PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177528
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Irytuje mnie Michonne. Taka jakas mdla, strasznie sztuczna postac. Katana pomacha od przypadku do przypadku i to w malo widowiskowy sposob, w ogole murzynka z katana to jakies dziwactwo. I jest brzydka jak noc (zwlaszcza niecierpie fryzur afro, jak oni mija wlosy? fuj!). Juz lepiej mogli dac stara ale sprawdzona klisze i wstawic w te role jakas fajna Azjatke. Szkoda, ze popularnosc postaci Saeko z HSoD nie zainspirowala tworcow TWD!

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

I co po nowym odcinku nie zmieniłeś zdania wariat?

ocenił(a) serial na 5
kryszti

Tortuga to dziewczyna :).

ocenił(a) serial na 10
Kassandra85

A kurde to by wyjaśniało czemu pisała takie głupoty, powinna być gdzieś napisana płeć, gdybym wiedział to bym nawet nie męczył się nad dyskusję, jestem świadomy że większość kobiet jest z racjonalnym myśleniem na bakier, aczkolwiek nie generalizujmy są i dziewczyny zdolne do głębszego myślenia choć to ewenement...

ocenił(a) serial na 4
kryszti

Przecież Tortuga ma w profilu zaraz przy nicku znaczek, który oznacza płeć. Ślepy czy z myśleniem na bakier?

ocenił(a) serial na 10
Badly

a wchodziłem na jej profil? Jakoś nie zaintrygowała mnie niczym na tyle żeby na niego wchodzić

ocenił(a) serial na 4
kryszti

Trzeba było wejść, chociażby po to, aby wiedzieć do kogo adresujesz swoje słowa. Plus raczej wchodziłeś skoro napisałeś "Jakim cudem k*rwa lubisz tak dobre filmy będąc takim kretynem" - filmy, liczba mnoga. Skądś musiałeś wziąć przekrój jej gustu.

ocenił(a) serial na 10
Badly

jednak masz rację wchodziłem, ale patrzyłem tylko na filmy

ocenił(a) serial na 4
kryszti

No i było tak ciężko zobaczyć znaczek, tak? Oczy by ci się przemęczyły?

ocenił(a) serial na 10
Badly

Wielki problem masz :D

ocenił(a) serial na 4
kryszti

Wasze lenistwo w tak małych i prostych rzeczach mnie wkurza, więc mam problem, bo nerwy tracę :P

ocenił(a) serial na 10
Badly

Ja już dawno je straciłem, oszczędzaj je lepiej

Rejan22

A ja się cieszę, że w serialu jest taka postać jak Michonne, bardzo. I jestem ciekawa jak się rozwinie.
Nie zirytowała mnie na razie niczym, fajna jest :)
Dodam, nie znam komiksu.

ocenił(a) serial na 10
adrastea

Wreszcie ktoś ogarnięty :D

ocenił(a) serial na 4
adrastea

Komiksowa Michonne należy do moich ulubionych postaci. Żałuj.

ocenił(a) serial na 1
adrastea

Podobno Michonne żyje aż do teraz w komiksie więc będziemy patrzeć na nią tak długo jak na Ricka :)

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

Mnie fascynuje Michonne.
Drapieżna, silna, opanowana i zręczna.
Bardzo podoba mi się ta postać, według mnie świetnie pasuje do klimatu Apokalipsy Zombie :)

ocenił(a) serial na 10
Jaskier16

Zgadzam się ze wszystkimi słowami, ale ża jako odbiega od normy i nie jest obłudna, fałszywie miła itd to nie kazdemu podpasuje

ocenił(a) serial na 10
lolobarolo

a ja Michonne bardzo lubię ,babka jest twarda kiedy trzeba,ale i dobra/miękka jednocześnie (pomogła Andrei czy Carlowi) ,gdyby nie pinda Andrea Gubcio już dawno by nie żył

CelineMarie

No to jest nas więcej :) Michonne, tak jak napisałam w innym wątku ma naturę kota. a ja kocham koty.

adrastea

Czarna pantera z niej,fajna postać ,jedyna babka z jajami

Co do dredów to wiadomo,że to peruka bo normalnie jest łysa,ponadto co ma fryzura do czystości?to a'propos tego co ktoś napisał wyżej

użytkownik usunięty
lolobarolo

Mnie również działa ona na nerwy. Na miejscu bohaterów serialu potraktowałbym ją porządną porcją ołowiu z Remingtona 870.

O co chodzi z tym Remingtonem 870? Co chwilę gdzieś się to pojawia.

użytkownik usunięty
lolobarolo

Co? Gdzie się pojawia?

Na forum czesto padaja odwolania dp tego Remingtona 870, i zastanawiam sie o co z tym chodzi.

użytkownik usunięty
lolobarolo

Ciekawa sprawa. Też chętnie bym się dowiedział czegoś więcej na ten temat. Trzeba by popytać tutejszych stałych bywalców.

ocenił(a) serial na 5
lolobarolo

Taka broń pojawiła się w którymś odcinku serialu, ale nie wydaję mi się, aby była jakoś strasznie popularna... Na pewno nie tak jak Colt Python Ricka, ale może o czymś nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

ty masz 12 lat, bo sposob twojego rozumowania jest albo dziecinnie prosty, albo zenujaco glupi ?

black_bastard

Nie karmie trolli, idz zebrac na onecie

ocenił(a) serial na 9
lolobarolo

lolobarolo cóż za żałosna istota z Ciebie :)

ocenił(a) serial na 9
yyy_

Aktorka która gra Michonne - Danai Gurira, na codzień nie nosi dredów więc możliwe, że jest to peruka. Nie musisz jej obrażać ,że jest brudna. Każdy tam jest brudny jak byś dziecko nie zauważył. Jesteś zwykłym rasistą a takich trzeba tępić !!

ocenił(a) serial na 10
yyy_

Nie rasistą tylko debilem w sumie

ocenił(a) serial na 9
kryszti

Racja. Ale o czym tu gadać z człowiekiem, który wszystkie części piły ocenił na 10 :)

ocenił(a) serial na 8
lolobarolo

Nie jestem specem od japońskiej broni białej ale nawet ja wiem, że to co nosi Michonne to nie katana tylko coś znacznie większego. Pewnie tachi albo no-dachi.

Murzynka z wielką japońską szablą stanowią fajne zestawienie. Problem w tym, że jeśli ta jej szabla była zrobiona w tradycyjny japoński sposób to już dawno powinna się wyszczerbić bo japońska broń biała była bardzo ostra ale zrobiona z niezbyt wytrzymałej stali,

Michonne miała bardzo mocne wejście w ostatnim odcinku drugiego sezonu i spodziewałem się, że będzie wymiatać jak Jet Li w "Hero", tym bardziej, że ci co czytali komiks opisywali ją jako mega wymiatacza. Niestety, bardzo się zawiodłem. Autorzy serialu powinni wysłać tę babkę na intensywne szkolenie z szermierki a byłoby jeszcze lepiej gdyby wzięli kogoś kto ma już o tym pojęcie bo od lat uprawia hobbystycznie szermierkę.

lolobarolo

zamiast się pogrążać i argumentować, że Michonne cię drażni bo nosi dredy i walczy kataną chociaż przecież jest czarna (dafaq....?) wystarczyło napisać że jej nie lubisz bo jesteś rasistą. btw, biały bohater np. taki Rick z kataną już by cię nie irytował, co? ah te cebulaki...