Fajny serial a najciekawsza postac dla mnie to Cameron :) Podoba mi sie gra aktorki i charakter tej postaci. Ale nie rozumiem jednego - ona jest robotem a wydaje sie ze posiada ludzkie uczucia, przynajmniej czesciowo. Co bedzie sie z nia dzialo w pozniejszych odcinkach? Jestem strasznie ciekawa jak potoczą sie jej losy itp.
serial nie jest az tak popularny w USA zeby brali jego istnieje w ogole pod uwagę przy robieniu filmow, co dopiero brali jakiegos aktora/postac z serialu do filmu.
Prace nad Terminatorem 5 podobno zostały już rozpoczęte. Co do Summer Glau to podobno zmieniła agencję telentów (czy jak się to nazywa) więc być może teraz będziemy ją mogli częściej zobaczyć w filmach.
Tak, mam nadzieję, że teraz sie rozkręci jej kariera, bo to jak gra w T:SCC to mistrzostwo. Uważam, że obok T-1000 w T2, to najlepiej zagrany terminator w historii!
Owain Yeoman jako Cromartie również moim zdaniem gra bardzo dobrze. Jego postać najbardziej przypomina klasycznego terminatora z filmu.
przyznam Ci racje ale zauważ, że już same rysy jego twarzy są jakby takie konturowe, sztuczne, jak u Arniego, dlatego nie musi sie specjalnie starać, aby zachować kamienną twarz w filmie. Natomiast to co robi Summer mnie rozbraja. Np: porównaj dowolną scene gdy jest terminatorką a gdy jest Alison, albo ta scena z "I love you John", ja normalnie przy tym odpadam.
Mnie padło w oko to zdjęcie:
http://www.summer-glau.net/gallery/displayimage.php?album=113&pos=9
Wygląda całkiem jak terminator :P No chyba, że pozował. Co do Summer Glau to mimikę twarzy rzeczywiście ma świetną.
Ja nie moge, nie widzialem tych zdjęć! To jego spojrzenie, jakby kadr wyjęty z serialu. Summer tutaj jak dla mnie, przepiękna.
Summer Glau rewelacyjna laska i genialnie zagrala w Kronikach:-) 10/10
Genialna mimika twarzy-fajne foty
Ale Cromartie tez daje rady
Obecny Cramartie jest grany przez Garret'a Dillahunt'a. Yeoman to Croamrtie z pierwszego odcinka pierwszego sezonu :P
MojÄ ulubionÄ postaciÄ też jest Cameron. Summer doskonale wczuÅa siÄ w rolÄ, i maÅa poprwka, ona (Cameron) nie jest robotem, tylko cyborgiem, a to różnica.
Moja ulubiona postacia tez jest Cameron. Summer doskonale wczula sie w role, i mala poprwka, ona (Cameron) nie jest robotem, tylko cyborgiem, a to roznica.
Do roli zlego terminatora najbardziej pasowalby Owain Yeoman.
Cromartie dawal rade ale jakos zrobilo mi sie go szkoda jak dostal wpier@#$ od rodziny Connor'ow.
czy ktoś z Was wie, albo ma jakiś link, gdzie poruszają temat co Cameron pisała jak ratowali Dereka?
W tym odcinku Cameron pytała się co oznacza kiedy ludzie piszą liściki, dla osoby która zmarła(ta co skoczyła z dachu), Cameron rozwalając/zabijając terminatora Vicka(czyli jednego ze swoich) też napisała mu liścik...
Albo po prostu napisała go tej która skoczyła z dachu, naśladując Johna i innych ludzi.
Powiem krótko - Ja oglądam serial tylko ze względu na Cameron i jej wątki miłosne z Johnem. Odcinki bez Summer Glau to strata czasu.
i ja tak myśle gdyby nie ona to kroniki były by serialem śrdednim a z nią są bardzo dobre a tak przy okazji jak myślicie ile summer za tą role skasowała jak tak myśle ze z 10 mln letko
a w życiu! najlepiej zarabiającym obecnie w USA aktorem serialowym jest Hugh Laurie (gra dr Housa) i dostaje bodajże 300 tys $ za odcinek, czyli za 22 odcinki (tyle ile nakręcono od Kronik SC) dostałby 6,6 mln - czyli nawet nie 10 mln - a Kroniki SC nie są:
a) tak popularne w USA jak House
b) Summer nie gra głównej roli...
a i letko się lekko pisze.... ;)
Ja myśle, że raczej nieco mniej, bo zauważcie, że narazie jej dorobek aktorski był niestety nieduży.
Ale chyba zaczęto się nią interesować, wnioskuje po zmianie agencji talentów, albo też sama doszła do wniosku, że dużo znaczy!
Ostatnio się tak zastanawiałem nad taką kwestią:
Jeśli ktoś cię pyta o najlepszego aktora to zawsze wiadomo, jaka jest elita (DeNiro, Pacino, Brando, Norton itp....),
ale kiedy pytanie dotyczy aktorki to tak na dobrą sprawę ciężko kogoś jednoznacznie wskazac (może Charlize Theron?)
Dzieje się tak dlatego, że zawsze znajdą się tacy co powiedzą, że jedynym atutem aktorki jest uroda.
Mam nadzieję, że Summer zacznie grac bo moim zdaniem potrafi dużo,
a jak dotąd poza TSCC widziałem ją tylko w SERENITY, a na koncie nie ma żadnej głównej roli, niestety
Dokładnie tak!
Wydaje mi się że rola w T:SCC naprawde dużo jej pomoże, bo niewiem, może przypadkowo, ale jednak została tutaj wykreowana na główną bohaterkę...
Jakby nie było, to ona gra najciekawszą postać.
Nie moge tego oceniać, ale zagranie takiej złożonej roli jest pewnie wyjątkowo trudne.
I już nawet nie ze względu na osobę Summer, Cameron to postać która w ostatnim czasie najbardziej mnie zaciekawiła.
Faktycznie trudno wymienic naprawde dobre aktorki. Zastanawialbym sie nad Jodie Foster.
Summer jak narazie nie grala w wielu serialach ( wystarczy sprawdzic na imdb ). Mysle ze jesli sie skonczy serial ( a napewno to kiedys nastapi, oby jak najpozniej ) to nie zniknie juz z ekranu na dluzszy czas.
Tworca serialu pisal role specjalnie dla Summer i jak narazie wychodzi to naprawde niezle. Widac jak Cameron ewoluuje z maszyny wykonujacej zadania w cos na ksztalt czlowieka. Szkoda tylko ze jest coraz mniej scen gdzie widac jak sie "uczy", ktorych bylo sporo w 1 sezonie.
No coz jesli nie bedzie 3 sezonu TSCC ( w co watpie ) to moze ja zobaczymy w nowym serialu Dollhouse, ktorego tworca jest Joss Whedon.
Do aktorek tzw. "wielkich" zaliczylabym Judi Dench, Maggie Smith, Nicole Kidman, Meryl Streep, Jodie Foster.
Co do Summer - trudno wypowiadac sie o jej umiejetnosciach aktorskich tylko na podstawie paru seriali w ktorych grala (wieksze lub mniejsze) role, a do tego nie widzialam ich wszystkich (raptem w TSCC i 4400)... musialaby zagrac cos wiecej i bardziej wymagajacego zeby mozna to bylo obiektywnie ocenic. Musze jednak przyznac ze zaimponowala mi w odcinku 'Alison from Palmdale' - gdzie grala tak naprawde 4 role: Alison-czlowieka, Cameron-maszyne (przed przeprogramowaniem, w czasie przesluchiwania), Alison-maszyne (kiedy jest maszyna ale mysli ze jest czlowiekem) i Cameron-maszyne (po przeprogramowaniu) - widac bylo roznice w sposobie grania kazdej z nich.
Choc jak napisalam wczesniej - trudno oceniac jej umiejetnosci aktorskie na podstawie serialu w ktorym gra maszyne...
a i co do zarobkow - ja bym obstawiala 5-10 tys. za odcinek.
A czy to dla niej duzo? a niby jak my mamy takie rzeczy wiedziec... przy najbliżej okazji sie jej zapytaj poprostu ;) LOL.
Nie wiem czy tam jest coś o życiu prywatnym ale zaglądnij tutaj: summer-galu.net . Tam jest też jakieś forum więc może tam się czegoś dowiesz.
Mam nadzieję, że nie staniesz się jakimś kolejnym paparazzi czy czymś w tym stylu ;)
http://summer-glau.net/
Literówka się wkradła. Szkoda, że nie ma przycisku do edycji przynajmniej ostatniego własnego posta.
24 kwietnia wybiera się podobno Anglii. Może uda Ci się załapać na bilet chociaż tanie to one nie są.
Wg. tej strony http://www.seanharry.com/T1/index.htm ma tam być. No chyba, że aktorzy mają wybór jechać/nie jechać. Nie wiem, nie znam się.
W maju ma być na FedCon (Niemcy), a to już bliziutko, podobno potwierdziła zaproszenie... http://www.fedcon.de/pages_en/fed18/guests.php#content
tutaj też bilety drogie, ale narobiło sie wokół niej troche szumu, więc nawet zobaczenie jej z daleka to ciężka sprawa, nie mówiąc o autografie... jednak powodzenia dla kozaków!
http://www.fedcon.de/pages_en/fed18/price.php#content
spotkanie odbywa sie na dość dużej auli, więc z tego co rozumiem, co piszą, wejściówka to 89 lub 99 Euro, za Złoty bilet - 499 Euro masz zagwarantowany autograf.
Wstrętnie drogo nawet jak na chwilowe "face2face" z Summer!!!
nie nie, może się myle, ale wg mnie ten "Złoty bilet" to właśnie wejściówka (można powiedzieć pełny serwis), jak bedą dawali autografy fanom to masz pewne miejsce w kolejce i w konsekwencji autograf...
tak ja to rozumiem..
"face2face" miałem na myśli, że podchodzisz sobie osobiście, ze zdjęciem czy innym ustrojstwem (np: naga klata :P)na którym chcesz mieć jej autograf, ona ci strzeli jakąś z tych swoich minek rozbrajających, da podpis, i kolejka leci dalej...
jeśli planujesz akcje, to życzę Ci powodzenia, napewno wymiana chociaż kilku zdań byłaby przyjemnym doświadczeniem...
Co do 2000 tyś za kilkunasto sekundowe spotkanie Summer i jej autograf to faktycznie obłęd i pachnie fanatykiem a nie fanem raczej.
Szkoda, że tak kasują, ale to "świat kina" :P i tam sie obraca pieniędzmi, aktor też nie przyjedzie za darmo, to jego praca w chce zarobić normalne.
szukalem już hotelu w birmingham znalazłem za 27 funtów za noc ale te kilka słow to wątpie mi tam autograf wytstarczy ale WELCOME napewno powiem
a tak ogółem co myślicie o Megan Fox jest lepsza od Summer dla mnie nie ale chce poznać wasze zdanie
w gruncie rzeczy też fajna laska Megan pozdro
O gustach sie nie dyskutuje ale imho daleko jej do Summer :>.
Cos mi nie pasuje na tym zdjeciu => http://poderresponsabilidad.files.wordpress.com/2007/07/megan-fox-7.jpg
Czy lepsza czy gorsza to bardzo ogólne pojęcie. Nie da się powiedzieć o nikim, że jest gorszy lub lepszy (tak ogólnie) od kogoś. Jeśli chodzi o grę aktorską to Megan Fox widziałem jedynie w filmie Transformers (jeśli mnie pamięć nie myli) i muszę powiedzieć, że nie mam nic do zarzucenia. Ani nie wyróżniła się jakoś specjalnie ani nie zrobiła nic negatywnego co rzucałoby się w oczy. Po prostu zagrała dobrze i już. Co do Summer Glau to widziałem Serenity, Firefly no i Kroniki. W każdej z tych produkcji grała postać, która dość intensywnie oddziaływuje na wyobraźnię. Firefly i Serenity - wariatka, Kroniki - maszyna. Dla większości ludzi spotkanie z takimi osobami (o ile maszyna może być osobą) jest dosyć nietypowym doświadczeniem, również oglądając je na ekranie. Tak więc Summer miała okazję się wykazać i myślę, że to zrobiła. Zagrała bardzo dobrze i porównując z grą Megan z Transformers Summer wypada lepiej ale tak naprawdę wypadałoby się zapoznać najlepiej z całą karierą obu aktorek. Jeśli miałbym oceniać wygląd to jest mi tu ciężko cokolwiek powiedzieć. Megan i Summer są od siebie zupełnie różne, budowa ciała, włosy, kolor oczu, kształt twarzy. Jednakże mój gust przekonany jest bardziej za Summer. Moim zdaniem bardziej podobna do niej jest Mary Elizabeth Winstead. Także wpada w oko ;)
Co do podróży niepełnoletnich osób samolotami to nie mam zielonego pojęcia ale wydaje mi się, że skoro autobusami mogą jeździć to czemu nie samolotami latać. Pytanie jakie mi się nasuwa to czy wejście na imprezę w Nimeczech czy tam Anglii jest dozwolone dla niepełnoletnich. Najlepiej znaleźć jakiegoś kumpla/kumpele z wymaganym wiekiem i jak coś to będzie jako opiekun.