PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177849
6,6 42 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Hej, słuchajcie czy ja coś przeoczyłam? Kiedy niby Carol zginęła? W momencie jak T-Dog się poświęcił i kazał jej uciekać ona wybiegła w jasne światło i tyle ją żeśmy widzieli. Czy ja się mylę? Trupa nie było także oni tak po prostu uznali że ona nie żyje? Może ktoś mi to rozjaśnić?

ocenił(a) serial na 6
tomb2525

"Patrząc na użyte przez Ciebie przymiotniki, można wywnioskować, że opisujesz postać, gdyż słowa te odnoszą się do jej charakteru stąd moje ogóle zdziwienie i lekki szok"

Przymiotniki, które są poprzedzone niesprawiającym trudności na poziomie semantycznym epitetem ;)

"gdyż wraz z postępem historii autor odkrywa coraz to nowe obszary wcześniej przez niego niezgłębione"

Truizm. Każda dobra opowieść, a taką bez wątpienia jest TWD , powinna mieć taki charakter.

"Z Twojej wypowiedzi wynika jakby każda postać kobieca była kreowana w taki sposób, co jak wiadomo jest błędne, gdyż przez TWD przewinął się grom różnych bohaterek żeńskich, o skrajnie różnych charakterach."

Nie . Napisałem : "Nie każda bohaterka TWD musi być kolejną Sarą Connor" , co oznacza dokładnie to, co napisałeś, a było jedynie ripostą na fragment twojej wypowiedzi :"w około było pełno kobiet, które same potrafiły o siebie zadbać czyt. Andrea, Michonne"

" Z każdej z nich Kirkman potrafił wyciągnąć niesamowity rys tragiczny, który był trwały, silny, mocno wpływający na czytelnika"

Nie przesadzajmy ;) Kirkman to bardzo dobry scenarzysta, ale na pewno nie sięga poziomu Bergmana czy Allena. Osiągnął tyle, na ile pozwalała mu konwencja.
Carol podcięła sobie żyły na oczach dziecka - to tragizm niezależnie od subiektywnych opinii. Osiągnęła szczęście i została brutalnie zdradzona. Jej głupota nie zmienia dramatycznej sytuacji, w jakiej się znalazła . . .

"Mam nadzieję, że tym stwierdzeniem nie miałeś mnie na myśli"

Bynajmniej.

"wątek śmierci Amy i jej odzew na przemianę Andrei"

Wydaje mi się, że nie rozumiem ;p

"tragiczna śmierć Dale'a czy kryzys Hershela po stracie rodziny. Nie wspominając już o śmierci samej Lori. To był dramat, który wywarł na mnie ogromne wrażenie"

Zgadzam się co do ostatniego - aktor grający Ricka spisał się świetnie i stworzył rewelacyjną ostatnią scenę czwartego odcinka. pierwsze 2 nie wywarły na mnie wrażenia, chociaż szkoda mi było Dale'a - sympatyczny był z niego dziadek. Herschel natomiast stał się niezłym kozakiem - patrz czwarty odcinek.

"Kiczowate były właśnie te zagrywki typu. zdradził ją, poszła się pociąć"

Ja tu nie widzę kiczu.

Pozdrawiam

BeeBee61 -
Wg mnie każda cecha w sztuce jest dobra, o ile jest odpowiednio przedstawiona.

ocenił(a) serial na 5
Ruben_6

Niepewność i strachliwość to wg ciebie interesujące cechy? Dziwne. Moim zdaniem zarówno jedno jak i drugie prowadzi do miałkości charakteru, bezwzględu na to, która płeć je ma.

korba90

Oby... Nie mogłem na nią patrzeć

ocenił(a) serial na 10
korba90

obejrzyj nowy odcinek a się dowiesz czy zginęła

korba90

SPOILER!!

Carol zostaje odnaleziona przez Daryla, żywa.

ocenił(a) serial na 8
korba90

żyje.... ;)