Szkoda że jedna czwarta filmu jest o wątkach tęczowych , na siłę wpychane , wszytko psuje , kompletnie nie pasuje na klimatu serialu i niszczy charakter postaci
I co popsuł grę ? Tutaj ten odcinek popsuł , może powinien być inaczej ukazany jak już bardzo trzymają się pierwowzoru
nie trzymają się pierwowzoru a jedyne co robią to jeszcze bardziej psują to co było popsute, nikogo nie interesuje tęczowa flaga uciśnionych gejów w świecie zombie tylko interesują nas zombie, jak ktoś chce film/serial o takich tematykach to niech takiego sobie poszuka :) sam fakt że główna bohaterka jest lesbijką niczemu nie wadzi, ale należy zdać sobie sprawę z ilości indoktrynacji którą jesteśmy karmieni, bo przecież chyba nie celowo??? prawda?
Byly dzieci New Age, były dzieci kwiaty ,teraz są tęczowe dzieci inżynieria społeczna trwa w najlepsze niedługo coś innego wymyślą ,prawda jest taka jak to w jednej ze scen 3 odcinka „nie wszystkich da się uratować”
Ale w temacie ta ostatnia scena jest na tak wielu poziomach słaba że niezależnie od tego kto ma jaką orientację powinni to dostrzec ,a samo uczucie można pokazać bardziej zmysłowo nawet to homoseksualne niezależnie od poglądów a nie w taki głupkowaty
Ludzie komentujący tutaj jednak trochę się interesują scentopisarstwem ,jedna prawda wychodzi że Ci co najbardziej krzyczą o że dotka ich dyskryminacjia najbardziej dyskryminują ,klasyczek ,mimo empatii to ciężko nazwać takich ludzi ogarniętymi . I może są tacy co oglądają ten serial bo są fanami gry a coś mi się wydaje czytając poziom komentarzy że są tacy co oglądają ten serial bo główna bohaterka jest lesbijka i są propagowane poglądy tęczowe a cała historia to mało ich interesują ,i pewnie mało rozumieją na głębszym poziomie serial ,cóż
Czekałam na taki spłakany temat i oto on. W grze również był ten wątek. Swoją drogą jest to jeden z ważniejszych wątków, więc proponuję się przyzwyczaić albo zmienić serial.
Mogły to zrobić jak leżały sobie w namiocie w 3 odcinku, gdzie dialog był 1 do 1 przeniesiony z gry, Dina zmęczona z mdłościami na tym etapie nie myślała o zabawach łóżkowych.
Ludzie są różni. Tak jak w tym serialu. Jedni nie czekają na homoseksualne sceny w każdym wątku, a drudzy czekają na zakładane tematy o tym, że pełno jest tu wątków o homoseksualistach.
Muszę się nauczyć że u tęczowych to każdy z każdym sypia dzieci to nie wiadomo kto z kim ,muszę wyłączyć normalność w swojej głowie jak ty
Bo co w tym dziwnego ;)
Jedna od drugiej (skoro twierdzi w filmie że będzie tatą ) to może jednak „drugiego” w filmie postapokaliptyczny dowiadując się że ma dziecko ze swoją ukachaną nic daiwnego że wpadają w głęboki namiętny sex pewnie że szczęścia ,tylko jak one to dziecko zrobiły?
Ellie ma 19 lat nadal dziecko więc skoro to tak bardzo ważne w tym serialu aby pokazywać dzieci lekkich obyczajów ,to musi mieć jakąś głębię ;) pewnie wkrótce się dowiem ,aż nie mogę się doczekać następnego odcinka
Ps. Ciekawe czy twórcy też płaczą ze mną jak widzą tak niskie oceny tego odcinka ;)
Co to jest ta normalność wg. Ciebie ? Tatuś który bije żonę ,a córeczkę zabiera do swojego pokoju to jest normalność? Bo jest pan i pani? To są te tradycyjne wartości które jak ich nazywasz tęczowi łamią
Skoro zadajesz hipotetyczne pytanie tak samo Ci odpowiem , Tatuś krzywdzący swoją córkę jest nienormalny delikatnie mówiąc tak jak hipotetycznie Ellie krzywdziła by córkę Diny , a przy okazji kazała jej mówić do siebie tato
Czasami ktoś bez zastanowienia wrzuci płytki i obraźliwy komentarz dotyczący osób LGBT (jak napisałeś) Ale jak pochylimy się nad sceną w której jedna z bohaterek stwierdza, iż lubi chłopców i dziewczyny a druga, że będzie ojcem. To zaburza to nawet porządek funkcjonowania osób homoseksualnych.
Dwóch mężczyzn adoptuje dziecko , dwie kobiety też ,bo się kochają nawzajem!!!
Promocja na zasadzie lubię i to i to podważa funkcjonowanie par homoseksualnych w społeczeństwie , notabene działając na ich niekorzyść
to o czym ty piszesz to ideologia a nie preferencja seksualna stawiająca na piedestał ludzi szczekających do siebie w maskach zwierząt, prawdziwe osoby homoseksualne nie potrzebują się afiszować tym jakiej są orientacji tak samo jak heteroseksualni, co do posiadania dzieci przez małżeństwa homoseksualne radziłbym się każdemu zastanowić 2 razy czy np dwóch tatusiów niezwiązanych genetycznie jeden nonbinary drugi BI nie będzie stanowił zagrożenia dla np adoptowanej dziewczynki, te dzieci już wystarczająco dużo cierpią żeby jeszcze przeżyć gwałt czy molestowanie przez step daddy, swoją drogą jesteśmy w miejscu gdzie jest promowane że biologiczny mężczyzna może urodzić dziecko więc niech sobie urodzą. sama miłość dwóch osób nie upoważnia do posiadania dziecka... bez podziału na homo czy hetero sam fakt miłości nie świadczy o tym że powinno się wychowywać dziecko. dzieci powinny być chronione bezwarunkowo. swoją drogą przyjdą panowie z pokojowej religii na i to większość ludzi która teraz narzeka będzie się modlić żeby czasy w których aktualnie żyjemy wróciły. podsumowując, tak, powinniśmy akceptować odmienne orientacje natomiast nie za wszelką cenę, a to że w the last of us główna bohaterka jest odmiennej orientacji jest spoko ukłonem w ich kierunku
Bo każdy mąż bije żonę. Co za bzdura. Takie rodziny to patologia i jest ich zdecydowanie mniej niż normalnych zdrowych rodzin. Argument wysrany
Ta "normalność" to zabronione kondony,in vitro i prawie zerowy przyrost naturalny.Nie jestem fanem tych wątków,ale nie pozwolę sobie nazwać takich ludzi nienormalnymi
Czytaj ze zrozumieniem , albo wybij energetyka podobno rozjaśnia umysł ,chodzi o kontekst , po drugie odróżniasz fikcyjną postać od rzeczywistej . A tak na marginesie grzybozobiaki są obrzydliwe , mam nadzieję że nikogo nie uraziłem tym bardziej aktorów którzy grają niektóre te postacie ,
Ps .nie kondony tylko kondomy ,są dostępne przy każdej kasie min.w biedrze ;)
Jak chcą się tak bardzo trzymać gry to niech się trzymają 1:1 a pierwszy sezon nie był identyko odwzorowany jak gra. co do wątków homo to wiadomo że nie są one od wczoraj w naszym społeczeństwie ale skoro osoby LGBT chcą żeby ich zrozumieć to również niech takie osoby starają się zrozumieć że komuś to może nie pasować. Każdy ma prawo do swojego zdania. Czy homoseksualizm jest czymś normalnym? Dla mnie nie ale nie mam z tym problemu i niech sobie robią w swoim życiu co chcą.
Eh to już się robi nudne. Wątek LGBT i idzie zesrańsko ludzi którzy pieprzą rzeczy o jakiejś normalności. Świat się zmienia. Deal with it, będzie ci łatwiej w życiu
Ale wiesz, że Ellie jest lesbijką a Dina jest biseksualna i to jest kanoniczne bo w grze było tak samo
1.W grze nie rzuciła się na nią po usłyszeniu o ciąży bo była na nią wku******
2.w grze była skupiona na zemście a nie stricte na love story
3.w grze nie było zdanie “będę tatą” mogła jeszcze dodać „a ojca zabijemy .nawet mnie nie obchodzi kto nim jest „
Wątki LGBT można dodać bardziej zmysłów ,wpleść w narrację aby nie gryzły się tak z logiką serialu ,skoro muszą być
GDYBY TO TAK SAMO WYGADAŁO ALE BYŁBY TO WĄTEK HETEROSEKSUALNY ROWNIEŻ BYŁBY NIENORMALNY I NIELOGICZNY .
Fanatyzm LGBT mnie nie dziwi w komentarzach mimo nie zrozumienia sedna i niektórzy grający nie widza różnicy ale od dawna Polacy wszystko co zachodzie łykają jak lemingi ,dla mody są programowani ,lepiej myśleć samodzielnie łączyć kropki ,polecam
Dokładnie, ale zesransko cw eli w tym wątku jest przeogromne. W grze wszystkie sceny seksu nie były tak mocno zarysowane a były jedyne tłem. Tutaj w serialu mam wrażenie że grają 1 skrzypce. Ten serial to go wno
"Szkoda że jedna czwarta filmu jest o wątkach tęczowych , na siłę wpychane , wszytko psuje , kompletnie nie pasuje na klimatu serialu i niszczy charakter postaci" - w sensie może te 2 minuty z 53 minutowego odcinka? nooo przesadzili z tymi gejami xD (tęczowe flagi na początku to może z 30 sekund, lesbijski seks to tak z 10sek i rozmowa + pocałunek to może minuta - zaokrąglam w górę żeby dać ci jakaś hejterską szanse na wybronienie tej jednej czwartej) - czas się zacząć leczyć typie.
Jak twoja dziewczyna powie Ci że jest w ciąży z innym gościem weź przykład z ostatniej sceny , jest krótka zapamiętasz , czysta normalność
Ouch widzę że obrażenia heteronormy są po obejrzeniu serialu poważne xD Co z tego, że już w pierwowzorze TLOU part 2 ta relacja była homo. Z jednym się zgodzę, że to już konkretny overkill - scena z flagami tęczowymi na ulicach Seattle
Bez jaj okropnie nudny odcinek nic nie wnoszący poza tym że ta zemsta to wygląda jakby chciała a nie mogła a se siądę w międzyczasie zagram na gitarze i walne palcówkę xD a później pójdę zabić a abby bo kurde przecież joela zbiła na kwaśne jabłko xD hellou
Niesamowite, że osoby oceniajace ten serial tak wysoko maja tak slabe zdanie o tym co tu sie dzieje xD Przeciez to twd dla ubogich, brak glebi, mierne dialogi, kazdy aspekt postapo jest płaski i mało go w tym serialu, no ale wiadomo spuszczaja sie tylko Ci co grali w gierke, a żeby bylo malo to nie moglo zabraknac poprawnosci lgbt+ ultra