Szczerze powiedziawszy dziwię się tak dobrym ocenom tego serialu. Serial można obejrzeć z przyjemnością, ale żeby jakoś nazywać go najlepszym w tym roku, to głęboka przesada. Rozumiem też, że jest to serial sci-fi, ale jednak bajka trochę dla dzieci. Cała fabuła, to w zasadzie oklepana historia z wielu innych horrorów rozłożona na odcinki. W zasadzie jedyny wątek, który mnie zainteresował, to wątek "Jedenastki". Plusem dla mnie jest postać Dustina, bo to mega zabawny dzieciak w serialu. Moja ocena tak jak serial, średni, czyli 6/10 ;)
Z tego co widzę po ocenie i wypowiedziach podobno 1 sezon, większość osób twierdzi, że jest najlepszy. Obejrzałem, bo obejrzałem, w miarę dobry, ale wystarczy, nie ma szans, żeby obejrzał następne. Do obejrzenia, nic specjalnego, jak dla mnie taka ocena i takie miejsce to kpina. Ale to tylko moje skromne zdanie. Obejrzałem w życiu wiele lepszych seriali i myślę, że jeszcze wiele by się znalazło. Po prostu nie za bardzo mi podszedł. Myślę, że bardziej Dark by mi się spodobał, ale poczekam chyba na więcej sezonów aż wyjdzie, a nie potem będę czekał, czego bardzo nie lubię.
Stranger Things to dla mnie taki typowy Amerykański kicz. Dark wymiata, tu nie ma co porównywać... .
Też się dziwię. Serial solidny ale nie arcy.... Wolno się rozkręca. W ogóle każdy sezon ma taką samą budowę.
Szczerze powiedziawszy dla mnie ten serial nie jest super wybitny, ale też nie jest jakiś kiepski. Netflix wyprodukował dużo więcej ciekawszych seriali, t.j. np. The dark, w którym dźwięk, gra aktorska, obraz czy zawiły scenariusz są na praktycznie najwyższym poziomie. Aktorzy również są bardzo starannie dobrani. Również seria Altered Carbon trzyma wyższy poziom aniżeli stranger things. Śmiem twierdzić, że oceny są nad wyraz zbyt wysokie i zgadzam się z innymi komentarzami sprzeciwiającymi się tak wysokim ocenom gdyż jest dużo więcej bardziej wartościowych seriali nie tylko od netflixa.
Co to The Dark się zgadzam, ale jeśli chodzi o Altered Carbon to pierwszy sezon fakt, był genialny i cudownie dopracowany, absolutna, doskonała perełka, natomiast teraz brnę przez drugi i zdecydowanie nie trzyma tamtego poziomu.
Niestety po pierwszym sezonie Altered Carbon coś w netflixie poszło nie tak i drugi sezon jest bo jest. Miejmy nadzieję, że Dark będzie trzymał swoj bardzo wysoki poziom.
Również kompletnie nie rozumiem tak wysokiej oceny. Taki rząd ocen sięgają filmy i seriale naprawdę genialne, spodziewałem się znacznie lepszej fabuły... Gra aktorska dobra, lubi się te dzieciaki z pewnością, ciekawy watrk 11tki ale ogółem jest to serial, który po 1 sezonie uważnego oglądania, zacząłem oglądać 1 okiem grzebiąc w telefonie albo robiąc coś w domu. Przy serialu na poziomie 8.4/10 nawet wychodząc po szklankę wody pauzuję żeby nic nie stracić. ST oglądam, bo oglądam, ciekaw jestem jedynie jak się "skończy", ale z pewnością nie będę z utęsknieniem wyczekiwac kolejnego sezonu...
Serial jest dobry ale do najlepszego mu daleko, już bardziej podobał mi się serial Lost który można podciągnąć pod tą samą kategorię. Porusza zresztą temat który był wałkowany w dziesiątkach filmów i grach więc cały czas czekam aż mnie w tym serialu zaskoczą.
Nawet te istoty z wymiaru cieni to zwykli troglodyci a mogliby być czymś więcej.