PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177864
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead
ocenił(a) serial na 9
DarkFieldsOfPain

info masz w przeciekach z następnego odcinka, gość nie żyje, to pewne jak amen w pacierzu

mitrus80

Dobrze że wspomniałeś/aś o amenie w pacierzu. Symbolika odcinka wielki krzyż nad łóżkiem umierającej kobiety i słowa "zamknij oczy" gdy nazwa odcinka mówi "open your eyes".Dante nie przyszedł zabić Sidiqa .Skąd te przecieki i z jakiej strony?

ocenił(a) serial na 9
DarkFieldsOfPain

ze strony yt ;-) są trailery i urywki z następnego odcinka, wyraźnie wskazujące że Sidik nie żyje, i to żaden blef, nie żyje, na śmierć!!! nawet się w zombie zmienia

DarkFieldsOfPain

Spoiler:)

trailer następnego odcinka zaczyna się pogrzebem. Raczej Sidiqqa, zwłaszcza, że przy grobie pierwsza stoi mami.

Kasss1711

Właśnie oglądam Zaczyna się pogrzebem ale tej starszej kobiety .

DarkFieldsOfPain

Ale co oglądasz? Trailer czy odcinek?

DarkFieldsOfPain

A Dante już jej nie pochował?

Kasss1711

oglądałem zwiastun i to będzie odcinek o Dante.Rozpoczyna się piekło Dantego wzmiankę było chyba ieco jak Danto opowiadał co przeżył w Afganistanie .Dlatego wierzę że Sidaq żyje:)

DarkFieldsOfPain

Aha, wierzysz:)))
No dobrze, niech Ci będzie, i tak za tydzień się przekonamy:)
Moglibyśmy się założyć ,bo to uwielbiam...tak najczęściej zdobywam martini:D

Kasss1711

Niech Ci będzie idziemy oMartini:)

Kasss1711

Wierzę= wiem:)będę Ci winny Martini jeśli się mylę, :)

Kasss1711

Deal!;)

ocenił(a) serial na 5
Kasss1711

Ja tam się nie znam, ale obejrzałem trailer i tak naprawdę nie wiadomo czyj to pogrzeb. Poza tym, skąd dowiedzieliby się kim jest Dante?

acidity

no na bank Sidiqqa ( już się oblizuję na martini...).

Kasss1711

Dante pomimo postury jest zbyt słaby zeby cokolwiek zdziałać,ewidentnie widać jak Alfa nim pomiata,ma na niego ostrego haka.Grób to na pewno nie Sidiqa,szeptacze nabili by jego łeb na pal:)

DarkFieldsOfPain

Ale jacy szeptacze jak on zmarł w osadzie?

Kasss1711

kto zmarł w osadzie?Dante należy do szeptaczy co wskazuje próba zabójstwa Sidiqa i traioer nowego odcinka.Alfa ciśnie po tak wielkim chłopie że aż mi troche go szkoda było
https://www.youtube.com/watch?v=U3emZcd0ge4

Kasss1711

nie żebym odmawiał Ci Martini ale Sidiq żyje;]

DarkFieldsOfPain

Nie odmówię Ci wypicia martini:)))

Kasss1711

:)))https://www.youtube.com/watch?v=U3emZcd0ge4
Dante to słaba postać i ten zwiastun ewidentnie pokazuję ile w nim jest wątpliwości.Ledwo poddusił umierającą babcię a co dopiero miałby plan zrobić to z Sidiqiem.Dante jest wycieńczony albo raczej wykończony przez Alfe.

DarkFieldsOfPain

Starsza pani na rozgrzewkę, Sidiqq na danie główne.

Kasss1711

no wlasnie nie moge się doczekać MARTINI;]

acidity

pogrzeb?Pogrzeb to ma Dante jak go Alfa ciśnie,zakłładam że to znajomy/znajoma Dantego.

ocenił(a) serial na 9
Kasss1711

A te przypalone krzyżyki na plecach w końcu nie zostały wyjaśnione? Daryl to ma , Michonne - ktoś jeszcze?

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

Maggie - to pewnie coś związanego z tą starą przemądrzałą babą która ma "plan na wszystko"

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

Tą od tych płyt i sztuki?

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

tak, w każdym razie, wtedy Maggie się już urwała z serialu, więc na pewno gdzieś będzie kiedyś to wytłumaczone, może podczas śmierci/odejścia Micho z serialu

a może po prostu Daryl kiedyś coś tam napomknie

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

Dziwne ,że ta kobieta by ich tak okaleczyła i do tego dobrowolnie Megi pojechała by do niej po nauki?

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

to się wiąże tylko czasowo, niekoniecznie bezpośrednio, ale był jakiś domniemany konflikt o którym szerzej się nie rozwodzono jak dotychczas

Mikael82

Te wypalone ślady to nie ta kumpela Michionne z dzieciakami? Co Judith porwali. Michonne i Daryl poszli za nimi i wpadli w ich ręce (Michionne w ciąży była).

ocenił(a) serial na 9
DBM

Racja , racja, racja - było czyli po temacie. Dzięki

DBM

Tak, wtedy ich poharatali. Wyjaśnione milion lat temu:)

ocenił(a) serial na 5
Kasss1711

Zagraj w Death Stranding. Aktor ten jest głównym bohaterem gry i można brać nim prysznic, robić kupę, a nawet sikać do kibla i na dworze :D

acidity

Nienawidzę gier komputerowych:)

ocenił(a) serial na 8
mitrus80

https://youtu.be/co4SLIikOsk

ocenił(a) serial na 7
Anu_La_2

Odcinek na początku wydaje się "taki se". Ale fakt faktem napięcie rośnie i czuć zbliżający się kataklizm. Zejście z tego świata jeńca
zaskoczyło mnie. No i cały ten Dante który ukatrupił Sidiqa od początku wydawał się być śliski. Myślałem początkowo, że on "ciepły"
jest, ale z czasem ten jego uśmieszek tak irytował, że domyslałem się już, że tu coś nie gra z nim. No, ale w życiu bym nie wpadł na to, że to może być kret szeptaczy. Zresztą trochę to niewiarygodne, że jeszcze niedawno śmigał w skórzanym wdzianku, a tu teraz odnajduje się w tej wiosce jakby nigdy nic. No dobra już nie takie dziwy w tym serialu oglądaliśmy. No i Gamma duży plus. Na zakończenie dodam no Negan no party.

użytkownik usunięty
gothblack

z tego jaki był "previously" domyśliłam się, że nie będzie Negana... bez kitu, teraz to jedna z postaci na którą czekam :D
pewnie będzie w następnym.

podobne miała odczucia co do Dantego.... jakiś dziwny był od początku xD

i co ogólnego "feelu" odcinka... już myślałam że to typowy filler, a jednak miło się zaskoczyłam.

ocenił(a) serial na 10

Za to ja myślałam, że Dante zarywa do Sidiq'a.

Mnie tam już w tym serialu nic nie zaskoczy,skoczne melodyjki dla nastolatków lub przypominające z serialu 100, 30 ludzi w tle w hijabach, geje ,lesbijki ale żeby pokazać jak Dante pojawił się to nie da rady(dać mu chociaż odcinek czy coś żeby wzbudził zaufanie).Negan chyba tylko trzyma ten serial jeszcze w ryzach.

gothblack

W którym momencie Dante zabił Sidiqa?Teraz musi znieść ciało, ewentualnie potwierdzić alfie że... no właśnie co?Czyli teraz Dante położy Sidiqa w łóżeczku i powie że to choroba?

ocenił(a) serial na 7
DarkFieldsOfPain

A o to mnie nie pytaj. Zobaczymy co z nim zrobi. Znaczy się ciałem. Ja też przez chwilę myslałem, że on tylko się broni przed oszalałym Sidiqem, ale jego późniejszy monolog wiele wyjaśnia. Przecie jak zaczął dusić to nie przerwie zabawy i nie powie słuchaj Sidiq glupia sprawa wyszła...Jak go dobrze ukatrupi to może nie będzie sladów i faktycznie zwali na chorobę, albo się ulotni po angielsku...Nie wiem się zobaczy.

gothblack

Nie wierze w śmierć Sidiqa, Dante (tutaj jest dużo nawiązań do Dante's Inferno) dodatkowy moment to wielki krzyż nad śmiercią pewnej kobiety i wypowiadająca słowa "zamknij oczy"

ocenił(a) serial na 8
DarkFieldsOfPain

Wystarczy, że wrzuci go do wody. Miał już próbę samobójczą, to raczej nikt nie będzie wątpić. Sekcji zwłok mu przecież nie zrobią.

tennmisza

I to odlatujemy.Sidiq został jedynie podduszony .Dante miał wątpliwosci i nie zabił Sidiqa-w ty momencie rozpoczyna się piekło Dantego.

ocenił(a) serial na 9
Anu_La_2

Epizod bardzo dobry - serial zaczyna trzymać poziom.

Śmierć Sidiga - na plus - trzeba kosić tych bohaterów, bo jest ich zdecydowanie za dużo. Ciekawe czy ktoś się skapnie, że w Aleksandrii mamy do czynienia z sabotażem, choroba ma swój przyczynek w skażonej wodzie? To by się spinało z tym co robiła Gamma nad rzeką z trupami.Tylko dlaczego Arron nie informuje o tym osady?

Scena z pojmanym Szeptaczem bardzo na plus - przypomniało mi się nieco przesłuchanie Randalla w drugim sezonie.

Gamma - zachwiane zaufanie do Alfy, jeszcze powinni jej pokazać dziecko jej siostry.

Córka Alfy wraca do stada?

Mamy nawiązanie do tajemniczych blizn na ciele Daryla, może coś się wyjaśni?

Życzyłbym sobie wielkiej rzezi w kolejnym epizodzie, ale do tego pewnie nie dojdzie.Wróci Negan , zginie jedna postać i tyle.No ale może ...

ocenił(a) serial na 9
Mikael82

nie wiem czy w przyszłym odcinku, ale na pewno zginie ta siostra Connie, ktoś z pary Magna/Yumiko, Aaron, pewnie ten kowal, Ezekiel, może Carol, może Micho, może pan od muzyki

śmierć doktorka jednak mnie trochę zaskoczyła (oczywiście ogólnie) bo była to taka niby ważna postać, łącząca starą historię zmiany mentalności Ricka

mi go trochę szkoda, bo gość dosyć wyrazisty, wciąż czekam na śmierć Judzina, znając życie, to się nie doczekam...

ocenił(a) serial na 9
mitrus80

Judzin raczej nie zginie. Śmierć doktorka rzeczywiście dość zaskakująca.

ocenił(a) serial na 7
mitrus80

Judzin jeszcze długo pociagnie. Ma misje do wykonania czyli przez tę radiostację ściagnąć nowe kłopoty na swoich.
Mam nadzieję, że po załatwieniu szeptaczy Ci nowi źli będą ciekawsi bo przyznam, że Alfa and company nieco mnie rozczarowali. Po niezłym wejściu zrobili się nijacy.

ocenił(a) serial na 9
gothblack

Będą nowi źli? Może wreszcie odmiana i dobrzy.