Właśnie widziałem. Pilot bardzo mi się podobał. Więcej info na moim blogu "Mimesis na małym ekranie" jakby ktoś był zainteresowany opisem :)
Pilot krąży w sieci od jakiegoś czasu. Bez polskich napisów, ale są od wczoraj angielskie :) I jest świetny, tak na marginesie.
prawda, polskie napisy są, pilot w sieci był już tydzień temu. widocznie był jakiś przedpremierowy pokaz
gdzieś czytałem, że pilot był dostępny na itunes, ale nie wiem czy to prawda, podobała mi się też migawka z następnych odcinków, zapowiada się dobry serial, może nbc wreszcie przełamie złą passę
Świetny serial się zapowiada ze świetną Katharine (pamiętam jak śledziłam Amerykańskiego Idola i tam bardzo ją polubiłam i fajnie, że udało jej sie zaistnieć w showbiznesie (własne płyty muzyczne- dobrze sie sprzedające.. +gra w filmach/teatrze.. i teraz dobrze zapowiadający się serial ;p ) :))) . Czekam na dalsze odc i mam nadziej, że się nie zawiodę ;p
A mnie się bardzo podoba! Ostatnio widziałam wiele pilotów i praktycznie żaden nie zachęcił mnie do zostania przy serialu, w przypadku "Smash" nie mogę doczekać się kolejnego epizodu. Bardzo cenię Monroe, lubię musicale, obie panie dobrze śpiewają, a duet Julia & Tom jest przeuroczy. Ten serial jest taki... ciepły, optymistyczny. Dostarcza mnóstwa uśmiechów. :)
zadziwiająco małe zainteresowanie jak na tak fantastyczny serial :) już po dwóch odcinkach wskoczył do mojej pierwszej piątki. eileen jest absolutnie fenomenalna, ta mimika, te cięte komentarze! derek wpasowuje się w mój ulubiony gatunek "słodkiego sukinsyna", karen jest przeurocza, jedyna postać która mi nie pasuje to ivy, nie wiem czy to tylko moje prywatne uprzedzenia, ale szczególnie przy tej eterycznej karen wypada jak ordynarna, wielka dziewucha. nic nie poradzę, ale ilekroć ją widzę zastanawiam się kto wpuścił prosiaka na plan, niemniej poza tym drobnym mankamentem serial cudo :) !
zadziwiająco małe zainteresowanie jak na tak fantastyczny serial :) już po dwóch odcinkach wskoczył do mojej pierwszej piątki. eileen jest absolutnie fenomenalna, ta mimika, te cięte komentarze! derek wpasowuje się w mój ulubiony gatunek "słodkiego sukinsyna", karen jest przeurocza, jedyna postać która mi nie pasuje to ivy, nie wiem czy to tylko moje prywatne uprzedzenia, ale szczególnie przy tej eterycznej karen wypada jak ordynarna, wielka dziewucha. nic nie poradzę, ale ilekroć ją widzę zastanawiam się kto wpuścił prosiaka na plan, niemniej poza tym drobnym mankamentem serial cudo :) !
ojej, przepraszam za zwielokrotnioną odpowiedź, mój komputer nie chce mnie słuchać
możliwy lekki spojler.
zaskakuje mnie taka ocena ivy. i do tego obraźliwa. jej rola jest wielowarstwowa i stała się jedną z moich ulubionych postaci w Smash, dziewczyna może nie ma rozmiaru 00 i jeszcze jedno 0, ale jest utalentowana i świetnie gra swoją rolę - do tego jej "związek" z derekiem jest świetnie przedstawiony.
w tym serialu nie ma dobrych i złych charakterów - wszyscy popełniają błędy, ulegają emocjom i to właśnie czyni ten serial ciekawym. każdy walczy o swoje marzenia (kariera-dziewczyny, małżeństwo-julia, dowód własnej niezależności-eileen etc.) i nie ma jednej "głównej dobrej" postaci, której się kibicuje. katherine jest też świetnie zagrana, ale jej postać jest dla mnie płytka i naiwna - taka dziewczynka co wchodzi i wszystko się jej udaje - typowa postać w amerykańskiej komercyjnej kinematografii. mam nadzieję, że scenarzyści rozwiną jej postać (SPOILER: zwłaszcza jak ukazuje się jako marylin w oczach dereka KONIEC SPOILERU) i pokażą, że posiada jakiś "pazur", bo póki co mimo sympatii jej nie kupuję.
Wspaniały serial i wspaniała muzyka! Oby tak dalej! :D