PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177538
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Po namowie kumpla wrocilem do tego szajskiego serialu, bo mowil, ze od 9 sezonu jest znowu lepiej, ale chwilowo mecze sie z 7 i 8 sezonem (przewijajac, bo nudy...). Do sedna.

Takie kiepy jak Morgan, który na sile szuka pokoju z banda poje*ow (s7), albo Jesus, ktory za wszelka cene chce ocalic "zakladnikow" (s8), to najgorszy punkt tego serialu odbierajacy mu jakiekolwiek logiczne myslenie.

Decyzje tych debili sa zwyczajnie nienormalne i przez to serial cierpi. W rzeczywistosci (powiedzmy po apokalipsie, ale bez zywych trupow) takie typy nie mialyby racji bytu- nikt nie bralby ich na serio. Bo kto na sile szuka pokoju z ludzmi, ktorzy zarzynaja ci kumpli? Albo kto normalny chce ich pozniej zostawic przy zyciu, chociaz wie, ze przy najblizszej okazji beda chcieli go zatłuc?

Zastanawiam sie, czy w komiksach oni tez byli takimi frajerami, czy to po prostu scenarzysci mysla, ze "tak bedzie fajnie"?

To na pewno nie jedyne takie sytuacje, ale podczas pisania powyzszego te dwie tylko mam w glowie.

ocenił(a) serial na 8
diabollo

też wróciłem parę dni temu, szybko mi poszło 7,8,9,10 już nadrobilem ale 7 i 8 oglądałem juz kiedyś w dniach premiery, ale podobał mi się w końcu nagły obrót wydarzeń z nudnego biegania Ricka z rewolwerem i jego małpek po lasach w sezonach 1-6 do pojawienia się w końcu kogoś 'normalnego' NEGANa w 6x16 czyli praktycznie w 7, 8 powiew świeżości

dużo nudnych scen w tym 7,8 ale za to każda scena Negana i jego ekipy była dla mnie 10/10 nawet jak tylko gwizdał...

Negan opracował taki a nie inny system na życie i gdyby nie inni np. Rick, którzy mają w genach bycie bossem, to z tym systemem nikt by nie cierpiał a nawet z czasem ten system mógłby być lepszy coś jak prezydent tamtych czasów

broniłbym lepiej Negana naprzykład czynami Ricka i innych głównych postaci z sezonów 1-6 ale bardzo mało pamiętam z tych sezonów ale....... Rick też dużo niewinnych ludzi zaciukał

A z tego co pamiętam to Negan przyczepił się do nich tylko dlatego ze Rickuś z ekipką wystrzelali jedną z 'baz' negana i zaj*ebali z 50 ludzi

i co? Negan zabił ich? nie. zrobił kółko różańcowe w 6x16 i pokazał co się dzieje, gdy łamie się regulamin

co do reszty to Jesus tez mnie tym denerwowal, Morgan w wielu momentach też, no i oczywiście carol XD