PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177409
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Jak myślicie, czy byłaby możliwość powstania spin-offu serialowego. Opowiadającym np. o braciach Dixonach, albo Shane, Dale, Glenn lub Andrei przed Atlantą. Powiedzmy, że stawiał bym na serial min.20-30 minut. ?

LordWieslaw55

Historia braci Dixon już na stracie jest przekreślona jako materiał wyjściowy dla możliwego spin-offu, a to dlatego iż w tym roku firma Activision wydała grę na licencji serialu, czyli jest ona uzupełnieniem fabuły. Czasy przed apokalipsą nie byłby natomiast dobrym materiałem ponieważ określono nam już losy poszczególnych bohaterów. Wiadomo co działo się z Shanem czy Andreą. Wątki Glena przedstawiono natomiast w grze od Telltale. Wszelkie możliwe spin-offy musiałby się dziać już w trakcie trwania apokalipsy, czyli podczas trwania serialu. Podobnie jak przy Chirurgach i Prywatnej Praktyce, kiedy to wątki się ze sobą przeplatają. Wiadomo przy tym, że trzeba wybrać również element, który pociągnął by minimum 4 sezony, bo zapewne taką ciągłość chciałoby AMC. Ewentualnie mogliby pójść w system AHS, czyli co sezon inna historia, ale w końcu brakłoby im bohaterów. Ja osobiście uważam, że dobrym pomysłem byłby spin-off dotyczący podróży Andrei i Michonne, lub wątki Merla po ucieczce z Atlanty. Dostalibyśmy rozwój Gubernatora, Woodbury etc. Nieoficjalnie mówi się również o planach nakręcenia filmu na licencji serialu.Swego czasu Coleman coś tam puścił w eter, ale na dzień dzisiejszy temat nie został poruszony na większą skalę.

tomb2525

Nie chodzi mi o grę, ona mi całkowicie nie przypadła do gustu z zbyt wielu stron. Podobno Kirkman nie chciał brać w tym udziału, ale w sumie kto chciałby współpracować z Activision, gdzie wydaje się byle słabą grę. Lepszym rozwiązaniem byłby serial od gry, jakich czas temu krążyły plotki o spin-offach, a jeśli chodzi o film jeden byłby za mało, a już na pewno 1-5 godziny co najmniej 2-5, albo najlepiej 3. W takim przypadku można spokojnie załatwić jako reżysera Darabonta. :)

LordWieslaw55

raczej na spin-off nie ma szans. Ja najbardziej bym chciał zobaczyć przeszłość michonne, i cały odcinek jej poświęcony
darlton.pl

piotrek9625

Ja przeszłość Michonne i Merle. :)