...
A może na myśli miał Samarę?:>

Hoax

Albo Paigie ;P

Hoax

Faktycznie, Holdena poznaliśmy w 2x15, a jego ojciec powiedział "wróciliśmy w zeszłym tygodniu", czyli wrócił miesiąc po powrocie Mayi z True North. Maya potem dużo imprezowała, więc jednak mógł ją gdzieś poznać. A jeszcze w którymś odcinku była sytuacja, gdy Maya i Em szły do klubu (i wtedy Maya powiedziała Em o swoim prześladowcy, ale to raczej nie Holden...)

Samary raczej nie miał na myśli, to by nie miało sensu... Przecież Claire Holt już chyba nie wróci do serialu, więc nie wplątywaliby jej postaci w jakiś wątek.