SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Mam kolejną teorię:
Ezra chodził z Alison, ale Ali zdradziła go z Ianem - Melissa ich przyłapała i powiedziała o wszystkim Ezrze. Kiedy Ali odkryła, iż tajemnica ujrzała światło dzienne, zagroziła że wyjawi iż Ian chodził kiedyś z każdą z jej przyjaciółek (z Hanną, Emily, Arią i Spencer - dziewczyny ukrywały przed sobą ten fakt, ale zwierzały się Ali, o czym mogą świadczyć słowa Alison - że one wszystkie są wyjątkowe [bo każda z nich, tworzyła inny, a zarazem wyjątkowy związek z Ianem] i należą do niej - gdyż znała sekret, dzięki któremu mogła sobie nimi pogrywać). Pewnie Melissa umówiła się z Ezrą, że ona zabije Ali, a on podręczy jej przyjaciółki.
Ian nie chodził z każdą z dziewczyn. owszem, wiemy o nim i Spencer, był też spoiler, że jeden raz spotkał się z Arią, ale raczej nie ma co liczyć na to, że spotykał się także z Hanną i Emily.
poza tym wątpię, aby wymienianie się chłopakiem czynioło je wyjątkowe... już bardziej zakłamane i nieufne względem siebie, bo nadal te "związki" nie wyszły na jaw.
Wiesz ja tez tak kiedys myslalam ze Ezra mial romans z Ali i to mogloby byc motywem bycia "A" bo namietnie obstawiam ze to on jest "A";P A co do jego wspolpracy z Melissa tez ciekawa teoria;) Tylko ten srodek z dziewczynami ze wszystkie chodzily z Ianem mi nie pasuje:)
Ja też obstawiam związek Ezry z Ali. W końcu 'starszy chłopak' z którym spotykała się Ali to nie koniecznie Ian. :)
w sumie niezbyt wiele wiemy o przeszłości Ezry. tylko to, że studiował i był z Jackie. a reszta..? :)
A moze wcale go nie bedzie w tym ocinku. Wiemy, ze ma byc jakis tajemniczy watek z Ianem, ale o Ezrze chyba nic nie bylo. No moze cos przeoczylam.
A ja pamietam takie zdanie ze nam sie wydaje ze Aria dopiero terazspotkala Ezre ale zobaczymy ze spotkali sie wczesniej.
Moze ktos pamieta??:)
Ezra sprawia wrażenie takiego nudnego, zwyczajnego nauczyciela, który z niewiadomych powodów przyjeżdża do Rosewood, a w dodatku, co mnie trochę dziwi, tak łatwo przyjął do wiadomości, że Aria całowała się z Jason'em, jakby nie chodziło tylko o to, że nie chce jej stracić, tylko wręcz nie może sobie na to pozwolić. ;p
moim zdaniem, on na pewno coś ukrywa. nawet jeżeli okaże się, że nie jest "A", to możliwe, że był tym starszym chłopakiem Ali.
Albo okaze sie morderca;P Dokladnie nic nie wiemy konkretnego o jego przeszlosci, w zasadzie najmniej a on jest od poczatku w serialu. Dokladnie jakby nie tyle byl zazdosny tylko jakby to psulo jego plan:P No kazdy normalny facet by sie przynajmniej poklocil z JAsonem nie wiem kazal sie trzymac z daleka od jego dziewczyny albo dal mu w pysk a ten stal tylo i sie gapil;D No i powod dla ktorego przyjechal do Roosewood tez mnie ciekawi. Tak ten jego wyglad takiego zawse opanowanego, milego itd. ma nas zmylic. Jak dla mnie to on ma wzrok psychopaty:P
Jakos u kazdego wywlekaja jakies brudy z przeszlosci tylko Ezra jest zawsze otoczony taka ochronna oslonka przez scenarzystow. Mi sie wydaje, ze dlatego, zeby w finale(jak juz ujawnia, ze to on jest A. ;P) pokazac cala jego historie. Jak do tego doszlo, ze stal sie A., co sie dziala miedzy nim i Ali itp. :D
Tak mowie Ci czekam na taki potezny flaschback o nim ;D Zeby nam pokazali ze on wcale taki anielsko niebianski nie jest:P Dokladnie on jest jak bez wad jakby nie mial zadnego grzechu a przeciez to niemozliwe.
tak, dokładnie. jego spojrzenie jest jak psychopaty. XD
w pierwszym sezonie, chyba jakoś na początku, kiedy Aria zostawiła u niego telefon, to Ezra przeczytał sms od "A". naprawdę wydawał się zirytowany i głównie ta sytuacja nie pozwala mi w pełni myśleć, że on jest "A"...
No wlasnie moze dobrze udawal?? Zeby kiedys Aria go nie zaczela podejrzewac, zreszta moze tez nie chcial zeby ktos sie dowiedzial bo bal sie o swoj tylek nauczyciela i nieskalana opinie.
owszem, ale wtedy ktoś musiałby wysłać do Arii sms'a jako "A", a to oznacza, że Ezra nie działa sam. ;)
JA mysle ze "A" wogole nie dziala samo, ale akurat z smsem to juz zostalo wyjasnione bo mozna ustwic date kiedy sie go wysyla:)
Patrząc na to zdjęcie trudno się nie zgodzić :D
http://static.wetpaint.me/pll/ROOT/photos/300_250/4--769309978517028992.jpg
Ale czy Ezra przypadkiem nie przyjechał do miasta dopiero na rozpoczęcie roku szkolnego jak nowy nauczyciel w szkole ???
Może jest "A" ale nie sądzę, żeby był również zabójcą. Albo nie jest żadnym z nich.
ja też, nawet potrafię sobie wyobrazić jego wzrok, jak grozi lub robi Ali krzywdę...
i warto zauważyć, że Ezra dosyć dużo rozmawiał z Jenną, może razem są zamieszani w sprawę zabójstwa.
Dokladnie ja tak samo sobie potrafie to wyobrazic. A on nawet nie chcial zeby Aria sie z nia zaprzyjaznila??
hm, w jednym z odcinków, kiedy okazało się, że Aria i Jenna są na tych samych zajęciach, powiedział, że to może być okazja na polepszenie ich kontaktów, czy coś w tym stylu.
Mi też sie tak wydaje ze on nie jest ani A ani zabojca :P z reszta wlasnie on przeczytal wtedy tego smsa od "A" w tel Arii i wkurzyl sie ze Aria powiedzial komus o nich jako parze..i jest pokazane jak A zabiera kluczyki spod wycieraczki Ezry ;>
No, a watek z maszyna do pisania, ktory byl walkowany juz sto tysiecy razy ? :p ktos pamieta dokladnie jaki to byl odcinek? czy tam przypadkiem nie pada takie stwierdzenie, ze to bardzo stare i ze malo kto w ogole je posiada. Nie pamietam dokladnie, mozliwe, ze cos wymyslilam :D musialabym odgrzebac gdzies ten odcinek. W kazdym razie zaraz mama Arii dostaje ten list. No chyba, ze A. wlamalo sie do mieszkania Ezry, zeby napisac ten list specjalnie na maszynie :D
oj tego wyjaśnić nie potrafię. tak jak napisałaś; albo Ezra to "A", albo "A" sobie pożyczyło jego sprzęt...
A mi się wydaje że już chyba wiadomo że to Ian był tym chłopakiem skoro widzieliśmy go na kamerce z Ali i co on mówił "podejdz bliżej" z takim uśmieszkiem a ona "żeby tylko dziewczyny wiedziały że się z tobą spotykam.." - mniej wiecej. Mnie zastanawia fakt dlaczego Mike włamał sie do domu SPENECER EMILY Jasona i Garretta.Może to z A koresponduje na laptopie i nawet nie ma swiadomosci ze A to A i ze przesladuje dziewczyny tylko np. za jakies narkotyki Mike ma cos znaleźć i dlatego nikt sie nie włamał do domu Arii bo nie bylo potrzeby skoro on tam mieszka i jeszcze jest Hanna..u niej nie bylo wlamania ale byl Caleb i pracowal dla Jenny i moze to co powiedzial Hannie to nie do konca byla prawda..>Jeżeli to z A pisze Mike i dlatego wlamywal sie gdzie wlamywal to trzeba wykluczyc takze Jasona i Garretta z bycia A :PI jeszcze troche nie chce mi się wierzyc w to ze to niby Ali zrobila te fotki Arii tak jak powiedzial Jason..,nie wiem moze dlatego ze za nim nie przepadam :D
Ale Ali mogla miec kilku facetow;P Ktos to nawet mowil ze pogrywala z kilkoma. A ona lubiala bawic sie ludzmi wiec mogla to zrobic. Co do fotek wczesniej obstawialam ze to Ali je zrobila ale moze Jason tylko tak mysli i zrobil je ktos inny albo Ali dla kogos??
jak dla mnie opcja, że Ali zrobiła zdjęcia wydaje się być okej, tylko co one robiły w tej ciemni? i dlaczego były wszędzie? i tylko Arii?
tak, te włamania do Spencer, Emily, Garretta i Jasona, to podejrzana sprawa, jednak ja myślę, że "A" ma coś na Mike'a (zna jakiś jego sekret, czy coś) i dlatego on to robił.
ja Jasona w ogóle o bycie "A" nie podejrzewam; zabójcą Ali też nie będzie (po prostu chcą go wrobić).
było powiedziane, że Jenna boi się, że Jason sobie coś przypomni, jak będzie rozmawiał z Arią. ;)
Co do JAsona sie zgadzam calkowicie:)
No tez mysle ze na Mike ma jakis haczyk i go szantazuje i moze dlatego Mike psychicznie tego nie wytrzymuje.
Wlasnie. Moze A. dreczy tez Mike'a. Dziewczyny sa w tym wszystkim we 4, wiec jakos sobie radza, a moze Mike z tego wszystkiego popadl w depreche!
dokładnie, a w dodatku Aria to jego siostra, więc "A" może mu grozić, że zrobi jej krzywdę i głównie przez to Mike nie chce z nikim rozmawiać.
Co takie Garret, Ian i Jason mogliby zrobić, że Jenna tak się tego boi ?
Może chodzi o coś co stało się w noc jej śmierci ?
Może to oni trzasnęli ją w łeb jakimś kijkiem, ta się nie ruszała i myśleli, że ja zabili ?
A tu nagle wchodzi "A" i ją wykańcza do końca ?
Bardziej mnie zastanawia co to wszystko ma wspolnego z Aria, ze Jenna i Garrett nie chca, zeby Jason sie z nia spotykal. Dziwne jakies.
może po prostu chodzi o to, że kiedy zrzucili winę na Iana, to Jason czuł się czysty, więc o tym nie myślał. z kolei dziewczyny szukają odpowiedzi, więc to oczywiste, że Aria będzie zadawać Jason'owi pytania na temat tamtej nocy.
yy... sekunda. pomyślę. ;D
miałam na myśli to, że Jenna i Garrett (także Ezra?) są zamieszani w śmierć Ali, starają się zrzucić winę na Jasona (ta karteczka) i dlatego Jenna boi się, że Jason sobie przypomni, że coś widział, ale teraz tego nie pamięta.
Ja nie mysle ze "A" ja wykonczyla do konca ze to byl ktos inny. Mii sie wydaje ze Ali sie z kims poklocila, miala ze soba kij ten ktos ten kij jej wyrwal jak np sie szamotali i ja uderzyl ale mysle ze nie chcial jej zabic ze to byl wypadek. Ja do chwili odkrycia ze zostala zakopana zywcem myslalam ze ktos ja tak zostawil a ktos inny jak sie ocknela dodusil ale skoro zostala zakopana zywcem to moze poprostu kilka osob bralo udzial w tym po tym jak ta pierwsza osoba zadala jej cios kijem i myslal ze ja zabila. Troiche zamotanie napislalam ale mam nadzieje ze zrozumieliscie:)
A może był tylko jeden zabójca ? Ojciec Spencer ?
Pokłócili się, może miała z nim romans ? Chciała wszystko wyjawić, co zniszczyłoby gościa całkowicie. Chwycił za kij, uderzył ją, ta się nie ruszała, pomyślał, że nie żyje.
Zakopał ją w ogródku pół żywą...
No i to mozliwe, choc mi sie ciagle wydaje ze ktos ja w afekcie uderzyl a ktos inny pomagal pozbyc sie ciala.
Jesli juz to bardziej mi pasuje, ze chciala ujawnic romans ojca Spencer ze swoja matka i zapewne fakt, ze albo Jason albo wlsanie Ali jest jego dzieckiem.
tak, mi też romans Ali i ojca Spencer kompletnie nie pasuje.
jak już pisałam, myślę, że on jest też ojcem Jasona i po prostu chroni syna, w razie, gdyby jednak był winny.
Moze to on znalazl cialo Ali i myslal ze to zrobil Jason i dlatego ja zakopal?? Napewno nie jest zadowolony z nieslubnego syna z kochanka ale w koncu to jego dziecko i do tego wlasnie chlopak a w malzenstwie ma 2 corki - taka teoria mi sie nasunela:)
Tzn zle sie wyrazilam nie cialo tylko jeszcze zywa Ali z rozbita glowa ale myslal ze nie zyjei ze zrobil to Jason i dlatego chcial sie pozbyc ciala. W zasadzie po przyznaniu sie Iana do winy mogl poczuc ulge ze to jednak nie Jason to zrobil. To by wyjasnialo tez dlaczego spalil kij ktory znalazl Toby bo wie ze nim zadano cios Ali.
nawet realne, ale ojciec Spencer chyba jest dosyć inteligentny i nie zakopałby żywej dziewczyny... prędzej sprawdziłby, czy żyje, sprowadził pomoc, cokolwiek.
w ogóle to ja nie zakładam, że ktoś przypadkowo zakopał Alison, kiedy jeszcze żyła. może zabójca zrobił to celowo, z nienawiści.
jeżeli ktoś miałby ją zakopać żywą, bo myślał, że nie żyje, to wydaje mi się, że tylko przerażona osoba, która uderzyła ją tym kijem.
A mi sie wlasnie wydaje ze ojciec Spencer wlasnie tak by zrobil tym bardziej ze jest porywczy jak byla w zapowiedzi do nastepnego odc i po tym jak zareagowal na kij.
On mi wyglada na takiego co by sie pozbyl dowodow a nie wzywal pomocy a ona napewno byla cala we krwi i miala slabe tetno to raczej nie chcial albo nie myslal o tym czy spr czy zyje no nie wiem tak mi sie wydaje jakos. Tylko ze wtedy dalej pozostawalaby kwestia mordercy hmm moze rzeczywiscie Ezra jako kochanek w przyplywie szalu z szalonymi oczami i potem uciekl??:P