Kulawe konie
powrót do forum 1 sezonu

Większość recenzji jest z przed roku, czy dwóch. W obecnej sytuacji i tego co się dzieje w UK, obraz dobrych emigrantów i złej prawicy jakoś mi nie pasuje. Wymiękłem po 40 minutach i chyba nie wrócę. Muzyka świetna, szczególnie Strange Game-Jaggera.

straf

Obejrzałem właśnie pierwszy odcinek i mam dokładnie to samo. Ci emigranci latający z maczetami po brytyjskich ulicach i te gwałty na nieletnich i tą nieszczęsna policja która ich jeszcze chroni. Ale to Ci patrioci są terrorystami.... Ehhhh. Chyba nie dam rady oglądać tego dalej nie w dzisiejszych czasach

ocenił(a) serial na 10
sokol9531

Oglądam dalej. Niestety pokazanie prawicowych nacjonalistów złych do szpiku kości na tamte czasy może się sprawdzały, ale już z perspektywy

ocenił(a) serial na 10
Skaldi

Teraźniejszych wydarzeń w UK już taka narracja się nie broni. Mieli chłopaki przeczucie gdzie zmierza ich kraj. Równia pochyła do rynsztoku.

ocenił(a) serial na 8
Skaldi

Akurat pokazani są nie jako źli, ale jako głupi do cna. Naiwni, łatwi do zamanipulowania, chytrzy na kasę, słabo wyedukowani i łykający populistyczną gadkę.

straf

Przecież od zawsze w kinematografii za całe zło świata odpowiadali ci straszni, prawicowi nacjonaliści

straf

sie spłakali kuce xd

ocenił(a) serial na 5
straf

Przeciez to jest dla dzieci serial...