PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73296
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

opis odcinka:
"Kto zabił mamę Toby'ego? Kto uderzył Alison w głowę w noc jej zaginięcia? Kim jest Red Coat? Kto zabił Bethany? Kim jest Black Widow? Dlaczego A prześladuje Kłamczuchy?
Po pięciu latach tortur, Alison, Aria, Emily, Hanna i Spencer staną w końcu twarzą w twarz ze swoim prześladowcą i przekonają się, co kryje się za historią Charles'a i dlaczego został on "A"."

promo odcinka:
https://www.youtube.com/watch?v=u_JP_847yFo

kanadyjskie promo:
https://www.youtube.com/watch?v=g0pBDbvH8kY

zdjęcia:
http://zap2it.com/2015/07/pretty-little-liars-season-6-summer-finale-photos/

jakie macie typy kto jest -A, Red Coat i Black Widow ?

Leo_Wyatt

RC w zwiastunie ma maskę !
Nie wiem czemu albo to CC albo znowu Mona.... no ew bym obstawiała Melise.
Ew. Melisa to BW.

Co do A. to być może Wren, ale boje się że wstawią kogoś innego. Z Lucasem czy Wildenem byłabym w szoku.

Chile91

albo CeCe

Chile91

stawiam tak:
-A/Wren
-Red Coat/Mona
-Black Widow/Melissa.

nie mogę się już doczekać środy :)

Leo_Wyatt

W sumie to o 3 w nocy już będzie :D trzeba linki do livu przygotować ! :D
Generalnie No tak Marlene mega geniusz najpierw Mona, potem teoria A-Team, potem dwa Teamy jeszcze jakieś Big A, Big A miało być kobietą.... no i nagle w końcu się okazuje, że A to Charles. I jak to all wyjaśnić :D co z tymi ludzikami na placu co krzyczeli ja jestem A. itd?

Chile91

Marlenka dużo musiała wymyślać, a żeby 6 sezonów zrobić, a ma być jeszcze 7 zastanawiam się tylko o czym on będzie skoro poznamy -A jego motywy itp. no chyba, że pojawi się jakiś -B :) bo nigdy nic nie wiadomo. Co nie zmienia faktu, że oglądalność serialu spadła.

Leo_Wyatt

wracając jeszcze do kanadyjskiego promo bardzo mi się podoba. Zastanawia mnie jedno czy -A skoczy z tego dachu/budynku?

Leo_Wyatt

Marlene to ćpała coś i poszła najniższą drogą oporu... jakby myślała to by można było serial serio dobrze pociągnąć.

Uwaga Spioler :

W spoilerach jest, że tak ale ciało zniknie.

Podobno 7 sezon ma być o wyborach dziewczyn jakie dokonują i ich życiu po traumie w DH jakoś już po studiach czy w trakcie studiów.

ocenił(a) serial na 9
Chile91

Bez sensu byłoby gdyby ChaRLES faktycznie zginął.Mogliby go ciągnąć aż do końca z tym ,że po prostu dziewczyny wiedziałyby kto to.Przecież Charlie mógłby działać z ukrycia.Wtedy jeszcze jeden sezon miałby sens a tak to wydaje mi się ,że będą flaki z olejem i kolejna opera mydlana...

Chile91

oby Charles nie zginął... a co najwyżej jego ciało zaginęło :) no bo w sumie 6B ma mieć kolejne 10 odcinków w nich też coś podziać się musi.

Leo_Wyatt

Fajniej by było, gdyby zniknął, wtedy kolejne odcinki mogłyby być poświęcone ściganiu go i wyjaśnianiu pozostałych wątków.

ocenił(a) serial na 9
Cudzoziemka87

w tym odcinku ma też ktoś zginąć.Spoilery mówią o Jasonie ale ja jak zwykle wierzę w swoją intuicję i typuję Kennetha...

efta18

ja już przy zeszłotygodniowym odcinku podejrzewałam że Ken jest lub za chwilę będzie martwy, stąd to uwięzienie matek Kłamczuch, bo przyszły w złym momencie.

ocenił(a) serial na 9
Cudzoziemka87

scena ze sneak peak#1 bardzo mnie niepokoi

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

według spoilerów Charles ma popełnić samobójstwo a 6B ma być opowieścią o tym jak dziewczyny walczą z BV.Jednak nie wierzyłabym tak spoilerom i wydaje mi się ,że na końcu odcinka dowiemy się kim jest Charlie a z rzeczy o których mowa w spoilerach to żadna nie będzie prawdą.

efta18

Też tak uważam. Trochę by było bez sensu, jakby tak długo wyczekiwany Charles od razu po ujawnieniu zginął (w sensie umarł, a nie uciekł). Walka z BV jako motyw przewodni w 6b też mnie nie przekonuje - laska przewinęła się w serialu z 2 czy 3 razy, a tu nagle staje się taka ważna? Cóż, jeszcze wszystko zależy od tego, jak to wyjaśnią i umotywują. Ja bym chciała przede wszystkim, żeby wyjaśnili porządnie parę wątków i żebyśmy poznali motywy kierujące Charlesem, bo póki co to nie bardzo wiem, dlaczego właściwie znęcał się nad Kłamczuchami, jak do tego doszło, jak to wszystko organizował, co chciał osiągnąć, kito z nim współpracował itp. Więc wolałabym żeby jednak żył, a nie po prostu umarł i tyle - koniec jego historii, zero odpowiedzi.

Cudzoziemka87

Na Tumblrze A napisało, że jest w sanitarium w tej chwili, jakimś innym niż Radley raczej :D ale jednak, czyli jeśli to prawda oczywiście to nie skoczył i faktycznie byłoby dobrze, bo tuż p ujawnieniu jakby się zabił to bez sensu totalnie.

ocenił(a) serial na 9
niezarejestrowana

No i po finale wiemy ,że się nie zabił i że totalnie nie warto wierzyć jakimkolwiek spoilerom.

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

Charles prawdopodobnie zginie w 10 odcinku a w 6B ma byc "walka" z Blach Veil. 7 sezon to już chyba będzie tylko kilka odcinków o dalszych losach dziewczyn i przy okazji będą tłumaczyć niektóre niewyjaśnione kwestie.Moim zdaniem tak będzie...

efta18

Jednak wyjaśniło się, kim był i Charles i BW, więc nie mam pojęcia, o czym chcą nakręcić kolejne 30 odcinków ;P

akima_

Może zechcą się trochę wgłębić w motywy działania C., bo ja nadal nie ogarniam o co chodziło z dręczeniem Kłamczuch.

ocenił(a) serial na 10
Cudzoziemka87

z tego co mówiła reżyserka to 7 sezon będzie cały pokazany w perspektywy A :)

karynka

Nie słyszałam o tym. Ja czytałam, że ma to być życie Kłamczuch po A, 5 lat później. Zresztą jeszcze została nam druga połowa 6 sezonu, a dopiero potem 7, chyba wszyscy o tym zapominają ;P

akima_

jest już zwiastun zimowego sezonu i tam się już zaczyna 5 lat później.

ocenił(a) serial na 9
akima_

Pewnie Sara będzie chciała się zemścić albo będą szukać swoich matek :D

efta18

Pewnie się okaże, że to jednak ta Sara była mózgiem całej operacji, a CeCe była tylko zwykłą psycholką. I tak wyjaśnią wszystkie luki w logice i linii czasowej ;P

ocenił(a) serial na 9
Chile91

wydaje mi się ,że RC to Mona.No bo kobieta w czerwonym płaszczu ma się ujawnić dziewczynom w tym odcinku a jak widać na zdjęciach z odcinka 10 Mona stoi obok nich w takowym płaszczu ,także myślę ,że to ona... Poza tym od dawna obstawiałam Monę jako pomocnika A...

efta18

Gdyby to była Mona, to by jej nie pokazywali na tych zdjęciach ;P

ocenił(a) serial na 8
akima_

A jednak ;)

marta1945

No, ale to nie ona była RC, o to chodziło ;P

ocenił(a) serial na 9
akima_

No nie ona była RC faktycznie.W ogółe finał mnie niestety bardzo rozczareował.Mam nadzieję,że to jednak nie CeCe...

efta18

Ja też nie jestem zachwycona tym zakończeniem, ale wolałabym, żeby już więcej nie kombinowali, że jednak prawdziwszym A jest ktoś tam, bo to już naprawdę przypomina otwieranie matrioszki:P

ocenił(a) serial na 9
akima_

No tak, tyle że to był taki głupi pomysł z tą CeCe ze nie wiem czy nie lepiej byłoby zostawić tożsamość A w tajemnicy

efta18

Ja się boję, ze jak oni zaczną znowu kombinować, to nowe rozwiązanie będzie jeszcze głupsze, niż poprzednie, więc może niech po prostu popracują nad detalami tej opcji i jakoś je logicznie wyjaśnią.

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

Moje typy to:
A- Wren
RC- Hmm... tutaj może być Cece, ale również Sara(zawsze dla mnie była podejrzana xd)
BV- Melissa
Tak bardzo nie mogę się już doczekać! Ciekawa jestem jak nam przedstawią całą historię, czy te spoilery chociaż w połowie się sprawdzą i wgl czy będzie to taki epicki finał o jakim trąbią non stop obsada PLL.
Co do linków do livu to macie wszystko tutaj: http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /napisy+do+10+odcinka+6+sezonu,2671369#post_13708757 ;)

ocenił(a) serial na 5
sunshine6

A czy finałowy odcinek ma być dłuższy?? Bo za dużo odpowiedzi mamy dostać. Ciekawe jak to wszystko upchną w 45 minutach.

ocenił(a) serial na 9
rachel20

W spoilerach piszą o odcinku 2 godzinnym takze mam nadzieję,że to okaże się prawdą.Super byłoby obejrzeć 2-godzinny odcinek :)

ocenił(a) serial na 10
efta18

Niestety, ale aktorka, która gra Spencer w wywiadzie powiedziała, że odcinek będzie trwał normalnie godzinę(czyli chyba z reklamami).

ocenił(a) serial na 9
sunshine6

no to bez sensu,za mało jak na taki finał!

efta18

serialowa Spencer potwierdziła, że finałowy odcinek lata trwa standardowo tzn. tak jak zwykle około 43 min.

ocenił(a) serial na 9
Leo_Wyatt

no to beznadziejnie,miałam nadzieję na dłuższy odcinek i już się cieszyłam a tu takie coś...Bezsensu,za dużo mają nam do powiedzenia,no chyba ,że znów mało co się dowiemy

ocenił(a) serial na 5
efta18

Właśnie też sie tego obawiam- albo znowu wyjaśnią tyle co nic albo wyjdzie straszna kicha jak upchną to wszystko w 45 minutach. Mogli zaczac od poczatku sezonu powoli wyjaśniac.

ocenił(a) serial na 10
rachel20

Mnie się wydaje, że zostaną wyjaśnione tylko takie kwestie jakie były przedstawione w opisie odcinka. No ewentualnie ktoś powróci z martwych. Strasznie szkoda, że odcinek nie będzie trwał ok. 1,5 h :(

sunshine6

ogląda ktoś na żywo? ;)

ocenił(a) serial na 6
Leo_Wyatt

Ech, co to było.
Chyba jedyny plus to sara jako RC. Pomijając jej czerstwą grę aktorską.
Ten pokój kosmiczny... hehe
Cece wyglądała strasznie, jak 35-latka po tygodniu imprezowania.
Ten motyw ze zmianą płci był tu na forum obstawiany ale to tak naciągane... nie wiem, moze ma to sens ale ja jestem zawiedziona.
Kto w końcu zabił panią di?

ocenił(a) serial na 8
marrrrrrcel

Czy tylko mnie zastanawia, czy Charlie przeszedł zmianę płci? :D Pieniędzy ma mnóstwo, a na beach party chyba nie chodziła w długich szortach ;)

ocenił(a) serial na 6
marta1945

Pewnie tak skoro spała z Jasonem.

ocenił(a) serial na 8
marrrrrrcel

Nie spała, przeciez w finakle CeCe zapytała Ali czy jest chora skoro ją o to podejrzewa

ocenił(a) serial na 6
marta1945

no tak, rzeczywiście

marta1945

Na pewno przeszła wtedy, kiedy niby pochowano Charlesa, CeCe miała wielu chłopaków i raczej wątpię, żeby była święta. Wcześniej pokazywano ją zupełniej inaczej i dopiero w tym odcinku zrobili z niej taką sierotę.

akima_

a w grobie leżał penis Charlesa