PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237989
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

http://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/01/Screen-Shot-2014-01-02-at -2.08.42-
AM.png

Ciekawe czego dotyczy to Liar..

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Też ją podpiszę.

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Też ją podpiszę.

ocenił(a) serial na 10
lkulka

To już nas trochę jest;)

użytkownik usunięty
czarna_mamba_9

Dołączam się.

sue24

Wiem, i to doprowadza mnie do szału...
Pewnie kiedy już ktoś będzie miał powiedzieć co się dzieje to sezon się skończy..

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Ledwo sezon się zaczął a już nowe teorie:) Jak ja za to kocham Sherlocka;) Z Mary cos jest nie tak, na pewno, albo sie to wyjaśni w 3 odcinku albo w 4 sezonie....

ja1992

Haha, żeby Mary się jeszcze nie okazała siostrzyczką Moriarty'ego lub jego ex, hue hue hue :D
A tak serio, to mam nadzieję, że się okaże baaardzo mroczną postacią, bo na razie troszkę przesłodzona jak dla mnie :D

warren2

Z Moffatem i Gatissem wszystko jest możliwe

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Skłamała, że jej się wąsy podobają. Chyba za dużo przypisujecie drobiazgom :)

ocenił(a) serial na 10
semira1

Wiesz... twórcy tego serialu są na tyle szaleni i genialni, że byle drobiazg może miec znaczenie;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Ale gdyby Mary kłamała w ważnej sprawie, Sherlock coś by powiedział. Był dla niej miły niezmiennie, a rzadko miły bywa, w zasadzie wcześniej był tylko dla pani Hudson i dla Molly. Więc Mary musiała się cieszyć jego relatywnym zaufaniem.

ocenił(a) serial na 10
semira1

Albo właśnie jest miły bo coś podejrzewa i nie chce jej spłoszyć :)

ocenił(a) serial na 10
maryskac

No proszę, na wszystko jest wyjaśnienie;)

ocenił(a) serial na 10
maryskac

Uuu to wyjaśnienie mi się podoba :D

obscure

Mnie też

semira1

Psujesz nam zbawę....:D;D;D;D

ocenił(a) serial na 10
ja1992

A to przepraszam :)

semira1

hehe

ocenił(a) serial na 10
semira1

Ale oprócz tego wśród dedukcji Sherlocka jest też słowo 'secret' :3 Więc coś na pewno jest na rzeczy

ocenił(a) serial na 10
obscure

Sama Amanda mówiła przecież, że Mary ma sekrety ... :)

obscure

Ale tu chyba chodzi o "secret tatoo"

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Nie byłabym tego taka pewna http://25.media.tumblr.com/6370285412e833208050a35839ba4319/tumblr_myqv0lBYma1so aw1yo5_500.png
Obejrzyj dokładnie tego screena i zobaczysz, że słowo secret i tattoo występują w większości oddzielnie, tylko raz można uznać to jako 'secret tattoo' :)

obscure

A faktycznie..

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Kurczę, a ja myślałam, że chodzi tylko o 'secret tattoo', który ona ukrywa przed Johnem :o

ocenił(a) serial na 10
obscure

Jak w przykładzie. Pojawia się Bakes co może oznaczać pieczenie i niejako podpuszczanie, a potem pojawia się "own Bread" :) Czyli zwykłe pieczenie własnego chleba. Pojawia się Secret, a potem dorzuca Tattoo...

ocenił(a) serial na 10
semira1

Czyli można to interpretować na wiele sposobów... Ale nadal pozostaje 'clever' i 'liar'. I wątpię by to drugie odnosiło się tylko do jej opinii nt johnowych wąsów.

obscure

też tak, myślę

ocenił(a) serial na 10
obscure

Pozostaje poczekać. Całe szczęście nie za długo :) Jeżeli teraz użyliby Mary w niecny sposób, jeszcze w tym sezonie pewnie z niej to wyjdzie. W końcu chyba nie pozwoli swojemu przyjacielowi ożenić się z czarnym charakterem :) Chociaż...

ocenił(a) serial na 10
semira1

Nie za długo a potem znowu dwa lata przerwy :< Ale z drugiej strony, nie tyle sądzę, że Mary jest czarnym charakterem, ile, że może być w coś zamieszana, mieć jakiś spory problem z przeszłości przed którym uciekała, a teraz ją dogonił. W sensie dobra osoba w złej sytuacji.

obscure

I tak najprawdopodobniej będzie..

Dobra ludzie.. idę oglądać Reichenbach Fall na BBC

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Milego;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Ona idzie oglądać Upadek Reichenbach a ty jej życzysz miłego... :D Chyba płakania.

obscure

I to jak...

ocenił(a) serial na 10
ja1992

No to miałam na myśli;D

ocenił(a) serial na 10
obscure

Secret tattoo tam chyba było... jeszcze zauważyłam Bakes, które potem stało się Bakes own Bread :)

ocenił(a) serial na 10
semira1

odsyłam do mojego komentarza wyżej :)

obscure

Ile teorii z jednego zdjęcia...
tylko nasz fandom może mieć takie pomysły....

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Równie dobrze Mary to może byc zwykła Mary;D Ale nasze pomysły są the best :D

czarna_mamba_9

Hehe... wolałabym jednak żeby okazała się czarną postacią..:)

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Ja już sama nie wiem, mam za duży zamęt w głowie;) Az mnie skręca w oczekiwaniu na wyjaśnienie;)

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Niestety tu też popsuje zabawę, każdy je ma :) Poczytaj szaleńców od Doktora Who. Biedny aktor nie może sobie odchrząknąć w czasie wywiadu, bo dorabiają 6 tys. teorii co też może ukrywać :) Już nawet nie wspomnę o drobiazgach z filmu, kilkustronicowe rozprawy na ten temat powstają, a potem twórcy się przyznają, ze zapomnieli ściągnąć z planu, ale uznali w postprodukcji, że nikt nie zauważy :)

semira1

Tak szczerze mówiąc to widziałam 2 odcinki Doctora Who...
Ten o tych rybach-ufo w Wenecji. i odcinek w którym grał Gatiss - Lazarus..
Widać najlepsze seriale mają najlepszych fanów..:D

semira1

Tak szczerze mówiąc to widziałam 2 odcinki Doctora Who...
Ten o tych rybach-ufo w Wenecji. i odcinek w którym grał Gatiss - Lazarus..
Widać najlepsze seriale mają najlepszych fanów..:D

ja1992

Nawet nie wiem jakim sposobem wysłało się 2 razy..

ocenił(a) serial na 10
ja1992

kolejna zagadka

obscure

Hahahahahaha

ocenił(a) serial na 10
semira1

Już nie wspominając nawet o teoriach w Supernatural albo o analizie Marvelowskich postaci. Ludzie piszą eseje...

semira1

Ale zaraz, chwila.. To że Mary nie lubi wąsów Johna, wyszło wcześniej niż dedukcja Sherlocka... W takim razie to nie był już ten sekret

ocenił(a) serial na 10
ja1992

No tak, no tak!! W takim razie widzę 2 wyjścia: albo jakaś choroba albo powiązanie z jakimś czarnym charakterem - Moriartym albo tym drugim... Chyba że nas w balona robią...

czarna_mamba_9

Sama nie wiem co bym wolała..