PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73291
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY
Bardzo ciekawi mnie, kto jest "A" więc stworzyłam listę.
SPOILERY
SPOILERY
SPOILERY

1.Dziewczyny wiedziały, że Alison ma starszego chłopaka.
2.Przyczyną śmierci Ali było uduszenie.
3.Ali miała na głowie ślady od uderzenia tępym narzędziem.
4.Alison odwiedziła Jennę w szpitalu, zaraz po wypadku z garażem.
5.Ali kłamała, że Toby je podglądał.
6.Jenna nie mogła wysyłać sms-ów, bo raz dziewczyny dostały
wiadomości, kiedy Jenna przy nich siedziała.
7.Na końcu 2 odcinka, Jenna zadzwonila do kogoś i powiedziała: "Wyślij wiadomość teraz"
8.Kiedy Emily i Maya robiły sobie zdjęcia[wtedy jak się pocałowały] ktoś je zabrał.
Raczej nie była to dziewczyna. Ten ktoś wyglądał jak trochę grubszy mężczyzna. Poza tym,
Maya wcale nie była zdziwiona/przestraszona, że zdjęć nie ma.
9.Ktoś filmował Spencer i Wrena, kiedy ten włamał się do jej domu .
10. "A" musiał/a wiedzieć, jakiej stacji radiowej słucha Hanna, skoro
zadedykowała jej piosenkę "I don't need you anymore". Musiał/a też wiedzieć, że
Hanna właśnie w tym momencie jedzie samochodem i słucha radia.
11."A" był/a w domu Spencer, wtedy jak na lustrze był ten napis.
I nikt nie widział jej/jego jak wchodzi/wychodzi?
12. Jenna miała szminkę takiego samego koloru, jakiego był napis na lustrze
w pokoju Spencer.
13. Toby miał romans ze swoją siostrą, Jenną.
14.W ciasteczku z wróżbą Hanna znalazła wiadomość od "A".
15.Lucas chodził z Hanną na spotkania[nie pamiętam jak się nazywały,ale
chodziło w nich o to, żeby nauczyć się odmawiać, jak ktoś proponuje Ci seks,
czy coś w tym stylu]
16.Toby ma wytatuowane 901 - w końcu wolny[901 - free at last].
To dzień, w którym zniknęła Alison [1 września]
17.Kiedy na studniówce Spencer i Alex byli u wróżki, ktoś podłożył tam kartę
"Kiss bye bye for your BFF", ale nie podpisał się "A".
18.Kiedy Aria, Hanna i Spence przeglądały teczkę Toby'ego, w pokoju była z nimi
Jenna która wszystko słyszała. Dziewczyny oczywiście o tym nie wiedziały.
19.Aria powiedziała, że Alison zobaczyła Toby'ego i Jennę "razem"[chyba wiecie, co
mam na myśli]kiedy wrzuciła petardę. Ale w takim razie, dlaczego tylko Jennie coś
się stało, a Toby'emu nic?
21.Gdy Jenna siedziała przy stoliku z dziewczynami, "A" napisał/a:
"szkoda, że Jenna nie widzi waszych min", czy coś takiego. Więc "A" musi chodzić
do ich szkoły.
22.Lucas nie wiedział, że Ali nazywała Hannę "Hefty Hanna", więc nie mógł jej tak nazwać
w smsie od "A". Dlatego powinniśmy raczej wykluczyć, że Lucas to nie "A".
23."A" wyłowił/a akta Toby'ego z rzeki.
24.Jenna poprosiła brata Ali, Jasona, o to, żeby mogła wygłosić dedykację
na ceremoni upamiętniającej.
25.Jenna mówiła, że Ali była dla niej wsparciem po wypadku, więc może
Ali powiedziała Jennie wszystko o dziewczynach?
26.Jason powiedział, że Jenna ZADZWONIŁA do niego, spytać, czy może wygłosić
dedykację. Natomiast Jenna powiedziała "when I was talking to him[Jason] I got that strange
sensation, like Ali was in the ROOM with us"[kiedy rozmawiałam z Jasonem, odniosłam
dziwne wrażenie, tak jakby Ali była z nami w pokoju].
27.Jenna powiedziała, że gdy rozmawiała w szpitalu z Ali, ta powiedziała, że
skończyła ze Spencer, bo się jej bała.
28.Toby[lub ktoś z jego telefonu]zadzwonił do Ali, w noc, kiedy z[a]ginęła.
29.Alison powiedziała bratu o podpaleniu garażu. Co więcej, zwaliła winę na
Spencer. Powiedziała też Jasonowi, że Spencer groziła Toby'emu.
30.Jason przyznał, że w niektórych kwestiach może być nawet gorszy niż Ali.
31.Ian był na ceremonii Alison.
34.Jenna na ceremonii powiedziała, że naprawdę poznała Ali, kiedy ta odwiedziła ją
w szpitalu.
35.Jason dał dziewczynom bransoletkę Ali, którą ktoś ukradł z pokoju Spence i
powiedział im, że policja mu to dała.Jak się okazało, była to kopia prawdziwej bransoletki.
36.Lucas zniszczył pomnik Ali.
37."A" był/a zadowolony/a, że Toby'ego już "nie ma".
38.Ktoś był z Emily w szkolnej bibliotece podczas tornada i zabrał list.
Jak się okazało, był to policjant.
40."A" nie przesłała policjii całego filmiku z Ali i Ianem.
41."A" napisał/a Arii karteczkę, w której powiedziała jej, żeby przeczytała stronę 22.
Był tam wiersz Ezry noszący tytuł "B-26", czyli Ezra napisał go PO spotkaniu z Arią.
Ale jakim cudem tak szybko go opublikowali i dali do książki? Poza tym, skąd "A" wiedział/a,
że akurat w tej książce jest ten wiersz?
42."A" wysłała sms-a Monie.
44.Ian strasznie nalegał, żeby Melissa się z nim umówiła na kawę.
45.Spencer chodziła z Ianem, kiedy ten zerwał z Melissą.
46.Na swetrze Toby'ego, który dał Alison sweter, była jej krew.
47.Melissa powiedziała, że Ali zginęła pewnie przez to, że zbyt dużo sobie pogrywała.
48.Jak się okazało, 1.09 nie był tylko dniem, w którym z[a]ginęła Alison.
Był to też dzień, w którym Toby skończył z Jenną.
49.Jenna jest zakochana w Tobym.
50.Toby widział, jak Ali wsiadła do auta "jakiegoś kolesia".Miała wtedy na sobie sweter Toby'ego.
51.Jenna wiedziała, gdzie będzie ukrywał się Toby.
52.Dziewczyny znalazły bransoletkę z napisem "Jenna".
53.Ali miała romans z Ianem.
55.Gdzie Hanna zostawiła torbę, gdy biegła na parking?
56.Hannę potrącił ciemnoszary samochód z rejestracją; CRF2105 lub CBF2105
59.Po co do cholery Ian nagrywał Ali?
60.Hanna napisała dziewczynom w smsie, że widziała "A". Chwilę po tym, potrącił ją
samochód i Aria dostała sms'a od "A", że Hanna widziała zbyt wiele. Potem znów, okazuje się,
że Hanna widziała Noela Kahn. Czy to znaczy, że Noel jest "A" i współpracuje z kimś,
kto potrącił Hannę?
61.Ktoś, kto potrącił Han, zostawił samochód w lesie i uciekł. Nie mógł to być Noel,
bo nie zdążyłby skombinować tak szybko auta, potrącić Hannę i na dodatek ona
nie mogłaby go widzieć w tym samym czasie, chyba, że w lesie były 2 osoby ubrane na czarno
i tak jakby się "wymieniły", tzn. przy samochodzie Ezry Hanna widziała Noela, który
potem uciekł i w lesie pojawił się ktoś inny[też ubrany na czarno i biegnący]
62.Aria widziała Noela, kiedy karetka odjechała. Czemu nie powiedziała o tym dziewczynom?
63.Gdy Hanna trafiła do szpitala i dziewczyny czekały na jakieś wiadomości od lekarza,
matka Hanny rozmawiała z Lucasem.
64.Noel powiedział, że tamtej nocy był z Seanem.
65.Zdjęcie Mayi i Em zostało skradzione na imprezie Noela.
66.Jenna wiedziała, że Toby dał sweter Alison.
67.Alison odwiedziła/przyśniła się Hannie, kiedy była ona w szpitalu.
68.Ali powiedziała Han "Pamiętasz z tej nocy więcej, niż Ci się wydaje".
[Chodziło jej o noc, kiedy Alison zniknęła]
69.Alison powiedziała do Hanny "Jeśli powiesz prawdę złej osobie w złym
czasie, skończysz tak jak ja."
70.Ali powiedziała Hannie "I was so scared, that you are gonna die.
That's why I come back. I didn't care, how dangerous it was. I had to see you.", czyli
"Strasznie się bałam, że umrzesz. Dlatego wróciłam. Nie obchodziło mnie, jak niebezpieczne
to będzie. Musiałam Cię zobaczyć"
71.Ali nie jest "A", bo powiedziała "Powinnam zrobić coś z "A". Zdzira niemożliwie działa mi
na nerwy".
72.Alison wiedziała o "A".
73.Ali zostawiła ślad po szmince na plastikowym kubku w szpitalnym pokoju Hanny.
74.Drzewo z napisem "Alison + Ian" zostało ścięte i wywiezione kilka dni po tym, jak
Emily i Spencer je zobaczyły.
75."A" dał/a dziewczynom wskazówkę i najwidoczniej chciał/a, żeby zobaczyły to drzewo.
76.Melissa i Ian bardzo szybko się pobrali, chociaż Melissa mówiła, że Ian złamał jej serce,
że cierpiała itp.
77."A" napisał/a na gipsie Hanny: "Sorry about losing my temper.My bad. Love, A" czyli
"Przepraszam, że straciłam swoją ikrę. Mój błąd. Kocham, A". Może "A" podaje się za Ali i wiedziała, że
Alison odwiedziła Hannę,ale nie wiedziała,że powiedziała Hannie, że "A" działa jej na nerwy i nadal się
za nią podaje i w tej "wiadomości na gipsie" przeprosiła Hannę za to, że "przyszła"?
78.Ktoś palił sobie tym ściętym drzewem w kominku. Jednak ten 'ktoś' nie wyglądał na mężczyznę.
Może to była Melissa? Ale skąd wiedziałaby o drzewie? Mógłby to być też Lucas -
on ma chude nogi. Ale po co miałby palić to drzewo?
79.Nikt ze szkoły nie domyślił się, że coś łączy Ezrę i Arię, skoro ona ciągle przesiaduje
w jego klasie, ciągle ze sobą rozmawiają na korytarzu itp?
80.Jenna weszła do klasy, kiedy Aria i Ezra trzymali się za ręce i na pożegnanie powiedziała:
"Przepraszam, że przeszkodziłam." Coś mi się nie wydaje, żeby była ślepa.
81.Noel był na imprezie Hanny i zaglądał do szafki, gdzie jej matka trzymała pieniądze.
Mógł je zauważyć i potem ukraść.
82.Noel nie odpowiedział na pytanie Arii o to, czy żywi on urazę do niej i jej przyjaciółek, za
to, że skłóciła go z jego dziewczyną.
83.Lucas zniszczył pomnik Alison.
84.Jenna wydała Toby'ego policji.
85.Hanna, gdy była sama w domu, widziała różne cienie, zupełnie, jakby ktoś był w jej domu.
Jeden z tych cieni był na schodach do góry i raczej było widać, że ktoś jest w domu.
Nagle Hanna zobaczyła drugi cień - ale to była jej mama, która wyszła zza rogu, nie szła ze
schodów na dół. Więc kto był na górze? Na dodatek za oknem Hanny też był cień, ale to mógł
być już jakiś samochód lub coś takiego.
86.Alison w hotelu Hilton Head w południowej Carolinie, tak samo jak Ian.
87."A" musiał/a wiedzieć, gdzie Hanna trzyma leki, bo włożył/a jej do jednego opakowania liścik.
88. Zdjęcie z końcowki 12 odcinka: http://i55.tinypic.com/2ij525g.jpg
Ciemnobrązowy stół, śmieszna skarbonka. Tam chyba leży srebrny laptop i.. chyba peruka.
Widzicie to?
89.Na początku odcinka 13, Ian szeptał do Melissy: "Jak się dowiedzą, będą zadawać pytania"
90."A" wiedział/a, że Ian ożenił się z Melissą.
91.Ali zniknęła w noc, kiedy wróciła z Hilton Head [hotel, w którym była z Ianem]
Może tam się pokłócili i stamtąd uciekła, a Ian wrócił i ją zabił? Pamiętacie filmik? Kamera się
przewraca, a Alison upada na ziemię.
92.Noel jest zawsze w pobliżu.
93.Noel był blisko Hanny, kiedy ta odebrała zamówienie[babeczki] i stał tam, dopóki nie zjadła.
94.Gdy Hanna jadła babeczki, jakiś chłopak powiedział "oink oink".
Tak brzmiała też wiadomość od "A" napisana na papierowym ręczniku w toalecie, gdy
Hanna wycierała ręce.
95.Wydaje mi się, że Ian zmusił Melissę do dziecka. Najpierw szepty, a potem, tego samego
dnia, Melissa kupuje test owulacyjny.
96."A" chyba podszywa się pod Alison. Najpierw Ali przychodzi do Han i mówi, że wkurza
ją "A", a potem dziewczyny dostają smsa: "A oznacza Alison - nie Amator."[chociaż w tym smsie
nie było na końcu "- A" jak w innych sms'ach. Może Alison żyje i wysłała tego jednego smsa.
98.Ian miał w pudle gazetę z informacją o zaginięciu Ali.
99.Ktoś obserwował dziewczyny, kiedy były one w domu Spencer i przeszukiwały pudła.
100.Na filmiku, który nakręcił Ian, Ali upada na ziemię, jęczy i mamrocze. Może Ian ją
udusił?
101.Ian nie może być "A", ponieważ nie wysłałby dziewczynom tego filmiku.
102.Ian pewnie słyszał wszystko, co dziewczyny mówiły o tym filmiku, dlatego podmienił
laptop Spence na kronikę szkolną i usunął filmik.
103.Ian był na dyskotece szkolnej.
104.Ian pracuje w szkole.
105."A" kazał/a tańczyć Hannie z Lucasem, więc musiał/a wiedzieć, co Lucas czuje do Hanny.
106."A" podłożył/a kasę za taniec z Lucasem do kurtki Hanny, czyli musiała tam mieć dostęp.
107.Ktoś, kto był na imprezie, na końcu odcinka odebrał od Elli kurtkę i czarne rękawiczki, widać było, że
męskie. Kto to mógł być? Zakładam,że uczeń, bo do opiekuna by raczej nie powiedziała[Ella] "mam nadzieję, żedobrze się bawiłeś/aś."

To narazie tyle, ale nadal 'tworzę'.
Dopisujcie własne pomysły.

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

ja tak nawiążę do tych ślicznych oczu otóż już nie pamiętam w którym odc ale na 100% w pierwszym sezonie Em nazwała Maye 'pretty eyes' tylko że jak dla mnie to ona ma takie, no, normalne xD jakoś niczym się te oczy nie wyróżniają :P takie zwykłe brązowe oczęta :P

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

tak, tak ;d ezra, błagam wręcz! już wyobrażam sobie minę Arii xd

ocenił(a) serial na 8
equinox17

ale byla by jazda gdyby sie okazalo ze ezra chodził to ich liceum XD to jest BARDZO malo prawdopodobne.. (no bo chyba ktos by go pamietal nie? XD) no ale cuz.. mozna sobie po marzyć nie? XD

Coledo

Zawsze mogl przejsc kilka operacji plastycznych i zmienic imie :D hehe, a tak powaznie :D nic by mnie bardziej nie ucieszylo niz Ezra czlonkiem N.A.T, a jeszcze lepiej ... niech odrazu zrobia z niego A. i po sprawie :) wszyscy beda usatysfakcjonowani ;P

ocenił(a) serial na 5
Coledo

właściwie Ezra jest chyba w wieku Garretta, Iana i Jasona więc może znali się wcześniej. Mógł być w N.A.T.

ocenił(a) serial na 5
paps

Garrett widział, jak Aria wychodzi z mieszkania Ezry, więc wydaje mi się, że wykorzystałby tą informacje, żeby uprzykrzyć jej życie.

youhaveamessage

No wiem. Ale chyba on później dopiero wziął jej torbę z listem? A wcześniej kto przestawił torbę i wyjął z książki list?

maaj_banes

Mi się wydaje, że to on z nią się tak "drażnił" chociaż nie pamiętam tego odcinka aż tak dobrze, ale niedługo go obejrzę i zobaczę jeszcze raz, wtedy ci odpiszę tak na pewno ;D

A skoro o nim mowa, to dzisiaj go widziałam w CSI:NY hahah :D

youhaveamessage

moim zdaniem "A" to na pewno nie Gared i Jena bo w odcinku Over My Dead Body byli na komisariacie gdy "A" pojawiła się w kawiarni.
Jest to też osoba której nie lubiła Alison i chodziła na terapię gdzie chodziły dziewczyny. Mi osobiście się wydaje że może to być Mona lub ta c jest lesbijką ale udaje przed wszystkimi że nie jest i się spotykała z byłym chłopakiem Hannah.

Alexx_2

Paige? xD Bo nie pamiętam dokłądnie.

ocenił(a) serial na 10
maaj_banes

Właśnie oglądałam screeny z 11 odcinka przed porwaniem dr.Sullivan i nie ma pomalowanych paznokci, tak samo jak pan/pani X który/a wyciągnął/ęła Em z garażu.

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

http://www.wetpaint.com/pretty-little-liars/articles/who-is-a-top-5-suspects-fro m-pretty-little-liars-season-2
Skoro ponoc bylo kiedys mowione, ze nie bedzie tak jak w ksiazce to czemu wymieniana jest w "Who is A" TOPie?:D ;/

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

właśniee. nie ma nast. odcinkaa ><

czy może ktoś wie kiedy będzie?

<3

youhaveamessage

Do dwóch osób powyżej, bo już to trochę nudne powtarzanie tego 56789 raz.

Marlene King: "I never said that A will or won't be the same person as in the books" - nigdy nie powiedziałam, że A będzie lub nie będzie tą samą osobą, co w książkach.

Nowe odcinki będą dopiero w styczniu (pewnie zaraz zacznie się "o Jezuu tak długo?") tak, tak długo, bo musi być przerwa w serialu jakaś, bo nie może lecieć co tydzień.

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

'Marlene King: "I never said that A will or won't be the same person as in the books" - nigdy nie powiedziałam, że A będzie lub nie będzie tą samą osobą, co w książkach.'

Mi się wydaje, że specjalnie tak powiedziała, żeby wszyscy pomyśleli: Kurde, a jednak Mona! A tu nagle zaskoczenie, ktoś inny x DD

ocenił(a) serial na 10
youhaveamessage

No taak. Wieem, że maja przerwę ale nie wiedziałem od kiedy ;)

Podczas przerwy bedę oglądał The Vampire Diaries xD

youhaveamessage

http://www.youtube.com/watch?v=sHxG3q-yv48

poczekajcie do wypowiedzi "Noela" w tym filmiku.. wyraźnie powiedział o "A" - SHE :D

(jeżeli było to wybaczcie)

Kreciolka

No ale to może być taka sama sytuacja jak z "bitch" mówią tak, bo mówią, po prostu :D
Podobno aktorzy nie wiedzą kto jest "A" i ogólnie mało im się mówi, a dowiadują się, jak dostają scenariusz.

youhaveamessage

No wieeeem, ale każdy trop się liczy :D A to, że aktorzy nie wiedzą to pewnie prawda, bo jak by każdy z nich wiedział to by było duże prawdopodobieństwo, że się wygada niechcący przy okazji jakiegoś wywiadu, czy znajomemu, który potem da to do mediów :D

Kreciolka

Jakby mieli powiedzieć aktorom, to musieliby powiedzieć wielu ludziom, bo w PLL jest dużo aktorów - a wie tylko 10 lub 11 osób.

youhaveamessage

Sytuacja nie jest taka sama! Uzycie slowa "she" wskazuje jednoznacznie na plec tej osoby. A "bitch" w jezyku angielskim jest bezosobowe, wiec ..... ja akurat uwazam, ze to moze miec znaczenie. Noel przez zupelny przypadek mogl nam podac istatna wskazowke ;)

sandra_crashdown

No ale skąd by miał wiedzieć kim jest A? Wątpię, żeby mu powiedzieli. Stawiam na przypadek.

youhaveamessage

A pamietasz spoilery, ze aktor, ktory gra A. domysla sie, ze to on. Moze wiecej osob sie domysla ;P a jesli to Mona jest A. to moze krecili juz z nia jakies scenki, ktore pokaza dopiero pozniej, a w ktorych np. bral udzial Noel.
No nie wiem sama :/ tak tylko kombinuje na wszystkie mozliwe sposoby ;)

sandra_crashdown

Ale to jest filmik z 10 lutego, oni tak nie kręcą kilkanaście miesięcy w przód :D

ocenił(a) serial na 5
youhaveamessage

raczej jakby to było istotne to zostałoby to wycięte chyba. producenci itp raczej by nie pozwolili, żeby cokolwiek niepożądanego wyciekło

ocenił(a) serial na 9
youhaveamessage

Nie wiem czy ten temat był juz poruszany, ale w przedostatnim odc kiedy dr Sullivan przeglądała papiery i domyślila się kim jest ,,A" pokazane jest to http://imageshack.us/photo/my-images/202/beztytuurls.png/ spod karteczki widac kawałek daty urodzin i jest koncowka 94 wiec rok 1994. Wychodzi na to, że ,,A" musi być kimś w ich wieku skoro dziewczyny w filmie maja okollo 16-17 lat.

madzia100590

Było już i chyba Jenna jest w ich wieku, więc może to Jenna? Pasowałoby, bo Toby chodził do tego budynku gdzie pracowała matka Seana. A rodzeństwo nie powinno mieć jednego terapeuty.

ocenił(a) serial na 5
maaj_banes

nie, nie Jenna, nie byłoby w ogóle "wow!" a musi być, bo inaczej wszystko to nie ma sensu i mogli zakończyć na jednym sezonie.
ale kto jeszcze oprócz jenny, mony, noela, lucasa i tobyego ma tyle lat co dziewczyny?

paps

hmm... no w sumie każdy dzieciak ze szkoły. Może "A" to znajomy Alison? Ale prawdopodobnie "A" prześladowało już Ali.

ocenił(a) serial na 5
maaj_banes

z tym że A miało być już pokazane w pierwszym sezonie, gdzieś tak czytałam. i to ktoś z pierwszego sezonu, więc żaden obcy dzieciak raczej nie wchodzi w grę. jak dla mnie to zupełnie ktoś inny prześladował Ali. Ali prześladował ktoś kto ją zabił, a dziewczyny prześladuje zupełnie inna osoba. takie moje odczucia.

paps

przepraszam że tutaj piszę :d ale mam pytanie pamięta może ktoś w który odcinku włamano się do biura terapeutki i je zdemolowano? :D dziękuje z góry za przypomnienie!

Leo_Wyatt

2x04, Blind dates.

youhaveamessage

sądzicie , że któraś z osób wskazywana przez reżysera jest właśnie A ? Spójrzcie na to tak, iż od początku każdy z bohaterów jest ukazywany przez moment jako ten potencjalny A, właśnie w tym tkwi szkopuł , aby po rzucać podejrzenia na każdego , a tak naprawdę żadna z postaci nie jest w stanie być A , tak jak to pokazuje reżyser. 'A" wiesz wszystko o wszystkich , jest zawsze na miejscu, jest królem intryg, przenika niczym guru . Nie zastanawia was , że pokazywana jest osoba , siedząca przy kominku ,ubrana na czarno , jedząca popcorn, paląca w kominku drewno , chodząca tam gdzie chcce i kiedy chce, nie jest uczniem ; jaki uczeń miałby tyle swobody i warunki jak dorosły? dom, pieniądze, możliwość?
Więc pytanie brzmi kto po za grupą potencjalnych A może być właśnie A ??? reżyser idealnie pokazuje nie potencjalnych A , lecz od samego początku dajesz poszlaki wyłącznie kto zabił Alison i ciągnie to w tym kierunku , skupia się na tym jako głownym wątku a nie na kto jest A. TAk naprawdę prawie nie ma szan zeby zgadnąc kto jest A? bo to jest zwykła zgadywanka, nie dostajemy nic co może przez 3, 4 odcinki o tym świadczyć , a świadczy wyłącznie o tym kto mógł zabić alison.
Według mnie podejrzanym o bycie guru A jest ktoś kto był na początku serialu,jeśli nie będzie to jak w książce , że nagle z nikąd pojawi sie siostra alison,co byłoby glupie ,bo nic o tym nie było ani na sekunde wspomniane, takie robienie intrygi bez możliwości dojscia co i jak.;]

Wracając jak dla mnie A może być ktoś kto nagle znikł z odcinków ;] przestaliśmy go po ktorymms ocinku widziec;]
pewien pan był na poczatku srednio dociekliwy co do zabojstwa, nie udolnie pokazywał , ze chce znalezc zabojce a tak naprawde wylacznie krazyl po wspaniałej 4;]
wie wszystko o hannie , spedzil w jej domu wiele czasu ;]
przeszukał pokoj spencer;]
był w bibliotece i zabrał list emmie;]
posiada wszystkie numery ,jesli zechce;]
ma dostep do kartotek;]
nikt go nie bedzie podejrzewał o nic, bo to jego zadanie;]
motyw zapewne jakis ma, taka postac jak alisson zapewne mogla zajsc mu za skore, lub mogl on miec jakies glebsze zatargi;]
jednym slowem

Pan Śledczy z pierwszych odcinków jest A;]

pasuje idealnie do kogos kto stoii za tym, cala reszta jest podzielona na 2 druzyny , chcace zatuszowac morderstwo , swoje kompromitujace momenty ,czyli film alisson;]

dobranoc;]

vanquish84

wlasnie skonczylem 3 odcinek 2 sezonu ogladac i wpadłem na takową konkluzję;]
jest tu jakiś element z krzyku ,ale tylko element i tak patrząc na rozwój sytuacji ,jesli oczywiscie nie bedzie jak w ksiazce , to niebedzie to nikt z nich albo ktora z przyjaciolek;] zbyt zagmatwane intrygi serialowe , czasami sie dziwnie koncza a ta jest;]

vanquish84

z drugiej strony pan śledczy jest słabym elementem tego ,lecz kto jest na tyle ogarniety we wszystki by tak działac??
pasowałbym , potrafi podladac dowody i wie jak działa system;]
lecz to inny mogłby byyć A ?

kto wie tyle i wie jak?

i może tyle?
kogoś kogo brakuje zawsze
napewno musi byc starszy
moze faktycznie ktorys z ojcow jest w to zamieszny a ktos z nich mu pomaga;]
np pomaga mike
a ktos nim dowodzi
haha
popadlem w bledne kolo........

vanquish84

Wiecie co ja juz nawet lykne tego sledczego! Cokolwiek, byle by to nie byla Mona. Motywu z blizniaczkami tez nie kupuje. Uwazam, ze powinni sie pozbyc tych elementow, ktore zniszczyly fabule w ksiazce, a nie je powielac :/ No, ale ja mam tu tyle do gadania co nic :/

sandra_crashdown

dokladnie; sledczy to byla taka pierwsza mysl , jestem chory i w ciagu 2 dni lyknelem ponad 20 odcinkow;] i tak jak mi sie polepszylo , zaczelo mi sie nasuwac kto i jak?
było ze mną jak z każdym , raz ten , raz tamten , aż odrzuciłem wszystkich jak już skonczyłem 1 sezon, bo stwierdziłem ,że to właśnie była koncepcja do kto zabił alison a nie kto jest A, i jestem praktycznie przekonany , że tak jest . Nie ma praktycznie ,żadnego elementu po którym można stwierdzić , kto jest A,bo serial skupia się na tym kto zabił a nie kto jest A.
Mam nadzieję , że nie okaże się , coś głupiego na koniec kim jest A, choć powoli zaczynam myśleć ,że będzie to coś co na koniec rozśmieszy wszystkich i powiemy sobie - do dupy;]

bliźniaczki to kategorczynie aut, była by to największa klapa tego serialu
mona , coś w tym było nie powiem ,lecz nie wiem jak mogli by to wytłumaczyć
jenna i garret skupiają się wyłącznie na zatuszowaniu filmiku a później i tego , że to nie ian był zabójca, byli jakoś ze sobą zgrani do odzyskania filmiku ,więc chce to zamknąc z nim, z tego co zauważyłem też to kominek w którym palono pień drzewa okazał się kominek u spencer, co zastanawia kto?
jason najprawdopodobniej jest mordercą nieświadomym , tego faktu i tu jakoś wplątany jest ojciec spencer i matka jansona, zapewne chodzi o tuszowanie tego.
mike okazauje się ,ze jest nieswiadomie przydatny
fakt , że ciągle noel się tak przewija niby bezbarwna postaac ,ale wlasnie dlatego moze byc cos w niej.
a kto jest A/?
hm
kto wszystko wie???
i ma dużo czasu ??
odwiedził grób pani potter, co ciekawe, wiec to żaden małolat niebeędzie raczej.
spisek spiskiem ,ale to jedna osoba jest A

zastanawiam się czy jest wogole jakas najmniejsza szansa podarowana przez reżyserke by zgadnac;]
odpowiedz chyba jest oczywista;]
mamy gdybać a okaże się coś tak oczywistego , że będzie to smieszne;]

bo może to być spencer np;]

ocenił(a) serial na 9
madzia100590

ale jakim cudem odczytałaś dokładnie datę 94 ? bo jak dla mnie to może równiedobrze byc 79, ale to tylko tak na marginesie x D ps. wydaje mi się, że miesiącem urodzenia jest 8 czyli sierpień---> kto z postaci ma ur w sierpniu. ?

poza tym tam pisze :
'Przezwyciężające uczucie zemsty' czyli to musi byc ktos, to ODPŁACA się dziewczynom chamstwem za chamstwo.
Mona mi odpada, no bo to prawda, Ali jej dokuczała, ale po śmierci, dziewczyny zaczęły ją traktowac normalnie, no chyab, że zdołałaby tkwic w sobie takie uczucia wiele lat.

Jak najbardziej pasuje mi Lucas, bo jest opanowany i wgl. ale jednak ma żal do dziewczyn, i Jenna z pomocą kogoś mogłaby równiez odpłacac się za swoją krzywdę. Moim zdaniem Jenna to chamska zd^ira. xdd

Tylko nie rozumiem motywów Garretta. Po co i wgl.

A co z woątkiem, że jest kilka A. ? ( -A oraz --A) :P

chococinox33

No, ale istnieje jeszcze taka mozliwosc, ze motyw do tej pory jest skrywany, a osoba ktora ewentualnie okaze sie A. ujawni go dopiero na koniec serialu. Moim zdaniem tak by bylo najlogiczniej! Moze nawet nie tyle najlogiczniej co po prostu najciekawiej ;)

A jesli chodzi o Garretta - jak dla mnie wszystko jest jasne. Dla niego motywem byla krzywda jaka stala sie Jennie. W koncu ja kocha, wiec pewnie robi to wszystko dla niej. Niejedn juz raz widzielismy slepo zakochanego psychopate, ktory robil "TE wszystkie straszne rzeczy" niby z milosci ;)

sandra_crashdown

Ale ten serial jest pokręcony :)
Z każdym kolejnym odcinkiem tracę wiarę że da się zgadnąć kim może być A. Niby prawie wszystko wiadomo a nic to nie daje. Alison została zamordowana łopatą a nie kijem to o co w ogolę chodzi z ojcem Spencer. Może to on miał z nią romans;)
Emily została wyciągnięta z tej szopy przez jakiegoś faceta widać przecież po sylwetce i dłoniach a w barze kelnerka zwraca się do A jak do słodkiej dziewczynki.

ocenił(a) serial na 10
HumMe

Facet na szpilkach ? Hmm.. ciekawa teoria xdd

ocenił(a) serial na 10
meel

transwestyta o.O

ocenił(a) serial na 5
Nava15

a jak to było w końcu z tą jej śmiercią? ostatnie odcinki oglądałam bez napisów i nie wszystko zrozumiałam. czyli została zakopana żywcem, a kij hokejowy nie był w ogóle użyty?

paps

No ogólnie stwierdzono śmierć od uduszenia, ale dostała czymś tępym w głowę i może zemdlała, a potem ją poochowano żywcem. Więc możliwe, że to ta łopata, bo niby wcześniej był hokej, a w ostanim odc potwierdzono, że łopata którą odkopywały niby ciało Sullvian.

paps

Alison uderzono łopatą w głowę. To sprawiło, że czaszka jej się tak jakby wygięła, ale jednak Ali nadal żyła, tylko, że zemdlała. Alison prawdopodobnie obudziła się już w ziemi, chciała się wydostać i tak ziemia wpadła do jej płuc i udusiła się nią.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

masz rację, ale o co chodziło z tym kijem i ojcem Spence :)
i czekam z niecierpliwością na odcinek Hallowenowy ;p
może już było, jak tak to przepraszam.. http://www.youtube.com/watch?v=YkAdRJe-xdI&feature=related
może to Alisson też miała takiego 'A'...

paula0a

To pewnie była taka zmyłka.
Ja sądzę tak:
Ojciec Spencer myślał, że to Jason zabił Alison i gdy Toby znalazł tylko ten kij, ojciec Spencer przestraszył się, że to mogłoby być narzędzie zbrodni i spalił go.

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Bardzo możliwe..
A może Jason jest synem ojca Spencer i matki Alison i dlatego spalił ten kij ;)
jednak możemy tylko zgadywać..

paula0a

W sumie to nie musimy zgadywać, że jest jego synem, bo to dla mnie dosyć jasne "moja siostra chciałaby, żebym tu był/patrzyłem jak dorastasz/blablabla"

No to właśnie o to mi chodziło, że ojciec Spencer jest ojcem Jasona i chciał go chronić i spalił kij.

ocenił(a) serial na 4
youhaveamessage

siedziałem sobie dzisiaj grzecznie w domu i podczas oglądania pierwszego sezonu, coś wpadło mi w oko. zobaczcie sami: http://i55.tinypic.com/2rq0rki.png
czy to oznacza, że Melissa jest "A", czy to Ian pokazał jej ten filmik podczas przyznawania się do romansu z Ali? to drugie jest dla mnie bez sensu :]