PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556945}

Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 73 tys. ocen
7,5 10 1 73333
3,0 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

W internecie za granicą jak i u nas huczy o tym,że w 12 odcinku 3 sezonu poznamy kolejnego
współpracownika 'A'.Scenarzyści nazwali go zdrajcą..Po pewnym czasie przedstawili zdjęcie
kilku osób z serialu i wśród nich jest zdrajca..w necie można głosować,ale ja pytam Was
tutaj..Osoby te to : Aria,Emily,Hanna,Spencer,Ashley,Lucas,Paige,Byron,Caleb,Melissa,Ezra i
Toby ;)) Jak wy obstawiacie-kto okaże się zdrajcą ? W tym odcinku mamy też poznać
morderce Mayi więc jak sądzicie ? Czy to zdrajca,a zarazem wspólnik 'A' zabił Maye czy to
będą dwa osobne wątki ? Jestem mega podekscytowany i chce już tego odcnika..Ja szczerze
stawiam na Caleba.

ocenił(a) serial na 8
duperak3

Ja myślę, że Paige. Ostatnio było jej dużo w serialu i zbliżyła się z Emily, a więc będzie to duża strata dla niej. Przy okazji chciałam się przywitać, bo to mój 1 post w wątkach o PLL, wcześniej was podczytywałam ;)

ocenił(a) serial na 10
ginny0

moim drugim typem jest także Paige,ale sądzę,że to Lucas skrywa jakiś mega sekret ; ))
witam bardzo serdecznie ;*

ocenił(a) serial na 6
ginny0

też obstawiam Paige :)

duperak3

moje typy to : melissa, paige, aria i lucas - na pewno ktoś z tej czwórki! Na pewno można odrzucić Hannę i Spencer, jeśliby się okazało że to któraś z nich to byłabym megazaskoczona... chociaż teoretycznie może być to każdy, wystarczy, że A go zaszantażuje ( np. Caleba, że tym razem naprawdę zabije jego matkę, a tamten wypadek miał tylko pokazać mu, że A jest zdolne do wszystkiego; albo może sie okazać, że Ashley skrywa jakas mroczną przeszłość....heh....tak naprawde to po Marlence spodziewam się każdej głupoty :D )

ocenił(a) serial na 10
mariposa_celestial

bardzo ciekawy wątek by mogli z tą Ashley zrobić ;D

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Lucas albo Melissa :P

ocenił(a) serial na 10
esiunia

Melissy też nie ma teraz w serialu więc ona też jest mega podejrzana..sądzę,że to może być właśnie Lucas albo Melissa ;p
a w ostateczności Caleb :)

ocenił(a) serial na 10
duperak3

Wydaje mi się, że jeżeli w tytule 12 odcinka jest "Lady" (Lady Killer) to tym zdrajcą będzie kobieta:)

ocenił(a) serial na 7
moonlajt

Więc zostają Melissa albo Paige. Wątpię by któraś z dziewczyn zabiła Mayę, a Ashley chyba też nie miałaby w tym żadnego celu.
Jeśli zaś chodzi o ogół, to nie zdziwiłabym się gdyby pomocnikiem okazał się Ezra, on ostatnio coś za bardzo kręci.

katia_2007

gdzie tam, Ezra będzie bardzo podejrzany, ale w końcu pokaja się, że był młody, że jego mama obiecała to 'załatwić'! mam już go dosyć, niech go ktoś zabije ;p Stawiam na Paige, miała motyw do zabicia Mayi, mogła np. chcieć się zbliżyć do Emily :d

ocenił(a) serial na 7
hanaya

No mam nadzieje jednak,ze podciagna dotychczasowy poziom i bedzie naprawde niezle!:D

duperak3

Aria, EzrA albo Paige

ocenił(a) serial na 9
Hmm_Ciastko

Ja stawiam na zdrajce Emily- jakieś mam takie przeczucie, bo na początku tego sezonu miało byc ze ktoraj z dziewczyn wlasnie zdradzi inne...A kto zabil Maye to nie mam pojecia ;pp

ocenił(a) serial na 5
Tsunade23

EZRA!

ocenił(a) serial na 10
Tsunade23

Może właśnie to Emily zabiła z jakiegoś powodu Maye o.O ..nie chce żeby była to,któraś z dziewczyn ;((

ocenił(a) serial na 7
duperak3

Ja obstawiam Paige, choć nie wiem czy powinnam. Ostatnio jest jej cos za dużo i zaczęła spotykać się z emily więc tak jakby na nią poszły podejrzenia, moze tak planują twórcy. Kogo dawno nie było? Melissy i to tez nieco podejrzane ze ja odsunęli po tym jak dziewczyny znalazły pióro. Byc moze tez dlatego bo chcą abyśmy brali ja pod uwagę. Kto mógłby byc jeszcze zdrajca? Emily. Chyba ze Hanna której zapewne będą grozić ze straci caleba-albo juz po tym jak go straci. Caleb to ciapa i na niego stawiam jako na kolejna ofiarę A, w czarnym worku, ot co. Za bardzo chce pomagac hannie ujac prawdziwego A. Co oczywiście moze sie nie podobać - i słusznie:-P

ocenił(a) serial na 10
li90

Co do Paige - owszem, chęć zbliżenia się do Emily. Pewnie i tak nie cierpiała Mayi.
Lucas, Ezra - noo, jeden i drugi kręci więc nie wiadomo.
Melissa - już raz się przyznała,że ją A szantażowało.

ocenił(a) serial na 10
megaami

Dla mnie Paige i Lucas jako pomocnicy A lub/i mordercy Mayii są zbyt oczywistym wyborem- w tym serialu nic nie jest oczywiste.
Sam Ezra też nie jest podejrzanym dla mnie ponieważ uważam że scenarzyści celowo skupiają na nim teraz uwagę , by widz nie dostrzegał ważniejszych elementów tej układanki.
Perfekcyjnym zdemaskowaniem byłoby ujawnienie że pomocnikiem A jest Toby.
Toby właściwie jest na ostatniej stronie listy osób które bym podejrzewała o bycie mordercą i manipulatorem.
Ale kto wie co jest w głowie tego chłopaka.
Wiem że teoria o Tobym jest śmieszna, ale pasowała by do stylu PLL.

użytkownik usunięty
jestem_super

Uwierz mi moja teoria jeszcze jest bardziej śmieszna niż Twoja z Tobby,;) Moim zdaniem Twoja hipoteza w miarę rozsądna.;)

ocenił(a) serial na 7

Toby jako pomocnik A byłby ciekawa opcją. Ja podejrzewałam go jak serial dopiero sie rozkręcał. Pokazali go jako mrocznego nastolatka i pasował mi totalnie na A i prześladowce, potem połączyli go ze spenc i złagodzili mu wizerunek. Ja skłaniam sie ku hannie lub emily najbardziej. Bo paige,lucas,melissa i ezra są podstawiani widzom pod nos. Tak jak pisałam,nie zdziwiłabym sie gdyby hanna była zdrajca żeby ratować caleba- albo odwrotnie. Caleb żeby ratować hannę. Chociaż mam nadzieję ze pierwsza opcja będzie bardziej prawdopodobna. Ezra podejrzany będzie na samym końcu. Mam przeczucie ze gra w tym teamie dużą rolę:-D

użytkownik usunięty
li90

Od samego początku jestem przekonany/mam przeczucie,że Spencer zamordowała Ali i teraz jest w A teamie;)
Również jestem zdania,ze twórcy specjalnie kierują podejrzenia na Ezrę,Lucasa i Melissę. Najpierw był Tobby następnie prym dzierżył Ian, kolejno Garrett. Same fałszywe tropy.
Teraz możemy tylko spekulować zostało nam tylko czekań na summer finale;)

ocenił(a) serial na 7

Jeśli to byłaby spenc to dobra aktorka z niej. Chociaż momentami tak dziwnie wygląda. Ma takie sceny,jak np kiedyś stojąca przed lustrem i ten psychopatyczny wzrok. Byłoby dziwnie gdyby ona za wszystkim stała ale...wszystko w tym serialu jest możliwe. Nie wiem, czekam z niecierpliwoscia na ten odcinek xD

użytkownik usunięty
li90

Jej cała rodzina jest zamieszana w morderstwo Ali. Przy "poszukiwaniach" Ali oraz Emily zawsze mówiła tym zimnym głosem "Szukałam jej wszędzie". Jest bardzo inteligentną osobą, nie wzbrania się od szantażowania ludzi, ma najwięcej koneksji z bohaterami Pretty Little Liars. Stawiam na Spencer;)
Byłbym bardzo zaskoczony jeśli wyszło na jaw,że za wszystkim stoi niewinna Hanna z Calebem przy boku.

ocenił(a) serial na 10

Caleb chyba pojawił się dopiero po odnalezieniu ciała Ali w Rosewood , więc trudno mi uwierzyć by miał z tym coś wspólnego, fakt jest dobrym komputerowcem ,ale ostatni odcinek raczej wskazywałby na to że na prawdę nie wie co jest grane i dlatego te tajemnice go tak frustrowały.
Teoria o tym że A jest kimś z głownych bohaterek jest trochę kuriozalna.
Choć w sumie jeśli już któraś z tych kłamczuszek miała być A to chyba tylko Aria.
Aria została najmniej poszkodowana przez A, jej jedynej nie groziła śmierć, reszta dziewczyn otarły się o nią.
Spencer w finale 1 sezonu, Hannah została potracona, a Emily dostała wrzodu przez podrzucenie innej maści no i ta sytuacja z pierwszego odcinka 3 sezonu.
Choć mam przeczucie że nawet to o Arii jest naciągane , już bardziej skłaniam się ku biednemu Tobiemu :P

ocenił(a) serial na 5
duperak3

Mam dziwne wrażenie, że ten zdrajca, to ktoś, kto został zaszantażowany przez "A" i podłożył kilka razy jakiś liścik od niego i nic więcej. W czasie oglądania tego serialu zdążyłem się nauczyć, że twórcy lubią wyolbrzymiać niektóre sprawy.

ocenił(a) serial na 10
Chimcharo

No i pewnie tak też będzie. A szantażuje wiele osób i w sumie to może być KAŻDY...

ocenił(a) serial na 9
duperak3

Jeśli zrobią to według książki to zdrajcą i następnym A w jednym będzie Melissa.

użytkownik usunięty
TheLejdis

To nas nie rozpieści Marlenka...
Byłbym wdzięczny jakbyś była taka miła i odpowiedziała mi na kilka męczących mnie pytań dot. serii książek PLL.;)
- Seria Pretty Little Liars jest zakończona czy planowane jest wydanie kolejnej części?
- Jak autorka wytłumaczyła,że nikt nie dowiedział się o bliźniaczce i jakim cudem udało jej się wydostać z zakładu psychiatrycznego?
- Jak wyglądała organizacja grupy A? Jak to wszystko działało? Jaki mieli motyw?
- Ile wątków (mam również na myśli te absurdalne wszechobecność A itd) z seriali jest zgodna z tym co książka przedstawia czytelnikom?
Z góry dzięki za odpowiedź;)

ocenił(a) serial na 9

Wczoraj skończyłam czytać szóstą z dwunastu planowanych tomów sagi. To o co pytasz jest zawarte w kolejnych tomach. Obiecuję, że jak tylko przeczytam to Cię poinformuję czego się dowiedziałam. Jak na razie w książce podejrzewany jest brat Ali i Wilden.
Wszech obecność A łatwo wytłumaczyć przecież nie działa tam jedynie mona.

użytkownik usunięty
TheLejdis

Dzięki za szybką odpowiedź.
Sam próbowałem przeczytać pierwszy tom tej serii, musiałem trafić na kiepskie tłumaczenie bo trudno było wyłapać sens z tych chaotycznych spłodzonych zdań.
Główne bohaterki różnią się od tych przedstawionych w serialu? Tyle co przeczytałem to wiem,że wygląd dziewczyn się nie zgadza chociażby włosy Hanny nie mają nic wspólnego z blond kolorem.;)

ocenił(a) serial na 7

Na angielskiej wiki są zdjęcia kłamczuch tak, jak powinny wyglądać wg książek. To one:
Aria: http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110201034708/prettylittleliars/images/0/ 00/Aria.jpg
Hanna: http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110201034709/prettylittleliars/images/a/ a3/Hanna.jpg
Spencer: http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20110201034709/prettylittleliars/images/4/ 4e/Spencer.jpg
Emily: http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110201034709/prettylittleliars/images/a/ a7/Emily.jpg

użytkownik usunięty
xwerax2

Dzięki za zdjęcia;)
Jedynie Spencer wyglądem przypomina mi uczennicę liceum. Rozumiem,że wykorzystano wizerunek zawodowych modelek. W moim odczuciu wyglądają jak studentki niżeli nastolatki.
Jednak wolę już aparycje kłamczuch w serialu.

ocenił(a) serial na 7

Emily nawet fajnie wygląda. Jest taka inna... zupełne przeciwieństwo Shay :P

ocenił(a) serial na 5
xwerax2

Nie no, Aria i Hanna jakieś zupełnie bezbarwne.
Emily urodą do pięt nie dorasta Shay.
Tylko Spencer wygląda jako tako, aczkolwiek zupełnie inaczej niż serialowa.

ocenił(a) serial na 7
TheLejdis

Melissa ? Ona nie była "A" w książkach.
- 12 część ( nie licząc "Pretty Little Secrets") wychodzi w Ameryce 4 Grudnia

ocenił(a) serial na 9
Davee

Nie będę się spierała bo nie jestem pewna, możliwe że to nie ona ale tak słyszałam.

użytkownik usunięty
Davee

Dzięki za odpowiedź. Choć dla mnie 12 część ciągnąca tę samą główną intrygę to jakieś piramidalne nieporozumienie. Trąci mi tu konsumpcjonizmem ale nie wystawiam oceny książce,gdyż ją do końca nie przeczytałem. Po pierwszym rozdziale wymiękłem;)

ocenił(a) serial na 7

Pierwsze cztery części się tragicznie czyta, ale od 5 jest lepiej ;)

ocenił(a) serial na 9
Davee

Mam pytanie czytałeś7 część?

ocenił(a) serial na 7
TheLejdis

Owszem :D

ocenił(a) serial na 9
Davee

I jest tam poruszany temat bliźniaczek ?

ocenił(a) serial na 7
TheLejdis

Z bliźniaczkami dopiero jest wyjaśnione w 8 części.
SPOILER
W 7 części ojciec wysyła Hanne do kliniki. Tam zaprzyjaźnia się z Iris, która opowiada jej o pacjentce o imieniu Courtney ( bliźniaczka Ali ). Ale nic szczególnego. Wszystko wyjaśnia się w 8.

Davee

A dlaczego ojciec ją tam wysyła? Jak to w ogóle wygląda w książce: jedna książka = jeden miesiąc? Zaczyna się, gdy dziewczyny mają po 14 lat + 12 części = w 12.mają 26 lat, czy 15?

ocenił(a) serial na 10
Davee

Hej, przeciez juz kilka osob pisalo tutaj na forum ,ze Maye zabila Page , poniewaz w USA juz to wycieklo

ocenił(a) serial na 9
bianka226

Nie śledzę ciągle forum ;] A 8 część kiedy bd wydana

ocenił(a) serial na 7
TheLejdis

22 sierpnia

ocenił(a) serial na 7
Davee

Jeszcze jedno ! - Do wątku z bliźniaczkami w 7 części.
SPOILER
W 7 części Aria zwraca się o pomoc do medium, aby dowiedzieć się kto zabił Ali. Kobieta daje jej kartkę, na której napisała :"Ali zabiła Ali".

ocenił(a) serial na 7
Davee

Na początku nie przekonywał mnie wątek z bliźniaczką Ali ale teraz po spapranej aferze "Mona jest -A." dochodze do wniosku że to by było najlepsze zakończenie.

ocenił(a) serial na 10
bianka226

serio ?? czytałaś to gdzieś ? szkoda by było bo to troche za proste ;/
teraz widziałem takie zdjęcie gdzie Paige z policją stoi ;/

Ja mam takie wrażenie, jeśli chodzi o serial. W każdym sezonie ma się coś rozwiązać, a nic się nie rozwiązuje. Zdecydowanie wolę seriale typu Criminal Minds, Bones, gdzie jedna sprawa rozwiązuje się w 1-2 odcinkach. Ewentualnie jeszcze takie, gdzie jedna zagadka = jeden sezon. Ale przeciąganie tego na 3, to już jest przesada moim zdaniem (na zasadzie - serial jest popularny, więc ciągnijmy to w nieskończoność, gdy spadnie oglądalność, bo widzowie wyrosną lub się znudzą, wyjaśnimy wszystko na szybko w jednym odcinku i wtedy też wymyślimy, kim jest A i kim jest morderca). Gdybym nie polubiła dziewczyn i tych "dalszoplanowych" wątków, to chyba przestałabym to oglądać po 1. sezonie.