PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177512
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Na plus, że więcej szeptaczy. Nie czytałem komiksu i powiem szczerze, że fajnie im to wyszło. Sterowanie stadem jak robotami.

Jesus is dead... taki zakapior, karateka, wywijacz kijem i spryciula a dał się zaskoczyć zombiakowi, który zrobił unik. Fakt, tego się po nim nie spodziewał...

ocenił(a) serial na 9

Wszystko przez Lucille , gdyby nie ona Negan byłby super hiper wujaszkiem :)

ocenił(a) serial na 7
Jacek112PL

Negan musial uciec nie wazne jak to było jego przeznaczenie bo jego opowiesc idzie wg komiksu. Pan N ma bardzo wazne zadanie, które wykona tak aby odkupić swoja dusze ;P Tylko czy aby na pewno? :D

ocenił(a) serial na 10
Jacek112PL

No nie wiem, nie wiem. Piszecie, że to test... W większości innych seriali byłoby to dobre wytłumaczenie. Ale TWD jest obecnie tak słabe, że opcja z zaniedbaniem jest tak samo, a nawet bardziej prawdopodobna moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 7
Jacek112PL

Moga sobie pisac co chca masz juz zapowiedz 9 odcinka Neganek sobie smiga az miło :) Jego historia idzie tokiem komiksu i nawet ignoranci z tego forum tworzacy zalosne teorie beda podziwiac to co musi zrobic. P.S Najwieksza beke na filmwebie dalej mam z tych idiotow od ksiedza kanibala :D

Psycho_Daddy

Przecież to jest logiczne że to jest test i Gabriel go sprawdza . Nie po to była ta rozmowa Nagana z księdzem żeby teraz zrobić taką wpadkę . Zostawili otwarte dzwi by sprawdzić czy ucieknie czy na tyle zmądrzał przez te lata że jednak zrozumiał swoje postępowania i zostanie w celi . Zresztą widzimy go tylko jak opuszcza swoją celę a co będzie po wyjsciu z tego budynku to tego dowiemy się w lutym.

ocenił(a) serial na 7
perun_6

Niestety Angela King jako showrunner nie pomogła.
Syf.

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

Czemu?

ocenił(a) serial na 7
TheDrolix

Nie widać?
Koniec sezonu 9A to porażka, przynajmniej dla mnie..

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

No własnie nie. Ja się zachwyciłem, po tym co mieliśmy w sezonie 8. to jest aż geniusz. Taki zwrot akcji że głowa mała!

ocenił(a) serial na 7
TheDrolix

To ironia?
Żeby nie było, oglądam z przyzwyczajenia..

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

To nie ironia...

ocenił(a) serial na 7
TheDrolix

W tym że to po prosu...głupie.

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

W jaki sposób głupie? Jakieś konkrety bo aż mnie zaciekawiłeś :D

ocenił(a) serial na 7
TheDrolix

Jestem lekarzem, nawet gdy umówimy się ile serial trwa to "żywotność" trupów jest zadziwiająca.

ocenił(a) serial na 4
Laki_9

Magia.

ocenił(a) serial na 7
Martin von Carstein

Jeśli tak to taka działająca cholernie długo.

ocenił(a) serial na 10
Laki_9

Przecież Janner powiedział wyraźnie, że każdy jest nosicielem. Jeśli połączy się to z faktem, że w trakcie apokalipsy o śmierć nie jest trudno, to nie powinna dziwić narastająca liczba nowych szwędaczy, którzy wyglądają wyjątkowo świeżo.

ocenił(a) serial na 7
Einshaew

Nie "aż tak" świeżo, ale masz rację.

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Tylko pytanie skąd ci nowi szwendacze w takiej ilości. Pierwsze 2 lata można uznać za masowe umieranie ludzi , ale po 8 latach ludzi chyba nie ma już aż tylu by trupy mogły wyglądać na tyle świeżo. No ale na to można przymknąć oko.

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

I gdzie byli przez tyle czasu?
Wiem, przymykam oko od 9 sezonów :)

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Haha. Przez TDW mam tak przymknięte jedno oko, że ledwo już je otwieram :)

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

Ja czasem przymykam oba :D
Ale swoją drogą, dziwnie się ogląda serial be Ricka. Irytował czasem po całości ale....jakoś inaczej :)

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Liczę ,że Rick wróci.

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

Raczej w filmach, choć kto ich tam wie :)

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

Też myślę, że wraz z upływem lat liczba szwendaczy powinna spadać. Tak jak Mikael82 napisał, tylko w początkach epidemii ludzie masowo ginęli. A zakładam, że taki szwendacz ma jakiś swój "termin przydatności" i w końcu się rozkłada. Po tylu latach niemożliwe jest żeby nowe szwendacze powstawały w takim samym tempie. Po pierwsze, ludzie na Ziemi zostali zdziesiątkowani, więc siłą rzeczy zgonów też jest o wiele mniej. Po drugie, ci którzy dotąd przetrwali potrafią się bronić przed szwendaczami oraz wiedzą jak zapobiec przemienianiu się zmarłych. Więc wałęsające się po świecie coraz większe hordy, jakieś 10 lat od epidemii, to dla mnie numer jeden jeśli chodzi o absurdy w TWD.

Swoją drogą - szwendacze nie muszą jeść, nie muszą pić. Taki szwendacz to najczystsza zielona energia, jaką można sobie wyobrazić. I taka niewykorzystana. Ricki powinni już dawno wziąć dotację z Unii i zbudować elektrownię szwendaczową .

ocenił(a) serial na 7
kajzerka

"Elektrownia szwendaczowa i dotacja z Unii " :D
10/10.

Laki_9

Gdzieś kiedyś czytałam, że zombiaki bez zjedzenia żyją od 2 do 3 lat.

ocenił(a) serial na 7
mania19

A ile przeżyje człowiek bez jedzenia? Idąc tym tropem, nie miałyby "paliwa" by się poruszać czy nawet czołgać :)
Surowe mięso daje jakieś tam wartości odżywcze, ale gdzie np, woda? :)

Laki_9

Ale to tylko zombiaki. Moze im sie zmienia system trawienny po zamianie w zombie? :)

ocenił(a) serial na 7
mania19

A jak wydalają? :) No coś Ty :)

Laki_9

W krzakach :)

ocenił(a) serial na 7
mania19

Powinni po sobie sprzątać, a nie tylko brud i smród :)

Laki_9

To tylko serial :)

ocenił(a) serial na 7
mania19

No wiem :)

Laki_9

Chyba zaczne czytac komiks :) ale od wątku ze Szeptaczami :P

ocenił(a) serial na 7
mania19

Ja pewnie kupię, tylko że życzą sobie zaporowe ceny :)

Laki_9

Kupować to wole co innego :)

Ale musze nadrobic odcinki. Do lutego zdąże :P

ocenił(a) serial na 7
mania19

Spokojnie zdążysz :)

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

To w czym rzecz?

ocenił(a) serial na 7
TheDrolix

W tym że jestem fanem serialu, nawet gdy zalicza mega zamułę jak w 8 sezonie. Teraz po raz pierwszy się zastanawiam czy w lutym dalej oglądać.
Tak to mogą to ciągnąć i do usranej śmierci.

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Wątek Szeptaczy jest puki co mistrzowski, na równi z Terminusem.

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

No ok, ale powinni skrócić sezon do 10 odcinków. Nie dzielić go na dwie części. Chociaż AMC to jednak kablówka :)

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Wtedy Hnery nie dostałby swoich "5 minut" :)

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

No masz rację.Ale skondensowany sezon w 10 odcinkach zagrałby lepiej. Zmiana showrunnera pomogła tylko pozornie.

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Zobaczymy co będzie dalej, dla mnie klimat jest ok.Taki poziom 5 sezonu.

ocenił(a) serial na 7
Mikael82

No nie bardzo, raczej trochę powyżej sezonu 8-go. Nie hejtuje serialu, Oglądam go od siedmiu lat, ale kurde ilość absurdów mnie rozwala.

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

Dobra ale co ci przeszkadzało w ostatnich odcinkach?

ocenił(a) serial na 7
TheDrolix

Oprócz łażenia w rozkładającej się skórze?
Ludzka tkanka rozkłada się bardzo szybko. Teraz to byłaby z nich raczej woda.

ocenił(a) serial na 5
Laki_9

Czyli w sumie czepiasz się komiksu.

ocenił(a) serial na 9
Laki_9

Troszkę się czepiasz, że zombie w ogóle istnieją?