PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1715
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Na forum posucha, więc pytam: ogląda ktoś? jakie oceny? :)

girl_with_tattoo

a tak wg ile razy Ayaz będzie musiał jeszcze prosić o rękę Oyku? o księżniczkę byłoby mniej zachodu

girl_with_tattoo

Haha może przyjadą drudzy dziadkowie Oyku, to wtedy ich też trzeba będzie prosić o rękę Oyku.
Ayaz będzie w tym wyćwiczony ;)

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

W ogóle z tymi dziadkami to jakiś cyrk: przyjeżdżają po latach, rozkazują Oyku i Meral zupełnie bez sensu..... ciągną na siłę jakieś głupie wątki... i ta Seyma czy ona zawsze musi wszystko wyniuchać i zepsuć ?

kasiasia38

No właśnie, rozkazują dorosłym ludziom.
Ale może w Turcji są takie obyczaje?

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

Ja to mam czasami wrażenie że Oyku jest nastolatką (bo tak się zachowuje), wtedy to rozumiem że ktoś jej może rozkazywać, albo matka zamyka ją w pokoju

kasiasia38

A czy ktoś może wyjaśnić dlaczego mówią do siebie np: ciociu Meral?

VANillia zgadzam się z Tobą ,ale pamiętaj ,że to tylko serial , a w serialu chcą się pokazać z jak najlepszej strony -- niestety .

U nas w Polsce też by mogli taki serial -- konserwatywny nakręcić , tylko że u nas kierują się zachodem ,co mnie bardzo irytuje , to pierwszy powód , drugi , u nas słaba gra aktorska mało estetyczni wizualnie aktorzy , przynajmniej ,ja nie widzę , tych ładnych ,ale to jest moje zdanie ,ktoś może mieć inne.
Uważam ,że nawet ONEM przebija urodą nasze aktorki rodaczki , czy ma tapetę czy nie , czy ma mocno pomalowane oczy ,czy nie wygląda ładnie i bardzo ma naturalną twarz , gra aktorska bez zarzutu , ta mimika i w ogóle , oczywiście nie pomijam reszty aktorów ,,sezonu na miłość''wszyscy grają świetnie , może Mete ma grać takiego? nie wiem ...

Nie ma u nas ,,świeżych'' twarzy , tylko Ci sami aktorzy , co według mnie traci na jakości ... żaden polski film , ani serial nie przypadł mi do gustu , przykro mi nawet ,,brzydula'' czy ,,Kasia i Tomek'' już nie wspominając o polskich dialogach nie ,nie jeszcze raz nie...

nadia_21

btw co Onem sterczy we włosach?

Mamy, jak to nazwałaś swój "konserwatywny" serial - Ranczo. Dialogi kiedyś śmieszne były, ale teraz nie wiem, nie oglądam już tego od dawna.
A tym co napisałaś o aktorach uraziłaś Wesołowskiego i Zakościelnego. Na bank ;)

girl_with_tattoo

Nie chcę tutaj nikogo urażać wyraziłam swoje zdanie próbowałam wiele polskich filmów oglądać i seriali , ale żaden mi nie przypadł do gustu :(

Szanuje pani zdanie co do kwestii gustu urody aktorów proszę jednak z tego nie robić ,,burzy '' na forum . Bo zaraz się zacznie bez sensu dyskusja .

Ja mam takie zdanie i nic tego nie zmieni . Amen :D

ocenił(a) serial na 8
nadia_21

jest jeden polski serial który dosłownie wielbię, czyli "O mnie się nie martw". według mnie jest świetny, nieskomplikowany, a jednocześnie ma w sobie to coś ;p

mistrzyniF1

Popieram, też lubię ten serial i już nie mogę doczekać się na 3 sezon. Krzysiu Małecki wymiata..... a te jego teksty ;)))) uwielbiam.....

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

Krzysiunio boski, reszta też niczego sobie ;P

nadia_21

Bardzo proszę, zapoznaj się z definicją słowa sarkazm - trudne, aczkolwiek bardzo pomocne w życiu. Amen.

nadia_21

U nich tak się podobno mówi "ciociu", nawet jak ona nie jest ciocią.

Ranczo jest konserwatywnym serialem? yyy wójt z żoną co jakiś czas się zdradzają, a brat ksiądz nie potrafi pogodzić się z bratem bliźniakiem...? Wg mnie to nie jest konserwatyzm.

Wesołowski nie jest aktorem :P

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Wesołowski to największe drewno telewizji :p ale nie każdy polski aktor jest zły

ocenił(a) serial na 9
nadia_21

A czy ktoś może wyjaśnić dlaczego mówią do siebie np: ciociu Meral?

Pytałam o to znajomego Turka. Mają tam po prostu taki zwyczaj, że nawet do obcych ludzi zwracają się ciociu/wujku aby okazać swój szacunek. To samo z całowaniem dłoni i unoszeniem jej do czoła. Szacunek dla starszych ludzi jest u nich bardzo ważny. Może dlatego wszyscy tolerują tych koszmarnych dziadków Oyku...

ocenił(a) serial na 8
krokodylica89

pewnie tak, tak jak u nas Pan/Pani to formy grzecznościowe, tak u nich pewnie per ciociu, wujku, chociaż mi tam dziwnie się trochę tego słucha, i ten gest z przykładaniem dłoni do czoła, u nas chyba tak nie ma wcale, chyba że ktoś się spotkał?

kasiasia38

Oyku zachowuje się gorzej niż nastolatka... i ta kobieta ma wyjść za mąż .... z takim podejściem do życia ręce opadają. Co do wątku dziadków.... faktycznie ni z gruszki ni z pietruszki..... rządzić chcą a ich syn zostawił Meral i dzieci dawno.... może faktycznie turcy mają takie podejście do tradycji..... i tam starszy może się wtrącać i rządzić.
Mete to jakaś porażka .... nie chodzi o to, że teraz z Seymą to czarne charaktery, ale jak widzę jego miny to już mam dość. Ok ma być czarnym charakterem, ale niech to robi z "życiem".
Chciałabym doczekać w tym serialu chwili, kiedy Mete mówi Oyku , że ją kocha a ona stanowczo mówi mu, że tylko Ayaz jest miłość jej życia i Oyku nie bawi się w skrupuły w stylu : " bo Mete to jej przyjaciel z dzieciństwa.... więc musi być delikatna".
Mam jeszcze jedną uwagę .... czy scenarzyści przewidzieli w końcu to ,żeby zachowanie Oyku było bardziej dojrzałe.... przecież ona ma być żoną matką, a z takim zachowaniem to nie powierzyłabym jej nawet opieki nad psem przez godzinę:).
Czy doczekamy sytuacji kiedy to Oyku będzie musiała naprawdę walczyć o Ayaza i ich miłość.
Mam pobożnych życzeń od groma już kończę ;)
Przepraszam Was trochę się rozpisałam....

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

No niech kobitka pokaże w końcu że też jej zależy, bo jak na razie to on najwięcej się stara...... a Mete brrrr aż mam dreszcze jak go pokazują :) Co do Oyku jako matki to jakoś jej nie widzę, ona za bardzo rozhisteryzowana jest, taka jakby ADHD miała, i ten jej brat też mnie wkurza jakoś

ocenił(a) serial na 8
kasiasia38

Ayazek w czarnej koszuli - dobry wybór ;>

mistrzyniF1

Hej, mam pytanie. Czy ktoś może się orientuje, jakiej rasy psa ma Ayaz?

Mateusz_9

labrador chyba

girl_with_tattoo

albo golden retriever

ocenił(a) serial na 8
Mateusz_9

golden retriver na bank ;>

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Hihi, wolałabym Ayazka bez koszuli ale niestety nie znalazłam :) :) ;)

ocenił(a) serial na 8
kasiasia38

ależ to nie problem, służę pomocą ;p

http://www.kirazmevsimi.com/wp-content/uploads/2014/08/Serkan-Cayoglu-14.jpg

http://www.kirazmevsimi.com/wp-content/uploads/2014/08/Serkan-Cayoglu-4.jpg

https://cdn1.cdnme.se/51564/6-3/kiraz-mevsimi-oyunculari-yakisikli-serkan-cayogl u-pray-for-fashion-sihirli-topuklar26_546e25529606ee280ed052b6.png

http://www.kirazmevsimi.com/wp-content/uploads/2014/08/8.jpg

http://img.hurriyet.com.tr/_np/1424/26031424.jpg

http://i.ytimg.com/vi/lO6Dqp6fSzo/maxresdefault.jpg

bierz co chcesz ;pp

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Łooooo jaki urodzaj :) ciasteczko z niego <3 a twoje z pieskiem też świetne :) ten psiaczek to ozdoba serialu, chociaż już trochę podrósł :) Jak mi się Ayaz w koszuli znudzi to skorzystam ze zdjęć :) pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 8
mistrzyniF1

znalazłam przypadkiem jeszcze jednego nagiego Ayaza :D

https://lh3.googleusercontent.com/-kgdu4xdPvus/VZncm4pzJXI/AAAAAAAAAjs/8ASbH8vS7 w0/s630-fcrop64=1,000004ffffffdcff/6%2B07%2B2015%2B-%2B1

mistrzyniF1

Dzięki za zdjęcia półnagiego Ayaza.
Łał, ale z niego ciacho.
Po prostu wygląda jak młody bóg ;P

Najbardziej podoba mi się właśnie to
https://lh3.googleusercontent.com/-kgdu4xdPvus/VZncm4pzJXI/AAAAAAAAAjs/8ASbH8vS7 w0/s630-fcrop64=1,000004ffffffdcff/6%2B07%2B2015%2B-%2B1

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

dawaj na avatar :D
dla mnie to on prawie jak bóg ostatnio :D

girl_with_tattoo

Mete w podłości dogania Sheymę...

girl_with_tattoo

Jeszcze nie widziałam tego odcinka , ale pewnie obejrzę.... musiał ten odcinek być trochę nudny, bo coś słabo szalejecie na forum ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

był w porządku ;> niektóre takie są ani zajeb*ste ani słabe :D takie w porządku :D

ocenił(a) serial na 10
mistrzyniF1

o co Ayaz się założył z Mete??

ocenił(a) serial na 8
kejti_9

o ile dobrze pamiętam, to mniej więcej że ją w sobie rozkocha i zaciągnie pod ołtarz w 3 miesiące ;>
ale mogłam coś przekręcić, bo dzisiaj chwile nieobecna byłam duchem ;P

ocenił(a) serial na 10
mistrzyniF1

a wiesz w którym odcinku to było jak się zakładali?

kejti_9

Z tego co się orientuję samego zakładu nie było w serialu pokazanego, ale było wydaje mi się w pierwszym albo w drugim.... odcinku, wtedy, gdy Ayaz pobił się z braćmi Oyku i Seymy.... jak tak myślę, ale czy mam rację nie wiem:)

ocenił(a) serial na 8
kejti_9

hmmm, patrzę teraz że w taką podobną koszulkę jasnoturkusową we wzorek był ubrany w pierwszym odcinku, więc nagranie [niby] pochodzi mniej więcej z początku serialu. tylko wydaje mi się że zakład nie był poruszany wcześniej, tylko dopiero teraz ;)

ocenił(a) serial na 10
mistrzyniF1

no właśnie też mi się tak wydawało. dzięki wielkie! ;)

kejti_9

Czyli też miałam rację ;)
Właśnie skończyłam oglądać 34 odcinek.... ło rany dobrze, że nie miałam łopaty pod ręką ;))) bo Mete by nie żył, te jego miny ;) i dobrze pisałam , że oczywiście Oyku będzie go bronić, za to reszta ma złe przeczucia ;)
Ale jutro mina Metego będzie bezcenna.... zaczynam lubić Seymę ;) - oczywiście tylko w tych odcinkach;)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Mete staje się męczący, ogólnie serial nie przypomina tego z pierwszych odcinków, za dużo intryg, każdy z każdym się kłóci.... i jeszcze nie wiadomo czy skończy się na 51 odcinku, (tyle jest opisanych na tv puls), bo jak to będą dalej przeciągać to ja wysiadam :)

kasiasia38

Zgadzam się z Tobą.... powinni skończyć na 51 odcinku happy end i po sprawie.... ale podobno nowy sezon się w Turcji zaczyna od września.... nie jestem przekonana czy już nie przemielą tego serialu za bardzo.
Zrobili z Mete czarny charakter ale z tymi jego minami to ten czarny charakter wygląda po prostu groteskowo.
Wiem uwzięłam się na niego;)

Margoargo

Sama sobie odpowiadam hehehe :)
ale naszła mnie jeszcze jedna myśli i nie daje mi spokoju;)
Jak dla mnie najbardziej w tym serialu ewoluuje postać Ayaza. Od bawidamka i casanovy do odpowiedzialnego i zakochanego faceta , no i gra Serkana cud, miód i orzeszki, taka gama emocji... nawet pomijając jego urodę:) Bo jakoś wielkich przemian innych postaci nie widzę...

Margoargo

Ja widzę wielką przemianę Oyku. Niestety nie wyszło jej to na dobre. Była całkiem fajna dziewczyna a obecnie wiadomo jak jest.
Mete na początku był mi obojętny a teraz irytuje jego gra, te miny i jego intrygi.

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

Mete to jest po prostu snująca się po ekranie męska p*zda. Sam nie może mieć, to i Ayazowi nie da...
Mi się zdaje że Oyku przyhamowała trochę ostatnio. Apogeum jej działań przyjmuje w odcinkach 19-25 [akcje z taszczeniem ze sobą Ayaza z byle czym, i ten ślub ahhh]

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

Serkan jest chyba dla mnie największym zaskoczeniem serialu. Jak zaczynałam oglądać, to w sumie tylko po to, żeby sobie na niego popatrzeć. ;ppp A wyszedł z niego na prawdę dobry aktor. W odcinkach w których Derrin porwał Oyku naprawdę na jego twarzy widać było cierpienie i ból. Tak samo gdy był wściekły. Chociaż jak uwielbiam jak się uśmiecha, bo tak uroczo mruży oczka. <3 Nie to co Mete. On łazi tylko ze skwaszoną mordą.

A co do drugiego sezonu, jak ma być zwykła obyczajówka to tam dla mnie spoko. ;) Gorzej jak znów będą ładować dramatu ile wlezie.

użytkownik usunięty
mistrzyniF1

zgadzam się a z tobą jak najbardziej ;)
Serkan poza urodą ma coś więcej do zaoferowania na ekranie. Też mi utknęły te sceny gdy rozpaczaj za Oyku.. aż samej mi się chciało płakać jak patrzyłam na jego cierpienie.
Lubie w nim też to,że gra tak naturalnie... jego emocje nie są tak przerysowane jak w tych latynoskich telkach.
No super facet, co tu więcej mówić :DDDDDD

Ja wgl się zastanawiam o czym chcą zrobić ten drugi sezon :P

ocenił(a) serial na 8

ja tam mam parę pomysłów :D
- małżeńskie perypetie Oyku i Ayaza
- Mete i Seyma pewnie będą się schodzić i rozchodzić jak teraz
- Emre i Burcu może poczynią coś konkretnego ze swoim związkiem
- zawsze może pojawić się nowe dziecko ;ppp
- Oyku może ruszy coś z własną firmą, jakiś dom mody
- ale równie dobrze mogliby jakichś nowych bohaterów dorzucić

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Lepiej nie ciągnąć na siłę, zakończyć w dobrym momencie żeby było co wspominać :) (Ayaz <3 ) A ja myślałam że Bali Bey (ze Wspanałego Stulecia) jest przystojny, ale przy Ayazie to niech się schowa :) :) :)

ocenił(a) serial na 8
kasiasia38

hihihi, jak wczoraj oglądałam przypadkiem Wspaniałe Stulecie to też rzucił mi się w oczy :)
ale Ayaz to Ayaz, jego nikt nie przebije

kasiasia38

Ayaz konkurecji właściwie nie ma żadnej :)))
Może faktycznie Bali Bey,który jest niczego sobie.Jego też lubiłam oglądać,ale to nie to samo.
Śmiesznie wyglądał z tymi wąsami hehe.

PS.Ciekawe jak nasz Ayaz by wyglądał w takich wąsach :D