Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

Finał przed przerwą ekscytujący, jednak na moje oko pojawiło się trochę niejasności.

1) Jak to się stało, że Caleb został ranny - bron sama wystrzeliła?
2) Co A mówi przez telefon "zmutowanym" głosem dziewczynom w szpitalu??
3) Jak to się stało, że Caleb znalazł się w latarni, dziewczyny natomiast trafiły do jakiegoś innego domku?
4) Kto w końcu zabiła Maye?

kukuruku2

Dziękuję ci, że założyłaś temat nie zdradzając spoilerów.

1) Pewnie Nate ożył i wystrzelił :D
2) Że Emily ma u niego/niej przysługę
3) Bo pojechali do innych domków
4) Nate/Lyndon James

ocenił(a) serial na 9
kukuruku2

1) jak już gdzieś pisałam, wydaje mi się, że ktoś z A-teamu mógł wejść na tą latarnie, Caleb go zobaczył i dlatego A strzeliło. Mogła to też być Paige.
3) Gadali przecież przez telefon, Caleb jechał gdzie indziej i dziewczyny gdzie indziej.
4) Nate / Lyndon - prześladowca Mayi z tego obozu, dlatego ukrywała się u Noela w domku

nikoove

hm... ale to przeciez gdyby ktos strzelil w latarni do caleba to em by to widziala.... nate sie nie ruszal.... a dziewczyny potem w szpitalu nawet nie poruszylo tego tematu...dziwne bo nawet gdyby bron sama wystrzelila, to jak i kiedy? em przytulala sie z caleb... moze po tym jak sie przytulali caleb chcial zabrac bron.... jak dla mnie niejasna sytuacja... ale piszczcie jakie macie teorie na temat wystrzalu:) a o tej przysludze to moze to mowila Jenna... bo ona tez jest w a teamie?;)

kukuruku2

Może sama wystrzeliła, była naładowana, akurat skierowana na Caleba i sama wystrzeliła xD W tym serialu wszystko jest możliwe ;p

ocenił(a) serial na 9
kukuruku2

byli przytuleni, więc można uznać, że Em była tyłem, dlatego nie widziała ;D ale może niepotrzebnie to roztrząsamy? faktycznie dziewczyny nie mówiły, kto strzelił do Caleba, więc może to faktycznie Nate? ;D chociaż jeszcze zanim Caleb tam wbiegł to on już leżał w kałuży krwi ;D
a z tym, że ktoś dzowni i mówi, że Emily jest dłużna przysługę, to może chodzi o to, że wcześniej Emily też dostała telefon, gdy jeszcze spała, że ma minutę, żeby uciekała?

nikoove

a nie wydaje wam sie, ze toby w kapturze ktory odprowdza mone do zakladu i postac w kapturze ktora zamawia bilety na pociag haloweeen to 2 rozne postacie?????; i osoba ktora dzownila do em i potem do dziewczyn 2 raz to wlasnie zupelnie ktos inny.... byc moze ktos z a teamu ?? oni dla zmyly wszyscy sa w kapturach....

ocenił(a) serial na 7
kukuruku2

ja mysle ze to wlansie dokladnie tak jest, skoro Toby bylby glownym A czy cos, to w koncowce czemu nie pokazali twarzy? ja mysle ze to kolejna ososb,a ktos inny niz Toby.

ocenił(a) serial na 7
kukuruku2

w tej chwili oprócz Mony jest jeszcze dwóch A, na końcu poprzedniego odcinka przy maszynie grającej jest ich dwóch, chyba ze mona wychodziła juz wczesniej.

p.s. jak tylko Toby powiedział 'jestem zawsze tam gdzie powinienem być" i fakt ze pojawił sie akurat w dniu kiedy dziewczyny mają akcję z A, wiedziałam ze jest A.
"

użytkownik usunięty
nikoove

Najbardziej rozśmieszyło mnie zmarnowaną okazję do ucieczki ;d Biedna Emily nigdy nic nie kojarzy. Absurdalne jest też trzymanie zakładnika w szafie. (Emily nie usłyszała, nie zauważyła,że ktoś stęka w garderobie?)

ocenił(a) serial na 9

nie rozumiem, Toby współpracuje z Moną?

ocenił(a) serial na 10
byss

Tak

użytkownik usunięty
byss

W tym odcinku na to wychodzi,że Toby współpracuje z A.

użytkownik usunięty
byss

Nie no co ty. Po prostu Toby sie w Monie zakochal i lubi czarne ubrania.

Bo czarny wyszczupla xd

ocenił(a) serial na 10

Taa a Paige jak poszedł po drewno nie mogla kopać i wierzgac nogami... naciagane mega

użytkownik usunięty
Ardenedi

Jak pojawiła się Paige w Garderobie to nie mogłem powstrzymać ataku śmiechu. W tym serialu żaden z bohaterów oprócz (Caleba) nie myśli racjonalnie;) Emily zamiast walczyć to uciekła i szukała zasięgu, aby powiadomić policje (na takie odludzie pewnie trafią w nanosekundę aby ją wybawić z opresji). To trochę egoistycznie ze strony Emily, że ją pozostawiła na "pewną śmierć".

Ale z drugiej strony spróbuj myśleć racjonalnie kiedy jesteś oko w oko z mordercą ;)

użytkownik usunięty
smiles

To są dla niej okoliczności łagodzące.;)
Jednak nie tylko Emily ma czasem zaćmienie mózgu:
http://www.youtube.com/watch?v=33kw1romGZE

ocenił(a) serial na 4

Emily nie zostawiła jej na pewną śmierć, bo Nate/ Lyndon chciał, żeby Emily oglądała śmierć Paige, a skoro Em uciekła, to musiał ją gonić pozostawiając Paige przy życiu ;D

użytkownik usunięty
298paula986

Z tymi psychicznymi osobami nic nie wiadomo. Czasem mają zachcianki i chwiejność emocjonalną jak kobiety w ciąży (bez urazy).;)

Ardenedi

Bo to była specjalnie zbudowana garderoba, ze ścianami wyciszającymi, takimi jak w studiu nagraniowym :D

choosingmyconfessions

Bo to jest wszystko takie proste i oczywiste, prawda? I jak siedziała cała sklejona, nie wiadomo co jej wcześniej robił, to akurat by się nie bała, że on jednak nie wyszedł, lub też po coś wrócił, usłyszy to i da jej w łeb. Wcale nie był niepoczytalny. Ot, sympatyczny wręcz!

ocenił(a) serial na 10

Mi się wydaje, że Paige się jakoś uwolniła i pogiegła za Natem do Emily.
Ale gdy zobaczyła przytulonego Caleba do em, mogła stac się bardzo zazdrosna (tak jak wtedy, gdy Nate cąłował się z Em, dostała trochę szału) i wycelowała broń w Caleba.
I dlatego potem nie podeszła do dziewczyn ani też Emily do niej nie podeszła tylko do przyjaciółek,ale to trochę dziwne by było, bo z 2 strony Emily by zeznała, że to Paige strzeliła w Caleba policjii.
Po tym odcinku mam jeszcze więcej pytań bez odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
Bezsenna14

już mam! I to Paige mogła dzwonic do Emily i dziewczyn pod koniec mówiąc że ma u Em przysługę. Bo przecież Em nie wydała Paige policjii za to że postrzeliła caleba! Teraz mi się to ułożyło!

ocenił(a) serial na 10
Bezsenna14

Czyli jednak Paige jest w A-Teamie.

użytkownik usunięty
Bezsenna14

Bez przesady to za bardzo skompilkowane jak na Marlene.

ocenił(a) serial na 10

to jest najbardziej OCZYWISTA teoria, wystarczy pomyślec, zauważcie jak zachowywała się Em i Paige przy policjii.

ocenił(a) serial na 7
Bezsenna14

jak tylko Paige podeszla to Em zwiala..

banan20

Boże. Paige podeszła żeby zacząć rozmawiać z policją, żeby na niej skupili uwagę a żeby EM mogła podejść do przyjaciółek! Przecież prosiła policjantów ze chce isć do dziewczyn, Paige to usłyszała i podeszła do policjantów zeby EM mogła iść. HELOOOL.

ocenił(a) serial na 7
megggg8828

dobra spoko, bez nerwów ;/ tylko głośno się zastanawiałam.. ;/

ocenił(a) serial na 10
Bezsenna14

Paige nie mogła dzwonić do Emily bo była już w tym czasie w szafie związana.

ocenił(a) serial na 10
kololok

Nie wiemy tego czy była związana czy nie. Później nie widzieliśmy co się z nią działo, równie dobrze mogła pobiec za Natem gdy się już uwolniła. A i dzwonic mógł np Toby

ocenił(a) serial na 10
Bezsenna14

ale mam na myśli pierwszy telefon kiedy Emily dostała ostrzeżenie aby uciekać, wtedy jeszcze nie wiedziała że Paige jest uwięziona i nie wiedziała co Nate planuje

ocenił(a) serial na 10
kololok

tak, a to mogła byc Mona np.

Bezsenna14

nie ze a ma przysluge u em, tylko em u a. chodzilo o to ze a ostrzegalo telefonem em o niebezpieczenstwie, i ze teraz EM wisi A przysluge ;) nie odwrotnie ;)

ocenił(a) serial na 7
megggg8828

I owe youy one oznacza ma.m u Cibie przysługe. A jest winne przysługę Emily

Bezsenna14

Nieee, Paige jest niewinna

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

skad masz pewnośc, że jest niewinna? Tylko dlatego, że była związana? Nate mógł wcale nie byc w A-Teamie i nawet nie wiedziec o A,

Bezsenna14

A czy ja piszę, że mam pewność? Według mnie tak jest i tyle, od początku tak uważałam.
I nie sądzę też, żeby Nate był w A Teamie, pewnie o A nie wiedział. Według mnie żaden bohater typu Nate, CeCe, Katie - to nie A Team.

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Juz ten schemat byl ze mona sie przyznaje ze dostaje sms od A potem sie okazalo ze jest członkiem, podobnie moze teraz byc z Paige, a swoja droga nieźle sie poświeca Mona, grzecznie wieczorem wróciła do psychiatryka... a Hanna jeszcze pomogla jej zeby zostać, to rzuca cień na Wrena

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

Masz rację, ja też nie uważam by byli w A teamie. Ale dziwne jest to, że wszytkim dziewczynom się oberwało (hanna- postrzelony Caleb, Emily- całe to wydarzenie, Spencer-jeszcze o tym nie wie, ale Toby) a Arii? Nic. Oprócz problemów osobistych to nie ma nic współnego z A.

Bezsenna14

Bo EzrA jest A? :D
Przynajmniej zostanie chyba porwana w następnym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
Hmm_Ciastko

mam nadzieję :D

ocenił(a) serial na 3
Hmm_Ciastko

jak porwana? pogubilam sie :D

Bezsenna14

gdyby nate nie byl w a, skad a wiedzialby/wiedzialaby ze EM grozi niebezpieczenstwo, skad w takim razie ten telefon z ostrzezeniem?

ocenił(a) serial na 5
megggg8828

A wie wszystko ;)!

ocenił(a) serial na 7
megggg8828

moim zdaniem Nate pokrzyżował plany A dlatego A ostrzegło Emily. A nie chce zeby ktos zabijał emily ani Page bo ma dla nich własny plan.

ocenił(a) serial na 10

hah masz racje tak mieszaja to w realu jest niemożliwe

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
edyta227222

Moim zdaniem powinnaś dostać za to bana. Krzyczysz na wszystkich, wyzywasz od tępych mózgów, bo pewnie Ty jesteś sama idealna. Zrozum kobieto, że nie wszyscy oglądają wersję z polskimi napisami , więc nie każdy zna perfekt angielski, żeby wszystko zrozumieć (sam nie zrozumiałem kilku kwestii, więc odpaliłem niektóre sceny z napisami pl, żeby niektóre kwestie wyjaśnić). Oczywiście, możesz się teraz mądrzyć, ale to nie zmienia faktu, że musisz obrażać wszystkich dookoła.