Nie podoba mi się to, że prawie całkowicie został pominięty wątek z gry gdy spotkaliśmy billa, mam wrażenie, że poszli tutaj bardzo na skróty tylko po to, żeby rozwinąć relację z frankiem, tylko po co przez całą godzinę.
Mogli po prostu zrobić 30min tego wątku a później jak joel wpadnie do żywego billa to ciągnąć historię z gry.
Tak właśnie było ale zauważ, że jest piękna scena z listem w którym Bill pisze do Joela o tym, że najważniejsze jest mieć dla kogo żyć, by kogoś chronić itd. Joel niechętnie transportuje Ellie, więc taki list to dość newralgiczny punkt przez który mięknie. Ważny punkt dla samego Joela i odcinek serialu mógł na tę jego przemianę lepiej wpłynąć.
W grze motyw z miastem Billa był świetny. Dużo ciekawych motywów i nowa fajna broń: łuk, bomba. Nie ogarniam czemu pozbyli się tak fajnej akcji, a zamiast tego dodali wątek, który w grze nie występował. Słabe to :(
Ale nie muszą w serialu odblokowywać nowych broni i poza tym w mieście Billa było trochę sporo tych "zombiakow" a w serialu zobaczyliśmy aż jednego na przestrzeni 20 lat
Dobrze odklejeńcu, piszesz to 20 raz dzisiaj, nikogo to nie obchodzi, bo mówimy o tym odcinku.
Przyznam się szczerze, że nie mogłem wyrobić ze śmiechu przez te sceny z truskawkami, od razu skojarzył mi się ten mem z pączkami:
https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/zjesz-ze-mna-paczusia-a-czym-go-w ypelniles-miloscia-dwoch-facetow.jpg