PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121831}

Spider-Man

1994 - 1998
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15288
6,8 13 krytyków
Spider-Man
powrót do forum serialu Spider-Man

Animowany "Spider-Man" to bajka mojego dzieciństwa, do której chętnie wracam nawet po wielu latach. Doskonała ekranizacja komiksu, którą gorąco polecam. Sentyment był, jest i pozostanie na zawsze.
OCENA:10/10

Ceglas

Kurde, ty też się na tym wychowałeś???????????????????????????????????????????????????????????

ocenił(a) serial na 9
Altair9

Tak!!!!!!!!!!!!!!! A co w tym dziwnego? Chyba sporo osób wychowało się na "Spider-Manie".

Ceglas

Nic dziwnego, bo ja też.
hehe

ocenił(a) serial na 9
Altair9

Zapewniam Cię, że nie my jedyni się wychowaliśmy na tym serialu. A swoja droga szkoda, ze go nie kontynuowali.

Ceglas

Z moich palców i klawiatury mi to wyjąłeś! Chętnie bym do tego wrócił, ale niestety nie mam jak :( Jak se teraz oglądając nowe spidermany przypominam stare czasy... ahh, coś pięknego... Chyba ze złych charakterów najbardziej lubiłem Venoma i Lizarda :P

Tyraf

Jam to oglądałem, zupełnie przez przypadek.
Ciotka moja miała remont, więc musiała swoich gratów się pozbyć, i moim rodzicom dała na przechowanie telewizor i dekoder hehe.
Tylko ich to trochę irytowało jak w kółko oglądałem to samo, zresztą tam ciągle leciało to samo:D.
Kuurdee no szkoda, że nie kontynuowali.................................

ocenił(a) serial na 9
Ceglas

Tak samo ja i to przez nią Spider man jest moim ulubionym superbohaterem :) X-meni też byli ok, ale nie umywali się do Petera Parkera.

ocenił(a) serial na 10
Covaleux

Jak byłem dzieckiem w wieku ok. 6 lat bardzo kochałem ten serial. Oglądałem go każdego wieczoru na Fox Kids. Dziś mam 15 lat i bardzo miło go wspominam ;)

Covaleux

fantastyczna czworka te byla fajna ogolnie hulk ironman wymiataly

ocenił(a) serial na 8
Ceglas

No u mnie już bliżej 30 teraz jest, niż młodzieńczych lat, ale wciąż lubię wszelką animację. Dawno temu również oglądałem ten serial i teraz postanowiłem go zdobyć w całości, z powodu tego iż to właśnie Spider-man jest moim ulubionym superbohaterem. Przed chwilą ukończyłem oglądać ostatni odcinek i bawiłem się tak samo jak ponad 15 lat temu. Myślałem, że po tylu latach ta bajka będzie dla mnie infantylna, lecz tak się nie stało, wciąż byłem zafascynowany tym co stanie się w kolejnym odcinku.
Z całą pewnością mogę stwierdzić, że jest to serial ponadczasowy i chyba nic co wyszło w ostatnich latach mu nie dorównuje (jeżeli chodzi o seriale animowane z uniwersum Marvela i DC Comics). Jest to także chyba najlepszy serial o pająku.
Minęło trochę lat, ale jestem po tym seansie niemal pewien, że za kolejne 15 lat znów będzie mi się go równie dobrze i z przyjemnością oglądało.

ocenił(a) serial na 9
Leszczu_zmienli_nick_jeb

No widzę, że odkopano mój wątek i rozgorzała dyskusja. Miło poczytać. Tak się składa kolego, że ja też w tym roku zdobyłem cały serial i po kilkunastu latach ponownie obejrzałem wszystkie odcinki od nowa, po kolei. Ale zbieżność, hehe... Z tymże ten ostatni jakieś 2 miesiące temu. Wrażenia? Nie sądziłem, że będą tak pozytywne. Mnóstwo akcji, zero nudy, muzyka i przede wszystkim wciągająca fabuła jak na tego typu "bajeczkę". Według mnie jednak infantylizmu nieco się przewija przez te odcinki, ale kompletnie on nie przeszkadza i nie drażni. Zgodzę się, że jest to serial ponadczasowy. Często używa się takich stwierdzeń na wyrost, ale w tym przypadku nie mam co do tego żadnych wątpliwości. To właśnie z "Animated Series" utożsamiam postać Spider-Mana, a nie z kinówkami. Pozostaje jedynie żałować, że nie kontynuowano go w tak istotnym momencie. Długo żyłem nadzieją, że ciąg dalszy jednak nastąpi, ale obecnie jest to niestety mało prawdopodobne...

ocenił(a) serial na 9
Ceglas

/cry

Też się wychowałem na serialu Spider-Man.

Mimo iż oglądałem wszystkie odcinki po kilka razy to i tak z chęcią obejrzałem ostatnio po raz kolejny jak leciał na jakimś kanale z bajkami w nocy.

bez kitu aż się łezka w oku kręci to były takie piękne beztroskie lata

ocenił(a) serial na 10
mk34

Na youtubie są wszystkie odcinki.