PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237989
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

http://cdn3.whatculture.com/wp-content/uploads/2014/01/Screen-Shot-2014-01-02-at -2.08.42-
AM.png

Ciekawe czego dotyczy to Liar..

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Ja z 2 złego chyba chorobę... Mary mi nie pasuje na czarny charakter... Chociaż to by było z pewnością ciekawsze;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Moriarty to juz raczej zamknięty rozdział, choć kto wie, ale w coś jest zamieszana na bank, ale powtarzam, że nie sądzę by ona była zła. Raczej, że wplątała się w coś, z czego już myślała, że uciekła, a teraz ją to dogoniło.

ocenił(a) serial na 10
obscure

No właśnie ja też nie sądzę... Bardzo możliwe jest to co piszesz, no albo choroba... Mam nadzieję że w tym seznie to wyjasnią:)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Uu, mam nadzieję, że jednak nie choroba, strasznie byłoby jej szkoda :(

ocenił(a) serial na 10
obscure

Bardzo szkoda, ale w książce Mary przecież umiera... Zobaczymy....

ocenił(a) serial na 10
ja1992

No właśnie też tak przed chwilą myślałam :) Tu musi być coś na rzeczy

obscure

Specjalnie puściłam sobie ten fragment..:D

ja1992

A swoją drogą, Amanda to naprawdę ładna kobieta..:D

ocenił(a) serial na 10
ja1992

Ma bardzo ciepły uśmiech i wydaje się bardzo sympatyczna;)

czarna_mamba_9

I ładne oczy

ja1992

Może to tylko moja ogromna teoria spiskowa, ale w opowiadaniu Tańczące Sylwetki pojawia się postać kobiety, Elsie Patrick, która miała nieszczęście być córką szefa grupy przestępczej, a przed ślubem prosi męża by nigdy nie pytał o jej przeszłość, do tego postać Milvertona, który w opowiadaniu był szantażysta ... no cóż skojarzenie nasuwa mi się jakoś samo.

ocenił(a) serial na 10
gabi200_2

To jest baaaaaaaardzo możliwe!

gabi200_2

Uuuuu to byłoby całkiem niezłe :D

a tak w ogóle to wiadomo kiedy i jak John i Mary się poznali ?

ocenił(a) serial na 10

Jeśli chodzi o opowiadania był to "Znak czterech" - "The Sign of Four" :)

gabi200_2

Aż mi skóra cierpnie jak to pisze, ale ... ale w TS mąż tej kobiety zostaje zastrzelony, a ona sama próbuje popełnić samobójstwo.

ocenił(a) serial na 10
gabi200_2

Nie no, aż tak dokładni w odtwarzaniu kanonu twórcy Sherlocka nie są :) Zapożyczają wątki z kilku opowiadań, miksują, dodają, zmieniają, gdzieś tam pozostają wierni opowiadaniom, ale nie aż tak. :D

obscure

Wiem, wiem ale czasem aż strach pomyśleć co te nasze trolle wymyślą

ocenił(a) serial na 1
gabi200_2

Milverton to właśnie Magnussen, tylko ze zmienionym nazwiskiem - nowy antagonista :)

ja1992

A tak btw zawsze niezmiernie bawiła mnie w oryginalnym Znaku czterech reakcja Sherlocka na wieść o zaręczynach przyjaciela

,, - Panna Morstan zaszczyciła mnie, pryzmując oświadczyny.
Usłyszałem jego jęk.
-Tego się obawiałem - powiedział - nie jestem w stanie złożyć Ci gratulacji.,,

ocenił(a) serial na 10
gabi200_2

Hahaha :D Podobno ten odcinek ma być w ogóle jakiś mega zabawny, bardziej niż pierwszy. Nie mogę się doczekać! :)

ocenił(a) serial na 10
obscure

To coś może byc zabawne bardziej niż ten pierwszy odcinek? ;D

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

SPOJLER

wieczór kawalerski Johna :D

obscure

Już się nie mogę doczekać..
Z Sherlockiem nigdy nie jest nudno:D;D;D

ocenił(a) serial na 10
ja1992

jeszcze tylko 24,5 godziny :D

ocenił(a) serial na 10
obscure

a nawet 24 bo przecież ten odc jest o 20.30 czasu brytyjskiego :D

obscure

Czyli u nas 21:30 prawda? Uf, nie wiedziałam i bym się spóźniła. :)

ocenił(a) serial na 10
obscure

Dzięki za info:)

ocenił(a) serial na 10
obscure

Hahahah Sherkock na wieczorze kawalerskim? To by było epickie:D

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

podobno będzie baaaardzo epickie :D

ocenił(a) serial na 10
obscure

Jeżeli Sherlock jest trudny w relacjach kiedy jest trzeźwy, to boję się jak zachowuje się po spożyciu alkoholu... ^.^

ocenił(a) serial na 10
lkulka

To wykracza poza moją wyobraźnię;)

ocenił(a) serial na 10
obscure

Chcę już jutro:D:D:D:

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Ja teeeż :D

ocenił(a) serial na 10
obscure

23 godziny;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

rany, znowu się naczytałam waszych teorii i jak mam teraz żyć normalnie? Albo przynajmniej doczekać jutra? Życie stracę przez Sherlocka:D

ocenił(a) serial na 10
olikolik

Teraz to się nie da jak jest 3 sezon:D Nie tylko Ty czekasz do jutra, a obawiam się że po 3 odcinku będzie jeszcze gorzej niż teraz;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Ja sobie nie wyobrażam, że 12 stycznia odcinek trzeci i do widzenia na kolejne dwa lata.. Wiecie co, powinniśmy się rozkoszować faktem, że teraz odliczamy czas w godzinach/dniach a nie w latach :D

ocenił(a) serial na 10
obscure

Ja się łudzę, że rok, ale to chyba niemożliwe, biorąc pod uwagę jak zapracowani są aktorzy... 2 lata... to straszne będzie, znowu dyskusje, teorie itd Tak, to odlicznie czasu TYLKO w godiznach jest cudne;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Ano właśnie, bo sama jestem ciekawa jak ze zobowiązaniami aktorów na te następne lata. Nigdzie w sumie nie ma żadnego konkretnego info o nowych kontraktach itd. Pamiętam, że dwa lata temu to od razu było wiadomo, że Star Trek, że Hobbit, że Piąta Władza i nie da rady szybciej. A teraz nic nie wiadomo. No ale te dwa lata czekania to raczej pewne..

ocenił(a) serial na 10
obscure

Martin ma grac w jakimś nowym serialu a Ben jest rozchwytywany w Hollywood już;) Tak więc będzie ciężko, 2 lata czekania minimum;/

ocenił(a) serial na 10
obscure

Martin ma grac w jakimś nowym serialu a Ben jest rozchwytywany w Hollywood już;) Tak więc będzie ciężko, 2 lata czekania minimum;/

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Widać, że kariera Bena pędzi coraz bardziej do przodu i ma sporo zajęć na głowie: http://www.imdb.com/ name/nm1212722/
Teraz chyba kręci w Londynie film o tym angielskim matematyku.
A Martin ma wystąpić w serialu "Fargo" tak twierdzi IMDb, więc pewnie sporooooooo poczekamy na kolejny sezon. Oj sporo.

ocenił(a) serial na 10
lkulka

Własnie, tak ten serial się nazywa;) To będzie straszne jak dowalą następny sezon za...4 lata... Chyba się pochlastam :D

czarna_mamba_9

Ale, z tego, co mi wiadomo, to Martin już dawno skończył prace nad ,,Fargo." Niech Ben kończy ten swój film i marsz na plan ,,Sherlocka". :) Jak ja bym chciała, żeby po tym 3 odcinku powiedzieli nam, że nakręcili dwa sezony już i puszczą następny za miesiąc... :) Pomarzyć wolno. :)

ocenił(a) serial na 10
Livka1234

To by nam zrobili miłą niespodziankę;D To niemożliwe, ale masz rację, pomarzyc można:)

ocenił(a) serial na 10
Livka1234

Aż się uśmiechnęłam jak o tym pomyślałam :D

ocenił(a) serial na 10
obscure

ja to się chyba łudzę, że nie będą nas trzymać na głodzie następne dwa lata...

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Wtedy nie będzie gorzej. Wtedy będzie czarna rozpacz. Chyba jakieś antydepresanty będę musiała załatwić:)

ocenił(a) serial na 10
olikolik

Ja też, i środki uspokajające... Już ten odcinek wytrącił mnie z równowagi;D