Jako, że bohaterowie SONS OF ANARCHY są bardzo różnorodnie przez nas odbierani, myślę, że fajną zabawą będzie przeprowadzić konkurs na najpopularniejszego bohatera. Na forach wielu seriali taki już się odbył bądź odbywa, więc myślę, że nie zaszkodzi podebrać tego pomysłu i w tym przypadku.
Zabawa jest bardzo prosta. Otóż polega ona na przyznawaniu naszym ulubionym bohaterom kolejno 3, 2, 1 pkt. W każdy piątek głosy będą zliczane i bohaterowie, którzy zdobyli ich najmniej nominowani będą do odpadnięcia z zabawy i w związku z tym przez kolejne kilka dni (do wtorku, kiedy będą zliczane 'negatywne' głosy) będziemy głosować, która dwójka powinna opuścić grę. Po kolejnych głosowaniach powinniśmy wyłonić bohatera, który najbardziej przypadł nam do gustu.
Lista nominowanych :
Jax Teller
Gemma Teller - Morrow
Clay Morrow
Opie Winston
Bobby Munson
Tig Trager
Tara Knowles
Chibs Telford
Juice Ortiz
Half-Sack Epps
Piney Winston
Wayne Unser
Marcus Alvarez
Romeo Parada
Luanne Delaney
Lyla
Jacob Hale Jr.
Elliott Oswald
Kozik
Rita "Cherry"
Miles
"Big Otto" Delaney
Happy
Agentka June Stahl
Zastępca szeryfa David Hale
Have fun ;D
Mam pytanie do autorki wątku, "najmniej" to ile wg ciebie?
Patrząc teraz na na głosy to jakieś 9 postaci jest bez żadnego punktu i ciekawa jestem czy połowę obsady będziesz nominowała do odpadnięcia? Ci co mają 1, 4 pkt też będą nominowani? Bez sensu jest taka zabawa, skoro nie ma podanych dokładnych zasad.
Skoro jest wielu bohaterów z liczbą punktów równą zero to właśnie oni będą wytypowani do odpadnięcia z zabawy. Proszę wybaczyć brak dokładności z mojej strony.
Chyba wśród nominowanych brakuje ex-onanisty Chuck'ego ;D Jak na to nie patrzeć jest to dosyć ciekawa postać ;D
Jako, że dzisiaj piątek przyszła pora na wyniki pierwszej części zabawy. Kształtują się one następująco :
1. Jax Teller - 28 pkt
2. Chibs Telford - 27 pkt
3. Opie Winston - 24 pkt
4. Tig Trager - 20 pkt
5. Juice Ortiz - 13 pkt
6. Half-Sack Epps - 9 pkt
7. Happy - 8 pkt
8. Big Otto Delaney - 7 pkt
8. Wayne Unser - 7 pkt
9. Piney Winston - 6 pkt
10. Gemma Teller - 4 pkt
10. Bobby Munson - 4 pkt
11. June Stahl - 3 pkt
11. Tara Knowles - 3 pkt
12. Clay Morrow - 2 pkt
13. David Hale - 1 pkt
-------------------------------
Bez punktów pozostali :
Marcus Alvarez
Romeo Parada
Luanne Delaney
Lyla
Jacob Hale Jr.
Elliott Oswald
Kozik
Rita "Cherry"
Miles
i to właśnie oni są nominowani do odpadnięcia z zabawy. W związku z tym, że tych bohaterów jest aż 9 muszę zmienić troszkę zasady, a mianowicie głosujemy na czterech bohaterów (punktacja 4, 3, 2, 1), którzy po zakończeniu głosowania odpadną z zabawy. Oczywiście jest to GŁOSOWANIE NEGATYWNE, a więc im więcej dany bohater ma punktów, tym bliżej jest odpadnięcia z zabawy. Wyniki podsumuję we wtorek i wtedy też rozpocznie się kolejny etap głosowania pozytywnego.
Na prośbę dwóch osób do listy pozytywnej dodaję byłego onanistę Chucka :D
UWAGA : MARCUS ALVAREZ ma 1 pkt i w związku z tym nie powinien znajdować się na liście nominowanych do odejścia z gry. Mój 1 pkt otrzymuje w takim razie LYLA. W związku z tym, że nie zauważyłam komentarza DOMINISa należnych punktów nie otrzymał również Juice (3) i Tig (2), co na szczęście nie zmieniło wyników tego tygodnia. Wybaczcie kolejne niedopatrzenia z mojej strony. Jeśli ktoś zauważy coś podobnego proszę o wiadomości. Każdemu może się zdarzyć, nie ? ;)
Podliczyłam negatywne głosy, które przydzielaliśmy bohaterom. Kształtują się one następująco :
Jacob Hale Jr. 32pkt
Elliot Oswald 17 pkt
Rita 17 pkt
Lyla 16 pkt
Luanne 15 pkt
Miles 8 pkt
Romeo 8 pkt
Kozik 4 pkt
W związku z tym odpadają : Jacob Hale, Elliot Oswald, Rita oraz Lyla.
W związku z tym, że nikt się nie zainteresował zmianą w formie głosowania zostaje tak jak jest. Pozytywna lista:
1. Jax Teller
2. Chibs Telford
3. Opie Winston
4. Tig Trager
5. Juice Ortiz
6. Half-Sack Epps
7. Happy
8. Big Otto Delaney
8. Wayne Unser
9. Piney Winston
10. Gemma Teller
10. Bobby Munson
11. June Stahl
11. Tara Knowles
12. Clay Morrow
13. David Hale
Do piątku głosujemy na trzech ulubionych.