PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735466}

Supergirl

2015 - 2021
6,4 11 tys. ocen
6,4 10 1 11499
5,7 6 krytyków
Supergirl
powrót do forum serialu Supergirl

Kara & Lena

ocenił(a) serial na 8

Co Wy myślicie o tej "parze" ? Wiem, w serialu sa przyjaciolkami, ale pełno jest filmów o tych bohaterkach, ktore niekoniecznie nawiazują do tego, zeby na tej przyjaźni pozostało :)

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

jak to powiedziała Katie McGrath w jednym z wywiadów "ludzie widzą to co chcą widzieć, nie możemy im zabraniać patrzeć na to w sposób, jaki tego chcą" (mniej więcej, specjalnie nie cytuje bo dokładnie nie pamiętam, ale wiadomo o co chodzi)...
z tego wniosek, że napięcie między nimi budowane jest specjalnie, aby nakręcić widzów ;p szczególnie po pojawieniu się wątku Alex/Maggie, scenarzyści wyczuli moment gdzie pojawiło się dużo nowych widzów ze środowiska lgbt, i teraz to widać, jak ludzie w internecie szaleją na punkcie supercorp ;)
według mnie to jest fajne, ale nigdy nic poza przyjaźnią się nie wydarzy ;) czekam na 18 odcinek, który ma być poświęcony Lenie ;p

aa no i Lena oficjalnie została potwierdzona jako regularna posta w 3 sezonie, nie mogę się doczekać :D

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Tak, szaleja i to bardzo :P był by ciekawy wątek, ale raczej nie możliwy :P

Regularna postac? Nie wiedzialam. Zanosi się wiec na bardzo ciekawy sezon :D
Dzięki za info :)

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Więcej Leny? No i dobrze. Ewentualne LGBT bis między nimi mi nie wadzi , chciałbym tylko by nie zostały wrogami bo kopiowanie relacji Clarka z Lexem byłoby nudne ;)

ocenił(a) serial na 6
Raister

sądząc po zapowiedziach finału 2 i ogólnie sezonu 3, albo będą pracowały razem albo ... nie wiem ;p w każdym razie przyjaźnić się będą na pewno, ale romansu to ja nie przewiduję, jedna lesbijska para na serial to i tak sporo ;p oczywiście byłoby fajnie, ale to serial "familijny", do tego nie był od początku kierowany do środowisk lgbt, w sumie dalej docelowo nie jest, chodzi o fanów komiksów ... a supergirl jako bi/les ? ;p nie wiem czy scenarzyści nie spodziewaliby się za dużej krytyki ;p
fani supercorp są ... fanatyczni? ;p ale jednak dalej są w mniejszości do fandomu karamel, co dla mnie jest kompletnym absurdem patrząc na to jak zachowuje się MonHELL ;p niech już zniknie z tego serialu ;p
w każdym razie Lena jako regularna postać - ucieszyła mnie bardzo ta wiadomość, szczególnie po odejściu Calisty, potrzeba nam silnych kobiet tak jak w 1 sezonie ;)

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Ok , friendzone u nich może być. Z drugiej strony jeżeli jedna para lesbijska zrobi wystarczająco dużo pozytywnego szumu to CW może zacząć sie zastanawiać. I np pojawi się (znany z Flasha) motyw wędrówek po alternatywnych światach gdzie np Kara na jeden odcinek wyląduje w świecie supercorp a CW będzie badać słupki oglądalności ;)

A co do Mona to przyznam że zatrzymałem się na rewelacyjnym musicalowym odcinku Flasha gdzie występowali razem z Karą i Jonem, a teraz będę nadrabiać zaległości. Więc nie wiem czy czegoś nie narozrabiał na nowo. Wcześniej z kolei zachowywał sie typowo dla swej roli czyli rozpieszczonego księciunia który musi dorosnąć. W sumie on mi jest obojętny dosyć. Jeżeli chodzi o męskie role to lubiłem Maksa w s1 (bo nie był stereotypowo czarnobiały) no i Win jest zabawny. Reszta towarzystwa mi po prostu nie wadzi :)

ocenił(a) serial na 6
Raister

tylko właśnie problem jest taki, że oglądalność supergirl spada :/ z każdym odcinkiem, powoli, ale jednak. co prawda nadal jest to drugi co do poziomu oglądalności serial tej stacji, ale w czasie emisji ma najniższą widownię w porównaniu do pozostałych :/ i boję się, że będą chcieli namieszać porządnie w fabule, aby to zmienić. i może to nie być dobre rozwiązanie :( mieli dobre pomysły w sezonie pierwszym, od początku był to serial feministyczny o silnych kobietach, Kara, Alex, Cat, a teraz? dowalili MonHELLLA ja się pytam po co? Kara została sprowadzona na ziemię, a dostajemy drugiego superbohatera, który przejął widowisko, do tego jest mega zarozumiały a Karę traktuje jak.... no porównajmy sobie jak Alex i Maggie traktują siebie nawzajem, a jak Mon traktuje Karę.. bez komentarza.
Lena miała zastąpić Cat w tym sezonie, jest dobrą postacią, ale jednak Calista to królowa, jej zastąpić się nie da ;p Lena jako postać ma sporo fanów, to jest na plus, tylko że większość z nich to fani supercorp, którzy mają nadzieję na związek ;p trochę tego nie rozumiem, szczególnie po 218, ale widać nie muszę rozumieć ;p
Ale cieszę się, że będzie więcej Leny w 3 sezonie, może powróci także stara dobra Supergirl z sezonu 1 ;) i zniknie monel (chyba:P )

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

A czy Mon jest popularny w Stanach? Mogli go dowalić dla wątku romantyczngo bo to jednak CW a oni uwielbiają takie historie. Poza tym sezon 1 o ile pamiętam to miał słabą oglądalność i gdyby CW nie wykupiło serialu to nie mielibyśmy Supergirl. Mon El był częścią większych zmian mających podnieśc oglądalność , tak mi sie wydaje przynajmniej.
Hmm ale nie do końca łapię co jest złego w tym jak Mon traktuje Karę? Nie mam zamiaru go bronić , ciekawy jestem po prostu. Dooglądałem do 2x18 i były scenki jak robił jej śniadanie , bronił jej , poświęcał się dla niej (chciał odlecieć z rodzinką).
No i on w zasadzie jest trzecim superbohaterem bo jest jeszcze Guardian (Jona nie liczę bo siedzi głównie w biurze).

Lena w Supercorp to nie problem bo może sie okazać że jest bi . A skoro jest lubiana to sama jej obecność podniesie oglądalnośc serialu. W sumie też ją bardzo lubię i w zasadzie ona oraz Lyra to chyba moje ulubienice w tym serialu (dlatego zachwycił mnie 2x18 bo obie wróciły :D)

Serio zniknie Mon El? Nie podpisali z nim kontraktu?

ocenił(a) serial na 6
Raister

tak, Monel mial podnieść oglądalność, ale nic z tego nie wyszło, tzn z tej oglądalności, spada cały czas a jego albo ktoś lubi, albo nienawidzi, mało kto jest po środku. np sytuacja gdy wyszło że jest księciem, nie powiedział o tym Karze, a później jak się bronił to powiedział jej że ją kocha, kompletnie nietrafiony moment, do tego jak się go zapytała czy kiedykolwiek miał zamiar powiedzieć prawdę to zamiast mówić od razu TAK to zaczął kręcić. teoretycznie zaczął się zmieniać, ale ta ich rozmowa w 219 na początku to dla mnie masakra, widzę nie oglądałeś to nie będę mówić o czym, w każdym razie popatrz uważnie na reakcje alex/maggie i kary także, później cały odcinek nic nie robił tylko się kręcił bez sensu ;p albo jak się zachowywał w 214 w stosunku do ojca Alex, ja rozumiem że ostatecznie miał racje, ale nie szanował zdania Kary bo musiał powiedzieć swoje, musiał.
całe to jego "bycie bohaterem" wynika z tego, że chce być bliżej Kary i jej imponować, co nawet do końca mu nie wychodzi. a nie powinno tak być, popatrzmy na Supergirl czy Guardiana, jego się do nich nie da porównać ;p
i tak, jest nawet kochany w stanach, przez nastolatki które wzdychają do komputerów jak tylko go widzą ;p to jest jego fandom, fani jako fani komiksów raczej go nie lubią albo są po środku, serial nosi nazwę SUPERGIRL a nie SUPERGIRL I MONHELL albo SUPERGIRL I INNI ;p
wstawienie Leny do fabuły było bardzo dobrym rozwiązaniem, ale Monela? może jakby był człowiekiem a nie obcym, a tak to zabrał Karze widowisko, teraz w internecie śmieją się z Kary i tworzą memy że jej postać scenarzyści uśmiercili w pierwszym sezonie a teraz jest tylko "duchem" w serialu.
a jaki miał kontrakt to nie wiem, ale na 99% albo zniknie na stałe albo przynajmniej na trochę. kilka sprawdzonych źródeł to potwierdziło, jeden gość który pracuje na planie napisał na twitterze "dzisiaj kręcona jest ostatnia scena Chrisa i Melissy w 2 sezonie, a może ostatnia na zawsze?" no i kilka osób potwierdziło że jedna główna postać umrze lub zniknie w finale i praktycznie wszyscy twierdzą że to on. w 100% nikt tego nie potwierdzi ale tak na 90% . ;)
nawet istnieje teoria, że scenarzyści specjalnie pokazują teraz, albo starają się pokazywać tą jego zmianę (co moim zdaniem średnio im wychodzi no ale jeszcze zostały 3 odcinki do końca) na lepsze, po to aby fanów bardziej zabolało to że zniknie, że może poświęcić swoje życie dla Kary i takie tam, teorii jest wiele, ale to już czysta wyobraźnia fanów ;p

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

No dobra , ja jestem pośrodku :D
I wiesz co myślę? Wszystko co było w relacjach Kary i Mon Ela przed musicalem było robione właśnie "pod musical" . Oni po prostu musieli się pokłócić by w musicalu móc sie pogodzić. Jasne , strzelił parę głupot ale co z tego? Czy rozpieszczony księciunio z innej planety zachowałby się inaczej? Co do 2x14 to owszem. Musiał bo kochał Karę i chciał ją ostrzec. W związku trzeba czasem iść va banque żeby ochronić osobę którą się kocha. Samo ślepe przytakiwanie nic nie daje.
A 2x19 (obejrzałem już :D) to chodzi o tą gadkę o policji? Chciał sie po prostu przypodobać Karze , okazać że ją wspiera itp , tak go przynajmniej odebrałem. A to że nic nie robił to zarzut? Przecież gdyby coś zrobił to też by było źle bo uznałabyś zapewne że spycha Karę/Maggie na bok , mam rację? ;)

Wiesz co , ten serial to nie tylko LGBT. Tam jest też inny trudny temat poruszany , mianowicie tolerancja dla obcości. Tego dotyczy wątek Cadmusa i kosmitów. Co z tego że Mon El jest z kosmosu? Czy gdyby był człowiekiem i zachowywał się tak samo to by coś zmieniło? Fani komiksów z tego co wiem to krzywią się na niego bo w serialu go osłabili. Daxamici w komiksach są co najmniej tak samo potężni jak Kryptończycy (jak nie bardziej). A w serialu Mon odstaje wyraźnie od Kary właśnie po to by jej nie przyćmić.
Czy owe memy o których piszesz wyśmiewające Karę są tworzone przez przeciwników/przeciwniczki Mon Ela? ;)

Heh jeżeli on zginie to już przewiduję wielką dramę gdy ożyje, wróci a Kara będzie z kimś innym :D Obym się mylił ;)

W kazdym bądź razie dzięki za wyjaśnienie tej niechęci wobec niego :)

ocenił(a) serial na 6
Raister

z tym, że może gdyby był człowiekiem chodziło mi o to, że wtedy nie zostałaby tak podważona postać Supergirl jak jest teraz. popatrzmy na Guardiana, jest pomocny, ale jest z boku, nie w centrum. a Monel stał się drugim superbohaterem, i to przeszkadza widzom, że serial był i powinien być nadal o silnych kobietach, tak jak to było w sezonie pierwszym. to trochę tak jak z tym, gdy pojawiał/ pojawia się supermen. jest fajnie, ale to nie serial o nim ;p fajnie o zostało pokazane w jednym z pierwszych odcinkow w 1 sezonie gdzie James przywołał Supermana by pomógł Karze a ona się wkurzyła i wyrzuciła go za drzwi. Więc ja byłam pewna, że scenarzyści zdają sobie sprawę z tego kto jest główną postacią w tym serialu haha ;p

i tak, chodzi mi o gadkę o policji, myślałam że rzucę laptopem jak to usłyszałam hahaha (będąc superbohaterem ...) wtf? ;p a to że nic nie robił w tym odc to mi nie przeszkadzało, a nawet lepiej, bo to Maggie i Kara były w centrum i za to uwielbiam ten odcinek, tylko mogli mu napisać chociaż trochę lepsze dialogi, jak się odezwał raz na 15 min w stylu "ej, znajdziemy ją" no to tylko się za głowę złapałam, no co Ty nie powiesz ;p
A może mój problem jest taki, że nie oglądałam Flasha hahaha ;p w jednym odcinku cały czas się kłócą, Kara wszystkich po kolei pyta co ma zrobić, na końcu się rozstają, a w następnym są razem i nic nie zostało wyjaśnione hahaha ;p

a te memy to tworzone są przez różnych ludzi, tutaj reguły nie ma ;p ale po części przez przeciwników Monela na pewno ;p i sporo przez fanów Leny, którzy nie trawią go bo chcą supercorp hahaha
ja jeśli chodzi o supercorp to jestem neutralna bo po prostu nie wierze w to, że kiedykolwiek coś się wydarzy, ale Monela nie lubię, kogo jak kogo, Karę mogłabym widzieć w związku z Jamesem czy Winem, ale nie z nim ;p

prawdopodobnie nie umrze tylko zostanie wysłany gdzieś w kosmos, wtedy jest realna szansa na jego powrót w przyszłości, scenarzyści chcą sprawdzić jak będzie wypadała oglądalność i czy jest sens przywracać go do serialu itd szczególnie, że nie zobaczymy ojca Alex już w tym sezonie (w kolejnym najpewniej tak), Rea na 99% przeżyje bo ma już podpisany kontrakt na przyszły sezon, to samo z CADMUS, sprawa nie zostanie zakończona w tym sezonie. Do tego dojdzie nowa główna "zła" postać, pojawi się w finale 2. Więc jak widać nadal mamy dużo niewyjaśnionych wątków (ludzie się śmieją że w finale będzie sieczka i nikt nie będzie wiedział o co chodzi bo wsadzą tyle wątków na raz, że nie sposób się będzie połapać) dlatego dla kogoś po prostu zabraknie miejsca na kolejny sezon, i to najpewniej będzie Monel.

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Guardian jest z boku bo nie jest facetem Kary ;)

Jeeeju? Nie oglądałaś Flasha? No to koniecznie obejrzyj bo ten musical jest świetny. Kara ma boski głos a np Moon River w jej wykonaniu to perełka :)

Supercorp ...raany nie sądziłem że doczekam czasów gdzie ludzie będą wywierać presję na stacji tv by umieściła związek lgbt w serialu ...i to już drugi. W sumie to oznacza że żyjemy w mniej homofobicznym świecie niż mi się zdawało , i dobrze ;)

A o Mon Elu już nie piszę bo w sumie Cię rozumiem , mnie w Arrow wkurza Felicity więc luz ;)

Rea przeżyje? Ciekawostka. W sumie wredna jest ale ok. W pierwszym sezonie szkoda mi było Kryptończyków (zwłaszcza ciotki Kary) ale Rea jest mi obojętna (choć za ubicie Kevina Sorbo powininenem jej życzyć wszystkiego najgorszego bo mam do niego sentyment za Herculesa :D).

Cadmus tworzy ciekawy wątek więc cieszę się że to będzie ciągnięte dalej. A co do nowego przeciwnika to wiadomo coś wiecej kto to będzie?
Dzięki za informacje ;)

ocenił(a) serial na 6
Raister

dobra, więc SPOILER ;p

to będzie General Zod (znany z komiksów Kryptończyk, można o nim poczytać w necie)
w finale 2 sezonu "przejmie" umysł Supermena który weźmie Supergirl za wroga i będzie z nią walczył, a świadkami tego będą Meggie i Alex. widziałam zdjęcia z planu, będzie fajna bitka :D

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Ooo czyli jest szansa też na Ursę (kolejna silna kobieta ;)) )

Kuzynowstwo sie pobije? No to będzie fajnie :D Dzięki ;)

użytkownik usunięty
jenniferbeals

Jeśli serial ma być o silnych kobietach, to nie wyklucza to pokazania ich relacji z mężczyznami. Dlaczego silna kobieta ma godzić się na związek z kimś słabym ? Tylko z tego powodu by jej nie przycmił?
Mój problem z Mon-Elem polega na tym, że scenarzyści tłumią jego zdolności by pokazać jaka Kara jest wspaniała. Przecież musi posiadać inne zdolności niż tylko siłę.
Mon-El był rozpieszczonym księciem, który miał określony sposób postępowania z kobietami i w jego relacji z Karą to nie wyszło. Mnie przekonuje jego argumentacja, że czuje się zagubiony, bo nie może jej chronić (sama się obroni), niczego jej nakazać i zaimponować będąc Badasem, Houston mamy problem, moja dziewczyna to superbohaterka.
Na plus były też momenty, gdy Mon-El dochodził do wniosku, że nie chce być bohaterem, wystarczy mu bycie barmanem.
Skoro tak to po co pakuje się go do Agencji, gdzie służy za statyste.
W porównaniu z Jamesem z pierwszego sezonu Mon-El jest dużo ciekawszy;)

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Ooo już wiem kto mógłby zastapić Mon Ela :D Człowiek , nie ma super mocy no i wyrażał swe zainteresowanie Karą w crossoverze :D

Wiesz kto? ;)

PS: A miny nastolatek wielbiących Mon Ela byłyby bezcenne gdyby do tego doszło :D

ocenił(a) serial na 6
Raister

nie mam zielonego pojęcia o kim mówisz ;p o kim ? :D
jak mówię, nie oglądałam to nie wiem :(
wgl jak dla mnie to Kara powinna być sama i się zająć byciem Supergirl, ale jak wszystkich parują to wszystkich ;p

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Crossovera też? Nie chodzi o musical tylko o inwazję obcych :D

Chodzi o Micka (pojawiał się w LoT i Flashu a w crossoverze miał zabawne dialogi z Karą). Nastolatki by rzucały laptopami gdyby to on zastapił ich bożyszcze :D

No w sumie Kara mogłaby być sama ale to CW więc nie może :)

ocenił(a) serial na 6
Raister

nie widziałam nic po za supergirl, kompletnie nic ;p sprawdze sobie na yt, może są jakieś sceny z tego co opisujesz ;p czemu ponieważ to CW to nie może być sama? ;p

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Kosmici atakują Ziemię i Flash leci po pomoc do Supergirl , wszystko z okazji 100 odcinka Arrowa . W samej Supergirl jest tylko akcja jak Barry z Cicsco po nią przychodzą , natomiast główna fabuła jest we Flashu , Arrow i LoT . Przy okazji Kara poznaje całe towarzystwo ;))

Co oglądam coś od CW to bum, romans i dramy okołotowarzyszące romansowi. Najstraszniejsze rzeczy sie dzieją pod tym względem w Arrow. Taka stacja widać. Dla porównania Netflix też ma swój świat super hero ale tam romans jak już sie trafia to schodzi na drugi plan :)
I wiesz...niezależnie z kim Kara będzie to tego kogoś będzie dużo, właśnie dlatego że CW takie znaczenie nadaje tego typu wątkom :)

ocenił(a) serial na 6
Raister

o shiiiit lincoln z prison break? :D padłabym trupem widząc ich razem hahahahaha :D a scena fajna :D jeżeli dobrze pojmuję który to Mick :D

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Taaak to on :D Dominic Purcell :) Fanki Mon Ela rzucałyby talerzami w monitor ile razy Mick by się tam pokazał :D

ocenił(a) serial na 6
Raister

fanki Monela będą to robić po finale, jestem pewna :D
ale spoko, mi tam nie przeszkadzają romanse w supergirl, nawet spodziewam się, że w 3 sezonie Lena kogoś pozna, skoro ma być regularną postacią. wiadomo, że będzie miała jakąś akcje z Winnem w finale, ale to najprawdopodobniej tylko biznes albo pomogą sobie nawzajem w jakiejś sprawie, do końca nie wiem jakiej dlatego nie chcę nic więcej pisać.
tylko właśnie żałuję trochę, że inne wątki na tym cierpią, Supergirl na przykład, albo relacja jej i Alex, tego mamy dużo mniej w porównaniu do 1 sezonu :/

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Oj nie Lena i Winn biznesowo może być ale nie romansowo. Ja chcę drugi stabilny związek w Supergirl a Winn i Lyra są świetni ;)
W pierwszym sezonie nie było LGBT no nie? Alex weszła w związek więc siłą rzeczy ma mniej czasu dla Kary. Jasne że fajnie sie je oglądało w s1 ale coś za coś. Poza tym musi być też czas na superherosowanie czyli jak w s1 ściąganie kotów (a w zasadzie węży :D) z drzew itp ;)
Żeby wszystko porządnie ogarnąć to odcinek musiałby być dłuższy a tak się nie da póki co ;/

ocenił(a) serial na 6
Raister

Chyba Winn pomoże Lenie w czymś związanym z Cadmus, ale to spekulacje, wiadomo tylko że nakręcali sceny winn/Lena oraz winn/Lena/Lillian. Jeszcze są spekulacje że i Lena i winn przejdą na stronę Cadmus :p ale ja w to wątpię, kto jak kto, ale winn ? :P
I tak, w pierwszym sezonie nie było lgbt.
Właśnie o to chodzi, podowalali tyle nowych wątków i nie da się wszystkiego pomieścić, Cadmus zostaje, Rea zostaje, do tego dochodzi Generał, Leny będzie jeszcze więcej, ja nie wiem jak oni to chcą pomieścić :p już nie mówię o Maggie, fani sanvers w tym ja chcą ją lepiej poznać:p albo ojciec Alex, on to chyba ucierpiał na tym najbardziej, a myślę że ciekawie by było wprowadzić go do fabuły.
Wszystko przez Monela :p jest na drugim miejscu pod względem czasu antenowego zaraz po Karze, później długo długo nic i dwa razy mniej Alex I dalej reszta. Dobra, już na niego nic nie gadam :p

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Nie strasz z tym Cadmusem bo to by znaczyło że Lena stanie sie wrogiem (no chyba że to jakowyś podstęp będzie);/
W Winna nie uwierzę chyba że będą go szantażować skrzywdzeniem Lyry. No ale jak by nie było to zapowiada sie ciekawie ;)

A co do czasu antenowego to będzie cięzko , nawet bez Mon Ela (ale tylko jeżeli ktoś inny sie pojawi na jego miejscu) , jeżeli nie to może jakos dadzą radę. Trzeba być dobrej myśli :)

ocenił(a) serial na 6
Raister

LENA I MONHEL W PROMO 2x21 WTF PADAM ZE ŚMIECHU :D
jestem po 20 odc jakby ktoś chciał o nim pogadać;)
no i po ważnym promo właśnie 2x21, będzie grubo :D

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

hej hej ! Przeczytalam o czym tutaj pisaliscie i postanowilam obejrzec promo 2x20 i 2x21 ;o szoook ;D
nie mialam jeszcze okacji zobaczyc 2x2o tak jak Ty , ale sadze ze beda to bardzo dobre odcinki ;D

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

Powiem Ci tak, 19 nic nie przebije, ale 20 nie był zły :) teraz mam podwyższone wymagania po 19 dlatego ciężko mi ocenić :p ale ostatnie 10 min mega, a promo 21 to już wgl :D nie mogę się doczekać sceny w barze gdzie będą wszyscy, ogólnie nie mogę doczekać się dwuodcinkowego finalu :D bałam się trochę, że wszystkich postaci nie da się upchać, zapomniałam że jeszcze pani prezydent się pojawi, o Supermanie i Megan chyba pisałam. Więc oprócz rodziców alex to chyba nie zabraknie nikogo :p

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Tak, wiem 19 byl meega i raczej juz nic go nie przebije chodz final (mam nadzieje) bedzie równie ciekawy ;D wlasnie teraz zabieram sie za ogladanie 2x20, zobaczymy co oni tam utworzyli ;D

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

napisz jak wrażenia, szczególnie jeśli chodzi o Lenę haha :D

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Hmm powiem tak, po ostatnim odcinku tutaj czekalam na chociazby jeden moment Alex z Maggie a tu nic..;/ no, ale dobra zostawmy to.
Od dluzszego czasu cos do pwiedzenia mial James i to bylo ok :)
Lena, oj ta nasza Lena ;D Znowu okrutnie wykorzystana..widac, ze momentami brakuje jej tego by matka byla z niej dumna.. a tu nowu klaps..

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Tak troche starała sie przyrównać Rhea do swojej matki.

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

kurde ja od dawna wiedziałam że Floriany nie będzie w tym odcinku to się nawet nie nastawiałam, ale Alex... jej scena z tym dzieciakiem na początku - MEGA :D aż żałuję, że mieliśmy tutaj Jamesa w centrum, w każdym innym przypadku wydaje mi się, że to Alex namówiłaby go do rozmowy i mielibyśmy fajnie ukazany jej stosunek do dzieci, może dałoby to coś na przyszłość... ale w supergirl raczej dzieci nie będzie, także można sobie tylko pomyśleć ;p
A co do Leny, to ona przecież w 18 widziała Kare z Monelem i teraz zobaczyła supergirl i Monela i na moje rozumowanie powinna go rozpoznać, dodać 2 do dwóch i w końcu zrozumieć że Kara to Supergirl ;p
ale chyba mało to jest ważne skoro mielismy w promo to co mieliśmy, sugeruje to... ślub? ;p nie mam pojęcia, ale na pewno albo są na dragach albo matka kontroluje ich umysły haha ;p

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Wgl mnie smieszy fakt, że nikt nie poznaje Kary bo nosi okulary :D hahah. Nawet kiedys Maggie powiedziala do Alex, ze okulary sa nie wystarczajace i domyslala sie, ze Kara to Supergirl.
Tak, Lena powinna sie domysles po pierwsze, ze sa przyjaciolkami i dosc często sie widza (jak nie z Kara to z Supergirl) no ale wlasnie chyba im to ktos kontrolujee albo cos biora :P haha

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

Ciekawa jestem bardzo czy dojdzie do ślubu czy uda się go uniknąć :p wiem że Lena w końcu się opamięta ale nie wiem dokładnie kiedy :p
No właśnie, Kara powinna wziąć te uwagi do siebie, Alex jej zawsze mówiła o tym to przestała ją słuchać, ale Maggie :p wiem, ona jest pokazywana jako mega inteligentna, ale też nie przesadzajmy z Leną, niby głupia nie jest ale do tej pory się nie zorientowała :p ale w finale już raczej wyjścia nie będzie a w 3 sezonie na pewno będzie znała prawdę. AA chyba że Kara zrobi akcje tak jak z Cat I weźmie do pomocy Jonna:p no ale jak mają być jeszcze lepszymi przyjaciółkami to już niech da spokój :p

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Wlasnie, niech da juz spokój ;p

ocenił(a) serial na 10
angel94_filmweb

Okulary to tradycja. Skoro Clarka nikt nie poznaje to Kara może je nosić. Bazuje to na tym że ludzie widzą to w co wierzą że może być możliwe a co nie pasuje to podświadomie wypierają :)

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Oj będzie będzie przekozacko wręcz :D

ocenił(a) serial na 6
Raister

a jeszcze co do tych moich wypocin na temat Monhela i tego że zabiera Karze widowisko, dzisiaj forum supergirl szaleje po 220 a oto przykładowa wypowiedz "Just watched last nights episode and how f**king dire? I don't even mind it when Sanvers aren't a focus or there's no Maggie since Kara as Supergirl is always a draw, it's why I stuck with S1 despite its cheese, but where was Kara last night? She was a bloody background character at best and did f**k all. Alex was just given the paperwork agent role back at the DEO and even she felt more useful trying to help out Jimmy and the Rhea sitch than Supergirl. Awful."
i ja osobiście się zgadzam w 100%

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Cóż , to był odcinek Jamesa i to on tu zagrał pierwszo planową rolę. Całkiem nieźle mu to wyszłó nawet ;)

ocenił(a) serial na 6
Raister

uwaga SPOILER :D

http://www.farfarawaysite.com/section/supergirl/gallery22/gallery21/hires/10.jpg
na tej fotce Hank trzyma Phantom Zone Projector, to właśnie tam zostanie wysłany Mono... chyba ;p spekulacje zaczynają się potwierdzać ;p na 99% ;p

ocenił(a) serial na 10
jenniferbeals

Ja sie zastanawiam czy w obliczu inwazji DEO i Cadmus połączą siły ;)

ocenił(a) serial na 6
Raister

W barze spotkają się Alex, Maggie, Kara, Winn, James, Lillian, Hank, Cat, pani prezydent, chyba Jonn ale tego pewna nie jestem. w 21 wszyscy razem będą walczyć z inwazja. W 22 jednak Cadmus będzie chciało zabrać co swoje :p dlatego finał jest dwuodcinkowy, najpierw Cadmus I deo kontra daxam a w 22 deo kontra Cadmus. No I jeszcze w 22 będzie Superman i Megan :)

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Po tym co tu piszesz to nic tylko czekac na final ;D naprawde wciagnelo mnie to wszystko, chodz poczatkowo nie bylam zbyt optymistycznie nastawiona do tego serialu, ogladalam chyba glownie przez Alex :)
teraz jest moooc, oby tak daleej ;D

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

Ja zaczęłam oglądać z 3 miesiące temu jak się na tumblerze natknęłam na gify z serialu i zorientowałam się że występuje para lesbijek :p w kilka dni obejrzałam wszystko i koniec :p jeszcze po pilocie trochę byłam sceptyczna bo Melissa na początku nie grała za dobrze, takie jest moje zdanie ... Ale się rozkręciła, no i wiedziałam że Alex i Maggie będą w 2 sezonie dlatego chciałam obejrzeć jak najszybciej :p
Noo ja już się doczekać nie mogę, żałuję tylko że zostały dwa odcinki i koniec sezonu :(

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Tak, mam podobne zdanie, Melissa nie grała zbyt dobrze i to takie nudnawe i przewidywalne bylo.. ale, ale juz jest lepiej, bylo lepiej z odcinka na odcinek i teraz jestem usatysfakcjonowana (momentami nie do konca) jej gra aktorska :)
Nie ma co ukrywac, tez glownie czekalam na watek Alex i Maggie, dwie piekne kobiety z pistoletami w dloni, dobra rzecz i niech trwa jak najdluzej !! ;d

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

widziałaś zdjęcia z planu jak Maggie nagrywała strzelaninę ? O boże, to już jest kanon :D

https://pbs.twimg.com/media/C82MCLPVoAARKyZ.jpg
albo
https://pbs.twimg.com/media/C9d4wIRXUAEU3WH.jpg

A Melissa to moim zdaniem uczy się aktorstwa na planie, szczególnie od Chyler :p
Nie wiem w czym grała wcześniej, ma sporo obserwujących w mediach społecznościowych to wnioskuję że była już znana wcześniej, ja jej nie znałam.
Ale np patrząc na odcinek 219 to moim zdaniem Floriana zagrała dużo lepiej od niej. U Kary nie widziałam takiej rozpaczy jak u Maggie. Miała jedną okazję, w scenie na balkonie z Jonnem i nie wykorzystała szansy, mogła pokazać dużo więcej. Ale to moje zdanie :)

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

Oooo Fu**ck ! Pierwsze zdjecie wymiataaa ! ;D Jakie to jest ujecie!
Po prostu Boskie ;D
Ja tez jej wczesniej wgl nie kojarzylam..
Tak, Floriana zagrala wieksza dramaturgia jak dla mnie, ale pewnie dlatego, ze doswiadczenie jest po jej stronie :)
Nie zmienia to faktu, ze Floriana ocieka swa zajebi***stoscia :)

ocenił(a) serial na 6
angel94_filmweb

Noo fotek jest dużo więcej, ona się głównie śmiała wtedy na planie, komicznie to wyglądało :p ale efekt najważniejszy w postaci super sceny, może nie będzie długa, ale na pewno udana :D
Można znaleźć sporo na Twitterze i tumblerze, to było tak z 3 tygodnie do miesiąca czasu temu nagrywane.
Mówisz że Floriana ma większe doświadczenie ? Misie właśnie wydawało że odwrotnie, filmografię ma trochę słaba ... niestety, bo moim zdaniem zasługuje na dużo więcej. Chociaż może teraz niech zostanie tylko przy Supergirl :p
Katie to ma doświadczenie :p już nie jeden raz grała lesbijkę hahaha może też dlatego tyle fanów chce supercorp :p

ocenił(a) serial na 8
jenniferbeals

udana na pewno, tak jak napisalas :)
Filmografie, może i ma słaba, ale ja ją kojarzylam juz wczesniej np stad gdzie tez grala lesbijke
:P
https://www.youtube.com/watch?v=6rFoExrzk9I i to takie moje odczucie.
Katie tez juz widzialam w tej roli :P znam ja jeszcze z opowiesci Merlina P: