PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177779
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Kocham takie postacie jak gubernator, mimo już wiele razy razy w kinie były wałkowane. Brutalny,
bezwzględny s*******, który nie cofnie się przed niczym, momentami zabawy i inteligenty.
Aktor wcielający się w rolę gubernatora odegrał swoją rolę świetnie. Serialowy gubernator lepszy od
komiksowego ;]

ocenił(a) serial na 6
ElTabasco

Kłócenie się o to czy żołnierze mogli się tak dać podejść, czy też nie jest bez sensu. Ten serial jest pełen absurdów i nieścisłości. Średnio mi to przeszkadza i myślę, że większości sympatyków serialu również. Najbardziej denerwujące jest chyba "niedopracowanie" zombi. Z jednej strony ugryzienie i zadrapanie powoduje zarażenie i przeobrażenie w zombi, a z drugiej bohaterowie chodzą cali ujuszeni. Zombi można zabić tylko rozwaleniem łba, ale one jedzą, czyli ich organy wewnętrzne muszą pracować itd. A co do tych żołnierzy: może byli z zaopatrzenia.

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Czyli z głów szwędaczy osada czerpie prąd czy tak? Potrzebują głów by mieć elektryczność. Ale po co gubernator łazi do swojego sekretnego pokoju i gapi sie na te głowy? Ma jakieś zboczenie?

Oldi

WTF?

Gubernator ma nierówno pod sufitem a patrzenie na głowy swoich ofiar to jego hobby ;]

Oldi

Mam wrażenie, że to akwarium to nie do końca jego hobby. Zastanawia mnie jednak czemu w samej końcówce wydawał się zaskoczony głową żołnierza. Obejrzałam drugi raz i nie mam wątpliwości.

ocenił(a) serial na 6
Feria_2

Zaskoczony? Od razu powiedz że pomyliły mu się drzwi. Chciał tylko siku, a tu ktoś mu na chatę jakieś głowy przyniósł...

ocenił(a) serial na 5
Feria_2

Oglądanie akwarium z głowami zastępuje mu telewizję, była chyba taka kwestia w komiksie o ile sie nie mylę. Chore to, ale jakie zabawne!

A co do zaskoczenia Gubernatora na końcu, nie wydaje mi się żeby to miało duże znaczenie. Ot tak, wgłębienie się jeszcze trochę w psychikę bohatera.

ocenił(a) serial na 1
fartownik

Ciekawe kto odciął głowę ostatniemu żołnierzowi ?!

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Póki co jest to dobrze i ciekawie zapowiadająca się postać :D

ocenił(a) serial na 10
ElTabasco

Jedno trzeba przyznać że bez takich postaci jak gubernator było by nudno a tak zawsze coś się dzieje

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

Czarny charakter w kinie jest obowiązkowy :D

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

Dokładnie mam nadzieje że trochę gubernator sobie po gra będzie ciekawiej :)

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

Myślę, że 3 sezon spokojnie zagra cały, a jak resztę spraw rozwiążą? Czy więzienie będzie w 4 sezonie w raz z Gubernatorem, tego nikt nie wie :)

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

W sumie co sezon jest inna sceneria wiec wydaje mi się że w 4 czymś nowym nas zaskoczą

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

To jest pewne wg nas :D ale co Kirkman ma w głowie :D Mi się marzy zima, w którymś z sezonów.

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

Prawda Kirkman potrafi czynić cuda na ekranie :)nieźle by się działo gdyby akcja w 4 sezonie zaczęła w okresie zimowym ciekawe jak by zombi odnalazło się w nowych warunkach ;p

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

Dokładnie :D i nasi bohaterowie. Daryl by teraz polował na niedźwiedzie :D

ocenił(a) serial na 10
Vangelis7

hahahhaha mogło by być całkiem zabawnie i do tego by się wykazać w końcu prawdziwa walka z niedźwiedziem a nie monotonia jaka jest zabijanie zombi na co dzień :)

ocenił(a) serial na 7
Olimpia_Delacour

albo wiewiórek :D

ocenił(a) serial na 6
ElTabasco

Dla mnie był postacią poniekąd tragiczną i naprawdę współczuję mu w sporej mierze. Bo mam wrażenie, że po prostu w pewnym stracił rozum i ten serial dobrze pokazuje jak takie warunki mogą destrukcyjnie działać na psychikę.. Dla mnie postać niejednoznaczna i ciekawa.. Wcale nie do końca zła. Zaczął pojmować dobroć na swój wypaczony sposób. Jego bezwzględność mogła się podobać. Kiedy polubiłem tę postać wkrótce zginęła. Jak dla mnie dużo ciekawsza i lepsza pod względem jej budowania postać niż przereklamowany clown Negan.. Negan nie jest dla mnie z krwi i kości, a Gubernator jest. Ma różne odcienie szarości. Ma też dozę nieprzewidywalności. Negan niby też, ale dla mnie zawsze był przerysowany i mało realny (komiksu nie znam...).

ocenił(a) serial na 6
introverder667

Wydaje mi się, że bardzo kochał żonę i córkę i ich strata sprawiła, że coś w nim się zmieniło albo jestem wręcz przekonany o tym (…). Nie na darmo tyle czasu chodził ze zdjęciem żony, a przemienioną córkę trzymał.. Pamiętacie jak reagował, kiedy Michonne chciała zabić przemienioną córkę.. Dla mnie to po prostu postać w dużej mierze tragiczna. Oczywiście zrobił dużo złego, ale potrafię mu współczuć.

A poza tym to w tej osadzie na początku czynił dużo dobra.. Stąd widzę różne warstwy w tej postaci … i budzi moje współczucie.