SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Przecież poszła do Emily z tym. Nie powiedziała jej tego wprost, ale powiedziała.
Chyba zna swoje przyjaciółki i wie, że prędzej czy później smsy od A wyszłyby na jaw, przynajmniej w ich gronie.
Ale nie musiała wysyłać sobie smsa żeby Emily o tym powiedzieć, bo przecież o romansie z Ezrą powiedziała im później. Ale zgadzam się z tym że Aria jest jakoś chroniona dlatego stawiam ciągle na Ezrę ;)
Właściwie to ona im nie powiedziała, tylko Hanna.
Sobie wysłała, może dlatego, żeby mieć pretekst, żeby przyjaźnić się na nowo z resztą i nasuwa mi się nowa teoria:
Aria była A. Jak już osiągnęła swój cel, to chciała przestać być A, ale funkcję przejął Ezra :D wiem, nieprawdopodobne :D
Akurat akcja ze zmianą A. jest możliwa - ktoś mógł im zajrzeć do telefonów, zobaczyć że ktoś je nęka tak się podpisując i podłapać to :>
No a moze to Ezra podsunal zrecznie Arii to zeby byla "A" a;bo ja poprostu wykorzystal zeby dowiedziec sie o dziewczynach ich sekretow, ja ciagle podejrzewam Ezre:P
dobrze ale nawet jeśli pokażą kto jest A to mają 2 opcje: 1) pokazać A tylko widzom albo 2) pokazać A dziewczyną i patrzeć co z tym zrobią xD ja osobiście wolałabym, żeby najpierw pokazali zabójcę Allison bo to jest jakby mniej intrygujące. Jeśli pokażą A bezpośrednio to ja nie będę miała dla czego oglądać serialu.....
A co z tą scenką jak (chyba) "A" ma zdj Spencer i Emily z szopy Jasona? Skad by je wziął/wzięła ? Podejrzane ;P
może w tej szopie była jakaś kamera , aparat ??
lub ktoś tam był np. "a" bo Jason chyba nie !
po tym odcinku pomyslalam ze Jason jest " A" , ale to by było zbyt krotkie jakby to on był !
Mam taki problem , ja tam nie wiem ale ja jestem w dziewczyn wieku ( w serialu ) , i jak by mi coś przychodziło na laptopa to ja bym to ukrywała ( 1 z was to napisała tu ) , ale mi jeszcze czasem rodzice sprawdzają telefon ( mam 17 lat xD) bo jak np ide do kuchni czy gdzieś to sprawdzają najczęściej ILE MAM KASY !
Czy dziewczyny usuwały sms od " A " ??
O ile wiem to nie bo skąd niby Em miałaby wziąć że tak powiem 'materiał' do dokładnego rozpracowania listu Iana? przecież z tego co wiem to wypisywała wszystkie wiadomosci ze swojego telefonu
Zapytaj rodziców, czy mają nakaz, jak nie to możesz się z nimi sądzić w sprawie o naruszanie Twojej prywatności ;)
Po pierwsze, to Caleb zniszczył auto, było to wyraźnie pokazane, tylko dzięki temu Arii się upiekło i mama nie spotkała jej z Ezrą w muzeum.
poza tym, jest wiele taking sytuacji o których A nie ma skąd wiedzieć, że TO się dzieje, nie tylko Aria+Ezra w toalecie.
Ponadto, to nie wyjechała Aria, ale cała jej rodzina i ona - jako 15letnia wówczas smarkula raczej musiała jechać z nimi. Wyjechali, bo jej tata mial romans i Aria go przylapala, chcial "uciszyc" sprawe.
Co znaczy argument "przyjani się z dziewczynami" ? możesz rozwinąć swoją wypowiedź na ten temat ?
... yyy. ten punkt z drugim telefonem: ja mam 3 telefony, po 2 startery w każdym, czy to oznacza, że jestem A? hmmmm.. może przemyślmy temat mojej kandydatury ? jakieś za i przeciw ? :DD
A ta latarka, która według Ciebie należy do Arii, jest latarką Emily !
Co do tego "chyba nie spania" to, pierwszy odcinek pokazuje, że Aria się budzi, a cieżko się jest obudzić jeśli dopiero co się CHYBA NIE SPAŁO.
"....więc sms'a mogła napisać sobie sama,gdyż to by oznaczało,że to jedna z nich(dobre alibi)." no bardzo dobre alibi, zwłaszcza, że jedna z nich (Allison, jeśli tego nie zauważyłaś) nie żyje ;)
Odnośnie dużych i ładnych oczu --> nie myślałaś o kocie ze Shreka, on w sumie ze względu na swoje małe rozmiary też mógł siedziec niezauważony w kiblu, gdy Ezra całował się z Arią.
Nie zauważyłaś że w szopie Jasona były zdjęcia TYLKO Arii ? Chyba, że JA coś przeoczyłam (ale Tobie się to częściej zdarza ...)
O co Ci chodzi z tym butem na które przybliżenie ? bo nie rozumiem.
MOŻESZ NIE PORUSZAĆ TEMATU PLAKATÓW, BŁAGAM ! Temat był wałkowany już na wszystkich forach o pretty.
Dlaczego ma nie poruszać tematu plakatu? Bo co? Masz na to wytłumaczenie, oprócz głupiego "bo Aria jest najmniejsza"?
nie umiesz czytać ?!?!?!?! "Temat był wałkowany już na wszystkich forach o pretty." po co zadajesz pytanie, na które zdążyłam Ci już odpowiedziec zanim wogóle zapytałaś.
I nie został rozwiązany, więc nie rozumiem czemu nie mozemy go dalej 'wałkować'. Zresztą, jak Ci się nie podoba, to nikt nie każe Ci się tutaj wypowiadać. I opanuj emocje. "nie umiesz czytać ?!?!?!?!", więcej wykrzykników się nie dało, jakieś zaburzenia osobowości? Maj gasz.
No i co z tego, że był wałkowany? Wchodzę na tylko to, więc skąd mam wiedzieć co pisano na innych forach? Wytłumacz mi, dlaczego sądzisz, że plakat nie ma nic do rzeczy?
I nie życzę sobie, żebyś tak się do mnie odnosiła, bo to jest po prostu bezczelne.
@youhavemessage:
#1.
A dlaczego Twoim zdaniem producent miałby zdradzić na plakacie, kim jest A?
CYTUJĘ: (fragmenty)
"jak stworzyć dobry plakat?
Uwagi ogólne:
1. Plakat jest wizualną formą przedstawienia(...), natomiast NIE jest streszczeniem (...)
(...)
10. Nie umieszcza się streszczenia na plakacie.
12. Plakat powinien przyciagać uwagę.
#2.
Co jest złego w wyrażaniu swojej opinii, w żaden sposób źle się do Ciebie nie odnoszę. Troche irytuje mnie fakt, że wałkowane są dość nudne i nie do rozwiązania tematy, podczas gdy, piszecie dużo ciekawsze rzeczy. I (@BloodyHope) dla tych ciekawszych rzeczy tu jestem. A więcej wykrzykników - da się:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
starczy ?
youhaveamessage*
Bo czasem najciemniej pod latarnią, w 1x18 Spencer powiedziała, coś w stylu, że żeby nie wzbudzać podejrzeń należy ukryć coś w najbardziej oczywistym miejscu ;)
No i co wychodzi z tego cytatu? Przecież twórca mógł chcieć zrobić po swojemu.
Odnosisz się źle do mnie, właśnie takimi słowami "nie umiesz czytać ?!?!?!?!"" i nie życzę sobie tego.
Nudne tematy? To wyjdź. Nikt cię tu nie trzyma.
I mógłbyś/mogłabyś się opanować z tymi wykrzyknikami -,-
Jak Was czytam to naprawde zaczelam to analizowac i jakos zaczynam podejrzewac Spencer choc naprawde ja lubie. Moze to ze Ali sie jej bala mialo swoje podstawy??:)
Na pewno nie Spencer. Przecież w którymś odcinku "A" odkupiło ten pierścionek co go zastawila i ten sprzedawca mówił, iż tak myślał, że ona coś kręci. Wieć Spencer nie może być "A" :D
Moze masz racje:) Wogole mi sie wydaje ze jakby wyszlo ze to ktoras z dziewczyn to by byl szok:P Przynajmniej dla mnie :P
W sumie na 100% tego nie wiemy, ale to naprawdę prawdopodobne :D
Może ojciec Spencer spalił ten kij, bo rzeczywiście chciał mieć spokój, albo ochraniał kogoś, np. Jennę bo ma z nią romans, hahaha :D
taak, jeszcze się okaże, że Jenna to jakaś latawica i już była z wszystkimi facetami w Rosewood :D
dziewczyny opanujcie się!!!!!!! spokój, już :PPPP
nie pozwólmy żeby rozkminianie serialu powodowało jakieś skoki ciśnienia i kłótnie, bez przesady...
ja uważam że każdy może mieć rację, serial jest nieprzewidywalny i różne rzeczy mogą się sprawdzić
Przecież Ciebie nie zacytowałam, o co Ci chodzi? Ja widzę że masz jakiś gorszy dzień dzisiaj bo jak zawsze piszesz normalnie to dzisiaj ciągle się czepiasz
No a jesli chodzi o but to bylo zblizenie i jesli sie myle to mnie poprawcie jak Mike ja popchnal jak byl w domu Spencer i ona sie przewrocila i spadl jej but taki czarny o ile dobrze pamietam;)
No a poza tym dolaczam sie do dziewczyn nie masz co "pyskowac" ani krzyczec bo to kulturalne forum i kazdy wyraza tu swoje zdanie w sposob ktory nikogo nie obraza:) W koncu swiadczy to o nas samych:)
Tak, to był chyba 2 odcinek, ale właściwie nie wiem, po co było to zbliżenie - czy o tak sobie, czy z jakiegoś powodu.
To były takie czarne buty, na obcasie, ze skórki. (w New Yorkerze ostatnio były b.podobne haha :D)
No moim skromnym zdaniem to chyba mialo dodac dramaturgii scenie:P Ja tez jestem tego zdania ze nie wszystko co nam przyblizaja w serialu ma znaczenie tylko ma nas to chyba troche zmylic zeby potem zaskoczyc:)
Tak może i masz rację ze wszystkim,bo po prostu jesteś idealna i to co ty myślisz jest zawsze racją,ale wybacz ja nie jestem.
Jednak ja o tym nie pomyślałam jak napisałam "kiedyś".
Caleb faktycznie zepsuł to auto,ale skąd wiesz,czy gdyby Aria była A nie wiedziałaby,że być może Hanna wyślę to zaproszenie i majsterkowała w samochodzie,a Caleb myślał,że go popsuł.
Tak,ale byli tam raczej tylko oni nie?Może i był ktoś inny,ale co by obserwował ich nie próbując się poruszyć i jak najciszej oddychać?A tak po za tym faktycznie "A" dużo sytuacji nie powinien widzieć,chyba że wie gdzie idą,a to przyjaciółki sobie mówią i jest często z nimi.Aria wyjechała akurat z rodzicami to racja,ale wrócili akurat rok po zaginięciu Ali,więc po co już w ogóle wracali?
A taki argument,że przyjaciółki sobie wiele rzeczy mówią i wiedzą co zazwyczaj druga osoba robi i o czym mówi,a także jak się zachowuje?Może faktycznie pasujesz na "A" jesteś na tyle niemiła i przebiegła bynajmniej dla mnie.
Nie będę cię jednak osądzać jak ty mnie.
A jak się ma dwa telefony to logiczne,że się ma dwa różne numery i dziewczyny do niej piszą na jeden numer,a co z drugim?
Co z twoimi trzema kartami?Na jednej masz rodzinę,na drugiej przyjaciół,a na trzeciej robisz sobie żarty z ludzi?
Jeśli się nie mylę to Aria też taką miała i to na samym początku,obejrzyj sobie,a z resztą wszystkie miały chyba jakieś latarki?Więc czy to ta czy ta nie robi różnicy,ale Arii była chyba ta czerwona.
To pisanie sms'a było by sprawdzeniem czy jej plan zadziała i czy te sms'y są dobre,więc wysłała na spróbowanie a także by mieć alibi,w końcu potem przyznała się,że dostała sms'a i spytała się czy one też.A czy Alison nie żyje do końca nie pokazano,z resztą to nie ma dużo do rzeczy,bo chodzi o resztę dziewczyn.O tym kocie nie pomyślałam być może dlatego,ponieważ myślałam,że "A" nie mógł tam siedzieć,gdyż raczej nie wiedział,że wejdą do tej toalety i będą się całować.Albo nie moja nowa teoria będzie,że "A" to spiderman,który siedział sobie na suficie i ich obserwował.Przy czym nie oddychał,nie ruszał się i nic nie robił.
No właśnie o to chodzi,może to wskazówka?To,że są akurat jej zdjęcia,a nie powiedzmy Spencer.A z tym butem to przybliżenie,gdy Mike popycha Arię w domu Spencer i przez chwilę jest przybliżenie na jej skórzany but?
Czemu nie mogę?A może ja na inne fora nie wchodzę,a jeśli był tu to może nie był dokończony,bo tak na prawdę tylko scenarzyści wiedzą czy to coś oznacza,ale to również może być wskazówka,których jest podobno dużo.
I tak po za tym oglądałam wszystkie odcinki tego serialu,które do tej pory wyszły i to,że coś przegapiłam czytając napisy lub pominęłam albo inaczej zrozumiałam nie czyni mnie tą gorszą.A co do teorii to prawda jest taka,że każdy może mieć jaką chce.
Mogę sobie myśleć nawet,że zabił ją zajączek wielkanocny,a nie może to wilk z czerwonego kapturka się pomylił i zabił nie tą dziewczynę co trzeba.A może to ta postać w masce z filmu "Krzyk" i jeśli będę chciała to będę tak myśleć.
Możesz mnie pouczać,ale nie mnie zwyzywać : "Chyba, że JA coś przeoczyłam (ale Tobie się to częściej zdarza ...)".
Może i mi się częściej zdarza,ale mam lepszą wyobraźnię i nie mam zaburzeń osobowości tak jak ty,co widać po twoich wykrzyknikach.W końcu:
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett."
skarbie, oglądałaś wogóle ten serial? ile ty masz lat? następnym razem dwa razy pomyśl zanim coś napiszesz. Fajnie poczytać czyjeś pomysły, ale twoje nie mają żadnego związku z rzeczywistościa i odniesienia w serialu.
Jezu dziewczyny dajcie juz spokoj. To sie na prawde przykro czyta jak tak naskakujecie jedna na druga! Co z tego, ze bylo walkowane albo, ze pomysly wydaja sie idiotyczne?! Zwrocic uwage kulturalnie tez sie da. Dlaczego w was tyle goryczy i zlosci?! U facetow naplyw agresji mozna tlumaczyc zbyt wysokim poziomem testosteronu, a u Was ?!
Prawda :D Nie pomyslalam, ze to moze byc Wasz czas ;) w takim razie polecam tabliczke dobrej czekolady :D najlepiej z nadzieniem truskawkowym ;)
Albo napiecie przedmiesiaczkowe czy jak sie to nazywa :P ja akurat tego nie mam ale moja przyjaciolka przechodzi burzliwie wiec wiem jak to wyglada:P Fakt trzeba sobie wtedy pozwolic na male przyjemnosci:)
@youhavemessage. po pierwsze po co sie burzysz, skoro mój pierwszy post nie był do Ciebie.
nie wiedziałam, że zdanie "czy Ty nie umiesz czytać" uważasz za obraźliwe. SORRY, nie chciałam Cię obrażać, (zwykle obrażam ludzi dosadniej i w nieco inny sposób) ale zwrócić uwagę na to, że zadajesz bezsensowne pytanie, na które odpowiedziałam zanim je zadałaś. po czym, zrobiłaś to ponownie: "Nudne tematy? To wyjdź. Nikt cię tu nie trzyma." PISAŁAM TO JUŻ, ALE POWTÓRZĘ WYRAŹNIEJ : Temat plakatu, o którym można poczytać dość sporo kilka stron temu uważam za nudny, ale INNE tematy przez was poruszane są cholernie ciekawe (między innymi, fascynuje mnie to co TY piszesz ... że zauważasz niektóre rzeczy, zwracasz uwage na szczegóły i takie tam ... ) i dlatego tu jestem. i nie wyjdę. sorry. musisz mnie strawić. ;)
Wiem, że nie był do mnie, ale miałam prawo go przeczytać i na niego odpowiedzieć, więc to zrobiłam.
Nie zadałam bezsensownego pytania, zapytałam, czy masz odpowiedź na to, dlaczego Aria zasłania sobie na plakatach palcem usta?
No ale niektórzy nie uważają tego tematu za nudny, np. ja, a to forum dla wszystkich i jest od tego, żeby poruszać różne tematy nie tylko "ciekawe".
no ale nic nowego w temacie "plakat nikt juz nie wymyśli. są ludzie którzy uważają, że Aria i jej palec jest podejrzana i są tacy, którzy uważają inaczej. zreszta to jest gadanie pokroju maturalnego pytania na polskim "co autor miał na myśli" a autor mógł być naćpany w momencie tworzenia ... ;] i miał głeboko w du..pie znaczenie metafor które obecnie uznawane sa na "wielkie". no tak jakby chociaż wisława szymborska, której dali do zanalizowania jej własny wiersz i według egzaminatorów zrobiła to źle. ;) No i własnie dlatego uważam, że raczej przy tworzeniu wielu rzeczy, autor nikt nie zwraca uwagi na szczegoły (pokroju kto ma na plakacie stac z przodu, a kto przykładac palec do ust....), a ludzie potem sami sobie wszystko komplikują
Skąd wiesz, że nie wymyśli? Może akurat coś się trafi.
W tym serialu raczej jest dopracowane prawie wszystko, więc jakoś nie wydaje mi się, że to nie jest jakiś tam głupiutki szczegół bez znaczenia.