Finał przed przerwą ekscytujący, jednak na moje oko pojawiło się trochę niejasności.
1) Jak to się stało, że Caleb został ranny - bron sama wystrzeliła?
2) Co A mówi przez telefon "zmutowanym" głosem dziewczynom w szpitalu??
3) Jak to się stało, że Caleb znalazł się w latarni, dziewczyny natomiast trafiły do jakiegoś innego domku?
4) Kto w końcu zabiła Maye?
Wydaję mi się,że kłamczuchy z Calebem się rozdzieliły i trafiły do innego domku.
Z tego co zrozumiałam były dwie możliwości gdzie może być Emily. Miały to być chyba w okolicy latarni? i były dwa takie miejsca. Dziewczyny pojechały w inne, gdzie nikogo nie było, natomiast Caleb trafił pod właściwy adres.
Bylo w serialu ze są 2 latarnie caleb pojechal do jednej kazał dziewczynom jechac do drugiej
dziewczyny w necie poszukały gdzie są jakieś domki przy latarniach ;] znalazły dwa takie miejsca i sie rozdzieliły,ale niestety one trafił do tego pustego ;)) zastanawia mnie trochę jak możliwe,że dziewczyny gdzieś w innym mieście idą po werandziee w tym domku i ona skrzypi,a Nate to słyszy <lol2> ale potem pomyślałem,że to może Caleb tylko,że nie pokazali nam ;D
A TEAM tak jak w przypadku szyfru Mony mozna pomyslec, ze
A(Alison?)
T(Toby)
E(Ezra?)
A(Aria?)
M(Mona)
w jednym z wywiadów było wyraźnie powiedziane że żadna z Kłamczuch nie jest w A-Teamie, więc Aria odpada :)
Ja obejrzałam odcinek bez napisów, więc mogłam wszystkiego nie zrozumieć, ale..
skoro już wiemy, że Toby jest w A-teamie (zdaje mi się, że jest zdrajcą po obu stronach- zrobił to dla Spencer, żeby dowiedzieć się, kto jest głównym A i kto "tym wszystkim" kieruje),
myślę, że to on właśnie zadzwonił do Emily, żeby ją ostrzec przed Natem (może widział, jak Nate porwał Paige i wiedział, że Emily także będzie miała kłopoty), i to on później dzwonił w szpitalu do dziewczyn mówiąc, że Emily jest mu winna przysługę, i to on zamawia pod koniec te bilety na Halloween. Dodatkowo zdaje mi się, że kiedy któreś A wynajęło mieszkanie i później przekazało ten klucz innemu A, to w tym mieszkaniu (gdzie była Mona) urządzono 'bazę A-ów ;D'.
moze A wynajelo to mieszkanie dla Toby'ego, w koncu wyjechal.. Co do emily to źle zrozumiałaś - A powiedziało ,ze wisi Emily przysluge , a nie ze Emily mu wisi. A jaka przysluge zrobila mu Emily? A no taka , ze pomogla oczyscic Garetta z zarzutów...
hej, mam pytanie. jak rozumieć słowa A (tak myślę, że to A), kiedy zadzwonił do dziewczyn w szpitalu? "Emily, masz u mnie przysługę". to że Emily coś zrobiła i za to A jest wdzięczna, czy że A coś zrobiło i za to Em powinna się mu odpłacic? ;D bo długo nad tym myślałam i mi sie pokręciło i już sama nie wiem ;D
wydaje mi się , że tu chodzi o to , że dzieki emily garett został uniewinniony , mona coś o tym wspomniała na końcu odcinka.
Tak. Mona wyszła z psychiatryka żeby zrzucić winę na Paige żeby uniewinniono Garreta. Ale dzięki Emily złapali Nate'a.
to mógł dzwonic ktoś, kto strzelił do Caleba, a Emily go widziała i dlatego a przysługę. np Paige.
A do Caleba nie strzelił Nate ? Może ostatkiem sił podniósł się i strzelił ? Chyba, że był to kto inny, kto wbiegł na latarnię, ale Emily nic o tym nie wspomniała..
Mogło też tak byc, ale to by było za proste. Em kochała Paige i dlatego nie powiedziała nic o tym, ze postrzelila Caleba - tak tez moglo byc.
lub Toby. na koniec ktoś z A zamawia dwa bilety na imprezę halloweenową, a w promo pokazują, że Toby i Spencer przychodzą razem. a poza tym dziwne by było, gdyby nagle w tym odcinku wszystkie A zaczęły gadać zmutowanym głosem(choć w tym serialu to możliwe -.-) Mona to tez nie mogła być z tymi biletami, bo przecież wróciła do psychiatryka.
1) https://twitter.com/BryanHoldman/status/240660629822787584 - macie swoją odpowiedź, Nate postrzelił Caleba.
No tak, to było dla Marlene za trudne, by wprowadzic coś zaskakującego. No, ale przynajmniej zagadka rozwiązana. :]
Nie wiecie o co chodzi z tym mini serialem? http://www.youtube.com/watch?v=n1KpmgSLXpk czy on jest taki krótki i co z nim?
W czasie przerwy takie odcinki,ok. 5 minutowe mają nam serwować aż do czasu kolejnego sezonu. Co w nich będzie to nie wiem, ale zapewne jakieś poszlaki, wskazówki itd.
Oj, czepiacie się biednej Marlenki! Toby jako pomocnik to już i tak dużo jak na jej skąpe możliwości :D
haha ja się jej czepiam? xD Może ona wie co robi i jest geniouszem a ja się jej tu czepiam, to przepraszam. Może ukaże nam swoje ukryte ja w następnych odcinkach.
No wiesz, my wszyscy się jej czepiamy i jesteśmy hejterami, według niej oczywiście, i gdyby mogła to wszystkich by nas poblokowała :D Ona już pokazala nam swoje ukryte zdolności, nic więcej niż wczorajsze summer finale nie jest w stanie wykrzesać, hahaha
nigdy nie byłam jej hejterem, ale chyba zacznę byc, jeśli się okaże, że to Nate strzelił do Caleba.
myślę, że Toby nie jest A... to jest jakaś zagrywka z jego strony... ta jego "nowa praca" ma na celu zakończenie tego wszystkiego, nie demaskowanie pojedyńczych pionków, ale raz na zawsze całą historię! dla Spencer to robi i udaje,że jest sprzymierzeńcem A-teamu.. może to tylko moja naiwna nadzieja, ale po prostu nie przyjmuję do wiadomości , że Toby należy do grupy"A";/
ale skoro to nie paige postrzeliła caleba, to o co chodzi? gdzie ona była, jak dziewczyny wparowały do domku? dlaczego przy zeznaniach, emily nawet nie patrzyła na paige, a jak ona podeszła to uciekła do dziewczyn?
Może byc tak, że to co nam wysłała YHAM (link do twittera) to tylko kolejna pułapka, nie do końca prawda.
tez nie wierze, ze toby jest a. zgadzam sie, ze to znowu moze byc podstep. mysle, ze o wszystkich dowiemy sie pod koniec serialu. tak mysle.