The Last of Us
powrót do forum 2 sezonu

Ocenę zostawiam po obejrzeniu S1. Nie skomentuję tego tzw. drugiego sezonu, ponieważ brak mi słów na jego temat, straciłem tyle czasu żeby to obejrzeć i nie zobaczyłem nic ciekawego / godnego uwagi. Jak to jest możliwe, że mając tak dobrą bazę, na której można, a nawet powinno się wzorować, zrobić takie bezpłciowe coś??? Nie interesuje mnie już nawet ten trzeci sezon, jeśli kiedyś wyjdzie. Zostało zepsute coś co miało tak dobry potencjał i tyle ludzi czekało na kontynuację przygód w wersji serialowej, żeby jeszcze raz przeżyć i poczuć emocje, które towarzyszyły podczas gry, a tu była jedynie pustka. Jeśli ktoś nie widział drugiego sezonu, to może sobie odpuścić.

ocenił(a) serial na 8
marcin12011

Usiądź, ochłoń i wróć do tematu po jakimś czasie. Dobrze radzę – bez tego wpadniesz w ten sam mur, w który wielu z nas już uderzyło: złość i rozczarowanie, które zostają, bo naprawdę zmarnowano potencjał. Rozumiem Cię aż za dobrze – sam po obejrzeniu drugiego sezonu wiem, że nie wrócę do niego w całości. Ellie została zarżnięta scenariuszowo, emocjonalny kręgosłup historii się rozpadł, a wiele decyzji twórców było zwyczajnie... głupich. I to boli, bo przecież dostali gotowy materiał, arcydzieło, którego nie trzeba było poprawiać – wystarczyło zrozumieć, dlaczego działa. Ale może warto wrócić do tego nie po to, żeby się przekonać, że było dobrze – tylko żeby nazwać konkretnie, co poszło nie tak.