PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=724152}

Sezon na miłość

Kiraz Mevsimi
2014 - 2015
8,2 1,7 tys. ocen
8,2 10 1 1721
Sezon na miłość
powrót do forum serialu Sezon na miłość

Spoilery

użytkownik usunięty

Zakładam ten wątek do dyskusji na temat przyszłych odcinków jakby ktoś miał jakieś pytania. A tak swoją drogą jaki obstawiacie finał telki myślicie, że będzie happy end Ayaza i Oyku bo podobno różne są opnie na temat zakończeń w tureckich telkach.

użytkownik usunięty
Margoargo

haha :D a komentuj ile chcesz :P
ja tam z przyjemnością czytam wasze komentarze, nudno by mi się oglądało bez tego :d
mam nadzieję, że po dzisiejszym zakończeniu serialu będzie ktoś tu jeszcze wpadał :D :D

Dzięki;)

Myśmy na tym forum wymyśli więcej fajnych wątków.... niż to co turcy zaprezentowali ;)))

Pewnie będziemy wpadać oglądając nowinki z Turcji i domyślając się o co chodzi...

Mnie zastanawia to, że jeśli zaczniemy oglądać Kontrakt na miłość .... to będziemy komentować Ayazami i Ilkerami, czy zmienimy awatary;)))

użytkownik usunięty
Margoargo

no zostały nam domysły, chyba że któraś się nauczy tureckiego i będzie nam mówić o co chodziło :D

nie wiem jak Ty ale ja pozostanę wierna sezonowi na miłość, więc u mnie dalej będzie widniał ilker :D :D poza tym wątpię, żeby jakiś bohater podbił moje serce tak jak w sezonie na miłość :D :D wgl ta nowe telka to krótka jakaś... co to jest 19 odcinków? raz dwa zleci :)

Ja też będę dalej Ayazkami komentować ;)))

No i po pierwszym sezonie , ja co prawda oglądałam urywkami i muszę całość obejrzeć....

Co mi się podobało.... przemowa Meral na temat fochów Oyku to było świetne;)))

Natomiast na temat całości odcinka wypowiem się pewnie jak już obejrzę, ale mogli powiedzieć "TAK" oboje .... zrobić małe scenki z podróży poślubnej i koniec... a tak to po tych już męczących odcinkach od 46 .... aż boję się pomyśleć ( a nawet tu snuję domysły ;)) co wymyślą scenarzyści w drugim sezonie.... na razie skłócili skutecznie Sibel i Ilkera i namieszali Metemu ...

użytkownik usunięty
Margoargo

przemowa meral była świetna, ale wątpię żeby coś trafiło do oyku :)
odcinek nudny, nie było żadnego pomysłu, cały czas tylko przygotowania przedślubne i nerwowa atmosfera.. oczywiście zaserwowali fochy oyku... ayaz jak zwykle oberwał za nic.

i jeszcze koniec.. powinna powiedzieć "tak" bez mrugnięcia okiem a ta ma jeszcze wątpliwości... to ayaz je powinien mieć.. stał tak biedak zestresowany aż mi go szkoda było.

specjalnie ich skłócili, żeby mieli o czym robić drugi sezon.. szkoda powinno być tak jak mówisz i zakończyć to porządnie :p mam duże obawy co do dalszych odcinków.

O.... nowy awatar ;))) fajny;)

Dokładnie skłócili ich .... tyle tylko, że kontynuacja tych wątków to będą trochę odgrzewane kotlety , przynajmniej w przypadku Metego i Seymy.... co zrobią znowu Seyma zła a Mete dobry... przecież to już było ;(

Co do Sibe i Ilkera .... poszło im ostro, ale na początku pierwszego sezonu Sibel też miała schizy.... oj jakoś nie przekonuje mnie ten drugi sezon.
Wiem trochę wróżę z fusów;) , no ale w tych 51 odcinkach było już tyle sytuacji, że ciężko wymyślić cos nowego, żeby jeszcze dobre było. Ciekawi mnie ile myślą zrobić odcinków znowu 50 to o czym to będzie? Jeszcze więcej nienormalnych wątków... ja tego nie przeżyję ;)

Może teraz Ayazowi odbije .... po tym co zafundowała mu Oyku to biedaczek nadaje się do leczenia ...
Brr coraz mniej podoba mi się pomysł kontynuacji....

użytkownik usunięty
Margoargo

oo dziękuje bardzo :)
masz racje wszystko to odgrzewane kotlety.
mete i seyma, to już nudne
sibel z ilkerem juz nie raz mieli się rozwodzić wiec też nuda
nie mam żadnych pomysłów na nowy sezon poza fochami oyku i kłótniami. jeszcze jak mają zrobić znowu 50 odcinków to ja dziękuje.. wyjdzie jakaś parodia :P
mi się pomysł kontynuacji wgl nie podoba hehe.
wszystko przez końcowe odcinki które okazały się klapą.. nawet ten finałowy i zachowanie oyku, które czasami mnie załamuje.

O tak fochy Oyku doprowadzają mnie do szewskiej pasji.... ona od kilku odcinków nic nie robiła tylko wydzierała się na Ayaza....

A propos zestresowania Ayaza..... nie ma się co dziwić, że się facet stresuje..... nareszcie miałby okazję do erotycznych figli z Oyku w noc poślubną.... taki facet czekał aż 50 odcinków na wylądowanie w łóźku i ..... dalej nie wiadomo czy cos z tego będzie ....... hehehe

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Ogólnie odcinek do bani tylko po to żeby zrobić 2 sezon..... Szkoda mi Isik, polubiłam ją i kibicowałam jej i Mete, on tak znormalniał przy niej, a tu znowu ruda w akcji chociaż przyznaję ze Sheyma w tych rudych włosach wygląda obłędnie. Zobaczymy jutro Kontrakt też się fajnie zapowiada i tylko 19 odcinków :)

ocenił(a) serial na 9
kasiasia38

A co do awataru to ja pozostanę wierna Bali Beyowi :)

kasiasia38

Nie dziwie ci się. Bali bey jako jeden z niewielu może konkurować z ayazem. Bardzo go lubiłam we wspaniałym stuleciu
Szkoda że zniknął na tak długo

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

z Bali Beyem serial był jeszcze jeden w Turcji:
http://www.filmweb.pl/serial/%C3%87al%C4%B1ku%C5%9Fu-2013-703747

i podobno ktoś u nas miał zamiar go tłumaczyć, ale nie wiem czy to aktualne wciąż

kasiasia38

O tak Bali Bey we wspaniałym stuleciu ten chmurny wzrok i kilkudniowy zarost..... kolana się pode mną uginały ;))) i ciary chodziły po plecach....

Cóż począć, jak tylko bruneci mi się najbardziej podobają ;)

użytkownik usunięty
Margoargo

i nawet finałowym odcinku musieli nam zaserwować taką dawkę fochów :) jak obejrzysz cały to zobaczysz, myślałam, ze mnie szlag trafi :ddd

nie no myślę, że w końcu coś się wydarzy w noc poślubną ale oczywiście tego nie pokażą. Ewentualnie "przed" lub "po" :p
to by było przegięcie jak by do niczego nie doszło, nawet nie chce sobie tego wyobrażać :OO
pamiętam jak się zabierał za oyku jak wzięli ten nieważny ślub ale ona wszystko musiała zepsuć.. a była taka fajna atmosfera i wgl eh :pp

ocenił(a) serial na 10

"pamiętam jak się zabierał za oyku jak wzięli ten nieważny ślub..." świetne :D chyba wszyscy na to czekają :D dobre te komentarze macie :D

W scenach intymnych zrobili z Ouky takiego dzieciaka, że już mnie szlag trafiał jak oglądałam.... Wyglądało na to, że matka jej nie uświadomiła co się robi z facetem w sypialni ;) mało tego miałam wrażenie , że Oyku myśli, ze dzieci to bocian przynosi, albo można je znaleźć w kapuście heheh.
Miałam wrażenie , że jej brat jest bardziej zorientowany w sprawach damsko-męskich. przynajmniej teoretycznie ;)

Jak chociaż scena tuż przed nocą poślubną tak będzie wyglądać to ci scenarzyści powinni się leczyć ;)

Mam nadzieję, ze w drugim sezonie Oyku przede wszystkim znormalnieje w temacie seksu.... bo jeśli nie to niech dadzą Ayazowi kochankę... przecież ten 100 % samiec się tak marnuje , że szkoda gadać ;)))

Margoargo

Ja gdzieś kiedyś przeczytałam że od początku planowali 100 odcinków sezonu jako całą historię oyku i ayaza. Wychodzi na to że czeka nas drugie tyle odcinków co do tej pory

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

i niech tak skończą :d a Oyku niech zacznie się psychicznie leczyć, to może sie ogarnie w końcu ;ppp

mistrzyniF1

Nie wiem co się musi stać żeby ona sie zmieniła
Potrzebny jej wstrząs jak seymie. Może wtedy coś do niej dotrze bo na razie to jak grochem o ścianę

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

lobotomia :D ale wstępnie hipnozę proponuję ;dd

mistrzyniF1

Żeby zrobić lobotomie trzeba posiadać pewien organ a oyku takiego nie ma :D

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

hahahahhaha nieużywany zaniknął na zawszeeee :D

mistrzyniF1

Strasznie wredne jesteśmy hahaha :D
Ale cóż. Zasłużyła sobie na to

madzik_867

Kobiety, bo zaraz spadnę z krzesła ze śmiechu;))) dobre jesteście , a nie wredne.... przecież prawdę , całą prawdę i tylko prawdę piszecie ;)))

Margoargo

Hahaha dziękujemy ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

wszystkie jesteśmy najlepsze ;)
prawdziwe partie dla Ayaza ;pp

ocenił(a) serial na 8
madzik_867

jasne że zasłużyła
miała momenty przebłysków, nie powiem, ale sposób w jaki traktuje Ayaza jest druzgocący. tak z perspektywy to Ayaz wydaje się częściej jej pachołkiem a nie mężczyzną życia

mistrzyniF1

Ja chyba obcych ludzi lepiej traktuje niż ona swojego faceta. Eh, wszystko się we mnie gotuje jak widze takie zachowanie.
Oyku miewa przebłyski intelektu ale to raczej wypadek przy pracy niż świadome działanie

użytkownik usunięty
mistrzyniF1

w tym też trochę wina ayaza :p
nie uważacie, że on jest pod jej pantoflem? :P
kiedy ostatnio jej się przeciwstawił czy coś ? ciągle lata i przeprasza,spełnia jej zachcianki.
zrobili z niego trochę ciepłą kluchę :ddd

Nie przeczę. Kapec z niego jak nie wiem co i to też mnie dobija. Raz by krzyknął i po sprawie a nie że na wszystko się zgadza

madzik_867

A jeszcze tu skomentuję i na dziś wystarczy ;)))

Już tu wielokrotnie pisałam, że zrobili z Ayaza takiego sentymentalnego KAPCIA , że ręce opadają.... rozumiem zakochać się bez pamięci.... ale może cech faceta z krwi i kości to scenarzyści mogli mu zostawić, a nie lata za Oyku jak pokręcony, ta fochy odstawia on przeprasza, kaja się no normalnie szlag mnie trafiał ( znowu;) , spełniał jej zachcianki robił niespodzianki... a potem Oyku była zawiedziona jak normalnie spędzali czas, ona naiwna - cały czas tylko romantyzm i romantyzm.... ale ileż można.
Naoglądała się bajek to myślała, że tak wygląda życie;)))

Mam nadzieję, że Ayaz też zmieni się w drugim sezonie.

Wiem ciągle o tym piszę jakbym była jakaś zafiksowana na tym punkcie hehehehe -może jak Ayaz w końcu spędzi prawdziwą noc poślubną z Oyku pełną erotyzmu to mu ta kapciowatość przejdzie.... daliby mu w końcu sobie użyć ;))) bo jak taki męski facet musi czekać 50 odcinków i pewnie więcej, ze iść do łóźka hhehehe ... oj chyba upały uderzyły mi na główkę ;))

ocenił(a) serial na 8

no niestety, ale wpadł jak śliwka w kompot ;> zakochał się i jest w stanie zrobić wszystko, tylko że Oyku wcale tego czasami nie docenia, tylko strzela fochy

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Hmmmm a może w nowym sezonie to Oyku będzie musiała za nim biegać, bo teraz to faktycznie kapeć z niego niesamowity. Fcale mi się to nie podoba, na początku fajna dziewczyna z niej była, a teraz histeryczka i dzieciuch, dobrze jej powiedział dziś Ayaz że ma dość jej fochów :) Ja też czytając forum śmieję się czasem na głos :) Fajnie, że jesteście dziewczyny :)

kasiasia38

O tym, że Oyku to duże dziecko, wariatka i idiotka to można książkę napisać ;)) JA cały czas się zastanawiałam, jak można było z w miarę normalnej dziewczyny zrobić taką idiotkę ... ręce opadają do ziemi.... Jak już robią ten drugi sezon to może ona dorośnie i zacznie się normalnie zachowywać.... oj chyba jednak nie .... pewnie znowu będą fochy i robienie z igły widły jak wczoraj odnośnie tej kawalerki..... zamiast prosto z mostu mu powiedzieć, ze wynajął mieszkanie to ona takie schizy odstawia..... mało tego miałam wrażenie, ze zaraz powie, że Ilker został namówiony przez Ayaza do kłamstwa .... wczoraj odwala takie fochy, że wypadało wziąć ją na kolano spuść lanie pasem.... nie wiem czy by poskutkowało ;)

Margoargo

Ja mam nadzieję, że w drugim sezonie Oyku dorośnie. Zmienią jej look (grzywka) to może i charakter :P

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Haha a może Oyku dorośnie a Ayaz zdziecinnieje :P

kasiasia38

Nie, tylko nie to.

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

hahahahaha :D i do Oyku mówi: dzisiaj z tobą nie idę, będę się bawił samochodzikami

mistrzyniF1

"i Ayaz do Oyku mówi: dzisiaj z tobą nie idę, będę się bawił samochodzikami"
buhahahahhahaha ;)

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

O: Ayaz no chodź! jesteś masz już 30 lat!
A: ale ja chce się baaaaawić

mistrzyniF1

ahahahahahahha ;)

Oyku - Ayazku, chodź do sypialni, to inaczej się pobawimy.
Ayaz - Ale teraz w tv leci baaaajkaaaa.
(Oyku zabrała mu pilota)
(Ayazek się rozpłakał rzewnie) łeeeeeeee !

(Oyku dała mu batona i się uspokoił)
XDDDD

Vanessa100

OJ Kobiety ja przez Was mam spluty laptop i ciągle muszę go czyścić:)))

Gdzieś przeczytałam, ze dla faceta pierwsze 40 lat dzieciństwa jest najtrudniejsze, potem już jakoś leci ;)

Ja mam tylko nadzieję, że ten drugi sezon będzie bardziej normalny, ale powiem Wam, że jak przypominam sobie co niektóre odcinki to mam wątpliwości.

Dziś nareszcie obejrzałam cały 51 odcinek , te fochy Oyku to
już nawet święty by nie wytrzymał....

Już to pisałam wielokrotnie, jeśli w tej konwencji będzie utrzymany drugi sezon to to będzie dla mnie porażka.

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

o matko, a przede mną jeszcze całe trzy odcinki ;p
może dziś w nocy się z nimi rozprawię :D
przed tv łatwiej się ogląda, dla mnie przynajmniej

mistrzyniF1

To masz co nieco do nadrobienia ;)
W sumie sceny z zaręczyn najlepsze jak dla mnie szkoda, że poprzedzone wariactwami Oyku. Ale mowa oświadczynowa Ayaza świetna ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

tak, to minus tego serialu, jak się przegapi parę odcinków to potem potrzeba duuuużo czasu żeby to nadrobić ;p

ocenił(a) serial na 10
mistrzyniF1

Ja jak byłam nad morzem to przegapiłam 3 odcinki, ale nadrobiłam to w 2 dni (6 godzin oglądania:D)

ocenił(a) serial na 8
Paula1008

no właśnie ja tak samo ;) zdradzieckie morze ;ppp
do poniedziałku pewnie nadrobię ;)

Margoargo

Mowa oświadczynowa Ayaza - haha mnie aż zatkało na jego przemowie ;)
Scenarzyści musieli zrobić burzę mózgów i sklecić tą przemowę w kilka osób.
Bo nie wierzę, że jedna osoba by to wymyśliła.
A może i by wymyśliła - po jakichś dragach ;))

A może Ayaz w necie znalazł, nauczył się na pamięć i wyrecytował xDDDD

Margoargo

"Gdzieś przeczytałam, ze dla faceta pierwsze 40 lat dzieciństwa jest najtrudniejsze, potem już jakoś leci ;)"
hahahahahahahhahaha świetne :D:DD

Ja też mam ogromna nadzieję, że drugi sezon będzie względny, a nie jakieś nudy jak odcinki 48, 49 czy 50.

Margoargo

"OJ Kobiety ja przez Was mam spluty laptop i ciągle muszę go czyścić:)))"
Biedny laptop ;))))))))