PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Fajny serial a najciekawsza postac dla mnie to Cameron :) Podoba mi sie gra aktorki i charakter tej postaci. Ale nie rozumiem jednego - ona jest robotem a wydaje sie ze posiada ludzkie uczucia, przynajmniej czesciowo. Co bedzie sie z nia dzialo w pozniejszych odcinkach? Jestem strasznie ciekawa jak potoczą sie jej losy itp.

Bartek2

patrzałem na ranking najgorętszych gwiazd świata oni ogłupieli summer dopiero 90 a wygrała megan

dmx37

Na stronie AskMen.com Summer jest na 36 miejscu =>
http://ca.askmen.com/specials/2009_top_99/summer-glau-36-4.html
To jej debiut na tej liscie.

Wspomniana Megan Fox jest na 2 miejscu =>
http://ca.askmen.com/specials/2009_top_99/megan-fox-2.html

Ranking wygrala Eva Mendes.

M_GmbH

Duże znaczenie ma tutaj popularność danej osoby, bo powyżej Summer jest conajmniej kilka (w moim mniemaniu) kobiet, które nie dorównują jej urodą.

ZbyHoo

Zgadzam sie. Jednak pojawienie sie jej na tej liscie rankingowej mozna uznac za sukces. Debiut i juz na 36 miejscu oznacza ze zostala zauwazona przez ludzi i ma coraz wieksze grono fanow.

M_GmbH

jak myślicie do tej anglii jakbym jechał jechał na ten weekend to z 2000 tyś zł trzeba mieć by funty kupić
o co chodzi z tym złotym biletem że bede bliżej jej czy co

dmx37

jak dla mnie z założenia "Złoty Bilet" powinien Ci gwarantować taką sytuacje:
http://pl.youtube.com/watch?v=TeG1KekJ8EU

ZbyHoo

wie ktoś może czy już zakceptowała zaproszenie do anglii

dmx37

mam pytanie czy mogę bez paszportu wjechać do anglii bo to UNIA jest tak

dmx37

z dowodem osobistym tak, jak nie masz dowodu to nie wiem - na samolot to cie moze wpuszcza, ale jak bedziesz sie musial gdzies czyms wylegitymowac to legitymacja szkolna raczej nie przejdzie.

milrom

czy wie ktoś czy Summer była na ostatnim rozdaniu Złotych Globów

dmx37

Szukałem chwilę w Internecie i nie znalazłem żadnej informacji o tym więc wnioskuję, że nie było jej tam.

Bartek2

zabawne raz czytam że nadal ma chłopaka a zaś gdzieindziej że już zerwali

dmx37

była raz info, że zerwała...

P.S. Ale radze Ci jakoś specjalnie się tym nie przejmuj bo "zwariujesz", swego czasu też tak miałem i wiedz, że przychodzą nieprzyjemne myśli wówczas.

dmx37

Widziałem gdzieś niedawno zdjęcia zrobione bodajże w listopadzie 2008 ale nie pamiętam dokładnie. Wybrała się do miasta ze swoim chłopakiem - Danielem Wislerem. Trzymali się za ręce więc myślę, że jeszcze nie rozstali się. Daniel był uśmiechnięty od ucha do ucha, a Summer zasłaniała twarz albo ciągnęła go jakby chciała uciec od aparatów. Summer miał bodajże białą koszulkę i spodnie koloru jeans, a Daniel chyba koszulę tylko z krótkim rękawkiem ubraną na coś z długim rękawem oraz jeansy. Może zidentyfikujesz po tym opisie te zdjęcia i sprawdzisz dokładną datę jeśli je znajdziesz ;) Żeby nie "zwariować" proponuję abyś spożytkował swoją wiedzę o Summer Glau, która jak mniemam jest duża i założył swoją stronę o niej. Tak popatrzyłem tylko na pierwsze 3 strony w google i nie widziałem, żadnej polskiej strony.

Bartek2

ta strona to dobry pomysł a założyłbyś ją zemną jakby co
kto się w kwietniu do anglii wybiera

dmx37

OK ale to najwyżej dopiero po sesji. Odezwę się na PW.

Bartek2

sesji jakiej i pw ? jeszcze raz hehe nie obraż się ale zbytnio nie rozumiem

dmx37

Po sesji czyli po egzaminach na uczelni.
PW czyli prywatne wiadomości na FILMWEB ale widzę, że nie można nic wysyłać. Podaj maila może to na niego Ci napiszę.

Bartek2

a może być gg bo emeil to tak do rozmowy nie bardzo

dmx37

Jak chcesz to może być gg. Zaraz ktoś nas tu zabije za gigantyczny OT. W końcu temat jest o Cameron.

dmx37

strona to nawet całkiem ciekawa sprawa, jakby czas pozwolił też mógłbym w to wejść...

ZbyHoo

stary napisze ci PW i tam ci gg dam pozdrawiam

dmx37

Chetnie chcialbym zobaczyc jakas fajna strone. Niestyety nie moge pomoc bo jestem zajety podobnie jak Grief2.

M_GmbH

panowie jak chcecie to możemy póżniej założyć tą stronę jak bedziecie po egzaminach itp
co wy na to

dmx37

U mnie niestety po examach jest jeszcze pisanie pracy mgr wiec czasu miec za bardzo nie bede. Moze w marcu jakos.

M_GmbH

spoko nie ma problemu tylko by czabyło jeszcze ustalić z tymi innymi jeszcze moze jakieś foty od niej przywizoe bo sie w kwietniu do anglii wybieram

dmx37

To jest naprawde dobry pomysl. Unikalny stuff zawsze przyciaga ludzi na strone. Bierz do UK dobry aparat z duza karta:).

M_GmbH

10,1 mln pikseli karta już nie pamiętam ale napewno duża

dmx37

Trzeba mieć zdaje się 50 pkt. na FILMWEB, żeby móc wiadomości wysyłać. Dobra... nie zdałem dzisiaj elektroniki więc, żeby zapomnieć o smutku założyłem konto na stronę na darmowym hostingu, a czy to dobry hosting to się okaże chociaż na początek powinien starczyć. Adres też dosyć atrakcyjny był wolny. Na razie kto chętny może się zarejestrować (szczególnie dmx37) i proponuję tam przenieść dalszą dyskusję nt. strony.

Adres: http://summer-glau.cba.pl/

Bartek2

ja sie zapisałem czyli można powiedzieć że już sam tą stronę zrobiłeś

dmx37

wszystkich fanów Summer zapraszam na http://summer-glau.cba.pl/

HollyShort

Ciekawa, a zarazem tajemnicza była jedna z wypowiedzi Josha Friedmana na ostatnim LiveChat:

<Callie> Greetings from Canada! Josh - Cameron mentioned feeling “like a bomb” in ep 11 and talked about suicide and dying. Is she going to do something to her chip??

<Josh Friedman> Callie. Yes.

Ciekawe o co to chodziło. Jak wiadomo terminator nie może sam siebie zniszczyć, a zwłaszcza jeśli misja nie została wypełniona. Być może uzna, że sama jest zagrożeniem dla misji albo po prostu uszkodzenie.

HollyShort

Też lubię najbardziej postać Cameron. Reszta bohaterów wydaje mi się mało ciekawa, szczególnie Sarah ze zbolałym wyrazem twarzy - gdy ona się pojawia, od razu zaczyna zawiewać mydlaną operą. Może sobie wymachiwać kałaszem ile wlezie, a i tak nic to nie zmienia w jej wizerunku. Ta aktorka od początku nie pasuje mi do roli. Ilekroć ją widzę, mam wrażenie, że cierpi na chroniczny ból zębów. Linda Hamilton, która grała Sarah w filmach, była strzałem w dziesiątkę. Twarda, silna, energiczna, pasowała do roli. Wymoczkowata i cierpiętnicza Headey to niewypał castingowy.
Cameron to co innego:) Może sobie byc cyborgiem, a jest o niebo ciekawsza niż ludzcy bohaterowie. No i jak czasem rzuci jakimś zabójczym tekstem.. zdecydowanie ma najlepsze kwestie. Odcinki, w których pojawia się na krótko, tracą na atrakcyjności. Jak do tej pory, najlepszym wg mnie odcinkiem był ten, w którym Cameron wydawało się, że jest człowiekiem. Muszę przyznać, że te sceny były świetnie zagrane!

HollyShort

Nowy fajny filmik o Cameron. Muzyka również dobrze dobrana: http://www.youtube.com/watch?v=N8pQMGwxoH8

Bartek2

Cameron to już taka Internetowa muza!

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Cameron we wszystkich zastosowaniach :), w tym tych bitewnych. Swoją drogą zawsze ładnie wygląda, nawet gdy jest nieco poobijana. I właściwie, to oglądając 1 odcinek 1 sezonu, to bardzo spodobała mi się jako uczennica ;p.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Ooo widzę że wróciliście do starego tematu to fajnie, przyłączę się i napisze że dla mnie Cameron to też najlepsza postać, ona jest poprostu świetna. Dobrze że w TSCC zagrała Summer Glau a nie jakaś inna aktorka, bo nie ma drugiej takiej jak ona...:-)

ocenił(a) serial na 10
Artur1__

Popieram w 1000%. Dobrze ze nie wybrali laleczkowatej laski w stylu Miley Cyrus tylko postawili na ponad przeciętną Sumer Glau, która ma doświadczenie w tego typu rolach bo postac River z FireFly i Serenity przypomina Cameron. Reszta Obsady jakaś bez wymowy no i Riley której wygląd powoduje ciągle jedno to samo pytanie Czy John Connor jest ślepy?. Pozatym moim zdaniem daje jeszcze rae Thomas Decker a reszta do piachu. miejmy nadzieje ze będzie 3 sezon...

ocenił(a) serial na 10
Tofik504

Cameron to tylko Summer Glau

użytkownik usunięty
Kamil85

Tylko i AŻ Summer Glau. Choć trzeba przyznać, że w roli Cameron okazała jak dotychczas swój największy potencjał. Moim zdaniem :P.

ocenił(a) serial na 10

Dopiero teraz zauważyłem ten filmik, zalinkowany przeze ZbyHoo :):
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=TeG1KekJ8EU

Cameron i tej śmieszne minki - czasami, to rzeczywiście przypomina Gizmo przypomina ;p.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Tofik504

Ja się szczerze to takiej obsady jaka była przyzwyczaiłem, i nie chciałbym żeby w obecnej kadrze były jakieś zmiany. Z całą pewnością byłoby mi ciężko pogodzić się, gdyby w 3 sezonie nie było Cameron (chociaż Allison od biedy też może być).

"Czy John Connor jest ślepy" - w jakim znaczeniu? Czy chodzi Ci o to, że tak późno przejrzał plany Riley, czy o jego stosunek do Cameron?

Warto dodać, że sama Cameron stwierdza chyba (o ile czegoś nie przekręciłem), iż najlepiej dla Johna jak będzie sam, bo wszyscy o których się troszczy są dla niego niejako zagrożeniem - gdyż będzie ryzykował własne/czyjeś życie, aby ich ochronić, podczas gdy on jest najważniejszy z całej tej układanki.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
rapecqx_E3QX

Mnie się wydaje, że JC jest ślepy, bo nie widzi co tak naprawdę zachodzi między nim, a Cameron.
A sama Cameron, to chyba zaczyna zdawać sobie z tego sprawę.
Przejawia uczucia względem Johna...możliwe.
Jak mówi JC w S1 jest innym typem maszyny, a potem w S2 to kilka razy powtarza.
Być może zachowanie Cameron wynika z faktu, że w grę wchodzą wspomnienia Allison, a być może coś innego.
Jak inaczej tłumaczyć zachowanie obydwojga w E22?

ocenił(a) serial na 10
Lord_Satham

Ja bym powiedział, że część wspomnień o Allison ujawniła się dopiero, jak chip został uszkodzony, dopiero wtedy zaczęły się problemy z osobowością Summer.

Pytanie czy te "niby" uczucia Cameron względem Johna (jeżeli woogóle można o czymś takim mówić), to nie bardziej działania w ramach jakiejś strategii, tak aby pozyskać sobie przychylność Johna, zaś Cameron sama stwierdziła, że parę razy już go okłamała. Sprawę potęguje fakt, że Cameron to właściwie jedyna dziewczyna, która była z nim od początku do końca, pomijając Riley w tym zestawieniu.

John stwierdza, że Cameron jest inna od reszty terminatorów w pierwszym odcinku I sezonu, oraz w tym odcinku drugiego sezonu, w którym John stara się naprawić uszkodzenia w jej lewym manipulatorze :D. Cam nie jest z całą pewnością typowym terminatorem, że tak to określę "bojowym" - to znaczy jej konstrukcja z mechanicznego punktu widzenia nie jest przystosowana do walki z innymi, cięższymi maszynami. Cameron to piękna, zgrabna i powabna (i pewnie ważąca tyle co Riley :)) terminator - infitrator, który w swojej budowie posiada systemy i mechanizmy upodabniające ją do ludzi. Do tego dochodzi oczywiście odpowiedni software.

Doszliśmy do wniosku, że w II sezonie Cameron pewnie przeszła na Windows, bo się częściej zawiesza :D.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

EDIT. Systemy upodabniające ją do ludzi bardziej niż inne modele innych serii. Plus zaawansowane algorytmy uczenia się i adaptacji :).

Idealnym infiltratorem wydają się być modele serii T-1000.

rapecqx_E3QX

Cameron to maszyna i nie robi niczego bez przyczyny. Nawet jak nam się wydaje, że robi coś nieprzewidywalnego i ludzkiego np. mówi Johnowi, że go kocha to ma to również jakąś przyczynę i konkretny cel. Ludzie mogą to odebrać po swojemu ale ona ma swoją taktykę. Śmiać mi się trochę chciało w scenie, w której ustawiła sobie głos Riley i zadzwoniła do jej rodziców. Myślała, że dobrze robi modyfikując ustalony plan i prosząc Johna do telefonu. Potem jej się za to oberwało, John poszedł nie wiadomo gdzie, a ona została i tylko patrzyła zanim z miną jakby nic nie zrozumiała co się właściwie przed chwilą stało :)

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Hehhe :), jak zbity pies, który zupełnie nie wie za co dostał - przecież chciała dobrze, i żeby było autentyczniej :D, a tutaj opiernicz od Johna. I weź, tu Cameron, bądź mądra przy tych ludziach.

Pozdrawiam

rapecqx_E3QX

Zapomniałem dopisać jeszcze.

John jako człowiek pewnie i może się w niej zakochać, chociaż wie, że nie powinien, ona na pewno potrafi to zrozumieć ale zakochać się w typowy dla człowieka sposób to już chyba nie bo wszystko co robi musi mieć konkretny cel.

ocenił(a) serial na 9
rapecqx_E3QX

To może być prawda, ale był taki film, w którym robot stał się człowiekiem - z Williamsem?
Nie twierdzę, że Cameron zakochała się w JC, ale w Allison from Palmdale Cameron przesłuchując Allison stwierdza, że podziwia JC i interesuje ją bardzo. I nie o takie zwykłe zainteresowanie jej chodzi. Bardzo chce go poznać. Tak, to mógł być element gry, ale potem jakoś ja łapią i Derek już ją znał (z tej złej strony) - chce ją zabić.
Widać JC nie wymazał do końca jej pamięci...

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

"Czy John Connor jest ślepy" nie tylko o to że jak dla mnie Riley była bardzo przeciętną dziewczyną (chodzi mi o urodę moim zdaniem Riley jest trochę gruba co jest dziwne jak na dziewczynę która wychwala sie w czasie apokalipsy gdzie podejrzewam jedzenia nie było zbyt dużo, no i mówienie że jest śliczna było denerwujące bo do śliczności to jej brakuje, ja wybieram seksowną Cameron mimo ze jest robotem)no i miała w sobie coś niepokojącego oraz bardzo kleiła się do Johna. Odnośnie samotności to sie zgodzę to Connnor jest najważniejszy a uzależnianie sie od innych bardzo go może "osłabić" musi być sam aby nie mieć co stracić co nie spowoduje że sie załamie...