Szkoda że nie mamy pokazanej dobitniej perspektywy Abby ,z którą widz, bardziej mógł się utożsamić , bo na ten moment to wilki są Ci którzy w świecie TLOA są tymi dobrymi , o ile można powiedzieć tak o kimś w tym brutalnym świecie.
Dla mnie te wszystkie króciutkie wstawki scen retrospekcji powinny zająć więcej czasu bo są ciekawsze .
Ellie jest bardzo nudna i przewidywalna nawet dla ludzi nie grających , przy Joelu jeszcze trochę tą płyciznę neutralizował , szkoda że nie ma ukazanej jakiejś przemiany bohatera tylko zwykłego dzieciaka z jedynym skilem jaki ma ,nieśmiertelnik przed grzybem .
Fenomen tej gry, przynajmniej pierwszej części, zawsze polegał na relacji Joela i Ellie. Ludzie którzy nie grali w tą grę nie wiedzą, ale gra była stworzona w ten sposób żeby pod koniec gry czuć silne emocje wobec obu bohaterów. Pozbycie się tej relacji jest jak wyrzucenie do kosza najlepszej części. Sama śmierć szokująca, ale niestety wszystko co następuję po tym to krzywa pochyła w dół. I to nawet szybciej odczuwa się w serialu niż w grze bo przez tydzień przerwy między odcinkami emocję opadają. Abby w grze była pokazana dopiero pod koniec i tutaj pewnie będzie podobnie.
patrząc na zwiastuny odcinków to drugi sezon będzie o abby tak jak to miało w grze najpierw gramy ellie pozniej abby. patrząc że nie ma 3 części gry taki podział ma sens
Właśnie się zastanawiałem co chcą zrobić z 3 sezonem. Nie pamiętam aż tak dobrze 2 części gry, ale wydaje mi się że juz przeszliśmy dużą część fabuły. Nie wiem czy im sie uda ten materiał rozbić na 2 sezony
Ten odcinek miał 45 min. ,także coraz krócej , nie zdziwię się jak kolejny sezon będzie miał 6 odcinków w stylu MAX ,u nich tych produkcji jak na lekarstwo,a na marketing kas poszła niezła więc biznes ponad twórczością ,a kiedyś to była moja ulubiona platforma
Problem 2 sezonu jest taki że jest brak przeskoku czasowego u ellie i diny wszyscy dookoła się zmienili siwe włosy itp a one a raczej ellie 4 lata pozniej dalej wygląda na 13 lat i dina to samo. związek diny i jessiego sory za słowo ale podchodzi mi pod pedo... i dobrze że nie pokazali żadnych scen z tego
mnie zabiła ta głupota z sektorem B2 - no władze wiedzą że tam jest wirus przenoszony droą kropelkową przez powietrze i tego nie zabezpiexzją - byle kobitka 50kg wagi sobie otwiera drzwi windy i wbija do środka xd