Szkoda że jedna czwarta filmu jest o wątkach tęczowych , na siłę wpychane , wszytko psuje , kompletnie nie pasuje na klimatu serialu i niszczy charakter postaci
I co popsuł grę ? Tutaj ten odcinek popsuł , może powinien być inaczej ukazany jak już bardzo trzymają się pierwowzoru
nie trzymają się pierwowzoru a jedyne co robią to jeszcze bardziej psują to co było popsute, nikogo nie interesuje tęczowa flaga uciśnionych gejów w świecie zombie tylko interesują nas zombie, jak ktoś chce film/serial o takich tematykach to niech takiego sobie poszuka :) sam fakt że główna bohaterka jest lesbijką niczemu nie wadzi, ale należy zdać sobie sprawę z ilości indoktrynacji którą jesteśmy karmieni, bo przecież chyba nie celowo??? prawda?
Byly dzieci New Age, były dzieci kwiaty ,teraz są tęczowe dzieci inżynieria społeczna trwa w najlepsze niedługo coś innego wymyślą ,prawda jest taka jak to w jednej ze scen 3 odcinka „nie wszystkich da się uratować”
Ale w temacie ta ostatnia scena jest na tak wielu poziomach słaba że niezależnie od tego kto ma jaką orientację powinni to dostrzec ,a samo uczucie można pokazać bardziej zmysłowo nawet to homoseksualne niezależnie od poglądów a nie w taki głupkowaty
Ludzie komentujący tutaj jednak trochę się interesują scentopisarstwem ,jedna prawda wychodzi że Ci co najbardziej krzyczą o że dotka ich dyskryminacjia najbardziej dyskryminują ,klasyczek ,mimo empatii to ciężko nazwać takich ludzi ogarniętymi . I może są tacy co oglądają ten serial bo są fanami gry a coś mi się wydaje czytając poziom komentarzy że są tacy co oglądają ten serial bo główna bohaterka jest lesbijka i są propagowane poglądy tęczowe a cała historia to mało ich interesują ,i pewnie mało rozumieją na głębszym poziomie serial ,cóż
szczerze mówiąc nie mam problemu z tym że główne postacie nie są hetero, nie mam też problemu z tym że bill był homo, ani że większość postaci w tym serialu jest homo albo uczarniona względem gry, po prostu jest nawalone kontentu lgbt jak w tv trwam religii, co jest męczące :)
Dokładnie, za to wpychanie ich na siłę do prawie każdej produkcji czy to się scenariuszowo broni czy nie ma społeczeństwo przekonać, że jest ich cała masa.
A znasz definicję słowa zboczenie/dewiacja taką bez pejoratywnej otoczki emocjonalnej?
"Zboczenie" w psychologii to termin określający dewiację, czyli odstępstwo od standardowych zachowań, preferencji lub norm w różnych obszarach życia.
W kontekście sek*ualnym, homosek*ualizm to odchylenie od normy w zachowaniach człowieka związanych z płciowością, bo cechą normatywną gatunku ludzkiego jest heterosek*ualizm. I tyle.
To że dla ciebie nie jest to normalne nie znaczy że dla kogoś innego również nie jest. Miłość jak najbardziej jest normalna, czy to do przeciwnej czy to do tej samej płci. Obie to to samo
Nie przytoczyłam MOICH poglądów tylko OBIEKTYWNE definicje zjawisk, o których mowa. Dostrzegasz różnicę?
I co z tego, że według twoich OBIEKTYWNYCH definicji zjawisk to nie jest normalne? Homoseksualizm występuje u zwierząt. Jest w mniejszości, ale co to zmienia?
Każdy z nas w jakiś sposób odbiega od norm, ale dopóki nikomu to nie szkodzi to chyba nie ma potrzeby nazywać kogokolwiek dewiantem? Zanim powiesz, że szkodzi to reprodukcji to uprzedzę, że antykoncepcja też szkodzi, a jakoś nie jest powszechnie uznawana za zboczenie.
czyli jadą konno (a może to bez znaczenia czym) nie wiadomo jak długo, gdzieś tam ganiają grzybiarzy, gdzieś tam się czołgają, pot, brud i łzy ale co tam, przed deserem jest gorący prysznic, aromatyczny żel, pachnący balsam i hop do świeżej pościeli ale co tam będziesz komu żałował, co kto lubi, c'nie? (a już zwłaszcza w popielnik to sama poezja)
To nie jest gra ani serial o zombie wiec chuja wiesz o tym uniwersum to nie przereklamowane twd tylko tlou tutaj sa zakazeni ew a nie zombie xD
W pierwszej części gry, wątek LGBT to jeden gej wiszący na linie, a drugi o nim opowiadał. W serialu zrobili miłosny odcinek jak w "Trudnych Sprawach".
A w grze faktycznie bylo to wszystko co w serialu? Tych dwoch gejow w pierwszym sezonie i pozniej te pocalunki mlodej z kolezanką?
Czekałam na taki spłakany temat i oto on. W grze również był ten wątek. Swoją drogą jest to jeden z ważniejszych wątków, więc proponuję się przyzwyczaić albo zmienić serial.
Mogły to zrobić jak leżały sobie w namiocie w 3 odcinku, gdzie dialog był 1 do 1 przeniesiony z gry, Dina zmęczona z mdłościami na tym etapie nie myślała o zabawach łóżkowych.
Ludzie są różni. Tak jak w tym serialu. Jedni nie czekają na homoseksualne sceny w każdym wątku, a drudzy czekają na zakładane tematy o tym, że pełno jest tu wątków o homoseksualistach.
Muszę się nauczyć że u tęczowych to każdy z każdym sypia dzieci to nie wiadomo kto z kim ,muszę wyłączyć normalność w swojej głowie jak ty
Bo co w tym dziwnego ;)
Jedna od drugiej (skoro twierdzi w filmie że będzie tatą ) to może jednak „drugiego” w filmie postapokaliptyczny dowiadując się że ma dziecko ze swoją ukachaną nic daiwnego że wpadają w głęboki namiętny sex pewnie że szczęścia ,tylko jak one to dziecko zrobiły?
Ellie ma 19 lat nadal dziecko więc skoro to tak bardzo ważne w tym serialu aby pokazywać dzieci lekkich obyczajów ,to musi mieć jakąś głębię ;) pewnie wkrótce się dowiem ,aż nie mogę się doczekać następnego odcinka
Ps. Ciekawe czy twórcy też płaczą ze mną jak widzą tak niskie oceny tego odcinka ;)
Co to jest ta normalność wg. Ciebie ? Tatuś który bije żonę ,a córeczkę zabiera do swojego pokoju to jest normalność? Bo jest pan i pani? To są te tradycyjne wartości które jak ich nazywasz tęczowi łamią
Skoro zadajesz hipotetyczne pytanie tak samo Ci odpowiem , Tatuś krzywdzący swoją córkę jest nienormalny delikatnie mówiąc tak jak hipotetycznie Ellie krzywdziła by córkę Diny , a przy okazji kazała jej mówić do siebie tato
Czasami ktoś bez zastanowienia wrzuci płytki i obraźliwy komentarz dotyczący osób LGBT (jak napisałeś) Ale jak pochylimy się nad sceną w której jedna z bohaterek stwierdza, iż lubi chłopców i dziewczyny a druga, że będzie ojcem. To zaburza to nawet porządek funkcjonowania osób homoseksualnych.
Dwóch mężczyzn adoptuje dziecko , dwie kobiety też ,bo się kochają nawzajem!!!
Promocja na zasadzie lubię i to i to podważa funkcjonowanie par homoseksualnych w społeczeństwie , notabene działając na ich niekorzyść
to o czym ty piszesz to ideologia a nie preferencja seksualna stawiająca na piedestał ludzi szczekających do siebie w maskach zwierząt, prawdziwe osoby homoseksualne nie potrzebują się afiszować tym jakiej są orientacji tak samo jak heteroseksualni, co do posiadania dzieci przez małżeństwa homoseksualne radziłbym się każdemu zastanowić 2 razy czy np dwóch tatusiów niezwiązanych genetycznie jeden nonbinary drugi BI nie będzie stanowił zagrożenia dla np adoptowanej dziewczynki, te dzieci już wystarczająco dużo cierpią żeby jeszcze przeżyć gwałt czy molestowanie przez step daddy, swoją drogą jesteśmy w miejscu gdzie jest promowane że biologiczny mężczyzna może urodzić dziecko więc niech sobie urodzą. sama miłość dwóch osób nie upoważnia do posiadania dziecka... bez podziału na homo czy hetero sam fakt miłości nie świadczy o tym że powinno się wychowywać dziecko. dzieci powinny być chronione bezwarunkowo. swoją drogą przyjdą panowie z pokojowej religii na i to większość ludzi która teraz narzeka będzie się modlić żeby czasy w których aktualnie żyjemy wróciły. podsumowując, tak, powinniśmy akceptować odmienne orientacje natomiast nie za wszelką cenę, a to że w the last of us główna bohaterka jest odmiennej orientacji jest spoko ukłonem w ich kierunku
ale jak sa gwalcone w bidulach czy u pato rodzin ktore sa takie normalne bo nie sa homo to pelen luzzz. To co piszesz to falsz i totalny idiom, dla mnie niech kazdy po prostu ma swoja orientacje nikomu do lozka nie zamierzam zagladac. Ostatnia sytuacja kolejna w ktorej nowy tatus wykorzystywal 11 latke ktora wzieli z sierocinca, takze skoncz glupio pisac farmazony. Najpierw sie doczytaj a pozniej pisz ksiazke na temat ile ksiezy czy innych gowien prawakow galci dzieci a ile osob ktore wola te sama plec.
Bo każdy mąż bije żonę. Co za bzdura. Takie rodziny to patologia i jest ich zdecydowanie mniej niż normalnych zdrowych rodzin. Argument wysrany
Ależ zaleciało stereotypami... Jesteś idealnym przykładem osoby skrzywionej przez ideologię. Mnie nie obchodzi czy ktoś jest gejem, lesbijką, transem itp. tylko to jakim jest człowiekiem. I najlepiej jakby ogólnie ludzie mieli takie właśnie podejście... A dorabianie do orientacji całej ideologii, zasad itp. jest co najmniej kuriozalne. Problem z ruchem "woke" i LGBTQWERTY jest taki, że reprezentują go często ludzie, którzy potrzebują ciągłej atencji, a swoje zaburzenia, lęki i kompleksy często błędnie interpretują jaki bycie bi, cis itp. itd. Każdego odstępstwo od normy jest swego rodzaju zaburzeniem, ale tak jak większość ludzi nie ma nic do normalnych homoseksualnych ludzi, tak coraz większy odsetek ludzi ma dość całej tej "postępowej" ideologii. Przeniknęła ona niemal do każdej gałęzi kulturowej i popkulturowej i to jest absurdalne. Zamiast się rozwijać jako społeczeństwo, jako ludzie to my się cofamy i dopiero jakiś sąd w Wielkiej Brytanii musi ustalić kim jest biologiczna kobieta. I jak to jest, że wielu homoseksualnych ludzi ma dość wrzucania do każdego aspektu popkultury tego "woke" oraz łączenia ich z jakimiś dewiantami w maskach psów co chodzą na kolanach i dają się upadlać innym dla chorego podniecenia. Chory świat...
Ta "normalność" to zabronione kondony,in vitro i prawie zerowy przyrost naturalny.Nie jestem fanem tych wątków,ale nie pozwolę sobie nazwać takich ludzi nienormalnymi
Czytaj ze zrozumieniem , albo wybij energetyka podobno rozjaśnia umysł ,chodzi o kontekst , po drugie odróżniasz fikcyjną postać od rzeczywistej . A tak na marginesie grzybozobiaki są obrzydliwe , mam nadzieję że nikogo nie uraziłem tym bardziej aktorów którzy grają niektóre te postacie ,
Ps .nie kondony tylko kondomy ,są dostępne przy każdej kasie min.w biedrze ;)
jak będą już sami lgbtqagdrtv to przyrost będzie zerowy, czaisz? a dlatego m.in. jest teraz bliski 1 bo się promuje i wywyższa na piedestał właśnie takie postawy i przede wszystkim DEPRECJONUJE rodzinę jako kobieta i mężczyzna i wartości z tym związane, nie wiesz, że lansowany jest od wielu lat pogląd, że więcej jak dwójka dzieci to u patusów? najlepiej TYLKO jedno a ostatnio jeszcze lepiej jak to jest kotek albo piesek, albo i to i to
Jesteś większym idiota i propagandysta niż sam Metzen i jemu podobni xDDD Idz tam tworzyć reklamę uśmiechniętej rodziny z Jakubiakiem xD
Masz ewidentny problem ze sobą, poza tym taka jest prawda. Nie jestem homo ale nie przeszkadza mi wątek lgbt bo i taki był w grze więc nic nie jest na siłę. Ale ludziki Twojego pokroju tego nie ogarniają...
Jak chcą się tak bardzo trzymać gry to niech się trzymają 1:1 a pierwszy sezon nie był identyko odwzorowany jak gra. co do wątków homo to wiadomo że nie są one od wczoraj w naszym społeczeństwie ale skoro osoby LGBT chcą żeby ich zrozumieć to również niech takie osoby starają się zrozumieć że komuś to może nie pasować. Każdy ma prawo do swojego zdania. Czy homoseksualizm jest czymś normalnym? Dla mnie nie ale nie mam z tym problemu i niech sobie robią w swoim życiu co chcą.
Eh to już się robi nudne. Wątek LGBT i idzie zesrańsko ludzi którzy pieprzą rzeczy o jakiejś normalności. Świat się zmienia. Deal with it, będzie ci łatwiej w życiu
Świat się zmienia na gorsze. Jak masz ból dupy o czyjeś wpisy to po kiego grzyba włazisz na forum?