PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60229
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Moim zdaniem SoA są rewelacyjni, a że już skończyłam oglądać wszystkie sezony, szukam czegoś równie dobrego. Dużo akcji, zoorganizowana przestępczość, wciągająca fabuła. Znacie coś takiego

ocenił(a) serial na 8
LordProtektor

Najlepsze seriale o zorganizowanej przestępczości do The Wire i Sopranos. Ale mają trochę inny charakter niż SoA, wolniejsze tempo, większy autentyzm.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Większy autentyzm ? czy ja wiem , SoA jest wzorowane na prawdziwych MC , przy produkcji współpracowali byli i obecni członkowie HA MC , nawet kilku byłych Aniołów gra tam :P

ocenił(a) serial na 8
Seiya91

I myślisz, że prawdziwe MC handlują bronią z irlandzkimi terrorystami, strzelają się z meksykańskimi kartelami i mordują ludzi w biały dzień bez żadnych konsekwencji? Sama struktura MC i przedstawienie klubu jest wiarygodne, ale serial stawia bardziej na wartką akcję niż realistyczne pokazanie działalności takiej organizacji.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Poczytaj o początkach Hellsów , Bandidos czy Mongołach zresztą do teraz HA uważa się za grupę przestępczą . Zresztą SoA nie działa bez konsekwencji , przemawia za tym odsiadka większości członków po ataku na Zobell'a , 5 lat Opieg'o , Lewitza czy Otto . Mając kupione władze lokalne mają pole do popisu w Charming czy w okolicach :P

ocenił(a) serial na 10
Seiya91

poza tym IRA to nie terroryści :P

ocenił(a) serial na 8
Seiya91

Ale ja zdaję sobie sprawę z tego, że wiele z MC to grupy przestępcze, sporo o tym czytałem. Ale wątpię, żeby ich działalność polegała na sprzedawaniu sprowadzanych z Europy RPG meksykańskim kartelom narkotykowym (chociaż podczas skandynawskiej wojny między HA a Bandidos w ruch poszła nawet broń przeciwpancerna). Wiele też uchodzi SoA na sucho, choćby morderstwo tego Murzyna, który brał dział w zamachu na Jaxa czy latynoska wojna gangów z ostatniego odcinka.

Nie zrozum mnie źle- uwielbiam ten serial, ale traktuję go bardziej jako serial akcji, z ciekawymi postaciami, genialną muzyką i oryginalnym, motocyklowym tłem, niż jako fabularne pokazanie działalności takiej organizacji (jak Sopranos).

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Ja nie bronię serialu ale nie można też powiedzieć że im wszystko uchodzi na sucho . Dużo daje to że wiele rzeczy nie wychodzi na jaw dla reszty społeczeństwa , dwa Charming "uwielbia" Sonsów i nie będą zeznawać przeciwko im czy to z uwielbienia ( w końcu chronią miasto ) czy też ze strachu , podam CI przykład Mongołów praktycznie wszystko im uchodziło na sucho dopóki nie wszedł w grę agent specjalny ATF :)

ocenił(a) serial na 10
LordProtektor

http://www.filmweb.pl/serial/Bikie+Wars%3A+Brothers+in+Arms-2012-654982 6 odcinkowy miniserial o prawdziwych wydarzeniach w Australii :) Bandidos MC vs Comanchero MC :)

ocenił(a) serial na 7
Seiya91

Wielkie dzięki, Seiya.

ocenił(a) serial na 10
LordProtektor

Southland sprawdz :)

ocenił(a) serial na 8
LordProtektor

Breaking Bad

LordProtektor

polecam The Shield i Oz