Jak w tytule!! Bez sensu zakładać przed czy po nowym odc kolejny temat!!
Co myślicie o pierwszym zwiastunie 102 odc? Mała Nuran, na urodziny. Widać że pokochała Bahar, a Efsun zazdrość ściska. Tak sobie myślę że Atesik prędzej zacznie podejrzewać ze Nuran jest jego i Bahar córką. Nie podoba mi się policjant, pewnie kolejny skorumpowany glina. Nie mogę rozgrysc jakie powiązanie z Kenanem ma ta nowa Kizia.
Efsun nie powinna byla porywac dzieciaka Bahar to fakt. Bahar przez swoja glupote tez pozbawila Efsun to co najceniejsze szansy na urodzenie wlasnego dziecka. Skoro chciala sie oddac w rece policji to mogla to zrobic gdy szukali jej w domu Iliasa a nie ukrywac sie jak szczur w spizarni sasiadow. Efsun i Arda tez kochali swoje dziecko. Nie zasluzyli na to co ich spotkalo. Bahar po poznaniu prawdy tak popchnela Hasret ze ta upadla. Nawet Mehnet byl na nia zly. To powinna byla przewidziec ze Efsun tez moze upasc i cos moze sie jej stac.
Bahar jak poznała prawdę była już kobietą, a nie dzieckiem jak mała Nuran:) Jestem w trakcie ogladania 115 odc., początek masakra jakaś:o Efsun ubolewa, gada jakieś głupoty do dziecka, które tak naprawdę ukradła, wmawia temu dziecku nie prawdę, jakby kochała Nur, to powinna odejść z honorem a nie jeszcze dziecko nakręcać :) Bezwstydna postać tego serialu i jeszcze Arda popiskuje, co mu matka dooope uratowała
Dziecko powinno znac cala prawde niech Bahar powie malej jak to przez nia jej kuzynka nie przyszla na swiat. Ze miala by byc moze przyjaciolke troche starsza od siebie.
Porwanie dziecka ze szpitala i wmawianie ze nie zyje to byla przesada. W rzeczywistosci takie cos nie moglo by sie wydarzyc (mam nadzieje). Efsun mogla oskarzyc Bahar o trwaly uszczerbek na zdrowui strate dziecka walczyc o wyzszy wyrok a nie porywac dziecko kobiety ktora zabila jej.
Zasmucona Zejnep z tym przydupasem :/ żałosne ! Poszła do szpitala, nakładła Muge jak "świni do koryta" Biedna ta Hulia :))) aczkolwiek waleczna nie to co Mehmet :)
Mehned to taka d... wolowa. Zmarnowal zycie Fuly. Niby tak kochal Hasret a zaraz po jej smierci polecial do Cemre. Ates to tez nie zly element. Przez niego Bahar zostala zabojczynia. Stracila prawie 6 lat zycia w wiezieniu. Stracila adopcyjnego Iliasa i Efsun. Ktorej wyrzadzila wielka krzywde. Matke swojego syna tez potraktowal jak smiecia. Kenan niby taka menda a potrafi obronic kobiete ktora kocha.
Wybaczcie, że tak piszę ale jestem w trakcie 115 odcinka i widzę jak Efsun wchodzi do więzienia, ma wspomnienia z Nuran. To są jakieś jaja, żeby marzyć o czymś co nie maiło sensu :) To jest właśnie pojęcie Efsun:) Jej się wydawało, że pieniądze rosną na drzewie i Mehmed je zrywa (nawet gdyby zrywał to jest praca, a nie żerowanie jak pasożyt , jak to ma wpojnei cymbalica Efsun). Zejnep wydaje się, że już jest gwiazdą, jej biednemu przydooopasowi wydaje się, że jest bossem mafii.Koszmar :PPP
Efsun wchodzi do celi i myśli no coż ciociu nie udało się , odebrano mi ojca , majątek i dziecko jaka ja biedna jestem :]buahahahahah
Efsun witająca się z Ardą (żal), jak można nie całować osoby, którą się kocha!!!! To jednak porażka z tymi serialami tureckimi :////
Zebrała się"bieda" i bedą ustalać plan, jak dokopać Bahar i odebrać jej własne dzicko:)))) buahahahaha
Tam wszyscy maja cos na sumieniu po za Muge szkoda ze jest chora. Wiadomo geny i traktowanie przez Cemala zrobily swoje. Bahar zachowuje sie podobnie jak jej babcia. Gdy Edibe poszla do wiezienia nie zalowala ze zlecila zabojstwo Germanow tylko sie wsciekala na Atesa i nanowila corke by sie mscila na Atesu. Bahar nie zaluje tego ze dziecko jej kuzyna nie przyszlo na swiat tylko widzi swoja krzywde. E
A ta glupia kolezanka Bahar z wiezienia czemu mieszka w domu Iliasa i Nuran. Niech jej Bahar zapewni inne lokum. Tak gada na Efsun a mieszka w domu jej rodzicow. Ciekawe czy Bahar sie przyznala jej jak zabila dziecko Efsun. Niech sie wynosi i zamieszka w jakims domu Mehmeta Emira skoro tak sie lubia z Bahar.
Ja pierdziele Ty znowu to samo ,weszłam poczytać komentarze dziewczyn po niedzielnym odcinku a Ty znów swoje.
Mam pytanie czy Ty masz jakieś problemy?
Tzn chodzi mi czy masz traumę,straciłaś może dziecko bo twoje wypowiedzi są tak napalony na punkcie Efi i jej dziecka że tak to odbieram jakbyś się z nią utożsamiała...
Jeśli tak to nie będąc już złośliwym polecam wizytę u lekarza specjalisty psychiatry bo sama sobie wyjeżdżasz krzywdę...
A złośliwie też polecam Ci wizytę bo życie i przesiąkniecie tak serialem jest po prostu chore ,mam nadzieję że nie oglądałaś mody na sukces bo tam dopiero byś miała co przeżywać
Efsun i Sultan i tej trzeciej nalezy sie kara to fakt. Tylko ze Bahar tez powinna odpowiedziec za to co zrobila Efsun. W koncu byla zdrowa zdolna by urodzic dziecko a przez to co sie stalo nie urodzi dziecka. Corka Bahar zyje i ma sie dobrze wiec czyn Bahar jest gorszy.
Efsun jak dla mnie nie umie kochać ,dla niej miłością jest posiadanie tego co należy do Bahar.
Chciała być Bahar,mieć jej faceta ,jej rodziców ,majątek ,no i w końcu jej dziecko.
Efsun jest żałosna a laluś Arda nic lepszy
Ale Gdyby nie Bahar Efsun miala by wlasne dziecko. Dziecko ktore nie przyszlo przez nia na swiat. Pod koniec 3 sezonu dziewczyny byly pogodzone Efsun znalazla milosc podobnie jak Bahar miala zostac matka. Nic jej juz nie zazdroscila. Bahar wszystko zniszczyla. Najpierw rozwalila swoje zycie a potem Efsun. Nie zyje tylko serialem. Utozsamiam sie z Efsun to fakt.Tak poronilam przez wypadek samochodowy samochod prowadzila moja siostra.
Siostrę też tak więc obwiniasz?
Wiesz naprawdę nie chce byc złośliwa alw myślę że powinnaś zasięgnąć porady specjalisty.
Bo taką manią krzywdzisz siebie (mania utraty ciąży ) a zapewne i bliskich.
pamiętaj to tylko film, nie wkrecaj się tak jakby to było twoje życie.
A Bahar i Efsun to był wypadek
Też ten odcinek mnie drażnił,Efsun biedna ofiara do więzienia trafiła.
A jaka radość jak wyszła za kaucja i zaraz myślała że po Nuran poleci :/
Muge biedna sfiksowała na całego ,liczyłam że rzuci się na zeynep ale nie na Hulie :o
Ach i podobał mi się wpierdziel jaki dostała sultan i Efsun, a łomot jaki Atesz dał ardzie piękny
Szkoda ze Arda nie pobil Atesa po tym co zrobila Bahar Efsun. Wielka szkoda ze Arzu w wiezieniu nie pobila Bahar a nalezalo sie jej jak nikomu. Tylko wyszla calo jak zwykle ona i jej bachor.
Lepiej niech ta Reyhan trzyma sie z daleka od panstwa German. Kazdy kto sie do nich zblizy zle konczy. Nehrin nie zyje przez Atesa to samo Ilias. Efsun ratujac Bahar zostala ugodzona nozem, przez ktora wczesniej stracila dziecko i zostala bezplodna. Duruk posrednio tez zginal przez Atesa. Sultan tez zostala postrzelona zamiast nich. Cemre tez zginela jak Ates ja gonil samochodem. Fulya tez prawie przez nia i Mehmeta stracila dziecko.
Nic dodać nic ująć ale co się okazało. Prosze, Efsun znów na wolności, cóż za radość :///Koszmarrrrrrrr
I ten ich adwokat który im nadzieję daje :/
Mam nadzieję ze Efsun szybko wróci do więzienia nie może jej się wszystko udawać ,jakby usmiercili sultan może przestała by być taka podła bo by nie miała swoich "pleców".
Swoją drogą Ciebie też śmieszy fakt że jak Bryza dała "brudnej koleżance" Atesza wiadro i kazała sprzątać to ta miała Focha?
Księżniczka sie znalazła żyć za kogoś i w pałacu :D
Bahar wyszla z wiezienia wczesniej niz miala wyjsc. Jej dzieciak zyje i ma sie dobrze. No moze nie chciala by Efsun wpadla pod samochod. Popchnela ja mocno mogla pomyslec ze Efsun moze cos sie stac w koncu byla w ciazy. Ona wogole nie pamieta o tym co zrobila. W czym dziecko Efsun bylo gorsze od jej dziecka? Teraz patrzy na corke a Efsun nie bylo dane przytulic swojego dziecka. Powinna ja oskarzyc o poronienie i bezplodnosc niech obie ida do wiezienia. Jesli Efsun nie potrafi kochac to Bahar tez tego nie umie. Gdyby jej zalezalo na Efsun to by dluzej cierpiala po tym co zrobila.
Nie będę już z Tobą wchodzić w konwersacje bo to nie ma sensu patrzysz na film przez pryzmat samej siebie i chyba nie oglądałaś zbyt dokładnie.
Nie wiem tylko jak bardzo twoje życie stanie się nudne gdy serial się skończy
Tak mnie też rozśmieszyło zachowanie koleżanki Atesza :) Czemu biednym ludziom wydaje się, że tym bogatym pieniądze lecą z nieba :/ Przecież w końcu trzeba pracować na swoje utrzymanie.Może mi ktoś powiedzieć co Hulia móiłą na końcu do Efsun????. Zastanawia mnie kolejny zwiastun 116 odc., tak koleżanka Atesza coś mi się nie podoba:/ Nie wiem czy nie zdradzi Atesza i Bahar, no i ciekawe co mówi mała Nuran do Efsun jak się spotykają.
W ogóle to ten scenarujsz ciężko ogarnąć. No ale cóż, jeszcze troszkę muszą namieszać, byleby nie za długo i bardziej realistycznie.
Jak ta Hulya mnie denerwuje zaraz zdaje relacje Bahar. Jak ona traktuje Efsun. Juz zapomniala jak Efsun pomogla sie jej rozprawic z Cemre. Przy niej byla jak bezbronne dziecko. Zapomniala juz jak Bahar postrzelila jej meza i ZABILA jej wnuka.
Kto pisze scenariusz tego serialu widac wyobraznia pracuje na pelnych obrotach. Nie jeden tworca filmoeesciene fiction nie ma takiej wyobrazni. Sceny z Hulya w rezydencji po wyjsciu Efsun i z Kenanem super a ta w kaluzy przepiekna. Myslalam ze Efsun zrezygnuje z tej malej tak by bylo dla niej najlepiej. Bez sensu zabieranie malej na chwile gdy z testow wyjdzie ze to biologiczna corka Germanow. Jeszcze brakuje tego by Kenan zjednoczyl sie z Germanami to juz by bylo przegiecie i totalna fantazja tworcow.
Szczerze to nie oglądałam, widziałam tylko dwa urywki jak Efsun dokopała Kenanowi i Huli :/ /znajac zycie Kenan jej tego nie odpuści/ a drugi to jak Efsun wracała zapłakana do domu/nie wiem co jej powiedziala mala Nuran/. Z tego co piszesz to nic nowego nie ma, kisza sie w tym sosie nadal. Nie oglądałąm, bo doszłam do wniosku, że ten serial jest bardzo przygnębiający, jeszcze w depresję wpadnę :P zobaczymy jak długo wytrzymam :P Pisz myszka bo jak Ty czegoś nie napiszesz to nic nie bedę wiedziała, tylko prosze nie o tym jak Bahar zabila dziecko Efsun :]
Nie wiem co jej mala powiedziala bo przewinelam ten fragment. Na pewno to nie bylo nic milego. Nuran slyszala rozmowe Atesa i Bahar i jak zobaczyla Efsun to jej sie przypomnialo i byla zla na Efsun. Pozniej Sultan zatrzymala busa w ktorym mala jechala do szkoly i ta cos jej powiedziala. Rozmawialy normalnie Nuran sie ucieszyla i nawet pozwolila jej sie ucalowac. Zuhal wyszla z aresztu. Kenan kazal pobic Saliha. Efsun przyszla do rezydencji powiedziala cos Bahar i Atesowi. Po czym brat Germanowie i corka mieli pretensje do niej. Bahar wtedy jak zwykle ryczala. "Biedna" Hulya zostala sama lezaca w kaluzy.
Betunia nie licz na myszkę bo z tego co zauważyłam ona nic nie rozumie ,i wie tyle co zobaczy (Tak jak i ja ) a resztę sobie wymyśla.
Hulia płakała bo Efsun coś nagrała w rezydencji (weszła w sojusz z dzemalem i mafia ),po czym mechmet wyrzucił siostrę na bruk ,poszła więc do kenana a tam wkroczyła Efi ze zdjęciami Kebaba z jakąś dupa ze niby zdradza Hulie.
Więc Hulia została sama :/
Mała odtracila Efi tylko dla tego by Atesz jej nie wsadził do więzienia ,a później te głupie opiekunki szkolne pozwoliły sułtan zatrzymać busa i pogadać z małą,wychodzi na to że mała Powiedział jej prawdę bo później Efi już zacieszała :/
Aaaa ta koleżanka Atesza z ulicy teraz współdziała z Efi od początku czułam ze okaże się podła s...
Ja nigdy nie twierdzilam ze rozumiem wszystko co mowia w serialu. Wczorajszy odcinek wyjatkowo byl trudny do zrozumienia. Wiecej mozna zrozumiec z tlumaczen chyba na chorwacki lub inny jezyk poludniowoslowianski. Stad wiem co Bahar i Ates mowili w 99 i 100 odcinku. Przez co nie znosze dwojki tych bohaterow.
O i Atesz pomógł bezdomnej, a ta teraz go sprzedała :/Domyśliłam się, że Kenan, "pukał" jakąś dooopę na boku, po zdjęciach jakie przedstawiła Huli, Efsun. Tylko do czego to zmierza? Mehmet szycha w Stambule, Atesz przebiegły adwokat, Kenan mafioza całą gębą i nie mogą sobie poradzić z Efsun i spółką :) To co wyprawiają z małą dziewczynką to jakaś psychoza.Następny Salih kto to kur jest. Kenan powinien dokończyć to co zaczął jak się pojawił w serialu :PPP Zakopać dzidów żywcem do ziemi, bo inaczej to końca nie będzie. Arde wysłać z Dzemalem i tą modelka /od siedmiu boleści/ gdzieś pod ruską granicę.
Jestem bardzo ciekawa jak rozwiążą problem małej Nuran. Dziecko jest rozdarte, cierpi, nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Jakby nie spojrzeć to nawet jak uśmiercą Efsun, mała bedzie lgnęła do Ardy. Zakładając, że oboje zginą ,to na tym etapie serialu jaki nam zafundowali scenarzyści będzie banalnym rozwiązaniem i zostanie niedosyt :/ Na koniec wstawią 3 lata później :/
Uwazasz ze Arda Efsun Sultan Salih Zaynep i Cemal sa gorsi od Kenana. Oni w przeciwienstwie do niego i Bahar nie maja na rekach krwi niewinnego dziecka. Efsun sie zmienila pomagala Bahar jak tylko mogla. Ktora wczesniej jej wybaczyla ze ta zajela jej miejsce. Probowala ja uratowac z pozaru wraz z Hasret nie pozwolila by Arzu ja uderzyla po smierci Duruka. Probowala pomoc jej uniknac wiezienia, nawet zostala ugodzona nozem broniac Bahar. Co zrobila dla niej Bahar zabila jej dziecko a ja sama okaleczyla na cale zycie.
Znajac ten serial to znowu zmylka Ates zdazy go uratowac nie raz juz tak bylo. Tam tylko Muge jest calkiem niewina a reszta ma wieke na sumieniu.
Myszko może lepiej już odpuść sobie ten serial bo sfiksujesz jak Muge. Ja właśnie tak zrobiłam :)) a relacje będzie nam zdawała Mika 2004,
Biedna Nuran, ona tak naprawdę nie wie co się dzieje. Nie rozumie, zresztą nie ma co się dziwić, ma 5 lat. A i Bahar z Atesem i Efsun z Ardą traktują ją jak przedmiot wyrywając sobie nawzajem. Efun mogłaby już odpuścić, bo tylko krzywdzi to dziecko. Co do reszty się nie wypowiem, bo tu już absurd goni absurd.
P.S Myszka jesteśmy 16 odcinków dalej, ogarnij się i przestań wracać do jednej sceny, już z przyzwyczajenia nie czytam o czym piszesz, bo to zawsze to samo. Każdy mógłby się uczepić jednej rzeczy. Idź do specjalisty może będzie Ci pomoże.
Samanta dobrze piszesz. No ale Efsun
nawet kosztem krzywdy dziecka chce dokopac Bahar. Tak sie zastanawiam jakby tak "bylo" w realu, czy też nie zachowalibyśmy się jak Bahar i Atesz, moze sie poddadza i dla dobra malej zrezygnuja z praw do niej. Ale to finalowy odcinek bedzie 13 lat pozniej jak mala bedzie pelnoletnia i bedzie miala pretensje do Bahar, ze nie walczyla o nia:DD hahaha.
Meczy mnie jeszcze kolejny zwiastun w ,ktorym to Sultan chce zabic Hulie , Mehmet chce sie zabic, Bahar chyba popada w depresje /wykoncza elite psychicznie hahaha/, a najwazniejsze to cos mi sie wydaje, ze chca zmusic Atesza do podpisania jakichs dokumentow jest tam E i A i ten typ z mafii.To dopiero 17 odcinek noewgo sezonu jesli to prawda, ze ma miec on 30 odcinkow czy tam wiecej to nie chce wiedziec kto ten serial pisze:P:P:P
Brawo dla dziewczynki ktora gra Nuran. Mala ma naprawde ciezkie sceny do grania a zawsze wypada swietnie. Dziwie sie ze ktos wymysla takie sceny sadzac po uzebieniu 6-7 letniej dziewczynki. Ceren Moray jest fenomenalna w roli Efsun i widzialam tez urywki filmu z nia w roli glownej,k
tory wszedl na ekrany we wrzesniu. Rola zupelnie inna od postaci Efsun ale w niej tez byla swietna i przekonujaca.
Wątpię że Atesz coś podpisał by ,on by wolał umrzeć.
Przecież to mroczny mściciel ha ha
Obawiam się że "brudaska" jak Atesz ja odrzuci wrobi go w morderstwo tego faceta co zabiła :/
W samobójstwo mechmeta nie wierzę ,nie mam jaj na to
Oj do tej pory to ciało tego bezdomnego już robale jedzą, ale kto wie, wszystko możliwe. Nawet nie chce myśleć co będzie dalej :]
Przeleciałąm 117 odc. i dalej nic nowego. Efsun daje popalić, a Sultan pluje jadem jak opętana :))) Jaką ona ma radość w oczach, kiedy krzyczy na Hulie. W kolejnym zwiastunie Efsun ucieka z małą, a Bahar kolejny raz na kolanach :PP Ciekawe ile ten sezon ma mieć odcinków???