Serial ciągle dobry mój ulubiony :* AMC ma plany co do twd na około 10lat do tego pojawi się kilka nowych spinoff, Mogę podać link. :D super wiadomość jak dla mnie
Oby nie może ktoś z FTWD nie wiadomo (^o^) wolałbym shane ale niestety ziemie grzeje.
Jak zakończą TWD i FTWD to nie będzie już nic dobrego w tematyce zombie. Dlatego niech jadą ile mogą.
Nie zgodzę się. Już nie raz wydawało się, że nie można niczego nowego wnieść do danej tematyki, a tu raptem pojawia się jakiś geniusz, który udowadnia jak bardzo ludzie się mylili. Jeśli chodzi o zoombie, to mogliby nakręcić serial bazując na świecie wykreowanym w powieści Pandora lub bliźniaczym, który zagościł w grze The Last of Us(choć w grze nie jest on zbyt realistyczny). Angole wprawdzie nakręcili film The Girl with All the Gifts, ale słabo im to wyszło. Twórcy przede wszystkim nie mieli odwagi, by pokazać moralny upadek resztek ludzkości czy też czyhające niebezpieczeństwa w świecie zewnętrznym. No i Pandora kwalifikuje się jako sci-fi, z dość twardymi naukowymi podstawami, a tego zawsze brakuje w produkcjach o zoombie.
TWD mamy od 8 lat - w tym czasie powstał tylko FTWD - nic lepszego o zombie nie powstało - ani film ,ani serial. Coś mi przeszło przez palce w tym czasie?
Nie twierdziłem przecież, ze coś ci przeszło przez palce, a jedynie starałem się uzasadnić, dlaczego nie zgadzam się z twierdzeniem 'Jak zakończą TWD i FTWD to nie będzie już nic dobrego w tematyce zombie".
Są gusta i guścika, ale porównując do Maggie (2015) pod względem dramatycznym, to TWD leży i kwiczy. Jeśli chodzi o formę, to I sezon Z Nation jest zdecydowanie lepszy od TWD (sezony od 3 do 8). A jeśli zaś chodzi o realistyczne przedstawienie apokalipsy z trudną walką o przetrwanie oraz realizm zoombie(podstawy naukowe), to wspomniany w poprzednim wpisie The Girl with All the Gifts jest tu niedościgniony.
Natomiast bardzo chętnie dowiedziałbym się, czym TWD i FTWD prześciga inne produkcje ostatnich lat? Bo o ile pierwszy sezon był doskonały, a drugi bardzo dobry, to każdy kolejny miał coraz mniej do opowiedzenia. Ot, taka typowa rozrywka dla mas z colą i paczką paluszków w ręku. Sam chyba częściej krytykujesz TWD niż ja, więc doskonale wiesz ile ta produkcja ma słabości.
Nie sądziłem, że polski tytuł będzie lepszy od oryginału, ale od pewnego czasu ten serial to faktycznie Żywy Trup.... ;)
A mi się podobało:) Nie było nudy. Daryl wypowiedział więcej słów w tym odcinku niż we wszystkich sezonach razem wziętych, rośnie mały Picasso, wszyscy się kochają i przytulają tylko jeden się buja;)
Mi sie zdecydowanie serial podobał najbardziej kiedy był kameralny. Tzn mała ilosc osób, przedzieranie sie przez las, czy miasto, taki mega - survival. Od czasów Aleksandrii jest jak dla mnie za duzo ludzi, jakies interesy, układy, sojusze, dziwadła typu król z tygrysem i inne bzdury. Chętnie oglądałabym, jakby nastapiła jakas katastrofa, zdziesiatkowała ludzi, i musieliby isc w nowe rejony przedzierac sie przez nieznany teren jak bylo na początku.
Pierwszy odcinek 9 sezonu. Wszyscy przywódcy razem ryzykują życiem żeby zdobyć wóz i pług... tak kurva pług! Nie wierzę że nikt nie potrafił sam go zrobić z pamięci. Mogli też wysłać kowala żeby tylko go zobaczył i odtworzył. Porażka. Wiem że to serial dla mas ale serio?