PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1721
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Odcinek 57

ocenił(a) serial na 9

Po słowach Ayaza "Musimy przemyśleć jeszcze raz nasze małżeństwo" Oyku i Ayaz, którzy żyją w tym samym domu oczekują wzajemnie od siebie przeprosin. W celu uregulowania długów "Atlantistu" Oyku zgadza się na zaprojektowanie sukni ślubnej dla pary Ayse i Huseyin'a. Jednak widząc kłócących się Oyku i Ayaza, Ayse i Huseyin decydują się na rozstanie. Producent Saffet otwiera Emremu drzwi do kariery. Ilker zachęca go do zostania gwiazdą popu. Pojawienie się dawnego przyjaciela Emrego z przeszłości komplikuje sprawy. Po rozstaniu z Tankutem Seyma wciąż szuka księcia. Tym razem pojawiają się bardzo obiecujący kandydaci. Naz zaczyna być zazdrosna o Seymę. Ale czy uczucia Metego wobec Seymy naprawdę zmieniły kierunek?

‪#‎MonicaVeronica‬

sloneczkO_1

Ogłaszam wszem i wobec, że zagadka ciapowatości Ayaza rozwiązana !!!
Doszłam z mistrzyniąF1 do wniosku, że to właśnie przydługie WŁOSY Ayaza, które miał w pierwszych odcinkach KM, powodowały jego charakterność.
Gdy skrócił włosy, zaczął się stopniowo stawać coraz bardziej ciapowaty ;))

W długich włosach tkwiła charakterność Ayaza.
Tak jak w długich włosach tkwiła siła biblijnego Samsona ;)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

potwierdzam :D
im mniej włosów pozostawało na głowie Ayaza, tym większa uległość postępowała wobec Oyku

mistrzyniF1

Mamy oficjalne potwierdzenie ;)
trzeba jeszcze nasze odkrycie ogłosić na konferencji prasowej ;))

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

oczywiście :)
kto ma ochotę być rzecznikiem prasowym forum? ;)

Vanessa100

Do jakiego wniosku doszłyście hohoho ;)

Czyli Ayaz musiałby zapuścić włosy, żeby zmądrzeć ;))) hmmmm może peruka przyśpieszy sprawę :)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Genialne jesteście :-D

sloneczkO_1

Czego mu tutaj już nie wymyśliłyśmy ..... jedno trzeba przyznać słabej II serii Sezonu...... wynosi naszą kreatywność na wyżyny ;))))
musimy producentom sezonu podziękować jeszcze za jedną sprawę.... opóźnili naszą demencję starczą o kilka dobrych lat.... tak mamy mózg wyćwiczony przez nasze pomysły ;)))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Tak nasze szare komórki pracują pełna parą :-D

sloneczkO_1

Dobranoc :))) Ayaz albo przygryzający usta Omer na noc;))) to już co wolisz ;)))

Zdrowia życzę ;)))

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Dobranoc.
Może być i Ayaz i Omer ha ha

sloneczkO_1

Ostatnia scena z odc. 57 (z kanapą i pozwem rozwodowym)
https://www.youtube.com/watch?v=Oif_OHCrvIM

Vanessa100

no nieźle.... powód rozwodu emocjonalny zamiast jakieś rzeczowe fakty - modne w Ameryce różnice nie do pogodzenia....

i jedno mnie zaciekawiło niewyraźna mina Ayaza- jak Oyku stwierdziła, że porozmawiają o akcji przedślubnej i poszła otworzyć listonoszowi..... czyli Ayaz znowu ma coś za uszami..... ehhh całkowity brak pomysłu na kontynuację II serii wychodzi i po co im to było, po co..... trzeba było dokręcić 52 odcinek.... bez ucieczki Oyku tylko z podróżą poślubną do Włoch...... resztę wątków zamknąć na zasadzie po latach.... pokazać .... jeszcze Oyku i Ayaza i Ayaziątka i koniec......
ale nie chęć żysku sprawiła, że spadają z wysokiego konia i upadek bolesny;)))

Margoargo

Z telefor:
https://instagram.com/p/-TJW8eQjYM/

A więc 59 odcinek jednak ostatnim odcinkiem.

Margoargo, o jakiej akcji przedślubnej chciała rozmawiać Oyku?
Bo tego nie zrozumiałam.
O tej ucieczce Oyku do Włoch? To chyba o akcji poślubnej.
Czy też miała na myśli coś innego?

Na teleforach dziewczynom włączył się już instynkt detektywistyczny ;))
Prowadzą dokładne dochodzenie w sprawie tego pozwu rozwodowego ;))
Tym bardziej, że tam któreś dziewczyny mają wykształcenie prawnicze.

Vanessa100

One na tych teleforach są niesamowite.... podchodzę do nich z dużą dozą ostrożności... bo ostatnio chciały mnie zabić - żartuję..... fajny bym miała napis na nagrobku.... umarła...ze śmiechu ;)))

Nie wiem czy o tej akcji przedślubnej - to jest źle przetłumaczone.... przecież 52 odcinek zaczął się od rozmowy Oyku i Ayaza, ze coś się stało przed ślubem i ona się zastanawiała czy nie powiedzieć "nie", a ta kwestia przecież nie była wyjaśniana chyba, bo nie oglądam na bieżąco...

No cóż ... kończą na 59 odcinku.... pytanie czy wpadną na pomysł zostawienia otwartego zakończenia.... i wrócą do produkcji za jakiś czas..... jak dla mnie to byłaby dopiero porażka...... mam nadzieję, ze tak nie zrobią, chociaż mają za dużo rozkopanych wątków, które będą szybko kończyć, czy zostawią otwarte....

Mam nadzieję, ze pozamykają wątki i zrobią słodką końcówkę..... a producenci powinni sobie zrobić raport z tego serialu pt " Jak spieprzyć oglądalność II serii serialu....- patrz Kiraz Mevsimi" i niech dla producentów i scenarzystów taki koniec tego serialu niech będzie przestrogą i nauczką;)))

A analizę jak ją w końcu napiszę to im wyśle.... ze dedykacją: Z dalekiego kraju.... który Wam kiedyś wpieprzył pod Wiedniem.... płynie przestroga jak nie robić seriali;)))

Margoargo

Cóż, odcinek trwa 2 godziny, więc jak się sprężą, to ekspresowo powinni się wyrobić z pozamykaniem wszystkich wątków.

"A analizę jak ją w końcu napiszę to im wyśle.... ze dedykacją: Z dalekiego kraju.... który Wam kiedyś wpieprzył pod Wiedniem.... płynie przestroga jak nie robić seriali;)))"
buhahahahaha ;)

Vanessa100

haha napisałam trochę nieskładnie tego elabusia, ale dlatego, ze mam trochę roboty i piszę w tle... jednocześnie myśląc co mi jeszcze do ogarnięcia zostało ;)

Margoargo

ja tam wszystko zrozumiałam z Twojego elabusia ;)
elabusiowa Margoargo ;)

Vanessa100

\Dzięki a z tym Wiedniem to pojechałam ;))) ...hahhaha czasem sama siebie nie poznaję;)

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Czyli nie tylko Ja nie zrozumialam o jakie akcji przed ślubnej mówiła ha ha

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

no pięknie, ostatni odcinek 59.
szczerze? to było do przewidzenia...

mistrzyniF1

My tu na forum przewidziałayśmy wiele rzeczy ;)
jesteśmy jak wyrocznia ;)

Vanessa100

Nie zapominaj mi jesteśmy prorokinie ;)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Straszne zamieszanie robią z tym końcem sezonu.
Pewnie nie zobaczymy na pulsie tych odcinków , bo im się to nie opłaci.

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Dziwny ten powód: " brak zaufania i życie w kłamstwie"
W czym Oyku miała by go oszukiwać?
Może ja coś przeoczylam.
I o jakiej akcji przed weselnej mówiła Oyku?

sloneczkO_1

Znowu z telefor:
Serkanek ;)))
https://pbs.twimg.com/media/CUM5bdHXIAAqtUn.jpg

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Fajniutki.
Dlaczego oni tak zepsuli ta postać.

sloneczkO_1

" Dlaczego oni tak zepsuli ta postać." - właśnie to jest pytanie na miarę szekspirowskiego
" Być albo nie być"
Tego nie wiedzą też najstarsi górale .... zarówno polscy jak i tureccy :)

Nasuwa mi się stwierdzenie o scenarzystach KM : Panowie, co by tu jeszcze spieprzyć , co by tu jeszcze spieprzyć..... postać Ayaza hahahah a taki wisielczy humor mam dziś ;)))

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

dowalili do pieca... brak zaufania
to po co w takim razie wzięli ślub? skoro panna młoda spierdzieliła praktycznie po ceremonii?

mistrzyniF1

Jak to po co wzięli ślub.... żeby spieprzyć II serię ;)

wyobraź sobie Siostra, ze ja zatwardziała fanka ( pamiętasz jak Was podglądałam na weselu jak był 52 odcinek) i jak cieszyłyśmy się z tego odcinka;)))
I ja ta zatwardziała fanka po obejrzeniu 53 odcinka w skrócie, odpuściłam resztę odcinków po turecku, to Ty sobie wyobraź co oni z tym serialem zrobili...

Jak to scenarzyści tureccy im się wydaje , ze jak zrobią wątki po liftingu to wszystko będzie cacy:)))

Margoargo

Cóż, nie na darmo uważa się, że "ślub wszystko zmienia"
hahhahaa ;)

Vanessa100

Nie na darmo jest takie powiedzenie:

Miłość jest ślepa, ale małżeństwo przywraca jej wzrok :)))

Margoargo

dobre ;) haha ;)
Z tym, że Ayaz po ślubie w ogóle zrobił się głuchy, ślepy, i głupi. Jemu ślub nie przywrócił wzroku, a uszkodził wszystkie zmysły hahahah ;)))

U mnie w gimnazjum na religii ksiądz powiedział nam pewną mądrą rzecz:
"Po ślubie zamyka się serce, a otwierają się oczy"
:D

Vanessa100

Mądry ksiądz:)

Właśnie najbardziej spieprzyli postać Ayaza w II serii, chyba nawet bardziej niż szaleństwo Szmapeta w I części- ten przynajmniej miał usprawiedliwienie- guz mózgu.... a czym wytłumaczą zachowanie Ayaza w II serii no czym ?????

Margoargo

Serkan też przeżywa, że tak zepsuli postać, którą gra :D:D
http://images78.fotosik.pl/90/29653718074da178med.jpg

Może się Serkan jeszcze zrehabilituje w jakiejś produkcji, liczę na to ;) ♥

Vanessa100

hahaha kto z niego zrobił trzy małpki ;))) dobre ;)))

Może w końcu zagrał by czarny charakter..... albo jakiegoś policjanta , który walczy z przestępczością..... chociaż jak sobie pomyślałam policjant.... to mi się skojarzyło .... mundur Serkan i striptiz..... hmmm już zaczynam :)))

Margoargo

albo po prostu striptizera niech zagra ;)))))

Serkan może zagrać wiele ról, na forum niejednokrotnie wypisywałyśmy masę propozycji ról dla niego ;)
niech serek sobie zajrzy i coś wybierze ;))))

Vanessa100

Stripitizera może grać... próby już robił z scenie z łazienką :)

dokładnie i niech mu lepszą protkę dołożą do jego postaci , taką bardziej z pazurem, żeby nam się znowu Serek nie stoczył w następnej postaci ;)

Margoargo

Niech ta protka będzie nimfomanką ;)))

Vanessa100

O tak:))) broń boże cnotka ;))) i do tego z rozumkiem.... nastolatki albo gorzej , bo gimnazjum w te klocki lepiej oblatane ;)

Margoargo

W tym filmie bohater grany przez Serka będzie się skarżył przyjaciołom, że już nie daje rady, bo taka jego ukochana napalona ;)))
I uśnie w pracy ;)

Vanessa100

hahhaa dobre i będzie śnił o Tobie ;))) niech raz role się odwrócą ;)))

Margoargo

hahhahahaha ;) słodka jesteś ;))

Vanessa100

jak mniód;)))

I Serkan opowiada kolegom:
I wiecie dziś śniła mi się Vanessa piękna kobieta Polka.... siedziała na stole w kuchni i ubrana tylko w moją niebieską koszulę.... jadła winogrona..... podszedłem do niej..... i zaczęła mnie karmić tymi winogronami..... potem ...... zaczęliśmy się całować..... a resztę dośpiewaj sobie sama;)))) hahaha

Margoargo

inspiracja by Kiralik ask ..... masz szczęście, ze pociągnęłam sen dalej bo UMuś się obudził przed pocałunkiem ;)))

Margoargo

hahhahahaha ;)
Margoargo, jesteś wspaniała ;)
Ty wiesz, co ja chcę usłyszeć, a raczej przeczytać ;)
Ta wizja jest cudowna ;)
Ach, aż mi się gorąco zrobiło.
Rozpływam się, zaraz zostanie ze mnie plama na podłodze ;))))

Inspiracja Kiralikiem? Dziękuję w takim razie również scenzrzystom Kiralika ;)

Vanessa100

do usług ;)))
za dużo ostatnio turcczyzny oglądam patrz kiralik to się inspiruje ;)))
Bo teraz mamy tam przetłumaczone odcinki z mizianiem Omera .... i się rozpływamy ;)))

TY się nie rozpływaj, jak sen;))) bo z tej wizji to ja bym chętnie Serkaniątka pooglądała ;)))

jak widać scenarzyści Kiralika wiedzą co dobre.....

Margoargo

Dziś masz wielki wieczór - na żywo kolejny odcinek Kiralika.
O której godzinie?

Vanessa100

Tak właśnie się szykuje do oglądania;))
ok. 19 powinien się zacząć ;)))

wiesz dziś będą sceny w deszczu i wycieranie się ręcznikiem hmmm już nie mogę się doczekać..... tylko szogun z bożej łaski ( Deniz) psuje mi rozrywkę..... ale już się umówiłyśmy ze Słoneczkiem i Madzikiem , ze rozwalimy go niczym Aniołki CHarliego;))) czyli uzbrojone i urocze ;)

Margoargo

Czyli o której leci Kiralik w Turcji?
O 20.00 ?

Czyli tego deniza tak lubicie jak Szmapeta ;))
Czym chcecie go zneutralizować ? Też łopatą? ;))

Vanessa100

Tak o 20 leci w Turcji;)

o dokładnie tak go lubimy;))

I najlepiej, żeby łopata była dobrze zaostrzona ;))) a poza tym Madzik zabiera urok osobisty- czymś trzeba go zająć ;))) , Słoneczko ma uzbrojenie od syna - co prawda zabawkowe ale zawsze.... a ja zniosłam wiatrówkę ze strychu , przydałby mi się jeszcze druk F1 ( znaczy granat) ale od czasów wojny dużo czasu upłynęło więc na terenie zapasów nie ma;)