Jestem dopiero na 4 odcinku i szczerze nie wiem czy dooglądam do końca. 1 i 2 sezon był na bardzo wysokim poziomie, postacie były autentyczne, konsekwentnie prowadzone wątki, dobry scenariusz, miały to coś. 3 sezon jest tylko ładnie nakręcony. Jest mi przykro bo nie dość, że zepsuli grę o tron to i Stanger Things tez musieli. Aktorzy są po prostu irytujący w tym sezonie, nie do zniesienia... pisze bardzo chaotycznie, ale jako fanka serialu jestem wkurzona. Porządnie wkurzona. Czy naprawdę liczy się teraz tylko zysk, a resztę już mają gdzieś? Mogli się bardziej postarać albo nie kręcić kolejnego sezonu.
Oj nie przesadzaj już z tym wątkiem homo. Nie ma chyba na netfliksie innego serialu, który tak dyskretnie by te wątki wprowadził - jak to był tylko jeden dialog. Ja sam mam problem z wątkami homo w np. Riverdale, czy Szkole dla elity, ale tutaj to jest tylko durne narzekanie.
Chyba oglądaliśmy inne seriale, jak dla mnie sezon bomba: na luzie, żarty, akcja, napięcie, trochę dreszczyku, tylko siedzieć i cieszyć się show :)
Może nie wszystko było 100% super, ale jak wyjąć kij z d**y i nie brać tego wszystkiego tak poważnie to naprawdę można się było dobrze bawić.
fakt faktem gdy autorka obejrzała 4 odc miała prawo nie być mega zadowloną bo jak mnie pamięć nie myli do 4 odcinka budowała się dopiero ogólna zafuła tego sezonu i dopiero od 5 odcinka zaczęli rozpieprzać system :) Ostatnie odcinki były mega, aż zmienłem ocenę z 7 na 9 po obejrzeniu 3 sezonu do końca.
Może nie jest serialem "roku"jak np gra o tron, ale i tak mocne K.O.
Skok na kasę i tyle. Można było jeszcze rok odpuścić i dać widzom naprawdę porządny trzeci sezon. Trzeba brać przykład od najlepszych, jak np. Vince Gilligan, który odroczył nowy sezon Better Call Saul, bo nie chce dawać widzom byle czego a na petardę jest za mało czasu. Wydłużył o rok aby utrzymać poziom.
Tutaj takiego podejścia zabrakło, zrobili na łeb na szyję oby szybciej wrzucić na ekrany.
No i co z tego? Osobiście mogę poczekać na sezon nawet i 3 lata, byle by był na równi z poprzednimi.
porownywanie popcornowej papki dla dzieci jaka jest ST do genialnych tworow pana Gilligana jest nie fair xD nie ta liga
To Better Call Saul kiedykolwiek jakikolwiek poziom trzymało? Toż tego od samego początku nie dało się oglądać.
Yyy, chciałem tutaj ponimfomować… Nastemna sprawa wyciekła… do mnie, przyszła do mnie, ogunie. Yyy, Z…byszek Kupiec… Co robi? Kradnie… yy, kury sąsiadom i wynosi to na Wschodniej. Później przyjeżdża kurier, bierze to i sprzedaje w lombardzie. Takie… coś takiego dostałem ifomację… No… to czeba być niezłym… człowiekiem chorym, żeby somsiadom u… y… kraść… kury i wno… i wynosić to na Wschodnie wynosić
Jak dla mnie sezon 3 jest najsłabszy.Może i zmieniają im sie charaktery,ale czy oni mają jakąś amnezje? Babcia wpierdziela nawóź,typek czuje obecność tego cienia itp. a ci jakby zapomnieli co się odpierdalało w 2 sezonie.
Jakby jeszcze ktoś powiedział : Nie takie dziwne rzeczy,tutaj u nas w miasteczku,nie możliwe,nie przypominam sobie żeby u nas kiedyś działo sie coś dziwnego.
Tragedia
A i jeszcze oczywiście mała murzynka Erica,żeby pasowało do America,i oczywiście jest geniuszem matematycznym i interesuje się polityką.Tak bardzo niepotrzebne. :)
No widzisz, nawet na cos, co nie wymaga od ciebie komentrza silisz sie na odpowiedz, byle tylko cos powiedziec - to jest wlasnie czas na zastanowienie sie, ale nad samym z Toba, bo wyglada na to, ze czytanie ze zrozumieniem stoi u ciebie na dosc niskim poziomie. Przeczytaj raz jeszcze na glos moj komentarz, jak dalej do ciebie nie dojdzie przekaz, sprobuj po raz kolejny. Zabieracie sie za recenzjowanie seriali, a podstawowych umiejetnosci w odbiorze slowa pisanego nie posiadacie.
"No widzisz, nawet na cos, co nie wymaga od ciebie komentrza silisz sie na odpowiedz, byle tylko cos powiedziec - to jest wlasnie czas na zastanowienie sie, ale nad samym z Toba, bo wyglada na to, ze czytanie ze zrozumieniem stoi u ciebie na dosc niskim poziomie. Przeczytaj raz jeszcze na glos moj komentarz, jak dalej do ciebie nie dojdzie przekaz, sprobuj po raz kolejny. Zabieracie sie za recenzjowanie seriali, a podstawowych umiejetnosci w odbiorze slowa pisanego nie posiadacie." luk_ ad. 2019 tak to chyba najlepsza odpowiedź jaśnie panie, pisownie zostawiłem oryginalną nie poprawiałem błędów nie jestem godny :)
Widzisz jaki jestes dorosly, odniesc sie do argumentow juz ciezko. Te rozmowe koncze, konwersacja z internetowymi trollami to walka z wiatrakami, a ja na to nie mam czasu. :)
No właśnie "dorastają" a do 5 odcinka wszyscy zachowują się jakby to była taka pierwsza akcja.Do 5 ponieważ tyle na razie widziałem. Nancy odpie.. taką padake, że sam mam ochotę ją uderzyć czymś tępym. Matka Willego kolejna, zostawia swojego syna jak widzi, że coś nie halo. Hopper jest jeszcze większym chamem i bucem niż był żadna przemiana na lepsze w nim nie nastąpiła pomimo, że ma swoje "zwierzątko". "El" jedyna kumata w całej akcji nie rozumie świata który ją otacza. Reasumując bohaterowie niczego się nie nauczyli, popełniają te same błędy a oglądanie tych samych błędów jest nudne. Muzyka momentami nie pasuje do scen, dzieje się coś znaczącego przełomowego a w tle leci zabawna muzyczka-to nie bajka dla dzieci. Zmienił się tylko "bad guy" to na plus. Gdyby ten sezon był numerem 1 zamiast 3 to był by 10/10 a tak jest 3 w porywach.
Z tą zmianą bad guya toteż tak nie do końca. Podobny potwór,podobna dziura do zamknięcia...
Tak nie używa się słowa „toteż”. Matko Boska Kochana, używać słów, których znaczenia się nie zna, byleby tylko wyjść na mądrzejszego. A wychodzi jak zawsze autokompromitacja, lol.
Masz rację. Umknął mej uwadze brak spacji przy pisaniu i "to też" (ewentualnie "to również" chociaż w tej wersji brzmi jak sądzę zbyt wyszukanie niż pospolite "to też" ) najlepszym się zdarza przy niesfornej klawiaturze. Na co się tak ekscytować?
A czy w scenie po napisach - SPOILER - Rosjanie w tym więzieniu wspomnieli o Hopperze? Szkoda, żeby jedna z ciekawszych postaci została uśmiercona :/
Fakt,że nie było ciała to pewnie żyje to akurat jest tu troszkę nie trafiony biorąc pod uwagę co stało się z tymi pracownikami gdy uderzyła w nich ta fala energii podczas wyłączenia urządzenia,Po prostu wyparowali,więc ciała Hoppera tam być nie mogło ,bo stało by się z nim to samo.Oczywiście może się okazać ,że w jakiś cudowny sposób przeniósł się do Rosji.
Ja obstawiam że wskoczył do tego "przejścia" i jakimś cudem przeniosło go do Rosji, bo wcześniej wspominali że w Rosji też mają te "przejścia"
Ruski się ewakuowali, po wejściu amerykańskiej armii nikogo tam nie było a Szeryf miał ich mundur, więc go też wzięli, myślenie nie boli :)
Hopper był w pomieszczeniu z laserem. Wszystkich ruskich w tym pomieszczeniu zmiotło w pył.
Jak widać jednak myślenie boli.
Tam byla drabina w dol pokazana na sekunde pewnie do tunelu ukrytego tamtedy uciekli
Oczywiście że żyje. Nastka nie ma swojej mocy, bo tak od razu by mogła go odszukać... Pewnie w czwartym sezonie zacznie odzyskiwać moce, poczuje Hoppera i polezą go ratować.
Wspomnieli o amerykaninie. Obstawiam, że to "łysy orzeł". Chyba nie pokazali co się z nim stało kiedy nadeszła "odsiecz".
W sumie możesz mieć rację. Na początku myślałam, że on wyszedł stamtąd, ale obejrzałam scenę raz jeszcze i faktycznie "łysego orła" nie ma wśród reszty.