Postanowiłam zgapić tą zabawę od fanów HP i Supernatural. Mam nadzieję, że się Wam spodoba.
ZASADY są bardzo proste, zadajemy pytanie a następna osoba odpowiada i od razu zadaje swoje.
Na rozgrzewkę coś łatwego: jakie imię posiada Anderson?
Popielniczkę.
Jak został nazwany John w jednym z telegramów odczytywanych na weselu? Podpowiem, że była to taka aluzja do pewnego filmu.
Wygrał w pokera.
Miał odcisk łapy.
Ile razy i w jakich okolicznościach Sherlock mówi lub potwierdza to, że jest "High-functioning sociopath"?
- w "The study in pink" mowi to do Andersona, podczas przeszukiwania mieszkania na Baker street
- w "the sign of three" w rozmowie z byłym Mary
- "his last vow" - przed zabiciem Magnussena
Mozliwe ze cos pominełam jak tak to mnie poprawcie
Na jaką chorobę cierpiał taksowkarz z "the study in pink"?
Własnie o te trzy sytuacje mi chodziło. :)
Taksówkarz miał tętniaka w mózgu.
Ile rodzai popiołów zna Sherlock?
243:)
Czyją melodię wykorzystał Jim jako fałszywy kod zero-jedynkowy w Reichenbach Fall?
To pytanie już było i oczywiście była to popielniczka
Jakie "słowo" odczytał John z "nadawanego" alfabetem Morse'a samochodu w tHoB?
lkulka- to była bieznia ;)
sinusitis- chyba "UMQRA" , czy coś takiego ;p
W "The Hound of Baskerville" Sherlock podejrzewał, że narkotyk znajduje się w pewnym produkcie spożywczym, co to było?
Barts
Jak nazywał się świecący królik z "hounds of baskerville"?
Ale ta zabawa jest fajna :)
Dwie żony? Czekam na potwierdzenie. Jeżeli to dobrze to trzeci raz zadam moje pytanie:
Co studiował Sherlock?
Madonna :)
Skoro już w tym temacie to jak miała na imię klientka, która przyszła do nich podczas "wieczoru kawalerskiego"?
Madonny
Jakiego koloru była namalowana Buźka na ścianie w mieszkaniu Sherlocka?
W takim razie:
jak nazywał się restaurator z pierwszego odcinka (z lokalu w którym John i Sherlock jedli obiad) ?
To był Angelo?
To ja zadam pytanie: Czego dotyczyła pomyłka Sherlocka przy ,,prześwietlaniu" Watsona w pierwszym odcinku?
Tego, że ma brata, a nie siostrę o zdrobnieniu Harry.
Kogo ze znajomych (nie rodziny) Johna nie było na ślubie?
Mike'a Stamforda
Jaki był stopień wojskowy żołnierza, który oprowadzał Sherlocka i Johna po Baskerville?
chyba lustro, na którym zawiesza różne wskazówki
Jakie było hasło do telefonu Irene?
spinkę do włosów
do jakich słów według kodu odnosiły się liczby 1 i 15 w drugim odcinku?
"trup"? Czy coś w tym stylu.
Więc zostaje moje wcześniejsze pytanie:
Jakie było hasło do telefonu Irene?
Coby zabawa nie siadła, pozwolę sobie zadać pytanko, mam nadzieję że nikt się nie obrazi :)
Co pływało w kubku Shezzy jak John odwiedził go z zapytaniem czy zostanie jego best manem ;)?
Oko
To moja kolej: Co Irenka zasugerowała Sherlockowi, że mogłaby z nim zrobić i co w konsekwencji tegoż czynu on by robił i ile razy?