PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73340
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 7
fllow

Z tego co zauważyłam główne oskarżenia krążą wokół Jenny, Lucasa, Melissy i Ezry. Gdybym miała kogoś obstawiac, byłby to Lucas. Według mnie scenarzyści specjalnie kreują Jennę na 'tą złą'.

ocenił(a) serial na 6
dracy

Co do Jenny - myślę to samo. Ona jest zbyt podejrzana, normalnie jak podana na tacy... Miała motyw, kontakty w policji i jeszcze w serialu ciągle zwracają uwagę na jej wypowiedzi, które jakby odnoszą się do "A" albo śmierci Ali... To zbyt proste i nikogo nie zaskoczy, poza tym ile razy już, gdy dziewczyny kogoś podejrzewały okazywało się, że to fałszywy trop?

ocenił(a) serial na 5
Nava15

Skądś to znam xD Choć ja się bardziej doszukuję duchów w lustrach :D

youhaveamessage

JAAAAAAAASON W FINALE! <33

smiles

taaaaaaak <3

youhaveamessage

Ja już odpuściłam sobie, by zastanawiać się kim jest "A" itd :D
Czaszka mi od tego eksplodowała. Nie umiem nic poukładać w logiczną całość, dlatego poczekam sobie cierpliwie ;D

Madame_7

Ja tak samo, szczególnie czytając tutaj miliony sprzecznych teorii, już mi się myślenie wyłączyło. ;x

youhaveamessage

Możliwe że Jenna z kimś współpracuje.
Było mówione że możliwa jest operacja przywrócenia wzroku Jenny.

Oleandria

mam nadzieje, że jej wzrok "wróci", wtedy to dopiero będzie strach i zamieszanie :D

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Teraz wpadłam na pomysł a'propo Jenny, ale nie wiem, czy jest możliwy z medycznego punktu widzenia. Dziewczyna czasami zachowuje się, jakby widziała - Aria i Ezra trzymający się za ręce, malowanie ust w windzie. Czy to możliwe, by ktoś miał zaniki wzroku? To by co nieco wyjaśniało sytuację... a operacja byłaby przeprowadzana, by całkowicie przywrócic jej wzrok?

dracy

też się zbytnio nie znam,ale z tymi zanikami chyba możliwe.

ocenił(a) serial na 5
dracy

To już mi się wydaje kompletną sztuczką scenarzystów, ażeby nam oczy zmylić (tak, bardzo adekwatne do sytuacji xD). W ogóle sprawa Jenny jest bardzo skomplikowana. Wydaje mi się, ze w dzień, w którym Alison przyszła do niej, wyjawiła wszystkie sekrety dziewczyn przy okazji mówiąc, że to one chciały wrzucić do jej domu petardę. Choć nie, to by było banalne...

ocenił(a) serial na 7
PannaFranciszka

Chyba że Jenna nie jest tu w niczym winna. Gdzieś wcześniej pisałam o tym, ze intuicja podpowiada mi, że jest niewinna, tylko nie potrafię tego wytłumaczyc za cholerę;<. co nie zmienia faktu, że Jenny wyjątkowo nie lubię.

dracy

raczej nie ma czegoś takiego.. są zaniki, ale one są chwilowe spowodowane przez uszkodzenie nerwu, natomiast Tobie chodzi o to, że w większości by nie widziała, tylko czasem wzrok by jej wracał, takie coś zatem na 99.99% nie jest możliwe... bardziej prawdopodobna jest teaoria, którą ktoś tu napisał, że może mieć bardzo słaby wzrok, w sensie, że PRAWIE nic nie widzi, np. tylko kontury, a udaje, że nie widzi NIC, z tym, że ma mieć operacje przywrócenia wzroku, więc raczej nie widzi NIC :P

też czasem myślę, że Jenna jest niewinna, a jeżeli jest to na pewno nie jest to zabicie Ali ani bycie "A"

ocenił(a) serial na 7
Kreciolka

No właśnie wydawało mi się to nierealne, ale nie znam się kompletnie na medycynie. Jestem ciekawa tylko, czemu na zabieg Jenna zdecydowała się po tak długim czasie..

dracy

myślę, że to nie zależało od nie, jest wiele czynników, to nie jest tak że jak się straci wzrok to już jest koniec.. co jakiś czas powinno i tak chodzić się na kontrole, a nóż będzie jakaś poprawa, albo postęp medycyny, albo jakiś nowy lek, ale też może być tak, że ktoś się zniechęca i nie chce operacji, ale to raczej nie Jenna :D

ocenił(a) serial na 6
dracy

Jenna widzi cienie - może, więc widzieć kontury osób i domyślać się niektórych rzeczy. A malowane ust to rzecz, którą można opanować do perfekcji z zamkniętymi oczami. :)

youhaveamessage

Zapewne, jak Jenna odzyska wzrok, o ile to się wydarzy, będzie bardzo ciekawie.

fllow

Mi sie wydaje, ze ona widzi ... Tylko udaje.. Ze tak naprawde nie straciła wzroku..Bo niby gdyby straciła wzrok przez pozar jak mowili w pierwszym sezonie miała by poparzoną skóre twarzy lub okolice oczu... Jesli straciłaby je poprzez kwas również miaalby poparzenia dookoła oczu i na twarzy... to moze być ta tajemnica odnosnie Jenny.. Ze oszukuje kazdego łacznie z Garettem ... Mysle ze kazdy ma swoja tajemnice o ktorej nikt nie wie... Zarówno Toby jak i Jenna nie maja poparzeń po akcji w garażu ... Nic z tego nie rozumiem... Moim zdaniem ona udaje ....

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

W takim razie czemu idzie na zabieg? Przecież możliwe jest uszkodzenie gałki ocznej.

dracy

To samo chciałam napisać :D

dracy

No moze dym i siarka uszkodziły jej rogówke... ale uszkodzenie rogówki to niedowidzenie w 60 % do 70% :):) Moze widzi... albo widzi tylko kontury tak jak ktos powiedział... Kazda z nich ma swoje tajemnice ... Mozliwe ze ona uszukała wszystkich łacznie z nami.. cwaniara :D

ocenił(a) serial na 5
LilaSound

Ale właściwie to po co miałaby udawać ślepą? Żeby kilka lat później mscic się na dziewczynach? Bez sensu xD

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Hm, ale 70% to bardzo dużo... jak już pisałam, lekarzem nie zostanę, a Ty jak widzę się na tym znasz - gdy ma się uszkodzoną rogówkę w takim stopniu jak 70% to widzi się cienie i kontury?

LilaSound

Ale fakt, dziwne jest to, że nie ma żadnych poparzeń.

ocenił(a) serial na 7
fllow

Petarda wywołała pożar, ale może była uszkodzona i straciła wzrok przez jakieś odłamki?

ocenił(a) serial na 7
dracy

No, ale poparzenia mogły nie być stałe i po jakiś czasie po prostu zniknąć ;D. Nie wiem, nie znam się na tym, ale pamiętajmy że minęło sporo czasu od wrzucenia tej petardy i po prostu oparzenia są wyleczone ;D. Albo Jenna zrobiła sobie operację plastyczną ;D.

ocenił(a) serial na 7
ImmortalMe

Ale przy okazji operacji plastycznej sądzę, że załatwiłaby też sprawę niedowidzenia/ślepoty.

dracy

No to zeby straciła z obu oczu musiałby jej to wybuchnac przed nosem.... No nie jest mozliwe zeby jej nie poparzyło.... Człowiekowi metr przed noga petarda wybuchnie i noge mu odrywa.. W realnym swiecie tak jest .... No kurcze raz zdjeła okulary w jakims odcinku i miala ładne oczka...:P mi sie wydaje ze udaje... tyle ode mnie.. Mysle ze moze nie bedzie A ale bedzie zaskoczenie z nia ze jednak widzi... i dlaczego zawsze jest tam gdzie sa dziewczyny??? Jak dziewczyny przeszukiwały kostnice w poszukiwaniu akt Alison ona szla z doktorem lub pielęgniarka i cos gadali o wzroku.. Mysle ze specjalnie... Wszystkich oszukuje... tak mysle.. :)

LilaSound

przecież nie wiemy co się stało, pewnie po prostu ta petarda wybuchła w tej stodole i jakieś odłamki czegoś jej uszkodziły oczy, nie musiała być poparzona, a na pewno nie jakoś bardzo.. przecież jeżeli byłoby to przez jakieś okropne poparzenie a ona na twarzy nie miałaby śladu to wszyscy by na to wpadli że ona oszukuje a Toby to już na pewno by o tym wiedział :P

ocenił(a) serial na 6
LilaSound

Na sto procent nie widzi! Przypomnij sobie sytuację, w której dziewczyny widzą Jennę z Garretem w oknie - zanim pojawił się policjant to Jenna patrzyła prosto na nie, więc wiedziałaby, że dowiedziały się one o ich romansie, a przecież kiedy Spencer o tym wspomniała to Jenna była zdziwiona, wątpię by grała.

youhaveamessage

Hm, niby terapeutka wiedziała kto jest "A", więc zapewne "A" była jej klientem.

ocenił(a) serial na 7
fllow

Jest sporo osób, które mają jakieś problemy... praktycznie rzecz biorąc ponad połowa bohaterów na powód, by iśc do psychologa... tylko zastanawia mnie, co się stanie z terapeutką w 12 odcinku.

fllow

Nie pamietam sceny ani rozmowy na temat jenny i tej terapeutki... Jenna duzo wiedziała .... i pewnie widziała (swego czasu) i według mnie nadal widzi.. Moim zdaniem ona widzi... Moze niewiele ale widzi :)

LilaSound

No byla jakas scena, ze 3ma jakas kartke i dziewczyny dostaja mmsa z jej zdjeciem wlasnie ale nie wiem ... Pewnie beda starały sie ja uratować ... byla tez scena w promo ze kopią w ziemi... moze zakopano ją żywce jak Ali??? Mysle ze 12 odcinek bedzie bardziej skierowany na terapeutke a ten odcinek w Halloween bedzie o A ... I pewnie skonczy sie tak ten odcinek, ze mało brakuje zeby sie ujawnil i koniec odcinka i czekaj 4 mesiace na koljne odcinki.... Szlag mnie trafi z ciekawosci... Juz pisalam.. tygodnia nie potrafie wytrzymać ... nie mowiac juz o takiej przerwie po takim odcinku ...

ocenił(a) serial na 7
LilaSound

Ja chyba zrobię sobie seans ze wszystkimi odcinkami i powypisuję wszystkie szczegóły, nawet mało istotne... bo muszę znaleźc sobie nowy serial do oglądania na ten czas ;<

fllow

... Przecież A było u niej na wizycie pod koniec chyba 2x10.

ocenił(a) serial na 7
youhaveamessage

Ta scena była nie we wszystkich wersjach, jeżeli się nie mylę.

dracy

Ja nie widziałam.

ocenił(a) serial na 7
fllow

Ja przeszukałam kilka odcinków i dopiero w którymś pod rząd była 'A' u terapeuty. Mam złe przeczucia, że dr. Sullivan nie przeżyje.

dracy

Jesli cie to pocieszy to ci powiem, ze przezyje.. Ona tam tylko gra... Jest aktorką heheh :D

dracy

tak pamiętam ta scene .... :):) Zdziwiłam sie .... Ale też troszke posądząlam Ezrę..W któryms odcinku był jego dyplom, wyróznienie w ramce u terapeutki, ktore Hanna zaje*ała .... :P I to chyba pod koniec tego odcinka przychodzi A do terapeutki ... ale nie jestem pewna ....

ocenił(a) serial na 6
LilaSound

Ten dyplom ukradło A z domu Ezry i powiesiło w gabinecie dr Sullivan, dziewczyny dostały od A sms, który to, hm, sugerował.

fllow

No bo tak jest, nie oglądałaś ostatnich odcinków?

Chociaż mi się wydaje, że jak A było u terapeutki to mogło zmyślić wszystko - może A nie ma problemów, a przynajmniej nie takich o jakich mówiło terapeutce.

Z drugiej strony nie rozumiem jak można wykluczać Lucasa bo to "taki fajtłapowaty i spokojny chłopak". Cicha woda brzegi rwie, wątpię by A było osobą nadpobudliwą, na pewno tego nie okazuje. Moim zdaniem A to taka ofiara, cicha osóbka, która właśnie przez to była torturowana i tak jej się to odbiło na psychice, że się mści.

smiles

Oglądałam. Tylko, że za bardzo sobie nie przypominam -,-

No dobra, ale po co miałby się mścić na dziewczynach? Przecież to Alison wyrządziła mu krzywdę, a nie on.
I dlaczego dopiero, gdy znaleźli ciało sobie z nimi pogrywa? Przecież równie dobrze mógł wcześniej.

fllow

Nie twierdzę, ze on A, ale prawdopodobne, że zabił.

smiles

Alison dużo osób zapewne gnębiła i dużo osób miało motyw by ją zabić, ale nie wykluczam, że mógłby być to Lucas.

fllow

Mysle ze chce A skrzywdzic psychicznie dziewczyny.. Moze Ali zabil ktos inny... albo przy Ali nie mial odwagi ani sposobu sie mścić bo ona zawsze byla góra i byla nad nim i nad wszystkimi i moze mysli, ze nie tylko Ali jest w to zamieszana ale i dziewczyny bo wszystkie 3mały sie razem .... wiec automatycznie wszystkie sa winne... Za zycia Ali nie wiedział czy Ali sama wymysla mu/jej tortury czy moze podpowiadaja jej dziewczyny.... Teraz jej nie ma wiec A ma pole do popisu....

fllow

Przecież Aria wyjechała na rok, więc A czekało aż wróci i planowało zemstę na całej czwórce. Dziewczyny były najlepszymi przyjaciółkami Alison i pewnie pod jej wpływem też potrafiły być niemiłe dla innych.

smiles

Ja to uwazam ze powinniście sobie obejrzec wywiady z aktorami na temat serialu.. Duzo rozumiem ale mam wrazenie ze pomylilam wiele zdan.. tzn zle sobie je przetlumaczylam... źle fonetycznie.... sama nie wiem... Czuje ze rozumiem ale ze cos mi si enie zgadza .... Najlepiej gdyby osoby ktore dobrze potrafia angielski przetłumaczyly pewne rzeczy :)