Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Zwiastun kolejnego odcinka, mam nadzieję, że w końcu coś się rozkręci zwiastun to zapowiada ale wiadomo jak je robią;p
http://www.youtube.com/watch?v=gmGfH5irZek

Sneak peek:
http://www.youtube.com/watch?v=tS9phwYl3dA
http://www.youtube.com/watch?v=GVIMnxFXkAY
http://www.youtube.com/watch?v=gz7bG5JP7yo

ocenił(a) serial na 10

Pewnie tak jak w przypadku filmiku Ali i Iana okaże się, że to Cece zaszła ją do tyłu, żeby zrobić jej psikusa i znowu niczego się nie dowiemy :P

A mnie się wydaje, że to nic nie znaczy i nie jest żadną wskazówką. Po prostu za kamerą stał ktoś z ekipy (scenarzysta itp.).

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Maya na tym nagraniu ma tą torebkę co A przeszukuje w 3x05

http://desmond.imageshack.us/Himg16/scaled.php?server=16&filename=torebka.png&re s=landing
http://desmond.imageshack.us/Himg198/scaled.php?server=198&filename=torebka2.png &res=landing

ocenił(a) serial na 7
xwerax2

a to nie jest też ta sama torba którą mają dziewczyny?

ocenił(a) serial na 7
poziomka4

nie, one mają taką dużą

ocenił(a) serial na 7
xwerax2

bardziej mi przypomina tą co mają one niż tą co ma MAya na rowerze, ta Mayi jest jakby na dłuższym pasku.

ocenił(a) serial na 7
poziomka4

http://img215.imageshack.us/img215/5770/torebka3.png
nie wyglądają tak samo...

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Czyli wiemy, że Mayi nie zabił: Noel, Jenna, Garrett ani Melissa

xwerax2

bardzo dobry odcinek! wreszcie wrócił dawny klimat PLL.... nie wiem czemu nie którzy szukają dziury w całym.

nie wiem co myśleć? czyli Jenne, Neola i Garetta można wykluczyć....

użytkownik usunięty
xwerax2

Pewnie jakaś znajoma ją -że tak powiem- wychwyciła. Później dopiero została zamordowana. Podobnie było z filmikiem Allison całująca się z Ian'em. W tym filmiku nie pokładam wielkich nadziei.

Ale w tamtym z Ali i Ianem, to było dosyć oczywiste, że pokazano seks a nie morderstwo (chociaż pamiętam, że była grupa osób, które wyśmiewały te, które podały taką właśnie wersję), tutaj nie jest to takie oczywiste, ale i tak zgadzam się z Wami. Maya wychodziła i się rozglądała dookoła. Myślę, że po prostu grała z kimś w chowanego czy coś innego ;).

A co do odcinka to była ok, ale gorszy niż poprzednie. Sceny obyczajowe jak najbardziej na plus ;).

użytkownik usunięty
Aguslava

Jestem pewny,że i w tym filmiku sytuacja będzie wyglądać zupełnie inaczej niż teraz. Irytuje mnie takie wycięte z najważniejszych scen nagrania z monitoringu. Męczy mnie jedno. Dlaczego Maya nie wróciła z rowerem? I co robiłem 3 godziny w tej altanie?

ocenił(a) serial na 7
xwerax2

co do Melissy to nie jest to tak do końca pewne, Noel był z Jenną w środku a Garet w wiezieniu. A Melissa to właściwie gdzie była? Ostatnio zgrabnie zniknęła nam z pola widzenia. Można ją wykluczyć jeżeli przypuszczenie blond włosów jest poprawne, a tego nie wiemy dlatego Melissy bym nie wykluczała tak szybko.

użytkownik usunięty
poziomka4

Moim zdaniem to Nate zabił Mayę i w 12 odcinku dojdzie do konfrontacji pomiędzy nim a Emily. Pewnie Paige przyjdzie jej na ratunek i Nate wyjdzie nogami do przodu (w plastikowym worku). Coś mi się zdaję,że Nate był tym prześladowcą, o którym wspominała Maya.
Tylko,że moim zdaniem na filmiku nie było widać żadnych blond włosów.

ocenił(a) serial na 7

też stawiam na Nate, zjawił się z nikąd i nagle wie tak dużo o Mayi, albo jest postacią bez sensu albo zabójcą.
Mam nadzieje że Pejcz maczała palce w śmierci Mayi. Tez miałaby motyw: tak bardzo zabujała się w Emily że zabiła Mayię bo chciala usunąć ją sobie z drogi.

poziomka4

dobra tylko jaki powód miałyby Nate a żeby zabić Mayę???

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

no byłby tym gościem co nie chciał odczepić się od Mayi, z tym co była jak gdzieś tam wyjechała.

poziomka4

ale przecież to jej kuzyn... wiec jak mógłby się do niej doczepić? no chyba, że wcale nim nie jest.... to by oznaczało co innego.

ocenił(a) serial na 7
Leo_Wyatt

no właśnie o tym mówie, przecież nikt nie sprawdził że na prawde jest kuzynem Mayi

użytkownik usunięty
Leo_Wyatt

Nie można do końca być pewny czy podaję się za kuzyna a czy faktycznie nim jest.
Choć Marlenka pewnie wpadnie na inny absurdalny pomysł.

ocenił(a) serial na 7

dlatego uważam że to jest ten psychopata a nie kuzyn, bo właściwie po co pojawiłby się w serialu?

ocenił(a) serial na 10

wedlug mnie Nate to chlopak ktory nie dawal jej spokoju jak wrocila z odywku czy skads tam. Mowila wtedy ,że poznala jakiegos chlopaka z ktorym byla i on nie potrafi zrozumiec , że to koniec .

ocenił(a) serial na 7
paulasc

przecież właśnie o tym mówie.

Nate wygląda podejrzanie, zgadzam się z tym. I jeszcze te ciuchy w torbie Mai - on powiedział, że ile lat temu Maya była w nich na ognisku? Kojarzę 2-3. Więc: czy 17-latka nosiłaby te ciuchy, w których chodziła, będąc 14-latką? Pomijając fakt, że powinny być za małe, to jeszcze gust i styl sprzed 2-3 lat raczej nie jest aktualny. A po drugie - jaki normalny kuzyn zapamiętuje ciuchy swojej kuzynki? Rozumiem, że zakochany facet pamięta, w co była ubrana jego dziewczyna (choć i to jest dziwne), ale kuzyn? Ja nie pamiętam w co byli ubrani moi kuzyni podczas ostatnich świąt, a co dopiero 2 lata temu na imprezie :D.

użytkownik usunięty
Aguslava

Zgadzam się,że Nate podejrzanie wszystko rzekomo pamięta kolczyki, ciuchy. Typowe zachowanie dla maniakalnego prześladowcy,który stara się wyalienować ofiarę a następnie zrobić jej drenaż mózgu. Możliwe,że mu się to udało, po w jakim celu pomieszkiwałaby u Nate w altanie.
Nawet nie pamiętam co ja włożyłem na siebie dwa lata temu w święta. Są ważniejsze rzeczy to zapamiętywania niżeli asortyment garderoby członków rodziny.

Śmiesznie będzie, jeśli Nate okaże się jednak tym kuzynem :D. Albo bez powodu wyprowadzą go z serialu i dziewczyny o nim zapomną :D. Gdyby w tym serialu wszystko było logiczne, to jednak okazałby się prześladowcą.

poziomka4

też zauważyłam blond włosy. można wykluczyć Hannę, bo dziewczyny były wtedy wszystkie razem... za to BLIŹNIACZKA jest blondynką! XD wszystko zmierza do tej teorii.

odcinek całkiem całkiem, za dużo Paige i podejrzanego Nate'a, który pasował mi jako morderca Mayi. :P i o wiele, wiele za dużo matki Arii - chryste, jest tyle wątków, a oni wciskają romanse drugoplanowej postaci na 1/2 odcinka! wątpię, by Ella albo Zack byli związani z A., więc PO CO?
przyjemnie było posłuchać akcentu Wrena. fajna scena w tej szopie Noela, jedna z lepszych w tym sezonie. nareszcie wiadomość od A. w starym stylu - napisana w widocznym miejscu, dużymi literami, i like it. zaskoczyła mnie Emily, widać, że jest zdeterminowana do odkrycia, kto zabił Mayę. :) cieszy mnie to całe zamieszanie z Noelem, bo coraz bardziej lubię jego postać. :P

ocenił(a) serial na 7
yootsuu

ostatnio coraz więcej słychać o teorii bliźniaczek i wydaje mi się to coraz bardziej prawdopodobne. Bo przecież jeśli nie było bliźniaczek to po co zdjęcia "dwóch Ali" i ta dziwna rymowanka pod zjęciem o bliźniaczkach na ścianie w pokoju Ali, i oczywiście po co ta opowieść o bliźniaczkach w odcinku Halloweenowym?

użytkownik usunięty
poziomka4

Jeszcze pojawiła się blond postać w Pilocie. Po tym jak Spencer otrzymała e-mail od A. Wtedy ujrzała w domu naprzeciwko (bodajże Jasona) blond dziewczynę.

ocenił(a) serial na 7

nie zauważyłam tego.

użytkownik usunięty
poziomka4

To było w pierwszym odcinku I sezonu-Pilot wtedy Spencer jeszcze sądziła,że to Allison w swoim pokoju przegląda się w lustrze.

hm, mi się wydaje, że to mogło być jej przewidzenie albo a). bliźniaczka, b). Cece, c). ktoś w peruce :D

użytkownik usunięty
yootsuu

Z postury -wg mnie- nie przypominała żadną z nich.

ocenił(a) serial na 10
yootsuu

Mnie się wydaje, że jeszcze wtedy nie mieli pojęcia, że wprowadzą taką postać jak Cece więc ją możemy raczej wykluczyc :P

Wiecie moze gdzie można obejrzeć ten odcinek oprócz maxxvideo? Albo jak dodać napisy, bo się nie orientuję... Z góry dzięki :)

użytkownik usunięty
misakimei

Nie oglądam seriali online wiec nie mam doświadczenia ani wiedzy.
Zawsze łatwiej pobrać odcinek z internetu (wpisz w google "pretty little liars sezon 3 peb" z wybranego linku ściągniesz epizod na dysku) i odpalić odcinek dowolnym odtwarzaczem (np. allplayerem obok odcinka powinnaś umieścić plik tekstowy-napisy z taką samą nazwą co odcinek).

mnie jedynie wkurza to, że zastąpili jedną śmierć, drugą a nic nie wyjaśnili. w ogóle oni nic nie wyjaśnili z finałowego odcinka 2sezonu? czy tylko mi sie tak wydaje

* co z black swan? w ogóle o tym nie ma.
* co z tym kolesiem z którym widzieliśmy jenne w finałowym odcinku.
* co z lucasem, na poczatku tego sezonu wszystko wskazywało na to ze to on jest kolejnym A, ale nalge sie jakos rozmyło.
*co z Moną?
*co z ciałem allison?
*co z bratem ezry? pojawi sie jeszcze, wcisnęli do w jeden odcinek i nagle go nie ma juz.
* i do cholery CO ZE SMIERCIA ALLISON? nikt sie tym juz chyba nie interesuje, ani tym kto ją zabił

cristiano_ronaldo

Black Swan wyjaśnili - Melissa ponoć została zmuszona, by pójść w tym przebraniu, wystrachała się i uciekła.
Mona żyje, daje wskazówki - co tu do wyjaśniania?:)
Ciało Ali ktoś ukradł i oddaje po kawałku:D
No niby śledztwo Garreta trwa...Ale jakimś cudem zdaje się krew na bransoletce go uniewinnia;D

cristiano_ronaldo

Zgadzam się. Moim zdaniem fajnie by było, gdyby w pierwszym sezonie pokazali, kto zabił Ali, a drugim - kim jest A (mogłoby nawet tak jak było, tzn., że jest kilka i pokazali tylko pionka), w trzecim - wprowadzić nową sprawę (czyli Mayę), a w 4. - pokazać główne A. I tyle.

ocenił(a) serial na 5
misakimei

ja oglądam na ekino lub kinomaniak

To przecież chyba była Mona. Potem w 2x25 była blond peruka w kryjówce A.

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Na to wychodzi,że Mona stoi za wszystkim co się wydarzyło w przeciągu dwóch sezonów.
I po co miałaby w peruce przeglądać się w lustrze w pokoju Allison?

Żeby nastraszyć Spencer i sprawić, żeby myślała, że Ali żyje i to właśnie ona jest odpowiedzialna za wiadomości podpisane -A.
Albo po to, żeby na chwilę stać się Alison.

użytkownik usunięty
youhaveamessage

Skąd miałaby pewność,że w tym momencie Spencer ją zauważy?
Alison? Wredną żmiją, która ją szykanowała całe życie?
Choć je wiadomości odznaczały się tą fascynującą złośliwością emocjonalną.

Mnie się wydaje, że Mona zazdrościła Ali tej popularności, wyglądu, ciuchów.. wszystkiego. Więc to miałoby sens - ale wątpie, by to była Mona;D

ocenił(a) serial na 10

Blond postać pojawiła się jeszcze u Mony jak ją zamknęli w wariatkowie.

ocenił(a) serial na 7
xwerax2

niedługo wyjdzie na to, że Ali i Maya zamordowały się same :)

ocenił(a) serial na 10
anchema___

Czyli po dzisuejszym odcinku wychodzi , ze jest % pomocnikow :P- 5 wieszakow na bluzy :/

ocenił(a) serial na 10
bianka226

5 pomocnikow, sory za blad :P

ocenił(a) serial na 5
bianka226

No siema!
Jestem świeżo po obejrzeniu nowego odcinka, więc przystępuję do opisania moich wrażeń. Zrobię to podobnie jak ostatnio - w punktach, z których każdy będzie przypisany do jednej z Kłamczuch..

1) SPENCER
W sumie najmniej się u niej działo ( w znaczeniu - żadnych osobistych wątków, wszystko związane z 'A' i śmiercią Mayi )
a) dzisiaj bardzo fajnie wyglądała. Mam wrażenie, że najlepiej z dziewczyn
b) ona się dziwi, że ma słabsze stopnie. Cały wieczór spędziła na analizowaniu filmiku przesłanego przez Noela, który, nawiasem mówiąc, bardzo sexy wyglądał w niebieskim futbolowym stroju ( Kahn, nie video).

2) ARIA
a) jej związek z Ezrą robi się coraz dziwniejszy. Atmosfera jest napięta, czyżby WRESZCIE miało dojść do rozstania tej pary? A może z tej chmury będzie mały deszcz?
b) Ezra w dzisiejszym odcinku osiągnął swój najwyższy poziom nudziarstwa i sierotowatości. Co za nieporadność! Nawet nie próbował jakoś uspokoić swojej dziewczyny o poranku. Ona czuła się winna i potem go przepraszała, a on tę całą sytuację olał.
c) wyglądała lepiej niż ostatnio, aczkolwiek dalej obstawiam stanowisko, że w trzecim sezonie wygląda dużo gorzej.
d) życie uczuciowe Elli zapełniło pół odcinka. Jej randki i "kuzyn Mayi" to podstawowe czynniki, które obniżyły poziom tego odcinka. NUDA. NIE CHCEMY OGLĄDAĆ RANDEK MAMUSIEK, KTÓRE PRZEŻYWAJĄ DRUGĄ MŁODOŚĆ! Chociaż tyle, że tym razem nie zamęczyli nas Ashley i pastorem, to już byłby gwóźdź do trumny dla tego odcinka.

3) EMILY
a) pocałowała Nate'a!
Ohyda! Wymiotuję!
Ten facet jest obleśny i mam nadzieję, że to, do czego między nimi doszło, szybko zostanie zapomniane.
Przeczuwałam to, ale łudziłam się, że do tego nie dojdzie...
Widziałyście ten psychopatyczny wzrok Paige. W tym momencie przestaję się dziwić teoriom, że pływaczka zabiła Mayę z zazdrości o Em.
A tak na marginesie - panna Fields chyba nie grzeszy rozumkiem. Umówiła się z dziewczyną i mając świadomość, że zaraz się u niej pojawi, całuje jakiegoś gościa. W ogóle potępiam to, że będąc z kimś, pozwoliła sobie na skok w bok, ale jeszcze w tak głupi sposób dała się przyłapać?
b) mnie się scena w domku bardzo podobała. Zmroziło mnie, kiedy szyby zasłoniły drewniane drzwiczki, a goła żarówka zgasła

4) HANNA
a) Ona i Wren? NIE
Nasz ulubiony doktorek ma być ze Spencer!
W końcówce drugiego sezonu powiedziała mu, że niczego nie żałuje. Miałam nadzieję, że się jeszcze zejdą.
Marlenka oczywiście urwała kolejny wątek miłosny, który mógł być niezły. Znów zmarnowała fajną chemię.
Ja nie wiem. Dlaczego ona mi to robi?
Rozbija jedyną parę, którą w tym serialu lubię. Z Ezrią nie robi nic ( nawet jeśli u nich są jakieś zawirowania, ostatecznie ZAWSZE do siebie wracają), o Wrencer zapomina.
b) wygląda coraz gorzej

5) MORDERSTWO MAYI
a) bardzo interesujące video. Dowiedzieliśmy się, że teraz już martwa ukochana Em ukrywała się o Noela ( więc myślę, że musiały ich łączyć jakieś przyjacielskie stosunki) oraz nie zabił jej nikt z trójki Garret-Noel-Jenna.

Odcinek niezły, choć gorszy od ostatniego. Przez życie uczuciowe Elli i dennego Nate'a. Ot co!