SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."
To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.
Co prawda się już tego Toby'iego uczepiłam, ale cóż. XD Gdzieś tam było mówione, że Keegan Allen wie kim jest A. Nie wiem właśnie jak z resztą obsady, ale jestem właśnie co do Keegan'a pewna. Musiałabym to odszukać. Ale nieważne. Jeśli to Toby byłby A, to tak na "chłopski rozum" aktor wcielający się w jego postać musi wiedzieć, że to on, prawda? :>
kurczę, to by było za oczywiśte swoją droga, żeby odpowiedź była w piosence. Ale Ali znała wcześniej Kate ...
O ja się kiedyś zastanawialam czy znam jakas Kate z serialu ale nie moglam wymyslec xd az w koncu jakas Kate sie pokazala ^^
Kiedy Hannah była w szpitalu, odwiedziła ją Ali, a na odchodne powiedziała "Muszę coś zrobić z A. Ta s**a zaczyna mnie wkurzać !"(albo coś w tym stylu) To mogłoby sugerować że A to dziewczyna.
Nieprawda. Idąc twoim "tropem" można by stwierdzić, że Aria też wie, kim jest A i że jest to dziewczyna, bo w 2x09 powiedziała "ta su ka blablabla-cośtam". To nic nie znaczy.
Tylko jest pewna różnica pomiędzy Arią i Ali...hmmm....pomyślmy jaka ? Ahhh..no tak ! Ali nie żyje ! Może patrzeć na wszystko z góry(zakładając oczywiście że to jest możliwe :P) !
Nie, nie ma żadnej różnicy.
Ali jest w grobie - przyśniła się Hannie, albo wydawało się jej, że widzi Alison - może za dużo leków, albo czegoś :D
Nie żyje - nie widzi, nie wie co się dzieje.
A Hanna mogła mieć sen, w którym Ali właśnie to mówiła, że wie o A itd.
"Każdy słyszy to, co chce" :D
Powiedziały "bitch" tak po prostu, ot tak - to nie ma żadnego znaczenia.
niestety, w angielskim takie słowa jak 'bitch' są bezpłciowe, tzn. mówią tak o facetach często gęsto... :D tak samo nie ma form czasowników jak w polskim - zrobił/a, więc nawet tutaj nie ma podpowiedzi :D
Ej, a może kiedy Spencer wyszła ze stodoły, zobaczyła jak ktoś uderza Ali tym kijem i ponieważ to był ktoś, na kim jej zależało chciała ukryć ciało ( nie wiedząc, że Ali żyje) żeby nikt się nie dowiedział no i zakopała ją żywcem :D
A potem wróciła przerażona do stodoły z tą dziwną miną...
zgadzam się, że Spencer mogła coś zobaczyć, jednak ona chyba nie należy do osób porywczych, nieostrożnych i nieodpowiedzialnych, aby zakopać ciało swojej przyjaciółki, nie upewniając się, że naprawdę jest martwa.
Moim skromnym zdaniem zabójcą Ali jest Melissa, która dowiedziała się że jej chłopak ma romans z Ali. uderzyła ja kijem hokejowym , wszystko widział Ojciec Spencer i jako "ojciec idealny" nie mógł dopuśić aby jego "idealna córka" odpowiedziała za zabójstwo. Pomógł zakopać ciało Alisson. To by tłumaczyło:
1. Dlaczego spalił kij hokejowy,
2. Słowa Iana, gdy próbował zabić Spencer, że robi to dla Melissy,
być może Spencer też o tym wiele tyle, że w wyniku szoku ( po powrocie do stodoły wygadała jak z innego świata ) i Melissa poprosiła Iana o pomoc aby nie dopuśić do tego, że Spenc sobie coś przypomni.
no dobrze, ale w tej historii nie ma miejsca dla Jenny, Garretta i Jasona, a wiemy, że Jenna się boi, że Jason sobie coś przypomni z nocy, w której Ali została zabita...
Ja się zgadzam z tym, uważam że Melissa uderzyła Ali kijem, jej ojciec z Ianem to zobaczyli i chcieli szybko to ukryć, zakopali Ali żywcem w pośpiechu, Ian przyjaźnił się z Garrettem który jako policjant ma pewne szerokie możliwości (patrz: ostatni odcinek), więc w panice zadzwonił do niego żeby mu pomógł zatuszować sprawę, Garrett im pomógł oczyścić teren, usunąć odciski palców itd, a Jenna - może już wtedy była z Garrettem, była przy rozmowie telefonicznej i on jej powiedział co się stało :>
A i Jason - Jason naćpany był świadkiem tego, wykorzystali jego stan i podrzucili tą karteczkę aby czuł się winny i nikomu nie pisnął ani słowa nawet jak zacznie mu się przypominać, bo skąd mógłby mieć pewność że to co mu się przypomina to prawda - chcieli, aby myślał że to on zabił Ali --> nie drążył tematu
okej, jednak to nie wyjaśnia, dlaczego w takim razie Jenna się boi, skoro nic nie zrobiła.
ja myślę, że Melissa mogła mieć z tym coś wspólnego; na pewno jest zamieszana w śmierć Ali albo w pomaganie "A".
moja wersja jest taka, że to Jenna i Garrett (może z Ezrą też) zajęli się zabójstwem Ali, podczas tego zdarzenia pojawił się Jason, który coś zobaczył, jednak tego nie pamięta (to wyjaśnia strach Jenny, że Jason sobie coś przypomni, gdy będzie rozmawiać z Arią, która zadaje pytania).
Jenna może się zwyczajnie bać o Garretta, za to że pomógł to ukryć, a i ona też miałaby wielkie problemy że nie poinformowała o morderstwie
hm, wiesz, mi do Jenny bardziej pasuje rola tej złej, a Garretta widzę tylko jako pomocnika. być może go nie doceniam. ;)
Jenna się boi bo jest z Garrettem i moze ona jest A razem z kims innym to by wyjasnialo np napis na lusterku u Spencer takim samym odcieniem jaki ona posiada i to te mowila "wyslij teraz" czy jakos tak..;> a tak przy okazji to byla chyba jakas dobra szminka (Hanna sie na tym zna) i Mona tez mogla taka posiadac.
myślę, że to "wyślij teraz" świadczyło o tym, że ona rządzi i wydaje rozkazy i głównie dlatego wyobrażam ją sobie jako - że tak to ujmę - przewodniczącą planu "A" lub morderstwa.
tak, a później w windzie pytała Arię (jeżeli dobrze pamiętam), czy podoba jej się kolor. gdzieś było powiedziane, że to kolor Ali...
Pytała Hanny, ale to nieważne. Mnie dziwi jak ślepa dziewczyna może sobie wymalować IDEALNIE usta szminką, na dodatek czerwoną...
I po co się wtedy przegląda w lustrze? O.o
dokładnie! ktoś mógłby spróbować wytłumaczyć, że to dla niej naturalna, często wykonywana czynność i dlatego nie sprawia jej problemu, jednak dziwny zbieg okoliczności, że malowała sobie usta właśnie tym kolorem, kiedy zaistniała sytuacja z lustrem w domu Spencer...
też nie wiem, po co się przeglądała. raczej nie chodzi o kwestię przyzwyczajenia lub odruchu.
a teraz mi się przypomniało, że był taki odcinek w pierwszym sezonie, kiedy Spencer i Toby śledzili Jennę w wynajmowanym przez nią pokoju (to chyba było jakoś tak, nie pamiętam już dokładnie) i tam, w rzeczach Jenny była karteczka "stajesz się coraz zimniejsza" z podpisem "A". zawsze mnie interesowała ta sprawa, bo chyba nie została wyjaśniona, a ja niezbyt zrozumiałam... może mogę prosić o wyjaśnienie? ;)
To było trochę inaczej :D
Nie wiem, czy potrafię ci to wytłumaczyć, więc lepiej oglądnij ten odcinek, ale spróbuję:
Toby zatrzymał się w hotelu. Spencer pojechała go tam odwieźć. Gdy Toby już poszedł do swojego pokoju, ona miała wsiadać do auta i jechać do swojego domu - nagle usłyszała jakąś muzykę. Poszła to sprawdzić.
Zajrzała do czyjegoś pokoju przez okno - zobaczyła tam tę torbę, którą Ian dał Jennie na początku odcinka albo w ogóle w poprzednim odcinku.
Została tam z Tobym, przeszukali tamten pokój, ale nic nie znaleźli, ale potem dostali tę torbę i tam był lód i karteczka "You're getting colder - A"
mogłam oczywiście coś pomieszać :D
dziękuję. ;)
wiesz co, ja w ogóle nie zrozumiałam tej sytuacji, kiedy oglądałam odcinek. nawet nie wiem, dlaczego nigdy do niego nie wróciłam. po prostu jakoś mi ta kwestia umknęła. XD
na pewno obejrzę jeszcze raz.
a jeszcze spytam: do czego odnosiło się to zdanie "you're getting colder"?
Właściwie to chyba do niczego.
Po prostu otworzyli tę paczkę i była tam ta wiadomość.
A więc jeszcze jedno:
Toby widział wiadomość od A ;)
pamiętam, że moja pierwsza myśl wtedy to była "łał! Jennę też prześladuje "A"!", ale jakoś porzuciłam tę możliwość.
tekst wiadomości w żaden sposób nie pasowała mi do Spencer, więc może faktycznie była do Jenny. jejku, za dużo myślę. ;D
Mi sie zdaje, że to "you're getting colder" odnosiło sie do Spencer, pamiętacie ona wtedy była jakaś dziwna, te scrabble i wgle, ale nie wiem to moje zdanie ;p
juz sie pogłubilam : raz piszesz ze Jenna jest zamieszana w zabójstwo, potem ze pasuje do zespołu "A" :) chyba, że według Ciebie A i zabojca to ta sama osoba, choc nie wydaje mi sie:) Melissa musi mieć coś z tym wspólnego, ponieważ była w stanie się posunać nawet do usuniecia własnej siostry..i jestem pewna, że nie z powodu " siostrzanej nienawiści" :)
a w jakiej sytuacji Melissa posunęła się do usunięcia swojej siostry?
jestem w zasadzie pewna, że Jenna ma coś wspólnego ze śmiercią Alison, a wiele też wskazuje na to, że jest zaplątana w bycie "A", więc podejrzewam ją o wszystko! ;q
Melissa na pewno jest w coś zamieszana, jednak niezbyt potrafię ją z czymkolwiek dokładniej połączyć.
w odcinku w kaplicy, widać że Melissie zależało na tym aby Spencer znalazła się "w odpowiednim miejscu i czasie"
, choc być moze to tylko moje przypuszczenia
A może to Jenna ma siostrę bliźniaczkę która widzi i , którą wysyła, aby straszyła dziewczyny :P
Melissa zachowywała się tak, jakby chciała, żeby Spencer tam pojechała, co niezbyt potrafię zrozumieć, bo czy zależało jej aż tak bardzo na samym telefonie, którego może nawet w ogóle tam nie zostawiła?
nie wydaje mi się, żeby chciała śmierci Spencer. nie były ze sobą blisko, ale mimo wszystko wychowały się razem i są siostrami, a Melissa nie jest złą osobą.
gdyby nie to, jak bardzo przeżywała zniknięcie i śmierć Iana, pomyślałabym, że specjalnie wysłała tam Spencer, aby zatrzymać Iana w jednym miejscu, a ten ktoś, kto się tam później pojawił, by ją uratować wypełniał rozkaz Melissy. ;)
możliwe, ale w takim razie za chwilę okaże się, że "A" szantażuje połowę ludzi w Rosewood. ;p
A pamiętacie w pierwszej części, to chyba był odcinek z obozem Mony (albo raczej inna impreza), Spencer zostaje na chwilę na zewnątrz sama i widzi chłopaka. I to jakby Toby ale zbliżenie i to nie Toby. I ten chłopak się uśmiechał tak dziwnie. Kto to był?
sorry za zmianę tematu ale nurtuje mnie to, bo czy to nie był Mike?
nie to chyba chodzi o tą imprezę którą zorganizował Sean albo były chłopak Emily, było ciemno Spencer się wydawało że widzi Toby'ego potem chyba był flashback a potem jeszcze raz to samo ujęcie i to jednak nie był Toby.
A jeśli chodzi o to czy to był Mike, to nie wydaje mi się żeby to był on
tak, dokładnie o to mi chodziło. Tak mi się przypomniał szyderczy uśmiech tego chłopaka. Nie wiem, kto to był ale jakoś tak przeszedł bez echa.
oglądałam dzisiaj na axn stary odcinek - właśnie ten z urodzinami 'camp mona' i powrotem Iana do Melissy. mam pytanie, czy kiedyś wyjaśniło się, czemu wcześniej Ian zerwał z Melissą? czy to z powodu Ali? jeśli tak, Melissa miała świetny motyw. ;DD
w ogóle, zaintrygowały mnie na nowo pewne sceny, jak np. wspomnienie Spencer, jak Ali nakryła ją podczas pocałunku z Ianem, gdzie Ali stwierdza, że Ian jest stary i w ogóle, obrzydlistwo - ciekawe, czy już wtedy z nim była :P
ciekawe też, czemu A. wysłało fragment filmiku z A. ludziom z FBI - jeśli chce, by znaleziono mordercę Ali, jedyny powód, by dręczyć dziewczyny, to to, że one są w to naprawdę zamieszane i chce je ukarać.
coraz częściej myślę, że Ezra mógł mieć coś wspólnego z Ali - pamiętacie, jak A. wrzuciło Arii książkę z wierszem Ezry do szafki? ten wiersz był o młodej dziewczynie, ale chyba jego znajomość z Arią trwała za krótko, by napisać o niej wiersz i wydać go w jakimś tomiku [wydawanie książki trwa trochę czasu] - więc może ten wiersz miał dotyczyć Ali? ;>
niemozliwe, ten wiersz odnosil sie do piosenki, ktora leciala, kiedy spotkal sie z aria.
poza tym, tutaj masz caly ten tekst: http://www.prettylittleliars.com/b-26-by-ezra-fitz/
chociaz.. zastanawia mnie jedno. czemu B-26? o co chodzi? skoro piosenka to happiness autorstwa the fray.
tak zakładamy, że odnosi się do piosenki. :D ale może wcale nie? może tytuł ma coś wspólnego z Ali? pewnie nigdy się tego nie dowiemy, bo w serialu jest wiele pourywanych wątków, ale uważam, że gdyby to miał być wiersz o Arii, Ezra nie zdążyłby go napisać, wysłać, wydać itp... kolejna sporna kwestia. ;P