PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73328
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

bianka226

''Aria dostała pierwszego sms'a od "A" jak stał na środku klasy...''

W USA jest możliwość napisania sms-a i ustalenia daty jego wysłania.

ocenił(a) serial na 10
Oleandria

A niech ktos poda linka z wersja z terapautka na koncu ,ale nie do sciagniecia tylko online (10 odc )

użytkownik usunięty
bianka226

Ja tego nie kupuję. Gdybym ja sie obudziła w nocy i zobaczyła że nie ma jednej z koleżanek to obudziłabym tez resztę a nie poszła sama w nocy jej szukać. Spencer jest dziwna.

mam taką teorię. To Spencer zabiła Ali i wskutek traumy doznała rozdwojenia jaźni. Nasza Spencer ciągle wymyśla nowe teorie, a Druga Spencer jest informatorem A.

No niezla teoria;) Tym bardziej mi sie podoba jako informator "A";)

no coś w tym jest ale jeżeli Spencer jest A to ona musiałaby być wtedy u terapeutki na koncu ostatniego odcinka i mysle ze wtedy jakoś powiedzialaby do niej po imieniu i inaczej by rozmawialy a nie tak tajemniczo i dr by ją rozpoznala a dziewczyny juz nie chodzą na terapie..

użytkownik usunięty
Miley_16

Spencer nie jest A. A wykorzystuje Spencer żeby znać tajemnice.

Miley_16

ja mialam taki pomysl, ze to Jenna, bo tak ostroznie siadala i w ogole.. :P
a, i wydaje mi sie, ze ona juz miala ta operacje, tylko to ukrywa.

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

witam wszystkich, udzielam się tutaj po raz pierwszy. ;)
poczytałam sobie wasze teorie, które pomogły mi uporządkować informacje z serialu, a jednocześnie jeszcze bardziej wszystko skomlikowały. np. wcześniej nawet nie pomyślałam, że Ezra może być "A", a teraz wydaje mi się to całkiem prawdopodobne.
jednak kimkolwiek jest "A" nie działa sam/a. to jest po prostu nierealne. "A" jest wszędzie, widzi i wie wszystko.
na obecną chwilę jestem niemal pewna, że w całą sprawę zamieszana jest Kate. wcześniej myślałam, że ona jest po prostu dziwna, sztuczna, wredna i niepotrzebna w serialu, jednak po ostatnim odcinku (mam na myśli telefon do Hanny), jej słowa (o wykończeniu wroga) idealnie pasują mi do sytuacji dziewczyn, szczególnie Emily. i "A" kupował/a buty do jazdy konnej. to mogła być Mona, aczkolwiek uważam, że nie jest na tyle inteligentna, by być chociażby trochę wtajemnicznona w plan "A".
kolejna na mojej liście pomocników "A" jest Maya; na pewno znalazła jakiś pamiętnik Alison lub coś w tym stylu.
z kolei Noel może być tzw. szpiegiem. możliwe, że obserwuje dziewczyny w szkole, podrzuca jakieś wiadomości, zajmuje się drobnymi sprawami jak np. napis na szybie samochodu.
Mike na pewno coś ukrywa. gdyby on był "A", to w pewnym stopniu wyjaśniałoby, dlaczego Aria jest najłagodniej traktowana. mimo wszystko, nie potrafię wyobrazić sobie go w tej roli i wątpię, by miał powód do dręczenia dziewczyn. moim zdaniem, Mike ma jakieś własne problemy; może "A" też go szantażuje, bo wiedział/a o jego włamaniach... albo są one efektem zastraszenia, bo "A" znał/a jakiś jego sekret. przecież Mike włamał się między innymi do domu Jasona, Spencer, Garretta i szopy Emily. trochę dziwny zbieg okoliczności. i skoro ma taką wprawę, mógł też ukraść ten dyplom (czy cokolwiek to było) z domu Ezry.
jeżeli o zabójstwo Ali chodzi, to Garrett, Jenna i Jason; ta trójka na pewno coś wie na ten temat. chociaż Jason raczej nie zabił Ali (albo tak sobie wmawiam, bo nie chcę, aby to była prawda), a ta karteczka, którą znalazł, to próba zrzucenia na niego winy. przyznam, że kwestia mordercy nie interesuje mnie nawet w połowie tak bardzo, jak to, kim jest "A". ;d
dodam jeszcze, że będę strasznie zawiedziona, jeżeli okaże się, że to Jenna jest "A".
wybaczcie, że się tak rozpisałam.
+ przy okazji, youhaveamessage, dziękuję bardzo za tłumaczenie napisów, jesteś wielka. ;3

theartofsuicide

Serdecznie witamy;) Ja teraz wogole dochodze do wniosku ze "A" poprostu wykorzystuje kilka osob do swoich celow np. Noela czy teraz Kate bo tez nie wierze ze przypadkowo sie tam pojawila. Takze jesli okazaloby sie to prawda to faktycznie "A" byla w jednej osobie ale miala swoich pomocnikow - pionkow:)

izka21gramowa

Tak na pewno jest wiecej niż jedna osoba podajaca się za "A" tak jak sama Spencer zasugerowała...;> Ale mi się wydaje że Kate to raczej nie moglaby byc A bo pojawiła sie dość pozno w serialu zanim w ogóle poznala Hanne i nie wiadomo skad mialaby znac wszystkie sekrety dziewczyn.Chyba ze np A to 4 osoby gdzie kazda przypada na jedna z dziewczyn i maja jakies "porachunki".A moze byc tez taka opcja ze smierc Ali jest udawana i ktos jej w tym pomógł :D

Miley_16

Wiesz ja bardziej mysle ze "A" jakos "zwerbowalo" te sztywniare Kate zeby sie mscila na Hannie poprostu jej "podleciala":P

izka21gramowa

zwróćcie uwagę, że A to osoba, która ma swoje "centrum dowodzenia", coś w rodzaju biura. to które widzimy na filmikach na końcu odcinka. musi mieć więc dostęp do takiego pomieszczenia. ktoś kto mieszka z rodzicami raczej odpada. nastolatek, który ma sekretny pokój o którym niewiedzą rodzice to raczej niemożliwe. chyba,że wynajmuje jakieś mieszkanie. ale skąd ma na to pieniądze? także wszyscy młodociani w pll raczej dopadają. Nigdy nie widzieliśmy mieszkania Garetta. ale tam włamał się Mike. jeżeli widział by całą masę zdjęć siostry i jej koleżanek chyba by jej o tym powiedział. odpada też wersja,że Garett miał jakiś pokój zamknięty na klucz, bo jeżeli Mike włamał się do mieszkania, to czym dla niego jest pokój. Ezra - widzieliśmy jego mieszkanie, nie ma żadnych zamkniętych drzwi. A Aria na pewno by coś takiego zauważyła. Jason jest prawdopodobny. NIkt nie ma dostępu do jego domu, nikt w nim nie był. A Toby? on chyba już nie mieszka w domu rodziców.
może snuję błędne teorie, ale sprawa "siedziby" A wydaje mi się ważna

blue_valentine

I patrzac na to wszystko co "A" posiada i zakladajac ze ma jakis sprzet zeby szpiegowac dziewczyny i np. wykupienie piersionka to "A" musi miec duzo kasy a mi sie nasuwa jak mama Hanny mowila ze ojciec Spencer wszystko zalatwia przez kase choc watpie zeby to byl ktos w jego wieku.

izka21gramowa

jeżeli to on, to nie ma serca. tak się wyzywać na dziewczynach i przede wszystkim na córce. no i jaki miałby motyw.
nie wiem czemu, ale uwzięłam się w podejrzeniach na Tobym. od początku go lubiłam i było mi go szkoda, ale teraz jakoś cos mi w nim nie pasuje

blue_valentine

Mi sie wydaje ze on predzej jest zamieszany w smierc Alison niz w bycie "A". No ja mam te same odczucia co do Tobego cos mi zaczyna w nim nie pasowac.

theartofsuicide

Właśnie to do mnie doszło.
Kate + Mona = buty do jazdy konnej -> A.
Kate i Mona pomagają A.
Mona specjalnie zgodziła się na ten cały lunch z Kate i jej kuzynkami, bo może A też było w tej stadninie.
Dobra, nie mam totalnie pomysłu, ale Mona + Kate = buty od A, jestem przekonana.
No i przed przerwą mamy podobno zobaczyć te buty jeszcze :)

A co do Mike, to mogło być tak, że:
A wiedziało, że Mike wkrada się do domów. Nawiązała się między nimi konwersacja:

A - blabablabla wiem, że wkradasz się do domów, ukradnij coś dla mnie, jak nie to powiem wszystkim.
M - ojejku jejku nieee, proszę niee, zrobię wszystko
A - blablabla idź do mieszkania twojego dawnego nauczyciela, Ezry Fitz i weź z jego mieszkania dyplom, który stoi na biurku.
M - dobrze, dobrze, ale nie mów nikomu

dobra, na pewno to tak nie wygladało, hahahhaa :D
ale mogło to być coś podobnego.

no i dziękuję :)

youhaveamessage

haha ciekawy dialog xD w sumie moglo byc cos podobnego ;p tylko ta Mona mi nie pasuje na A :D wydaje sie byc malo inteligenta i nie miec tak dobrego motywu np jak Jenna ;]

Miley_16

Ja nie piszę, że jest A, tylko, że może dla niego/niej pracować :D

Miley_16

No ale skoro Mona byla w ksiazce "A" a w serialu ma byc kto inny to ona chyba odpada.

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

odpada z pozycji bycia "A", ale to nie oznacza, że nie może jej/jemu pomagać. ;)

theartofsuicide

No chyba ze sie zalicza do pomocnikow "A":)

izka21gramowa

ja już mówiłam, jaka jest moja teoria: jest A - głowa wszystkiego, która ma centrum dowodzenia i swoich pomocnikow. jedna osoba po prostu nie dalaby rady, to jest fizycznie niemozliwe. musialaby sie teleportowac czy cos ;)

youhaveamessage

No tez mi sie wydaje ze Mike pracuje dla A i to by tez troche tlumaczylo jego zachowanie:)

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

mnie jednak nadal zastanawia to, że Mike włamał się do domu Garretta, Jasona, Spencer, szopy Emily... może celowo ujawniono tylko tylko te osoby, a tak naprawdę Mike włamywał się też do domów innych mieszkańców Rosewood, jednak mi się wydaje, że Mike szukał tam informacji dla "A". czyli Mike musi mieć jakiś swój sekret i jestem strasznie ciekawa, o co może chodzić. ;D
potęga "A" mnie przeraża, bo nie wierzę, że te wszystkie osoby (np. Mona, Kate, Noel, Maya, Mike) dobrowolnie działają na niekorzyść dziewczyn. ja rozumiem, można mieć do kogoś pretensje, żal, nie lubić go, ale bez przesady, aby od razu pomagać komuś zniszczyć tej osobie życie...

theartofsuicide

No to moze byc dowod na to ze ta obsesja "A" ma jakies podloze w chorobie psychicznej.

ocenił(a) serial na 2
izka21gramowa

O tej chorobie też myślałam, ale tylko przez 1. sezon. Ostatnio zmieniłam moje nastawienie do A. i postrzegam ją teraz bardziej jako dobrego pomocnika nić wroga. W końcu pomaga ona dziewczyną w wielu sytuacjach choć zgodzę się, że ma niecodzienne, trochę przerażające metody działania. Mimo wszystko kiedy sekrety wychodzą na jaw w życiu dziewczyn wiele się zmienia i to często na lepsze np. u Emily z uczelnią Denby, na początku wszystko jej się zawaliło przez ten list, ale dzięki pobycie w szpitalu jej rodzice odpuścili. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Rodzice Arii najpierw prawie się ze sobą rozwiedli, a potem i tak pogodzili dzięki biletowi od A. na wystawę. Dodatkowo strasznie mi to pasuje do Spencer, gdyż to ona powiedziała, że myśli wręcz przeciwnie do słów Ali (o tym że sekrety je zbliżają). Choć nie uważam, że to ona jest akurat A.

Także udzielam się tu pierwszy raz, choć wasze posty czytam już od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że wspólnie wpadniemy na to kto jest A. Choć muszę przyznać, że macie wiele świetnych teorii. Najbardziej rozbraja mnie ten pomysł z Ezrą ;)

youhaveamessage

Pamiętacie zdjęcie z 12 odcinka, gdzie wszystkie dziewczyny siedzą przy stole, w pięknych sukienkach pokrytych błotem?
Marlene King udzieliła wywiadu, w którym powiedziała, że taką sceną rozpoczyna się odcinek, który będziemy mogli zobaczyć 30 sierpnia.

Marlene powiedziała Wetpaint Entertainment, że dziewczyny, zamiast sączyć tam herbatkę, będą odpowiadać na wiele pytań.

"Są w bardzo poważnych tarapatach" - mówi King. Potem wracamy do zdarzeń z 12 godzin wcześniej.
(One) stoją na ganku dr Sullivan i szukają jej, bo zniknęła.
Odcinek jest trochę jak "Podejrzani/The Usual Suspects" (film)

Dr Sullivan jest w dużym niebezpieczeństwie, bo dowiedziała się, kim jest A.
Kłamczuchy muszą ją uratować. Bardzo martwią się o jej bezpieczeństwo i możemy założyć, że to przez A (dr Sullivan) zniknęła.

Dowiemy się wiele więcej o Klubie N.A.T.
Season finale ma wiele odpowiedzi dot. Jasona, brakującej strony 5 i odkryjemy wielką tajemnicę na temat tego, co stało się Alison.

Nikogo chyba nie dziwi, że Jenna jest wielką częścią tej układanki.
"Ona jest przerażająca, więc Garretta i ją bardzo fajnie się ogląda" - mówi King.
"Mają przerażającą scenę w finale."

Jedna z ulubionych scen King w tym sezonie to ta, w której Hanna rozmawia z Alison w gabinecie terapeutki.
"To była jakby scena nawiedzenia" - mówi Marlene. Emily ma trochę podobną scenę w finale.
"Widziałam już ją 5 razy i nadal płaczę, gdy ją oglądam. (Emily) ma pewien moment z Alison, który łamie serce i jest piękny jednocześnie.

Nie tego lata, ale tajemnica będzie musiała zostać rozwiązana.

"Myślę, że ciężko pracujemy, żeby utrzymać tę tajemnicę przynajmniej do końca sezonu i myślę,
że wpadliśmy na świetne pomysły nowych tajemnic do następnego sezonu" - mówi King.
Zdradza też, że do końca sezonu 2 będą dwie nowe, ogromne tajemnice, przez które Pieterse (Alison) będzie mogła nadal być w serialu.

"Najpierw mówiliśmy, żeby nie zdradzać, kim jest A do ostatniego odcinka serialu, ale chyba znaleźliśmy bardzo mądry sposób, żeby ujawnić jego/jej tożsamość wcześniej. Mam nadzieję, że będziemy mogli ogłosić to stosunkowo szybko"

/wetpaint

youhaveamessage

Szczeka mi opadla do ziemi i nie moge jej podniesc;D Tak mnie zzera ciekawosc ze masakra ten odc finalowy bedzie mega:D A potem czlowiek bedzie musial czekac do stycznia na nowe tajemnice masakra;D

ocenił(a) serial na 2
youhaveamessage

Kolejne tajemnice? Alison i reszta musiały mieć bardzo poplątane życie. Ciekawa jestem czy słowa "dowiemy się co stało się Alison" oznaczają
a) Jak wreszcie zginęła krok po kroku ze szczegółami
b) Kto ją zabił
c) Co dokładnie działo się tamtej nocy
d) Wszystkie odpowiedzi są poprawne

Inspire_Mara

Nie dowiemy się, co się stało Ali, tylko odkryjemy tajemnicę, czyli to nie musi znaczyć, że dowiemy się co dokładnie się stało.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

OOO fajnie :D Zapowiada sie niezła koncówka sezonu :)

youhaveamessage

Jestes wielka za te wszystkie newsy i tlumaczenia;D

youhaveamessage

dzięki, uwielbiam Cię za te newsy :)

ale szoooooook niezły :) nie mogę się doczekać tego odcinka!

najbardziej mnie cieszy to ostatnie zdanie :D

alioth89

@izka21gramowa - dziękuję :D tobie alioth też :)

Ja chcę wiedzieć o klubie N.A.T i dowiedzieć się, co to za scena z Garrettem i Jenną.

youhaveamessage

Ona powiedziala do konca sezonu czyli ze bedzie 3??;P Myslicie??:)

ocenił(a) serial na 2
izka21gramowa

Ze względów czysto finansowych na pewno. Nie rozkręcaliby by tego, aż tak gdyby się miało zakończyć po dwóch sezonach. Jeśli sprytnie to rozegrają to pewnie nawet nie stracą oglądalności ze względu na wiele punktów kulminacyjnych i kryminalno-śledczą specyfikę serialu.

Inspire_Mara

O ile sie nie myle (jesli tak to ,mnie poprawcie) ze gdzies czytalam ze PLL mial najwieksza ogladalnosc w historii ABC wieksza od Lost nawet tzn jak wchodzil, nie wiem po ilu odc to oceniali takze serial sie im oplaca.

izka21gramowa

bardzo bym chciała coś w stylu 'flashbacku' - jak A. robil/a wszystkie te rzeczy. i takie zamazane sceny, jak wchodzi gdzieś, kradnie coś :D:D:D

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

ah, czyli może nareszcie się dowiemy, jaką rolę ma w tym wszystkim Jenna, bo ja już naprawdę nie wiem, czy jest mi ona bliższa jako zamieszana w śmierć Ali czy bycie "A".

a tak swoją drogą, to zastanawiam się, czy "A" celowo pozwoliło odkryć dr Sullivan, kim jest, czy będziemy świadkami jej/jego pierwszej wpadki. ;D

ocenił(a) serial na 7
theartofsuicide

Nie sądzę, żeby celowo pozwoliła odkryć swoją tożsamość. Raczej jej błędem były sesje z dr. Sullivan.
Oczywiste jest, że A jest Byłym albo aktualnym pacjentem. Największym błędem było otworzenie się i podanie za wielu szczegółów.

Jestem bardzo ciekawy tego odcinka. Już nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 9
Xemidra

oj... wiesz co, nie jestem taka pewna, czy to "A" był/a u dr Sullivan. być może "A" męczy także kogoś innego i to właśnie ta osoba opowiedziała o tym na sesji.
bo jeżeli to rzeczywiście "A" uczęszczał/a na terapię, to bardzo proszę, niech mi ktoś poda powód, dla którego to robił/a. przecież takie działanie, to niczym samobójstwo dla swojego planu dręczenia dziewczyn.

theartofsuicide

Wydaje mi sie ze "A" nie powiedzialaby terapeutce ze kogos dreczy czy cos takiego, przeciez ona musialaby to zglosic na policje przynajmniej tak mi sie wydaje ze w tej kwestii tajemnica lekarska by ja nie obowiazywala, wydaje mi sie ze "A" po to poszla do terapeutki zeby kontrolowac co dziewczyny powiedza.
"A" mogla tez cos wymyslic i troche manipulowac terapeutka ale moze nie dosc sprawnie i po wyznaniu dziewczyn ona powiazala fakty i dowiedziala sie kim jest "A".

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

no chyba, że "A" ma rozdwojenie jaźni i opowiada na terapii jakieś głupoty, dzięki czemu pani doktor połączyła wszystko w całość. chociaż wtedy wyszłoby na to, że "A" to naprawdę osoba niesatabilna psychicznie. owszem, ma jakieś skłonności psychopatyczne, ale trudno mi uwierzyć, że "A" chodzi do terapeutki, aby uzyskać pomoc.
z kolei pomysł, że "A" udał/a się tam, by dowiedzieć się, co dziewczyny mówią wydaje mi się trochę nieprawdopodobny, bo "A" przecież wie wszystko, także zdobycie tej informacji nie byłoby dla niej/niego problemem. a po drugie: przecież dr Sullivan obowiązuje tajemnica lekarsaka...

theartofsuicide

No tak "A" wie wszystko ale w koncu skads to musi wiedziec w myslach im przeciez nie czyta:) Co do tajemnicy lekarskiej to wydaje mi sie ze w kwestii lamania prawa chyba ja przestaje obowiazywac tak mi sie wydaje ale pewna nie jestem.

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

no jasne, a skoro jest pacjentem, to ma szansę zdobyć informacje. jednak biorąc pod uwagę fakt, że "A" nie jest głupi/a, to czy podałoby pani doktor aż tyle ważnych informacji, dzięki którym połączyła ją/jego z dziewczynami?

theartofsuicide

No kiedys sie podlozyc musi moze to akurat teraz??:P Chociaz watpie. Swoja droga to ciekawa jestem czy jak ujawnia kim jest "A" to pokaza to dziewczynom czy tylko nam widzom?? Bo mi sie wydaje ze tylko my bedziemy wiedziec a dziewczyny nie.

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

hm, nie wiem, czy jesteśmy w stanie to przewidzieć. ja osobiście wolałabym, abyśmy dowiedzieli się o tym wtedy, kiedy dziewczyny.

theartofsuicide

Ja wolalabym wiedziec kto jest morderca a nie kto jest "A" bo boje sie ze jak sie dowiemy to juz nie bedzie takie ciekawe.

ocenił(a) serial na 9
izka21gramowa

ah, gdyby tylko sprawa mordercy interesowała mnie tak, jak "A". ;d

theartofsuicide

moze Spence ma rozdwojenie jaźni? :D chociaż w sumie ona mi na A. raczej tak nie pasuje.. w ogole nie sadze, zeby ktorakolwiek z czterech dziewczyn byla A, ta teoria mnie nie przekonuje