Kurde dziś ogrywam dopiero grę część 2 i twierdzę że w grze wszystko się dobrze klei dlatego nie rozumiem jak można było tak schrzanić sezon drugi serialu mając taki materiał źródłowy. Rozumiem że musiały nastąpić zmiany ale że aż tak radykalne, nie logiczne i aż wręcz idiotyczne ? Poza tym świat i sama akcja naprawdę świetnie stworzona w grze jak i akcja w Seattle z WLF. Specjalnie zakupiłem sobie PS4 dla tego tytułu bo w jedynkę grałem na PS3 dawno temu. Część druga dobra gra, na pewno nie lepsza od cz.1 bo w moim odczuciu współczesne gry pomimo tego że mają wspaniałą oprawę graficzną, lecz nie jest to współmierne z miodnością grania i zaangażowaniem w grę, dawniej była o wiele gorsza grafika ale tryb gry był tak niesamowity że potrafił cię pochłonąć na długie mega godziny. Serial strasznie zepsuto i mam wrażenie że budżet był mega ograniczony czy też rozkradziono kasę bo przecież wiele mamy przykładów w filmach czy serialach z wysokim budżetem w których efektu nie widać. Po kolejne wiem że gra a film to zupełnie inna bajka i wiem że gówniara typy Elie jak i jej laska nie sprostały by takiej licznej grupie typów więc w filmie mogli by trzymać się realiów a nie bzdur typu że Elie se jedzie do Seattle i takim mega zbiegiem okoliczności natrafia na wszystkich bez żadnych mega przeszkód co zabili Joela, serio to ta ciągłość fabuły w grze była bardziej realna od tej w filmie. Przykro mi ale po ograniu gry daje drugiemu sezonowi 1.